Erkek kardeşimden şiddet görüyorum!

Sen inşallah eski sağlığına kavuşursun. Öemli olan sağlık. Kardeşine gelince babana söyle. Askerde adam ederler. Senin yemeklerini, kavgalarını özlüyecek.

Erkek anneleri... Hele bir de içsel olarak bir yanları zayıf kalmışsa.. Mesela babadan yeterli ilgiyi hiç görmemişse... ya da kocadan yana hiç şanslı olamadıysa... Şakülü kayan erkek anneleri... Neden içimizde bir yan böyle bilemiyorum.. Başlı başına bir tez konusu, onu biliyorum... Yazık ediyorlar erkek evladlarına bir de bunu biliyorum.. Hiç büyümeyen, sorunlu birini hediye ediveriyoruz işte hem hayata hem daha sonradan kimin başına kalacaksa ona... Resmen derdimi yandım sana yazmadan önce ama az evvel bir arkadaşımı uğurladım. Benzer bir konuda saatlerce dinledim onu. Şimdi bir de seni okuyunca içim bir tuhaf oldu...

Annen bir ihtimal konuya, erkek kardeşin ile "yüz göz" olmamak için ilişmiyordur. Zira o öfkeyle oğlu ona da bir şeyler söylerse yapabileceği hiçbir şey yok.. Kalkıp dövemez... Aralarında ki mesafe kalkarsa yaptırımı kalmaz.
Bir başka ihtimal, Annen bütün erkeklerin bu şekilde olduğu bir kültürden gelmiştir, oğlunun yaptıkları ona normal geliyordur...
Bir ihtimal daha var, Annen oğluna çok düşkündür, bu düşkünlük nedeniyle aranızda ki çekişmelerin herhangi bir şekilde tarafı olmak istemiyordur. Zira senden taraf olursa, oğlunun sevgisini kaybedeceğini ve oğlunu dışarıya kaptıracağını düşünüyordur.
Vs. vs.

Hangi ihtimal olursa olsun, kardeşin değil.. annen ve sen hatalısın.
=) Ben erkek tarafı değilim bu konuda, demek istediğimi şimdi açıklayacağım...
Kardeşinin sağlam bir tavıra ve görmezden gelinmeye ihtiyacı var. Eğer kardeşin dışarıda çok sosyal değilse ve ailesine aslında düşkün bir çocuk ise, özellikle anneye... Yapmanız gereken, bu tarz terbiyesizliklerinde annen ve senin, mümkünse babanın da ona karşı tavır almanızdır. Bunun için öncelikle annen ile konuşmanı salık verebilirim. "X'in bana karşı hareketlerini görüyorsun" (Eğer anne burada yukarıda ki üç ihtimalden 3. ihtimal dahilinde bir anneyse yüksek ihtimal şunu söyleyecektir "E sen de ona şunu yapıyorsun ama...." böyle bir durum olursa hemen kendisine "Elmalarla armutları karıştırmayalım.. X benden küçük.. Onun saygısızlıkları yüzünden ben de ona nasıl davranacağımı bilemediğim için tüm bunları yapıyorum. Saçmalamadan beni dinler misin lütfen" diyerek devam etmelisin. Bazen annelere ayar vermek lazım.. Eğer olgun konuşması yapacaksan) devam edelim;
"X bana bu şekilde davranabilir. Hatta senden kuvvet alarak senin yanında da bana bu şekilde davranmaya devam edebilir. Ben ablasıyım, idare ederim evden gideceğim güne kadar... Sen de etliye sütlüye karışmazsın, olur biter.. Ama bu hareketlerini dışarıda veya evlendiği zaman karısına yapmaya kalktığında, elin kızı senin beni sahipsiz bıraktığın gibi sahipsiz kalmayacaktır. Tatsızlık çıkacaktır, haberin olsun... Bu terbiyesizlikler bu evle sınırlı kalacak sanıyorsan yanılıyorsun. Anne/baba olarak acilen önlem düşünmelisiniz. Ben kardeşimin tahriklerine aldırış etmeyeceğim, tahammül edebileceğim zamana kadar.. Ancak bel altı vurduğu zaman mutlaka terbiyesizliğini yüzüne söyleyeceğim senin yanında.. ve sen de kendisine "bu şekilde davranmaya devam edersen özür dileyene kadar hiçbirimiz seninle konuşmayacağız" diyerek tavrını koyacaksın..." Bakalım anneniz ne diyecek... Umarım iyice düğüm olmuş bir konu değildir... Öyle bile olsa "organize olmuş bir tavır" herşeyi çözer...

