- 9 Temmuz 2019
- 20
- 0
- 1
- 36
- Konu Sahibi iremelifdemirel
-
O neden görüşmüyo sizinleHerkese iyi geceler, olayı kısaca özet geçeceğim.
Biz 1 kız 2 erkek kardeşiz, en küçük kardeşim ilkokul, ortaokul ve lise dönemi olsun hayatında hiç başarılı olamamış birisiydi ama bir şekilde liseden mezun oldu ve görüştüğü bir kız arkadaşı vardı kız üniversite okumaya ailesi İngiltere'ye yollayacaktı kardeşimde o dönemlerde her ne kadar annem, babam kısacası tüm aile karşı çıktıysak bile başarılı olamadık ve oda gitti.
Gidiş o gidiş ve hiç birimiz bir daha görüşmedik aradık ama ondada başarılı olamadık yani eğitiminde yanında olamadık. İstanbul'da gördüm bugün bir avm'de gördüm peşinden gittiği kızla evlenmişler, birde kızları olmuş bugün yanına gideyim gitmeyeyim diye çok düşündüm ama cesaret edemedim hala daha İngiltere'de yaşıyorlar İnstagram vb. yerlerden takip ediyorum belki farkındalar ama görmemezlikten görüyorlar sanırım.
İletişime geçsem sizce nasıl bir tepki alırım bütün aile hala şoktayız diyebilirim. Görünce içim nasıl yandı anlatamam.
O neden görüşmüyo sizinle
Kardesin ingiltereye gittiğinde neden ona hiç ulaşmadınız ? Kopukluk war konuda
Lise bebesi reşit miydi, parası var mıydı, pasaport, vize işlerini nasıl halletti? Orada hangi parayla okudu? Ben anlamadım konuyu.
Üzüldüm açıkcası. Bence konuşup görüşmelisiniz. Yaşananlar iyisiyle kötüsüyle eskide kaldı yanında olmalısın. Belki oda konuşmak istiyordur ama cesaret edemiyordur. Cesaretinizi toplayın ve konuşun. Allah'ın izniyle halolur herşey inşAllah
Aileler aslında onun için hayırlı olanı göremiyor çok yakınında olduğu ve değer verdiği için hep bi zorluk.Yazılanı yaşıyoruz ne olursa olsun.Bence iletişime geçin ve savaşın kardeşiniz sonuçta ne kadar grur verici kendi ayaklarının üstünde durup bir yerlere gelmiş.Ailesine ben tek başıma başarırım demiş gibi .Haklılık payı var aslında bütün imkanlarını kestik diyebiliriz gitmesin diye kızgınlıktan olabilir.
İlk önce eşiyle konuşmak gibi bir şey var kafamda bilmiyorum
Bence olay böyle anlatıldığı gibi değil tam olarak. Hangi parayla gitti. Gidince sizi aramış olmalı ki ordaki telefonunu bilin. Param yok dedi bize ne mi dediniz? Kim bilir ne zorluklarla okumuştur. Aile özlemi de çekmiştir. Ona rağmen size ulaşmadıysa sizin hatanız çok büyük olmalı. Ne evlendiğinde ne çocuğu olduğunda haber vermeyecek kadar ne yaptınız diye merak ettim açıkçası.
İşte bende bundan bahsediyorum. Sizi silmiş belli de neden silmiş. Kardeşinizin eşine sormaktansa anne babanıza sorun. Gerçekleri anlatsınlar.Annem ve babamla aralarında ki diyaloglar ile pek ilgim yok ama abime ve bana dendiği kadarıyla, ben sizi sildim sizde beni silin şeklinde ve buna benzeyen şeyler söylendi
Evet doğru bi karar en azından gelininizin de ne düşündüğünü anlarsınız belki ilk gelinle konuşmanız daha hayırlı olur sakin bi şekilde tabi ama ben burda sizde olacak bi suç veya hata görmüyorum sonuçta kardeşinizin iyiliği için yaptınız yoksa kim ister böyle bi durumun yaşanmasını.
Her şeyi neden en baştan anlatmıyorsunuz? O kadar kopuk ki her şey biz de haliyle fikir veremiyoruzEşiyle görüştüm içim bir kere daha parçalandı.
Konuşmadan bazı kesitler aktarayım.
Sizinle bu konuyu konuşmak istemem ama orada ilk iki yıl neler çektiğini nasıl bir hayat sürdüğünü. Hem okula gidip hem kaçak bir şekilde çalıştığını o zamanlar ingilizcesi bile yoktu kendini düzgün bir şekilde ifade edemiyordu. Ama aileniz ve sizler gibi o vazgeçmedi okulunu tüm olumsuzluklara rağmen bitirdi.
Ne iş yaptığımıza gelirsek bunları tabii ki cevaplayacağım merak etmeniz doğal hakkınız. Benim mesleğimi sormuşsunuz ama ben ikimiz adına cevap vereyim ben doktor oldum o şimdi bir ekonomist olduğu Londrada bir şirkette çalışıyor çok başarılı işlere imza atıyor bütün müdürleri tarafından bir kardeş gözüyle bakılıyor kendisine.
Çocuğumuz oldu evet ismi Allysa 2 yaşında bir kız ve babasına inanın diğer çocuklardan daha aşık bir kızımız var.
Kızımızı isterseniz görebilirsiniz ama onun adına karar verip sizlerle görüşmesini talep etme hakkım yok benim üzgünüm ben bu riski göze alıp ona bu konuda bir şey söylemeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?