Sadece evlilikde değil sevgililikte de var bu bence. Ben eski sevglimin yanına gittiğimde şehrine bazen çok yorgun geldiğinde suratı asık oluyordu soruyordum bişey yok hayatım diyordu ya da sinirliyim diyordu niye olduğunu tabii ki anlatmıyordu işiyle ilgili konuşmazdı.Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Eşimle büyük sorunlarımız yok ancak bir sorun var ki beni çıldırtma noktasına getiriyor bazen: surat yapması.
Bazı günler sabahtan akşama kadar asık suratla dolaşıyor. Bir sorun mu var diyorum, yok bir şey diyor. Yanlış bir şey mi yaptım diyorum, hayır diyor. Benimle ilgili bir durum mu var acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sonra bakıyorum kendi kendine düzeliyor, soruyorum aklıma gelen sebebi, bundan mı gergindin diyorum hayır alakası yok diyor. Sebebi de bildirme tenezzülünde bulunmuyor.
Bazen işten dönünce suratı asık oluyor, o zaman emin oluyorum işle ilgili canı sıkılmış, soruyorum noldu diye, anlatmak istemiyor. Anlatınca hatırlayıp daha çok canı sıkılıyormuş. Aslında işle ilgili olduğunu bildirmesi bile büyük olay çünkü daha işle ilgili canım sıkıldı demişliği çok nadir.
Annem ve ananem de çoğu zaman babam ve dedemin suratından şikayetçi. Bir şeye sinirlenilir, konuşulur, hadi bir iki saat surat asarsın. Onlar da bir problem olduğunda günlerce suratları asık geziyor evde. Hadi annemler problemin ne olduğunu bilip surat çekiyor, ben ne olduğunu bilmeden çekiyorum bunu. Çoğu zaman benimle ilgili olmuyor bile.
Bu durumu görmezden gelmeye alışmaya çalışıyorum ama yapamıyorum, diken üstünde oluyorum ne yaptım acaba diye. Benimle ilgili değilse de sorumlusunun ben olmadığım meselelerin sonucuna bu kadar maruz kalmak zorunda mıyım? Ben eşime kızdığımda direkt söylerim konuyu sonra geçer gider asmam suratımı. Başka bir şeyle ilgili canım sıkkınsa zaten asla ona yansıtmamaya çalışırım.
Çok uzattım biliyorum ama, sizlerin eşleri nasıl? Ben mi çok büyütüyorum bu durumu? Aileden mi geliyor bu hassasiyet yoksa genel bir sorun mu bu merak ettim çünkü çevremde evli arkadaşım pek yok.
Sanırım öyleAy aynı benim babam.Annemle bir tartışmaya görsünler,günlerce o surat sirke satar.Gerçekten sinir bozucu,sizi anlıyorum.Başka büyük bir sorununuz yoksa bunu mizaç olarak kabul etmeniz gerekiyor galiba.
İşle ilgili mesele eve taşınmaması gerekiyor hadi taşıdın o kadar sormanıza rağmen anlatmaması gerginlikten başka bişey degil bu şekilde evde huzur da olmazMerhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Eşimle büyük sorunlarımız yok ancak bir sorun var ki beni çıldırtma noktasına getiriyor bazen: surat yapması.
Bazı günler sabahtan akşama kadar asık suratla dolaşıyor. Bir sorun mu var diyorum, yok bir şey diyor. Yanlış bir şey mi yaptım diyorum, hayır diyor. Benimle ilgili bir durum mu var acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sonra bakıyorum kendi kendine düzeliyor, soruyorum aklıma gelen sebebi, bundan mı gergindin diyorum hayır alakası yok diyor. Sebebi de bildirme tenezzülünde bulunmuyor.
Bazen işten dönünce suratı asık oluyor, o zaman emin oluyorum işle ilgili canı sıkılmış, soruyorum noldu diye, anlatmak istemiyor. Anlatınca hatırlayıp daha çok canı sıkılıyormuş. Aslında işle ilgili olduğunu bildirmesi bile büyük olay çünkü daha işle ilgili canım sıkıldı demişliği çok nadir.
Annem ve ananem de çoğu zaman babam ve dedemin suratından şikayetçi. Bir şeye sinirlenilir, konuşulur, hadi bir iki saat surat asarsın. Onlar da bir problem olduğunda günlerce suratları asık geziyor evde. Hadi annemler problemin ne olduğunu bilip surat çekiyor, ben ne olduğunu bilmeden çekiyorum bunu. Çoğu zaman benimle ilgili olmuyor bile.
Bu durumu görmezden gelmeye alışmaya çalışıyorum ama yapamıyorum, diken üstünde oluyorum ne yaptım acaba diye. Benimle ilgili değilse de sorumlusunun ben olmadığım meselelerin sonucuna bu kadar maruz kalmak zorunda mıyım? Ben eşime kızdığımda direkt söylerim konuyu sonra geçer gider asmam suratımı. Başka bir şeyle ilgili canım sıkkınsa zaten asla ona yansıtmamaya çalışırım.
