• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek kardeş, yenge ve kuzen tarafından sömürü

Anne babası olan yeğen ne alaka onu anlamadım ailesi hiç mi gel demiyor ona. Sakın okutmayın. Bu kadar pasif olmayin ya. Çalışan kadınlari zeki ve kendine güvenen sanıyordum bazıları hayal kırıklığı
ailesi gel demiyor, kızın çalıştığı iş yeri ile arkadaşımın evi yakın çünkü. Kızına sen orada kal, maaşını bana yolla diyor kuzenin annesi.

Kızda bu değersizlik hissi, bu gereksiz vicdan varken o tazminatı gider kendi elleriyle verir.
Aklı olan insan kendini bu kadar somurtturmez. Evden kısıp oğluna para gonderen anneyi de düşünmez.
Arkadaşınız size sadece deşarj olmak için anlatıyor, boşu boşuna sizi geriyor. Hiç de bir şey yapmayacak bence . Yerinde olsam etkilenmeye başladığım yerde bunu ona söyler, bana dert anlatmamasini rica ederdim
çok haklısınız kesinlikle, herhangi bir eylemde bulunmuyor. Bana anlattıkça sinir olduğum ve üzüldüğümde kalıyorum. Yine o para veriliyor aileye.

Yuh artık yani yemek kartını almak ne yaaa... Arkadasınız besleme modunda para getirsin, abisine, kuzenine versin ohhh iyi saf bulmuşlar
abisi ve yengesi yılbaşı zamanı ikramiye vs toplu para eline geçtiğini bildiği için; özellikle o zamanlar hortlayıp borç para istiyor. Tabi o aldıkları paraları geri verdiklerini hiç duymadım.

çok haklısınız kesinlikle, herhangi bir eylemde bulunmuyor. Bana anlattıkça sinir olduğum ve üzüldüğümde kalıyorum. Yine o para veriliyor aileye.
Derhal o evsen ayrılsın, kendine yetecek kadar eşya ile bir ev kursun, kendine ve hiçbir akrabasına evinin yerini söylemesin, evine davet etmesin, özellikle de annenesine. Herkes yerinde iyi olsun. Bu dediğin şekilde yapan bir arkadaşım var ve ayrı eve çıkıp sınırlarını çizince nefes alıp yaşamaya başladı.

Madem kız hem ağlayıp hem yaşamak istiyor bu aile ile boşverin anlatma bana deyin. Böyle günlerce şikayetlenip hiçbir eyleme geçemeyen insanlara,bir süre sonra derdini dinlemek istemiyorum diyeceksiniz. Verdiğiniz aklı almıyorsa gereksiz konuşmak. Umarım aklı başına gelir de o parayı kaptirmaz. Annesi de çok oğlunu ve yeğeni düşünüyorsa çalışsın

Bundan 5-10 yıl veya daha yakın tarihte arkadaşınız haricinde hepsi mal mülk , iyi hayat sahibi olur. Arkadaşınız otobüslerde ise gider gelir. Annesinin yanında sığıntı gibi devam eder. Ne evlenir ne hayat kurar. Daha sonra da herkes yapmasaydin der başınıza kaldin der . Aklını başına alsın. Annesine resti çeksin. Annesi gram sevmiyor kızını . Kullanıyor resmen . Böyle de anne olmaz.

Arkadaşlar merhaba, bu dert benim değil yakın arkadaşımın. Durumuna gerçekten üzüldüğüm ve devamlı aynı uyarıları yaptığım için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaşım iki kardeş, babaları 10 sene önce vefat etmiş. Baba hasta yatağındayken, erkek kardeş imza yetkisini alıp oturdukları evi satıp bir güzel yemiş. Anne de oğlumdur diye ses çıkarmamış, erkek kardeş de evlenmiş. Baba vefat edince ana kız kiraya çıkmak zorunda kalmışlar. Bu erkek kardeş bir gün bile evi satıp parasını yedim, en azından kiralarına yardım edeyim demiyor.
Ayrıca bir de arkadaşımın annesi evlerine kendi yeğenini almış(Yeğenin anne babası hayatta). Kız 20 yaşında, çalışıyor ve okumayı da düşünmüyor.
Eve gram katkısı yok, her şeyi ayağına bekliyor ve maddi manevi sömürü yapıyor.
Şimdi asıl sorum, arkadaşımın annesinin söylediklerini yazıyorum tek tek:
Kardeşin araba alacakmış söz verdim, sen de şu kadar para koyarsın.
Yeğenim vazgeçti okumak istiyor, ama puanı özele anca yetiyor, ben senin adına söz verdim, taksitlerini sen ödeyeceksin.
Ben senin çantandan yemek kartını alıp yeğenime verdim, dışarı çıkacak çocuk yemek yemesin mi? vs vs

Arkadaşım da yumuşak başlı olduğu için sadece ağlıyor, annesine kıyamıyor. Annesinin saflığından ve iyi niyetinden böyle olduğunu sanıyor.(ki bence değil)
Bu durumda ne yapmalı sizce?
Arkadaşınız gidip bir psikologla görüşüp açıkça sömürüldüğüne ikna olmalı. Annem bana bunları yapacak annelikten reddederim. Arkadaşınız koç holdingin ceosu galiba ya da annesi öyle zannediyor.

Eee tamam işte önceki yorumumda haklıymışım, o gelin ve oğluyla yaşayacak anne
Kızda kendi hayatına bakacak.
abi ve yenge şehir dışında, anne yazları bir iki hafta gittiğinde bile gelin surat asıp devamlı tatsızlık çıkarıyormuş geri gitsin evine diye. Çok haklısınız kesinlikle.

