- 20 Ağustos 2017
- 1.210
- 646
- 53
- 32
- Konu Sahibi iremelifdemirel
-
Muhtelemen aşık oldu ve ailesi olarak siz gitmesini istöediniz istanbul deilki ingiltere bu konuda haklısnız .. fakat kardesiniz sizi silmiş gorunuyor cunku ona destek cıkmamıssınız bunu asla anlamaz helede eşi dolduruyorsa ve esine asıksa bence sansınızı bir kez daha deneyin sizi col iyi anlıyorumHerkese iyi geceler, olayı kısaca özet geçeceğim.
Biz 1 kız 2 erkek kardeşiz, en küçük kardeşim ilkokul, ortaokul ve lise dönemi olsun hayatında hiç başarılı olamamış birisiydi ama bir şekilde liseden mezun oldu ve görüştüğü bir kız arkadaşı vardı kız üniversite okumaya ailesi İngiltere'ye yollayacaktı kardeşimde o dönemlerde her ne kadar annem, babam kısacası tüm aile karşı çıktıysak bile başarılı olamadık ve oda gitti.
Gidiş o gidiş ve hiç birimiz bir daha görüşmedik aradık ama ondada başarılı olamadık yani eğitiminde yanında olamadık. İstanbul'da gördüm bugün bir avm'de gördüm peşinden gittiği kızla evlenmişler, birde kızları olmuş bugün yanına gideyim gitmeyeyim diye çok düşündüm ama cesaret edemedim hala daha İngiltere'de yaşıyorlar İnstagram vb. yerlerden takip ediyorum belki farkındalar ama görmemezlikten görüyorlar sanırım.
İletişime geçsem sizce nasıl bir tepki alırım bütün aile hala şoktayız diyebilirim. Görünce içim nasıl yandı anlatamam.
eşi gerekeni gayet net bir şekilde anlatmış ifade etmişEşiyle görüştüm içim bir kere daha parçalandı.
Konuşmadan bazı kesitler aktarayım.
Sizinle bu konuyu konuşmak istemem ama orada ilk iki yıl neler çektiğini nasıl bir hayat sürdüğünü. Hem okula gidip hem kaçak bir şekilde çalıştığını o zamanlar ingilizcesi bile yoktu kendini düzgün bir şekilde ifade edemiyordu. Ama aileniz ve sizler gibi o vazgeçmedi okulunu tüm olumsuzluklara rağmen bitirdi.
Ne iş yaptığımıza gelirsek bunları tabii ki cevaplayacağım merak etmeniz doğal hakkınız. Benim mesleğimi sormuşsunuz ama ben ikimiz adına cevap vereyim ben doktor oldum o şimdi bir ekonomist olduğu Londrada bir şirkette çalışıyor çok başarılı işlere imza atıyor bütün müdürleri tarafından bir kardeş gözüyle bakılıyor kendisine.
Çocuğumuz oldu evet ismi Allysa 2 yaşında bir kız ve babasına inanın diğer çocuklardan daha aşık bir kızımız var.
Kızımızı isterseniz görebilirsiniz ama onun adına karar verip sizlerle görüşmesini talep etme hakkım yok benim üzgünüm ben bu riski göze alıp ona bu konuda bir şey söylemeyeceğim.
Anladigim kadariyla nasil olsa bu cocuk okumaz deyip destek olmak yerine kostek oldunuz ve kardesiniz de bir sekilde basardi. En ihtiyac duydugu anda yaninda olmadiniz o da sizi sildi. Simdi de kardesim diyorsunuz. Umarim aranizdaki buzlar erir ama zor gorunuyor.Herkese iyi geceler, olayı kısaca özet geçeceğim.
Biz 1 kız 2 erkek kardeşiz, en küçük kardeşim ilkokul, ortaokul ve lise dönemi olsun hayatında hiç başarılı olamamış birisiydi ama bir şekilde liseden mezun oldu ve görüştüğü bir kız arkadaşı vardı kız üniversite okumaya ailesi İngiltere'ye yollayacaktı kardeşimde o dönemlerde her ne kadar annem, babam kısacası tüm aile karşı çıktıysak bile başarılı olamadık ve oda gitti.
Gidiş o gidiş ve hiç birimiz bir daha görüşmedik aradık ama ondada başarılı olamadık yani eğitiminde yanında olamadık. İstanbul'da gördüm bugün bir avm'de gördüm peşinden gittiği kızla evlenmişler, birde kızları olmuş bugün yanına gideyim gitmeyeyim diye çok düşündüm ama cesaret edemedim hala daha İngiltere'de yaşıyorlar İnstagram vb. yerlerden takip ediyorum belki farkındalar ama görmemezlikten görüyorlar sanırım.
İletişime geçsem sizce nasıl bir tepki alırım bütün aile hala şoktayız diyebilirim. Görünce içim nasıl yandı anlatamam.
Turkiyede liseyi zor bitirip ingilterede daha derdini bile anlatamadığı yeni bir dilde eğitim alıp, ekonomist olduysa ve büyük başarılara imza atiyorsa ben de görüşmek isterim erkek kardeşiniz ile
Bunu samimiyet içinde söylüyorum. Çok merak ettim kendisini.