Ben sizin yazmanızı bekleyeceğim bir daha yazmadan...
Selamlar,

Bizde öyle bir durum yok diyorsun da...Bir anne erkek çocuğuna hiçbirşey diyemiyorsa;bir daha ablana böyle davranma,beni çok üzüyorsun gibi gayet ''annece'' cümleler kurabilir.
Karşısına alıp,psikolojisini çözmeye çalışması,ona freud'un yaklaşımlarından bahsetmesine falan gerek yok.

Sadece kafanıza çıkmasına müsade etmeyeceksiniz anneniz ve siz.

Sizi sindirmenin yolunu kaba kuvvette bulmuş,siz onu öfkenize sahip çıkıp sözlerinizle utandırın.

Belki öğretmen gibi konuşmanız onu daha da deli edecek ama yanlış olduğunu görmesinin yolu bu bence,er ya da geç.

Sen inşallah eski sağlığına kavuşursun. Öemli olan sağlık. Kardeşine gelince babana söyle. Askerde adam ederler. Senin yemeklerini, kavgalarını özlüyecek.

İnşallah inşallah. Böyle hasta olduğumda bir ton laf işitiyorum. Şu an öyle çok daralıyorum ki.

Bu yazıdaki gibi medeni olabilmek...
Ahh ne güzel olurdu.
Teşekkür ederim.

Çok doğru yazmışsınız, "annece cümleler" kurmak yeterli olabilirdi.

Hepsi ailenin suçu maalesef. Anneler, zaten ah o erkekleri yetiştiren o anneler, ayrım yapan o anneler suçlu hep. Annen ve baban gerekli terbiyeyi verse, güzelce azarlasalar, ablaya el kaldırılmayacağını söyleselerdi böyle davranamazdı... Sağlığın önemli, kendini düşün ve muhattap olma o eşek kardeşinle

Sağol, teşekkür ederim. Aynen öyle yapacağım.
Geçmişi düşünüp pişmanlık duymaktansa, geleceğe bakıp ders almak lazım.

Normal bir zamanınızda hiç konuştunuz mu kardeşinizle ? Mutlaka tatlı dille anlatın sıkıntınızı.
Buna gücendiğinizi dile getirin. Konuşamıyorsanız mektup yazın sıkıntınızı anlatan.

Annenizin ses çıkarmamasının nedeni belkide karşısına almak istemiyor, baş edemeyeceğini düşünüyor.

Sağol, teşekkür ederim. Aynen öyle yapacağım.
Geçmişi düşünüp pişmanlık duymaktansa, geleceğe bakıp ders almak lazım.

Bu aralar hep kötüyüz, tatlı dille konuşacak zamanımız olmuyor.
Aslında o iyi bir çocuk ama bana söylediklerini ve yaptıklarını hazmediyorum. Galiba bu yüzden midemden rahatsızlandım.
İyileşmişti midem, şimdi yine çok kötü.

canım yaa yoksun ne zamandır sen..:26:
iş sorunu çözüldü sanıyordum..

benim de erkek kardeşlerim var ama değil el kaldırmak kötü bir laf dahi edemezler..
yufka yürekli olmakla olmaz maalesef..kardeşinin bir sorunumu var diye de düşünmeden edemedim.
zira bu yaita hiç normal değil yaptığı..bugün sana el kaldıran yarın anasına ,karısına çok rahat elini kaldırır..

hadi annen bir şey demiyor ama evde babanın otoritesi nasıl? susmakla olmaz, iyi bir derse ihtiyacı var bu çocuğun..
işi gücü de mi yok?

Kardesler arasinda olmasa iyi, ama oluyor maalesef böyle seyler, heleki anne babadan cocuk cekinmedigi zaman.
Sana tekme tokat dalmasada omuzuna vurmasi -tabii erkek gücü- cok agritiyordur, bunu ona papagan gibi sürekli sakin bir dille anlatmak gerekir.
Omuzunami vurdu? Habire onun ve anne/babanin yaninda omuzunu tut, nasil agridi de, üzül, surat as, morlugunu göster, bazen sivri dilli bazen tatli dilli ol, ama mutlaka her halinden rahatsiz oldugunu anlamasi gerekir.
Küfürlü konusmasi gercekten cok cirkin, "sen agzini bir sabunla yika anca temizlenir" gibi bir laf et mesela "hic sana yakisiyormu, birde üniversteye gidiyorsun (veya benzeri: su iste su konumda calisiyorsun) gibi veya sevdigim laflardan birtaneside sana gicik birsey söyledigi zaman "Bende seni cok seviyorum kardesim" gibi bir yanit.

