Erkek Kardeşimle Yıllardır Görüşmüyorum.

Muhtelemen aşık oldu ve ailesi olarak siz gitmesini istöediniz istanbul deilki ingiltere bu konuda haklısnız .. fakat kardesiniz sizi silmiş gorunuyor cunku ona destek cıkmamıssınız bunu asla anlamaz helede eşi dolduruyorsa ve esine asıksa bence sansınızı bir kez daha deneyin sizi col iyi anlıyorum

eşi gerekeni gayet net bir şekilde anlatmış ifade etmiş
ben olsam ne olursa olsun kardeşime ulaşır konuşurdum bu zamana kadar
bu zamana kadar gerçekten nerdeydiniz

kendimi kardeşinizin yerine koydum da ekonomist olmuşum ekmeğimi elime almışım ablam vs bana ulaşmaya çalışıyor
derdim

hiç özlemedi mi anneniz babanız
çok mu yaşlılar? kızın ailesine de mi ulaşamadınız?
amacım kesinlikle kınamak ayıplamak değil
verdiğiniz bir mücadele var mı?

Anladigim kadariyla nasil olsa bu cocuk okumaz deyip destek olmak yerine kostek oldunuz ve kardesiniz de bir sekilde basardi. En ihtiyac duydugu anda yaninda olmadiniz o da sizi sildi. Simdi de kardesim diyorsunuz. Umarim aranizdaki buzlar erir ama zor gorunuyor.
Siz ve abinizin egitim durumu ne? Siz cok mu basariliydiniz. Aileniz kucuk ve basarisiz kardesiniz yerine sizden birini desteklerdi belki. Konuyi tam bilmiyorum cunku eksik bilgi yazmissiniz. Ama bir gercek var kardesiniz tirnaklari ile kazimiz resmen onu tebrik etmek lazim.

Arkadaşlar lise bitti gitmek istedi abim, annem, babam herkes olmaz gidemezsin diye bir tepki verdi bu süreç yaklaşık 2 ay kadar böyle devam etti.

Teyzem devreye girdi kendisiyle herkesten gizli bir görüşme yaptılar gizli derken ikisi arasında bunun üstüne karadeniz fırtınası estiren babam son sözünü söyledi gidersen s... ol git gelme geri şeklinde neyse gitti 2 3 ay sonra annemden öğrendim kadarıyla aramış ama olumlu sonuçlar alınamamış babamın anlattığı şey ise sadece benim öyle bir oğlum yok görüşmek istemiyor demesiydi

Bana bu konu o kadar kopuk geldi ki. Vize parasını nasıl halletti? Hadi parayı buldu İngiltereye vizesi nasıl çıktı? Orada okul bulup kayıt yaptırıp gittiyse o okulların ücretleri inanılmaz fazla. Eğitimini kim finanse etti? Eğitimini finanse edecek biri varsa bu çocuk neden ingilterede maddi zorluk yaşadı?

Turkiyede liseyi zor bitirip ingilterede daha derdini bile anlatamadığı yeni bir dilde eğitim alıp, ekonomist olduysa ve büyük başarılara imza atiyorsa ben de görüşmek isterim erkek kardeşiniz ile

Bunu samimiyet içinde söylüyorum. Çok merak ettim kendisini.

Ekonomi okuyan herkes ekonomist olmuyor en az 10 yıl finans sektöründe aktif çalışması ve/ya yüksek lisans doktora yapması gerekiyor. İngilterede bu eğitim tamamen paralı. Bana çok tuhaf geldi ya

Konuyu okurken çok incindim. Muhtemelen başarısız olurken hep değersiz hissetmiş . Aileniz de bunu beslemiş destek olmamış . Siz de maalesef ...
Ingiltereye gitmiş bütün parayı kesmişsiniz . Ne büyük bir yanlış . Yapayalnız kalmış orada . Muhtemelen artık ailesini yok saymistir eşi olmuş ailesi . Çünkü o bir tek güvenmiş sevmiş onu .
Kardeşinize tamamen hak veriyorum ve üzgünüm ama bence sizinle ya da ailenizle bir daha görüşmek istemez. Ben olsam istemezdim