Bana bu konu o kadar kopuk geldi ki. Vize parasını nasıl halletti? Hadi parayı buldu İngiltereye vizesi nasıl çıktı? Orada okul bulup kayıt yaptırıp gittiyse o okulların ücretleri inanılmaz fazla. Eğitimini kim finanse etti? Eğitimini finanse edecek biri varsa bu çocuk neden ingilterede maddi zorluk yaşadı?
gelininizi tebrik ettim ve kardesinizi de hakli buldum , hayatimi degistirmeye karar verdigimde benzer bir tepkiyi ailemden bende görmüstüm . esimle tanisip evlenmek istedigimde karsi cikmislardi. yasi senden büyük , baska ülkede , yabanci asilli vs vs. evlen 2 ay sonra dönersin falan dediler :) ne oldu biliyormusunuz aradan gecen 20 yil icinde ? okudum bir meslegim var , 2 cocuk dogurdum ehh büyüttüm sayilir (ergenlik cagindalar) mutluyum da ayrica . tüm bunlari ailem olmadan basardim , bana köstek olan beni desteklemeyen bir aileyle isim olmaz diyorum . 20 yil oldu yüzlerini görmedim.seslerini hic duymadim . eksikliklerini hic yasamadim. kardesiniz yerinde olsaydim görüsme taleplerinizi de geri cevirirdim. yokluk cekerken etrafimda olmayip birde engellenmeye calisilmak nasildir bilirim .Eşiyle görüştüm içim bir kere daha parçalandı.
Konuşmadan bazı kesitler aktarayım.
Sizinle bu konuyu konuşmak istemem ama orada ilk iki yıl neler çektiğini nasıl bir hayat sürdüğünü. Hem okula gidip hem kaçak bir şekilde çalıştığını o zamanlar ingilizcesi bile yoktu kendini düzgün bir şekilde ifade edemiyordu. Ama aileniz ve sizler gibi o vazgeçmedi okulunu tüm olumsuzluklara rağmen bitirdi.
Ne iş yaptığımıza gelirsek bunları tabii ki cevaplayacağım merak etmeniz doğal hakkınız. Benim mesleğimi sormuşsunuz ama ben ikimiz adına cevap vereyim ben doktor oldum o şimdi bir ekonomist olduğu Londrada bir şirkette çalışıyor çok başarılı işlere imza atıyor bütün müdürleri tarafından bir kardeş gözüyle bakılıyor kendisine.
Çocuğumuz oldu evet ismi Allysa 2 yaşında bir kız ve babasına inanın diğer çocuklardan daha aşık bir kızımız var.
Kızımızı isterseniz görebilirsiniz ama onun adına karar verip sizlerle görüşmesini talep etme hakkım yok benim üzgünüm ben bu riski göze alıp ona bu konuda bir şey söylemeyeceğim.
Şimdi o gitmesin diye herşeyini kesip set olmuşsunuz teyzeniz de sizin tersinize destek olmuş anladığım kadarıyla.. Şimdi teyze size düşman etmiş mi oluyor? Siz herşeyi kesince geri dönecekti sevdiği kızı gönlüne gömecekti öyle mi? Allah razı olsun teyzeden kol kanat germiş... Ailem beni böyle yola getirmeye çalışsaydı yüzlerine bile bakmazdım işin açığıHaklılık payı var aslında bütün imkanlarını kestik diyebiliriz gitmesin diye kızgınlıktan olabilir.
Konu gerçek mi bilmiyorum ama gerçekse bence boşa kürek çekmeyin. Kardeşiniz sizden destek istemiş yanında olmamışsınız. Orada ne yer ne içer umrunuzda olmamış ona yardım eden teyzenize de teyzem yapyı diyerek tepki veriyorsunuz. Teyzenizde o eğitimini tamamlamadan vefat etmiş allah bilir orada neler yaşadı. Kardeşiniz altı ay önce mi aklınıza geldi. Hiç ulaşamadık falan demeyin isteyenn bu iletişim çağında kızın ailesi ile bile her türlü ulaşırdı. Ama sizinde pek umrunuzda olmamış. Şimdi düzenini kurmuş adam sizinde ne hikmetse kardeş sevginiz depreşmiş. Bende kardeşimle benzer bir durum yaşadım. Şuan kardeşimle görüşmüyorum. Size tek söyleyebileceğim aynı ana babadan olmak sizi kardeş yapmaz. Kardeş demek zor zamanında yanında olmaktır. Hata da yapsa hatası yüzünden canı çok yanmasın diye ona destek olmaktır. Hem ne yapmış kardeşiniz aşık olmuş aşık olduğu kızda hoppa zıppa bir kızda değilmiş mesleğine bakınca sadece onunla aynı yerde okumak istemiş ne olurdu babanız karşısında ona destek olsaydınız hadi onu yapmadınız teyzeniz ölünce ulaşıp elinizden gelince destek olsaydınız. Şimdi o adamla zorla görüşmeye çalışınca elinize ne geçecek. Karısını rahatsız etmişsiniz birde allah bilir o kızda kardeşinizle orada neler yaşadı. Belki sizin yüzünüzden eşi ile tartışacak bunu hiç mi düşünmediniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?