erkek kardeşim

deymezsin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
427
13
318
Balıkesir
o kadar dlouyum ki ne yapacağımı bilmiyorum ama yazarak rahatlamak istiyorum benim 16/17 yaşlarında bir erkek kardeşim çok duygusaldır ama bir o kadar asi . geçen sene lise 2de sınıfta kaldı hadi dedik ben yataklara düşüp hata olmuştum nişanım atılmıştı etkşilendi hemde akılllanır dedik ama yok busene oldu yarı dönemde 4 tane zayıf getirdi ikinci dönem onları düzelttim demişti ama bu seferde iyi olanları bozmuş sorunlu bir aile değiliz maddi olarak sıkıntısı yok genelde istediklerini belli ölçülerde yapmaya çalışırız ama anlmaıyorum birde söylemiyor geçen tartılştık öğretmen tutalım diye onuda istemiyor nasıl davranacağımı inan bilmiyorum artık yorulduk ergenlik dedik geçmedi hala birde genç olduk bizde ergen olduk ama biz onun gibi değilkik annem aradı okula gitmişler matematik öğretmeni en fazla 1 yaparım diyormuş 2 yaparsam haksızlık diyormuş haklı ama sınıfta kalırsa okuldan atılacak böylede bir durum var annem öğlen söylei ağlıyorum ya iş yerindeyim ama duramıyorum elimden birşey gelmiyor bulmuyor doğru yolu göremiyor ya ağır işte çalışamaz skolyoz rahatsızlığı var anlatıyoruz herşeyi her yolu yordamı gene de yok gene de yok dayanamıyorum ya bağırıyoruz olmuyor iyi olarak anltıyoruz olmuyor şuan onun bir öğretmeni ile görüşüyorum o evine çağırdı konuştu anlattı yok yok yok ne yapmamız lazım hayatı kararacak bunun farkında değil

karışık oldu ise kusura bakmayın şuan ağlayarak yazıyorum

Allah yardımcınız olsun
erkekler kızlara göre daha hırçın ve umursamaz
ergenlikleri de bazı erkeklerin daha zor geçiyor
inşallah çok geçmeden düzelir
bir de bazı delikanlılar sıkıntıları içlerine atıp hiç sorunları yokmuş gibi görünse de patlıyorlar ya da boşveriyorlar
bazıları da imkanları yeterliyse istekleri karşılanıyorsa şımarıp bu hale geliyorlar

Kaldığı sene okulunu değiştirmediniz mi? O çok etkiliyor bence aynı okulda bir alt sınıfta devam etmek yaramıyor o yaştaki insanlara iyice okuldan kopuyorlar. Bİr de bence ders konusunda sıkı denetlenmeleri lazım, tutalım mı vs. değil direk tutmalısınız notlarında düşüş olduğunda. Notlarını da sürekli okulla temas halinde olarak ya da e-okul sayfasıdan inceleyerek takip etmelisiniz. Diğer konularda çok üstüne gidilmemesi gerektiğine inanıyorum gençlerin ama dersler farklı, ilkokulda bile ne kadar üzerine düşmeniz gerekiyor bir çocuğu çalıştırabilmek için, lise döneminde hem artık dikkatini dağıtacak çok daha fazla şey oluyor, karşı cins, yeni deneyimler, büyüme isteği, hem de dersler o kadar anlamsız o kadar boş geliyor ki ergenlik kafasıyla, normal bir ergenin kendi başına derslerinin üstüne düşmesi zor bence. İyi biryerlere girmeyi başaranlar hep ailelerinin çabalarıyla giriyorlar o okullara. Annemler ben lisedeyken öyle yapardı mesela, 60'ın altında notlar almaya başladığım eve özel hocalar gelirdi, sürekli sürekli okumazsam ilerde ne yapmayı düşündüğümü, sonsuza kadar hayatta olup bana bakamayacaklarını fln anlatırdı. Ballandıra ballandıra üniversite anılarını anlatırlardı gaza geliyim diye. Hatta kaç yaşına gelmiş insanlar bazen başımda beklerlerdi çalışayım diye, çünkü aşırı dikkatim dağılırdı sınav akşamları bile ders çalışıcam diye kitabın başına oturur 5 dakikada bir cep telefonundan internete girer, yanıma başka bir kitap alıp onu okurdum. Bir de şunu yapın anlayıp anlamadığını kontrol etmek için, mesela özel hoca geldi ya, daha sonra hocanın anlattıklarını size anlatmasını isteyin, mantığını kavramış mı ona bakın, geri bildirimli çalışın. Belki yaşı büyük olduğu için ağır gelecektir ona ama bence en işe yarayan şey bu ders çalışmada.

canım öyle bir tartışma yaşıyoruz ki hoca konusunda tutup getirmekte işe yaramadı çok sevdiği bir hocası var onunla konuştular anlatmış herşeyin bilincinde farkında diyor hocası bende onunla beraber oturup ders çalışıyorum çoğu zaman ama yok burnum akıyo der kalkar yok su içeceğim der kalkar artık ben bıktım uğraşmaktan hocalarda işe yaramıyo kendisi istemediği sürece psikolağa gidelim diyorum bu konudada yaklaşımı belli bir kuzenim var 27 yaşında ondan hem çekinir hem sever oda 6 saatklik uzaklıkta telefonla arar konuşur anlatır tamam abi tamam abi ama tamamın gerisi gelmiyor ya isteyincede yapıyor aslında biyolojisi hep bozuktu 2 gün baktı 76 almış onu kurtardı ama işte şevki yok teşvik etmeye çalışıyoruz ama yok bu seferde hep benden üstünlere bakmayın benden aşşasıda var bana başkasını örnek göstermeyin bu şekilde
ne ergenlikmiş ya bitmedi gitti iflahımızı söktü iyi davranıyoruz yok kötü davranıyoruz yok . o konuştuğu hocasına hocam dışarıda çok iyiyim ama eve girince ne olduğunu anlayamıyorum bir anda annemlere babamlara patlıyorum aslında bir problem yok çokda üzülüyorum diyormuş. üniveristeye gitmek istiyorum hemde çok ama dersin başına geçince çalışmak istemiyorum diyormuş ya onada hak veriyorum 19 tane dersi var ve ağır dersler okuduğu bölümün anadolusunda haklı ama işte bizde haklıyız bazen diyorum hangi birine çalışacak bazende diyorum yapanlar nasıl yapıyor

o zaman madem 2 gun bakıp bu çocuk 76 alabılıyorsa ödül koyun sene sonunda derslerini düzeltirse çok istediği bir şeyi almak gibi..

arkadaşlarıyla festivaller oluyor ya onlara göndermek gibi...

Back
X