- 20 Ocak 2021
- 1.990
- -137
- 68
- 41
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Sorun o olup olmam mi bu sorunu yaşamam mi.adamin uzerime uzerime yürümesi bisiler fırlatması hakaret etmesi mi kim olduğum mu.sikayet edince dışarıya huzur kalacak mi içeride.daha kötü olacak
Asıl metdiven boşluğunda çalıştırıldığında şikayet etmeliymişsinKaloriferli yerde boş yerler olduğu halde sen geçimizsin deyip merdiven boşluğunda calistirildim.10 gün raporum var.astimim nüksetti.mudur heyete yolladı beni.orada da raporum kabul edildi.kista kıyamette hasta hasta üç gün hastanedeydim ben
Bir erkek üzerime yürüdü ve böyle diyorsun.bana vurabilirdi.iletisimim çok iyi olmayabilir ama bunu kabul etmiyorumArkadasim sen eski kocanla, eski is arkadaslarinla, eski mudurunle, kendi oz ailenle, cocugunun eski kres muduru ve ogretmeni hatta galiba servis soforu ile, gittigin disci ile bile sorun yasadin. Sonra bosanip sehir degistirdin simdi de yeni gittigin yerde is arkadaslarin ve mudurun ile birebir ayni sorunlari yasiyorsun. Sence neden? Bu kadar olayin ve farkli kisilerin icindeki tek ortak noktanin sen oldugunun farkinda degil misin? Hepimizin hayatina bizi huzursuz eden insanlar giriyor ama cevremizdeki herkes kotu olamaz. Sen o kadar eminim ki becayis ile nereye gidersen git tipatip ayni sorunlari yasayacaksin cunku kalbin ve beynin, dusunce sistemin de seninle birlikte geliyor nereye gidersen git. Gercekten etrafindaki herkesi suclamaktan donup kendine bakmiyorsun, herkes mi kotu yahu? Mumkun mu boyle bir sey?
Kendine karsi olan farkindaliginin bu kadar az olmasi beni soka ugratiyor gercekten.
Kizlar sinirlendim ve müdürlüğe hitaben dilekçemi hazırladım.sonra kendime dedim ki bu işleri yaptıran se nı soğukta çalıştıran seni aşağılayan zaten mudur ve dilekçe yazsan ne olacakAsıl metdiven boşluğunda çalıştırıldığında şikayet etmeliymişsin
Memur musunuz? Yazım tarzınız bana eski bir üyeyi hatırlattı da.
+Geçen konunuzu hatırlıyorum. Sizde farklı birşey hissediyorum, birşeyleri eksik anlatıyorsunuz gibi. Kimse kimse durup dururken bu kadar takmaz. Iş yerindeki herkesi çileden çıkarıyorsunuz gibi. Yoksa temizlikçi neden masanızın altını süpürmesin? Ya da insanlar gerçekten sizin yüzünden devamlı mesaiye kalıyorsa bu sıkıntı. İş yapmamak için sürekli bahane buluyorsunuz gibi.
Ayrıca takmışsınız isiticiya. Esimde memur, gitti kendisi ısıtıcı aldi koydu odasına. Çünkü kimse vermek zorunda degil.
Bence hal ve hareketlerinizi gözden geçirin.
Arkadasim sen eski kocanla, eski is arkadaslarinla, eski mudurunle, kendi oz ailenle, cocugunun eski kres muduru ve ogretmeni hatta galiba servis soforu ile, gittigin disci ile bile sorun yasadin. Sonra bosanip sehir degistirdin simdi de yeni gittigin yerde is arkadaslarin ve mudurun ile birebir ayni sorunlari yasiyorsun. Sence neden? Bu kadar olayin ve farkli kisilerin icindeki tek ortak noktanin sen oldugunun farkinda degil misin? Hepimizin hayatina bizi huzursuz eden insanlar giriyor ama cevremizdeki herkes kotu olamaz. Sen o kadar eminim ki becayis ile nereye gidersen git tipatip ayni sorunlari yasayacaksin cunku kalbin ve beynin, dusunce sistemin de seninle birlikte geliyor nereye gidersen git. Gercekten etrafindaki herkesi suclamaktan donup kendine bakmiyorsun, herkes mi kotu yahu? Mumkun mu boyle bir sey?
Kendine karsi olan farkindaliginin bu kadar az olmasi beni soka ugratiyor gercekten.