Arkadaşınız gidip bir psikologla görüşüp açıkça sömürüldüğüne ikna olmalı. Annem bana bunları yapacak annelikten reddederim. Arkadaşınız koç holdingin ceosu galiba ya da annesi öyle zannediyor.
inanın sabah sordum maaşını biliyorlar mı diye (yüksek maaşlı çalışan değil, orta halli) hayır dedi. Çok zengin sanıyorlar bence de :)

Aglamak nedir ya anneye kiyamiyormus anne ona kiyiyor ama ben kimseye yardim etmeyecegim benden bir kurus bekleme yemek kartimida sakin alma anne desin yegeninide kenara cekip eve katkida bulunmayacaksan evden gitmeni istiyorum desin sesini cikarmadikca kullanilmaya mahkum bune ya akli basindami arkadaşının

yazık gerçekten :KK43: kız olmasa anne, babadan kalan bir emekli maaşıyla faturaları bile anca öder. O yüzden terkedip gidemiyor. Bu arada anne zaten maaşını asla ev için harcamıyor. Biriktirip erkek çocuğuna yolluyor, gelin rahat etsin diye :sinirli:
Bıraksın gitsin arkadaşınız. Annesi de 3 kuruş dul aylığını bozdurup bozdurup harcasın. Yaşadıklarının hepsine annesi çanak tutuyor çünkü. Onu düşünürse bu batağa iyice çekilecek

ailesi gel demiyor, kızın çalıştığı iş yeri ile arkadaşımın evi yakın çünkü. Kızına sen orada kal, maaşını bana yolla diyor kuzenin annesi.
Top yekün asalak bir sülale. Arkadaşınızın yerinde olsam selam bile vermem hiçbirine. Ama empat konumundan çıkmayı başarması lazım önce

Yapılacaknley basit aslında birikmiş parası ile bir artı bir eve peşinat yapacak, maaşını krediye bağlayacak ve o eve çıkacak. Annesinedr ben babamın evinden hakkımı abime yedirdin, senelerce beni sömürdün diğer evlatlarına gönderdin bende artık hayatıma bakıyorum. Madem maaşını abime gönderiyorsun git sende onlarla yaşa. Ben artık kendi hayatıma bakıyorum diyecek ve kendi hayatına bakacak. Eminim arkadaşınızıj adam akıllı bir ilişkisi bile olamamıştır o vampir anne yüzünden. Kendisini evlat olarak görmeyip yolmaya çalışan kadını doğurdu diye senelerce tepeye çıkarmaya gerek yok. Senelerce yapmış zaten evlatlığını, birazda yağdırdığı diğer çocukları evlatlık yapsın.
Bingo! Tabii ki ilişkisi yürümedi maalesef bu aile yüzünden. Adam biliyordu kızın sömürüldüğünü, ben bu aileyle yapamam diyerek bitirdi.

Ayy aşırı sinirlendim. Arkadaşınız alık mı neden hayır diyemiyor valla anlayamiyorum. Yemek kartını veriyor, evi satıp parayi yiyen ve payini vermeyen abisiyle hala konuşmaya devam mi ediyor? Oglusunu savunan, oglu araba alcagi icin parasini kizindan isteyen, kuzeninin taksitini ödemesini isteyen anasina bir sey demiyor mu? Bir de kizin tazminatında gözleri var. Korku filminde mi yaşıyor arkadaşınız

Arkadaşlar merhaba, bu dert benim değil yakın arkadaşımın. Durumuna gerçekten üzüldüğüm ve devamlı aynı uyarıları yaptığım için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaşım iki kardeş, babaları 10 sene önce vefat etmiş. Baba hasta yatağındayken, erkek kardeş imza yetkisini alıp oturdukları evi satıp bir güzel yemiş. Anne de oğlumdur diye ses çıkarmamış, erkek kardeş de evlenmiş. Baba vefat edince ana kız kiraya çıkmak zorunda kalmışlar. Bu erkek kardeş bir gün bile evi satıp parasını yedim, en azından kiralarına yardım edeyim demiyor.
Ayrıca bir de arkadaşımın annesi evlerine kendi yeğenini almış(Yeğenin anne babası hayatta). Kız 20 yaşında, çalışıyor ve okumayı da düşünmüyor.
Yeğenim vazgeçti okumak istiyor, ama puanı özele anca yetiyor, ben senin adına söz verdim, taksitlerini sen ödeyeceksin.
Ben senin çantandan yemek kartını alıp yeğenime verdim, dışarı çıkacak çocuk yemek yemesin mi? vs vs

Arkadaşım da yumuşak başlı olduğu için sadece ağlıyor, annesine kıyamıyor. Annesinin saflığından ve iyi niyetinden böyle olduğunu sanıyor.(ki bence değil)
Arkadaşınız süzme salak.
İyi niyet bu değil

Arkadaşınız annesini yeğeniyle başbaşa bırakıp kendi ayrı bir eve çıksın mümkünse. Ya da evde sadece belirli şeyleri karsilasin geriye kalan parayı sadece kendisine ayırsın. Annesinin saçma sapan yardım tekliflerine de kulağını kapatsın hayatını mahvetmek istemiyorsa..

Teyze tam deveye diken insanıymış.
Annesi biraz da kendisini düşünsün istiyorsa arkadaşınız annesini borca sokabilir, cüzdanındaki parayı gasp edebilir, sokağa atmakla tehdit edebilir, bunları yaparsa annesi onu çok sevecektir ve düşünmeye başlayacaktır.

Maaşı ne kadar bilmiyoruz ama kurtarsın kendini onlardan. Aparta çıkabilir, arkadaşıyla ev tutabilir, bu tarz bir şeyler yapıp ayrılsın onlardan.

o kıyamıyor ama annesi ona bal gibi kıyıyor. arkadaşınız zeka kısmında sıkıntılı değilse artık kendini kullandırmasın yazık günah

Back
X