Erkek Kardeşimin Hareketleri

Finrod Felagund

God protect you
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2018
2.411
5.471
108
İyi akşamlar herkese.

Arkadaşlar benim 19 yaşında erkek kardeşim var. Meslek lisesinden iyi bir bölümden mezun. Yaşına göre iyi bir işi var hem çalışıp, hem okuyor Annem erkek kardeşim bir de onun ikizi kız kardeşim var. Babam yok. . Kız kardeşim de üniversite okuyor. 3'ü birlikte yaşıyor. Son zamanlarda evde erkek kardeşim yüzünden sürekli tatsızlıklar, anlaşmazlıklar çıkıyormuş.

2-3 gün eve gelmemeler, eve geç gelmeler vb olunca annem çekip kenara konuşmuş. O da sürekli ters cevaplar verip geçiştirmiş. Kız kardeşim dışarıya karşı iyi ama bize gelince böyle yapıyor diyor. Son 1-2 aydır yüzünü bile doğru dürüst görmüyoruz diyor.

Sabah kahvaltısını kendi yapar, işe gider, sonrası ya gelip odasından çıkmaz ya gelmez ya da biz uyuduğumuzda gelir diyor. Akşam yemeğine gelse bile yüzümüze bile bakmıyor diyor.

Annem hasta zaten, strese fazla gelemiyor. Buna dikkat edilmesi gerekirken kadını iyice üzüyor. Kadın da bir şey diyemiyor, dese bile takılmıyor. En son bana anlattı son birkaç ayda olanları.

Bende gençtir, kız arkadaşıyla tartışmıştır, kafası dağınıktır geçer diye düşünüyorum ama annemin üzüldüğünü gördükçe bende üzülüyorum.

Geçen dalmışım düşünüyorum. Eşim de anladı bir şeyler olduğunu. Anlattım. Bir gece erkek erkeğe biz çıkalım ben onunla konuşurum dedi o da. Sizce doğru bir karar mı? Ben bekarken böyle değildi bu çocuk...

Belki eşinize anlatır, derdini öğrenirsiniz.

Dikkat edin sosyal çevresine neler okuyup duyuyoruz . Eskiden olsa genc cocuk arkadaslari ile geziyordur derdim ama bu ara müge anlı ya çok takıldım en olmadık şeyler aklıma geliyor
Bildiğim kadarıyla alkol alıyor ama uyuşturucu vb. kullanmaz. Aklı yerinde biri ama son zamanlarda hareketleri böyle...

Bildiğim kadarıyla alkol alıyor ama uyuşturucu vb. kullanmaz. Aklı yerinde biri ama son zamanlarda hareketleri böyle...

İşte sosyal çevre önemli ,kendi kullanmıyor olabilir ama etrafındakiler nasıl mesela bilginiz var mı ? Tek alkol-madde olarak düşünmeyin .Esiniz konuşsun güzelce inşallah geçici bir ruh halidir

İşte sosyal çevre önemli ,kendi kullanmıyor olabilir ama etrafındakiler nasıl mesela bilginiz var mı ? Tek alkol-madde olarak düşünmeyin .Esiniz konuşsun güzelce inşallah geçici bir ruh halidir
Farklı ilçelerde oturuyoruz. Şu anki ortamını pek bilmiyorum. Lisedeyken iyiydi, fazla takılmazdı öyle çevrelere falan.

Eşinle iyi midir arası?
Umarım çözülür canım
Allah annene şifa versin

Hiç kötü bir şey olduğunu sanmıyorum. Gençlikle hevesle vs çıkıyor, saat geç olunca da bir arkadaşında kalıyor bence. Zaten kötü alışkanlıklara ya da arkadaşlara kapılmış olsa okulu ve işi aksar. Onlara dikkat ederseniz mesela okula gitmemezlik yapıyor mu diye kontrol edebileceğiniz bir durum olursa iyi olur. Tabi kendisine belli etmeyin ki isyan çıkarmasın. Bazen aileler insanın çok üstüne gidince ters tepiyor. İlk etapta eşinizin konuşmasını bekleyin, siz karışmayın bence. Annenize geçmiş olsun bu arada kendini üzmesin.

Ergenlik diyeceğim eşşek kadar adam olmuş. Yanlış bi işlere şeylere bulaşmış kötü arkadaşlar edinmiş olmasın en kötüsü bu geldi aklıma. Çok toy daha çünkü. Eşiniz araları iyiyse mantıklı bi seçenek, konuşsun niye böyle yapıyor annesine kardeşine sahip çıkacağı yerde

Eşinle iyi midir arası?
Umarım çözülür canım
Allah annene şifa versin
Teşekkür ederim. Ortalama diyebiliriz. Eşim kafa adamdır, huyuna gider diye düşünüyorum.
Yok ben karışmak istemiyorum zaten. Müdahale de etmem ama ben annem için üzüldüğümden düşünüyorum. Okulu açıktan okuyor. 2-3 gün falan gidiyor zaten. Aksattığını düşünmüyorum.
Sahip çıkmama gibi bir şeyi yok ama sanırım gençliğin verdiği şey ile arkadaşlarına takılıyor diye düşünüyorum. Kötü bir alışkanlığı olsa annem hissederdi galiba.
19 yaşıda daha ergen. sizce de normal değil mi? çalışıyor diye aile babası gibi davranmasını beklemeniz saçma.
Öyle davranmasını beklemiyorum/beklemiyoruz. Ondan kimsenin maddi bir beklentisi yok zaten. Paramı biriktirip ben araba alacağım dedi. Tamam dedik. Yeri geldi maaşımın yarısını onun eğitimi için vb. gönderdim. Ben gençtir çok üstüne gitmeyin diyorum ama annem aynı fikirde bir insan değil. Biraz baskındır, katı kuralları vardır. Uyulmayınca hoşuna gitmiyor. Genç çocuk, kendisi kötü olmasa bile ortalık kötü. Annelik iç güdüsüyle endişeleniyor.

Tek problem bazı akşamlar eve gelmemesiyse belki tek başına-arkadaslariyla bir eve çıkarsa tüm problem ortadan kalkar.
Ben yaşı büyük ve ekonomik özgürlüğü olan insanların ailesinin evinde yaşamasini yanlış buluyorum. Böyle basit şeyler bile problem oluyor işte.
Ben çocukta bir problem görmedim. Erken yaşta evin babası gibi üstüne yük binsin istemiyordur, yaşıtları sokaklarda sürterken devamlı telefonları çalıp birilerine 'neredesin' hesabı vermek istemiyordur, evden bunalmistir.
Bunların hepsi normal şeyler bence. Onun yaşında olup ailesinden başka bir şehirde okuyan çocuklar da aynı böyle eve geç geliyorlar, bazen arkadaşlarından kalıyorlar. Sadece aileleri uzakta olduğu için bilmiyor, ya da tolere ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…