Müdür de bi yere kadarGerçekten sorunum yok.mudure aynı şunu dedim sizin kafanızda benimle ilgili en baştan beri sorunlu imajı var dedim.evet açık soylıyım var.eski müdürümle görüştüm dedi.o yüzden.eski müdürü sikayet etmiştim sorunlar vardı olabilir.oyle olunca adam.bwni tehdit olarak veya başı ezilmesi gereken biri gibi gördü.personelin yanında bana sürekli bağırdı.isimi yaptım yine bağırdı.oyle bağırdı böyle bağırdı.yukarida sıcakta yer varken beni sen geçimizsin diye isitmasi olmayan yerlerde çalıştırdı.mesele bundan ibaret sadece korkuları olan bir mudurun benimle ilgili kendince önlem alma cabasi.
Vallahi hizmetliyse hizmetli ayirim yaomadan isine bakacak. Ben senin yerinde olsam ayse hanim buryai temizlememissiniz lutften isinize bakin derdimEskiden ayşe derdim.elimle kahveler yaptım.arkadasimdi.asla mevkiye göre insanlara değer vermedim.ama aslında bu karakterde insana değer vermemliymisim.hizmetli küçümseme anlamında değil onun görevi bu.onu bile yapmıyor.yapabilse keşke.o mesleği alnının teriyle doğru düzgün çalışanlar varken, temizlik yok bisi yok bir mudure yaranmakla orada değer görüyorlar ya şaşırıyorum
Kaymakam peki sorusturma falan acar mi.acarsa sorun olur.cunku aleyhte konusacaklarResmiyette uğraşmak istemiyorsan da etkili birilerinin bir telefonuna bakar. Müdür de ordakiler de bir daha sana bir şey yapamaz. İmkanın varsa böyle bir yola başvur. Ama bu kadar ezildiğine göre yok demek ki öyle biri.
Adli vaka da var.uzerime yürüdü personel.korktumKaymakamla konuş, bağlı olduğun kurumun il müdürlüğü ile konuş dilekçe ver gerekirse. Bir kamu kurumunda daha önce kimsenin kimseye böyle davrandığını görmedim. Hiçbir şey yapmazsan daha çok ezilirsin.
Eski personel var.burasi bizim havasindalarhangi kamu kurumu bu ya gerçekten inanılır gibi değil orası kimsenin babasının malı değil işini düzgün yaptığın sürece kimse sana laf edemez.
Aklayacak olsa bile sonuçta yazılı olarak arşivlenmiş bir dilekçe, şikayet olmuş olacak. İlerde biz buna istediğimizi yaparız sonra nasıl olsa üstünü kapatırız diye düşünmeyecekler en azından. Müdürüm yaptırıyor diye bir hava oluşturmayın. Direk hakaret eden kişiye odaklanın.Peki ne yapiyim arkadaşım.elimde deliller var.soguk ortamda calistirildim.heyet raporuna gönderildi.hastane saglik kurulu onayladi.mudur face den sikayet edeli beş sene oldu.ondan sonra yapmadım.uzerime yürüdü hakaret etti sadece üç kişiydik belki bayan olmasa fiziksel şiddete de gidebilir miydi bilmiyorum.ama mudurun dediklerini yapıyorlar.ne yapayım ben.mudurluge dilekçe yazsam mudur onları tutup personelini akliçak.
Müdürlüğe hitaben mi yazacam dilekceyiAklayacak olsa bile sonuçta yazılı olarak arşivlenmiş bir dilekçe, şikayet olmuş olacak. İlerde biz buna istediğimizi yaparız sonra nasıl olsa üstünü kapatırız diye düşünmeyecekler en azından. Müdürüm yaptırıyor diye bir hava oluşturmayın. Direk hakaret eden kişiye odaklanın.
Mobbing olduğunu elindeki delillerle ispat ederek güzelce anlatirsan açar soruşturma müdürüne, acmasa bile uyarır ciddi sekilde ya da gidip şifai olarak bağlı bulunduğun il müdürlüğü ya da bölge müdürlüğü ile konuş bir şekilde yerini degistirsinler. Anlattığın şeyler çok ciddi şeyler sen dedikleri gibi sorunlu biri olsan bile kimse kimseye bu şekilde davranamaz.Kaymakam peki sorusturma falan acar mi.acarsa sorun olur.cunku aleyhte konusacaklar
ilçe mi orası ? ilçe ise o kurumun il deki kurumuna gidip olanı biteni dostoğru anlatabilirsiniz belki başka ilçeye verirler ?Eski personel var.burasi bizim havasindalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?