Erkek nedenli ivf olmasına rağmen embriyoları yine de tutunamayanlar var mı?

Kaliteyi arttırmak için promen k tavsiye ediyorlar. Ballı polenli arı sütlü karışımlar da var. Biz bunlara başlayacağız. Bir de alkol ve sigaradan uzak durması da var tabi tup bebek tedavisinde her doktor tedavi boyunca kadinin da erkegin de uzak durmasini istiyor. Etkilemez dediğiniz şey etkiliyor. Herkes sigara içiyor ama bazı adamlarda direkt spermden acısı çıkıyor. Bizde adamin genetik testi normal, hormonlari normal, uktrasonu normal. Dış etken aradığımızda karşımıza sigara çıkıyor.
Sigara alkol hiç kullanmamış eşim canım projem artmed kullandı şimdi de tedavi başlangıcına kadar progeny m kullanıyor bizim fsh yüksek eşimde o yüzden sperm az

Ben saniyordum ki blastokis noktasında olan bir embriyo ya da morula bir embriyo transferden sonra hemen tutunmasa bile oralarda takılabiliyor bayaca. Endometrium kalınlaştikca gidip canı ne zaman isterse tutunur diyordum. Rahim duvarı 13mm den önce atıyorum 10mm iken o embriyo rahime girince rahim duvarı kalınlığı 15mm yi asmadiktan sonra kafasina göre gider tutunur düşüncem şuan yerle bir oldu.

Hayır kesinlikle öyle değil zaten mesela Blast olan embriyo progesteron iğnesinin başlangıcından sonra tam beşinci gün hatta 120. Saat transfer ediliyor -/+6 saat oluyor fark maks ama çoğu yer tam 120 civarı yapıyor.benim transfer hazırlığından sonra tam o saatte biyopsi alındı era böyle bişey ve 12 saat sonra yapılması gerektiği Ortaya çıktı ve 132. Saatte yaptılar transferi.
Bu arada bu testi iyi embriyo denenmeden önce yapmıyorlar çünkü bazılarının tutunma saati daha geniş olup Tolere edebiliyormuşyani her biyopsi hazır olarak gelmeyen gebe kalamıyor değilmiş o yüzden tekrarlayan kaliteli transferler tutmazsa öneriliyor yine de o pencere günlerce Kadar uzun değil 😅 benim rahmim hep 10 günden itibaren ideal kalınlıktan oluyordu tramsfere kadar

Ben varım canım. Kesinlikle nedeni sağlıklı sperm seçemeyişleri. Bizi o kadar inandırdılar ki son tedavimde olanları mantığımız kabul etmedi. İlk tedavim hakan yaralı da oldu. Kesin dedi rahim pırıl pırıl yumurta bol yüzde 70 ilk denemede tamam. Bende 29 a yeni girmiştim. Eşimde sayı ve hareketlilik azlığı vardı hiç yok değildi. Neyse hakan hoca az sayıda yumurta toplama prensibine sahip az doz ilaç ile 8 yumurta toplandı. 6 sı işlem gördü 6 su da döllendi. 2 tane birinci kalite embriyo birden gelişimi kesti diğerleri ikinci kalite hatta üç. 3. Güne zorla bir embriyo geldi. Transfer öncesi hakan hoca neden böyle oldu anlamadım dedi daha transfer olmamışım. 100 hastamda 4 kişide böyle oluyor dedi. Senin yaşın rezerve durumun çok iyidi. Transfer oldum negatif. İkinci lk
Ü ın tedavimden önce histereskopi oldum temiz. Pıthı testi yapıldı bir gen sıkıntılı geldi o da pıhtı geni değil. Pıhtı yok yani. Ordan da temiz. Yok benlik değil. İkinciye başladık daha fazla ilaç önlem amaçlı kan sulandırıcı iğne. 16 yumurta toplandı 9 ı döllendi 3. Güne 3 embriyo transfer edildi. Yine yok. Adam bu sefer herkeste tutuyor sende tutmuyor dedi bana sanki sperm sorunu hiç yokmuş gibi tamamen bana kaldı. Git Ankara da bağışıklık testi yaptır son umut o yoksa deneyip duracağız dedi. Gittik neyse bağışıklık sistemim normalin yüzde 3 üzerinde güçlü çıktı. Tamam bundan dedi. Ben ordan da ayrıldım. Ankara da Gürgan Klinik te. Üçüncü tedavi ye başladım. Beni ciddiye aldılar. Ne dedimse not edip ona göre 9 maddelik bir harita oluşturdular. Bağışıklığı söyledim testlere baktı geçmiş yapılanlara baktı yüzde 80 sperm seçiminde sorun var. Senlik %20 bile değil dedi bağışıklık iyi kalite embryo Transefer edilip tutmazsa etkili deriz dedi. Hani sende üç ten yukarı çıkmamış ki hiç dedi. İlk iki tedavim yok hükmünde bizim için dedi. Eşime klasik sperm seçimi uygulanmadı. Mikroçip yöntemi ile seçtiler spermleri. 1500 lira ek ödemesi var. Sonra ilk meni ile değil bir saat sonraki meni ile döllenme oldu. Üroloji doktorları öyle istedi. Benim 31 yumurtam toplandı. Üçüncü güne gelmeyen embriyolar 5. Güne kadar geldi hemde 10 tanesi. Biz bire razıyken 10 embriyom dondurmak için uygundu hatta genetik tarama için 5 tanesi çok daha sağlıklıydı. Embriyolog gerek yok dedi merak etmeyin gayet işlemler kolay ilerledi dedi adam 7 bin lirayı kazanacakken o an tlf vazgeçtik. Rahim dinlendirme yapıldı Ekim sonu transfer oldum. 32 haftamız bitti ikizlere gebeyim. 🙏🙏🙏
Doktorunuz kimdi acaba

Çok saçma anlattığı bence bir sürü insan var 3.gün embriyosuyla evlat sahibi olan . Biride benim mesele 3. Gün 7 hucreliydi oğlum .Nasip bu işler
Yaaa ben de artık nasip kısmet diye düşünmeye başladım. İyi kalite embriyo diyorlar 3.denememde dondurulmuş 3.gun embriyosu transferim pozitif idi ama 6.haftasinin içinde kalbi durdu, tutunduğu yeri bıraktı. (Önce tutunduğu yeri de bırakmış olabilir) üzerine kürtaj oldum. Geçen gün diş tedavim için diş hekimine gittiğimde,kendisinin de tüp bebek tedavisi olduğunu anlattı. Doktoru çok umutlanma yumurta kaliten iyi değil demiş ama tek embriyo ile oğlu olmuş.

Yaaa ben de artık nasip kısmet diye düşünmeye başladım. İyi kalite embriyo diyorlar 3.denememde dondurulmuş 3.gun embriyosu transferim pozitif idi ama 6.haftasinin içinde kalbi durdu, tutunduğu yeri bıraktı. (Önce tutunduğu yeri de bırakmış olabilir) üzerine kürtaj oldum. Geçen gün diş tedavim için diş hekimine gittiğimde,kendisinin de tüp bebek tedavisi olduğunu anlattı. Doktoru çok umutlanma yumurta kaliten iyi değil demiş ama tek embriyo ile oğlu olmuş.

Bunlar bizim sinavimiz . Nasipbimizde varsa oluyor yoksa da napsak boş

Back
X