Benım annem ve babamın ilk evliliklerinden olma iki abla bir abim var...Abimle 6 yaşına kadar beraber büyüdüm sonra evlendi ; ablalarımın bırıyle 13 yaşında tanıştım sonra beraber büyüdük, diğeri hiç görüşmeyi istemedi evlendi çocuğu oldu vesaire.. Ben ayrım yapmadan herkesle aynı mesafedeydim..Ailemin fedakarlıklarını, görüşme çabalarını, emeklerine bizzat şahidim.. Hiç görüşmediğimiz ablam ise babamı kaybettikten yıllar sonra ortaya çıktı.. Hiç art niyet beslemeden küçük ablamla bağrımıza bastık, gerekli ilgiyi gösterdik, aradık sorduk peşinde koştuk.. Yine ilgisizdi..Bir süre sonra annemın sağlık durumu kritikleşti.. Arada geldi gitti öyle böyle.. Sonra annemi kaybettik yine dibimizdeydi... Oda babamdan kalan miras sonucu ablamın,annemin ve benım maddi menfaatlerimizden dolayı olduğunu anlamış bulunuyoruz bazı durumalrdan ötürü..

Yani bu zamana kadar bana ablalık etmemiş bir birey umrumda olur mu... Zerre sevgi özlem saygı hissetmiyorum.. Aynı duyguları kardeşinizin beslediğini düşünüyorum şahsen.. Tabi siz yine de samimi olun şansınızı deneyin.. Sonuçta o süreçte küçüktünüz anlamadınız karar veremediniz kendinizi açıklayın takdiri ona bırakın.. Umarım sizi affedebiliri..

Bakın size şöyle anlatayım Lisesi bitti kızın İngiltere'ye gideceği ortaya çıktı Bunu duyan kardeşim kendisinin de gitmek istediğini belirtti ailecek hepimiz olumsuz cevaplar verdik sonuna kadar karşı çıktık yaklaşık Bu süre 2 ay kadar sürdü bu süre zarfında herhangi bir sonuç tekrar ortaya çıkmayınca kendisininde Süresi kısa olduğundan dolayı bunu duyan teyzem Siz yollamassanız ben yollarım gidecek şeklinde bir çıkış yaptı teyzem sayesinde oraya gitti. Gittikten sonra ailemi aramış fakat pek emin olmamakla beraber Babam kendisine geri dön bir kız için beni satamazsın şeklinde cevaplar vermiş O da dönmeyeceğini belirtince defol git benim senin gibi oğlum yok şekline cevap vermiş biz çocuklara yansıtılan kadarıyla bildiğimiz tek şey kendisinin görüşmemek istemediği yönündeydi.

Teyzemle görüşüp iyi olup olmadığını öğrenebiliyor duk o İngiltere'ye gittikten yaklaşık bir bir buçuk yıl sonra teyzem vefat etti bizim bütün bağımız bu şekilde tamamen kopmuş oldu.

Bundan yaklaşık 6 ay önce sosyal medya hesaplarını buldum ve etmeye başladım

Ailenizin gitmesini istememesi hani normal diyelim. Ama babaniz onu evlatlıktan reddetmiş. Orda ne çekmiş hiçbir fikriniz yok aslında. Kardeşinizi ben burda haklı görüyorum. Siz şimdi ortaya çıksanız büyük ihtimal ile kabul etmeyecek. Cünkü "adam oldum para kazanıyorum şimdi ortaya çıkıyorlar" diye düşünebilir. Bence yinede zorlamadan ona ulaşmaya bir deneyin. Böyle kopukluklar kolay tamir olmuyor. Kendi kardeşimden bilirim.

gelininizi tebrik ettim ve kardesinizi de hakli buldum , hayatimi degistirmeye karar verdigimde benzer bir tepkiyi ailemden bende görmüstüm . esimle tanisip evlenmek istedigimde karsi cikmislardi. yasi senden büyük , baska ülkede , yabanci asilli vs vs. evlen 2 ay sonra dönersin falan dediler :) ne oldu biliyormusunuz aradan gecen 20 yil icinde ? okudum bir meslegim var , 2 cocuk dogurdum ehh büyüttüm sayilir (ergenlik cagindalar) mutluyum da ayrica . tüm bunlari ailem olmadan basardim , bana köstek olan beni desteklemeyen bir aileyle isim olmaz diyorum . 20 yil oldu yüzlerini görmedim.seslerini hic duymadim . eksikliklerini hic yasamadim. kardesiniz yerinde olsaydim görüsme taleplerinizi de geri cevirirdim. yokluk cekerken etrafimda olmayip birde engellenmeye calisilmak nasildir bilirim .