Sonucta kardessiniz, sizden düsman olmaz. Ama cokda yüz göz olmaya, kendini ezdirmeyede gerek yok. Tüm saglik problemlerinide ailene yorma bence, aile problemi olmayan insanlarinda saglik sorunlari oluyor sonucta, herkes hasta olabiliyor. Kendi sagligini nasil düzeltirsin, nasil zayiflarsin, nasil iyi olursun onu düsün, ona kafa yor ve birak kardesin konussun dursun.
Erkekler o yaslarda cok zor oluyor, nezaman bir 27-28 olur akli basina gelir, ama iste simdi sen cekiyorsun.
Allah sabir versin, umarim güzel bir sekilde evlenirsin ve evini ayirirsin, zaten birbirinizden uzak olunca hersey cok güzel olur aranizda, cogunlukla öyle oluyor cünki.

hani yufka yürekliyim demişsin ya... olma... ne yaparsa yapsın yine iyi davranıyorsan cesaretini burdan alıyordur

mesafeni koy ve hep böyle devam et. emin ol evlenirse eşine kuzu gibi davranacak, onun sesi sana çıkıyor

Merhaba tatlım, ne zamandır görememiştim seni forumda.
Biliyorsun bende aynı durumdayım işim yok vs bir sürü sorun.
Sen telkin ediyordun beni, unuttun mu?
Dayanıklı ol lütfen
Al anneni karşına konuş. Benim hiç saygı duyulacak bir durumum yok mu de

Biliyorum çok kötü bir durum bu
Bende ailemin "çok sevgili oğullarını" yüceltme politikalarından yıldım
Birkaç sene önce dediği söze karşılık verdim diye kolumu kırmıştı
Beterinde beteriydi anlayacağın
Benimde annemde var oğulculuk babamda yoktur
Bu olayı duymasın babam diye, annem renkten renge girmişti

Babana söylesen o bir şey yapmaz mı?
Konuşma, yüz verme asla
Gelip özür dilesin.

Fazla kıloların ıcın sana bır ıkı hafta uyguadıgım bu tarıfı onerırım ıse yaradı sedede yarıcaktır

Ikı hafta boyunca corba bır dılım ekmek sabah ole aksam arada taze sıkılmıs ıkı bardak meyve suyu
We ılık 2 lıtre ılık su sonuc 7?kılo

Corba taze meywe suyu ekmek bır dılım ve su

Benımde kardesım vuruyo bana bende ona vuruyorum hanı dıyorsun ya bn karsılık versem ıyıce dayak yerım bn evde ne var ne yoksa fırlatıyorum ustune annemde bu arada benı tutuyo bırıcık ogluna zarar gelmesın dıye ama ben dayak yesem onu tutmaz bu psıkolojıyı bı turlu anlayamıyorum da neyse karsılık vermezsen ıyıce tepene cıkıyolar canım

benim küçük erkek kardeşim yok fakat büyük abilerim var.sıkıntını okuyorum ve düşünemiyorum iğrenç birşey.ne demek hızını alamamak.belki inanmıcaksın ama ben hiç böyle şeyler görmedim abilerimden.hep üzerime titrerlerdi. ama bu neden biliyomusun bence en çok ta anne ve babanın tutumundan..annen baban bir kez sıkı bi fırçalasın o kardeşini bakalım bi daha yapıcakmı? ayıp denen bir şey var bayana el kaldırmak da neymiş.walla benim abim böyle birşey yapsın abi filan demem alnın yararım:)) senin için çok üzüldüm cnm bence sen annenede küs yada git bi akrabanda 15-20 gün kal evdeki boşluğun belli olsun hem kafanı dinlersin hemde kıymetini anlarlar.ayrıca o sana vurduğunda öyle bir vurki ona oturduğu yerden kalkamasın belki ozmn alar ne kdr canının acıdığını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…