Çok uzattım biliyorum ama, sizlerin eşleri nasıl? Ben mi çok büyütüyorum bu durumu? Aileden mi geliyor bu hassasiyet yoksa genel bir sorun mu bu merak ettim çünkü çevremde evli arkadaşım pek yok.
Haklısınız aynı evde vakit geçiriliyorsa sevgililikte de benzer deneyimler olabilir tabi. İşle ilgili konuşmaması bana tuhaf geliyor ama olabiliyor demek kiSadece evlilikde değil sevgililikte de var bu bence. Ben eski sevglimin yanına gittiğimde şehrine bazen çok yorgun geldiğinde suratı asık oluyordu soruyordum bişey yok hayatım diyordu ya da sinirliyim diyordu niye olduğunu tabii ki anlatmıyordu işiyle ilgili konuşmazdı.
O zaman da surat asar ama en çok annemle tartıştıklarında böyle.En kötüsü kardeşimle bana da yansıtması.Ailece onların arası düzelene kadar yas sürecine giriyoruz resmen.Ben aileme çok düşkünüm,evlerinden ayrıldığım için de çok üzülüyorum ama bundan kurtulduğum için mutluyum.Sanırım öyle
Annenizden bağımsız bir konuda canı sıkılırsa nasıl davranıyor peki?
Size yansıtması çok üzücü gerçekten, uzaklaşabilmenize sevindimO zaman da surat asar ama en çok annemle tartıştıklarında böyle.En kötüsü kardeşimle bana da yansıtması.Ailece onların arası düzelene kadar yas sürecine giriyoruz resmen.Ben aileme çok düşkünüm,evlerinden ayrıldığım için de çok üzülüyorum ama bundan kurtulduğum için mutluyum.
Benim eski sevgilim polis memuruydu işiyle ilgili konuşmazdı zaten bende sormazdım ama örneğin sinirli olduğunu anladığımda öyle gündelik şeyler der geçerdi. Birde çabuk sinirlenip hemen sönen bir yapısı da vardı suratını hemen asardı.Haklısınız aynı evde vakit geçiriliyorsa sevgililikte de benzer deneyimler olabilir tabi. İşle ilgili konuşmaması bana tuhaf geliyor ama olabiliyor demek ki
Onu da denedim aslında, hiçbir değişiklik olmadığı gibi benim gülümseyen suratıma bön bön baktığında sinir katsayım daha çok yükseliyor. Sanki vazifem, ne olursa olsun ona neşe ve konfor sağlamakmış mesajı veriyorum gibi geliyor. Doğru ifade edebildim mi bilmiyorum.Boşverin surat asıp dursun, sormayın bir şey. İlgilendikçe bir yeri kalkıyor, siz neşeli neşeli evde takılın. Kim nasıl hak ediyorsa öyle davranacaksınız, fazlasını verince şımarıyor insanlar.
Sizin adınıza çözüldüğüne sevindim.aynısını yaşadım. sürekli sorunu kendimde aramaya başlamıştım. ama alıp karşıma konuşmuştum
kendimi kötü hissediyorum ve yanlız hissediyorum.
birbirimizin hayatındaysan iyisiyle kötüsüyle olmalı çözebileceğim bişey değilse bile seninle ilgili şeyleri bilmek istiyorum benim için değerlisin demiştim. ve çözülmüştü
kavga tartışma ya da kendini sıkmak yerine böyle bişey dene derim.
o da sana değer veriyorsa karşılığını göreceksindir
İkizler mi?Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Denedim aslında ama çok uzun sürdüremedim bu tutumu. Pohpohlamaya çalışıyor gibi hissettim. Benimki de aynı dediğiniz gibi çok olgun bir insan aslında.Eşimle ilk zamanlarımızda böyle yapardı bu kadar uzun olmasa da. Sorardım yok bişey derdi. Canıma tak etti bir süre sonra. Bir kere soruyorum yok bişey senle ilgili değil diyosa bir daha asla sormazdım. Keyfin mi yok konuşmayacak mısın paşa gönlün bilir istediğin tarafa surat asabilirsin der filmimi izler kahvemi içerdim. Baktı anasına yaptığı tafra sökmüyor burda bıraktı. Şimdi çata çat kavga ediyor iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorumdemem o ki üsteleme. Söylemiyosa canı bilir sen bak keyfine. Etki tepki işte. Tepki göremeyince bırakır. Çocuk gibi oluyolar bazen hani ilgi çekmek için yere atar ya çocuk kendini aynen öyle. Ki eşim bu zamana kadar tanıdığım erkeklerin içinde en olgun ve realistik olanıdır ona rağmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?