Haklılık payı var aslında bütün imkanlarını kestik diyebiliriz gitmesin diye kızgınlıktan olabilir.
Şimdi o gitmesin diye herşeyini kesip set olmuşsunuz teyzeniz de sizin tersinize destek olmuş anladığım kadarıyla.. Şimdi teyze size düşman etmiş mi oluyor? Siz herşeyi kesince geri dönecekti sevdiği kızı gönlüne gömecekti öyle mi? Allah razı olsun teyzeden kol kanat germiş... Ailem beni böyle yola getirmeye çalışsaydı yüzlerine bile bakmazdım işin açığı

Konu gerçek mi bilmiyorum ama gerçekse bence boşa kürek çekmeyin. Kardeşiniz sizden destek istemiş yanında olmamışsınız. Orada ne yer ne içer umrunuzda olmamış ona yardım eden teyzenize de teyzem yapyı diyerek tepki veriyorsunuz. Teyzenizde o eğitimini tamamlamadan vefat etmiş allah bilir orada neler yaşadı. Kardeşiniz altı ay önce mi aklınıza geldi. Hiç ulaşamadık falan demeyin isteyenn bu iletişim çağında kızın ailesi ile bile her türlü ulaşırdı. Ama sizinde pek umrunuzda olmamış. Şimdi düzenini kurmuş adam sizinde ne hikmetse kardeş sevginiz depreşmiş. Bende kardeşimle benzer bir durum yaşadım. Şuan kardeşimle görüşmüyorum. Size tek söyleyebileceğim aynı ana babadan olmak sizi kardeş yapmaz. Kardeş demek zor zamanında yanında olmaktır. Hata da yapsa hatası yüzünden canı çok yanmasın diye ona destek olmaktır. Hem ne yapmış kardeşiniz aşık olmuş aşık olduğu kızda hoppa zıppa bir kızda değilmiş mesleğine bakınca sadece onunla aynı yerde okumak istemiş ne olurdu babanız karşısında ona destek olsaydınız hadi onu yapmadınız teyzeniz ölünce ulaşıp elinizden gelince destek olsaydınız. Şimdi o adamla zorla görüşmeye çalışınca elinize ne geçecek. Karısını rahatsız etmişsiniz birde allah bilir o kızda kardeşinizle orada neler yaşadı. Belki sizin yüzünüzden eşi ile tartışacak bunu hiç mi düşünmediniz.

Sizin abinizin durumuna bir mudahiliniz olmamış. O dönemde kucuksunuz ve herşeyin farkında değilsiniz. Anneniz ve babanizi eskisi gibi kabul eder mi bilmem ama kardeşi olarak sizin şansınız olduğunu düşünüyorum. Anne babanizi işin içine katmadan önce kendiniz abinizle.bag kurmaya çalışın.

Annem anne babasını kaybedince hala amca vs sırt çevirmiş cenazeden direkt memleketlerine dönmüşler annem 14 yaşındaymış engelli kücük dayım ile istanbulun göbeğinde bir başına kalmış.. Babam ile sözlülermiş dedem gelmiş köyden almış annemleri götürmüş memlekete babam polis okuluna gidene kadar babam amcasında kalmış dedem ve babaannem sship cıkmış kızı bellemişler annemi.. Aradan geçmiş 36 sene şimdi arıyorlarmış biz akraba değilmiyiz falan annem de siz benim dış kapımda paspas bile değilsiniz dedi haksız mı? Ya babamlar kötü insanlar olsaydı? Genç kız engelli kardeş başına neler gelirmiş şinfi ne teyze ne hala ne amcası? Siz şimdi o kızın halasımısınız gerçekten bir sorun bakalım kendinize?

Keşke gördüğünüzde yanına gidip sarılsaydınız, ben öyle yapardım dayanamazdım kardeşime. Sizi elinin tersiyle itecek değil ya adı üstünde kardeş. Bence bir yolunu bulup tekrar bir aile olmaya çalışınn.

Ama benim maddi açıdan o dönemde elimden ne kadar yardım gelebilirdi yeni evlenmiştim ve borç batağındaydım karşı çıktım kabul ama babam gibi git gelme diye bir şey demedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…