Çok haklısınızMizaç biraz, canı sıkkın ve rol yapamıyor suratı düşüyor toparlayamıyor sonra kendi kendine düzeliyor ya o güzel en azından ama size tavsiyem eğer sizle ilgili olmadığına eminseniz dert etmeyin onun ruh hali zamanla durduk yere sizin sırtınıza yük oluyor; bırakın surat asıyorsa assın görmezden gelin rutininize devam edin suratının düşük olması onun sorunu o stresi sizin üzerinize yüklemesine izin vermeyin çünkü zamanla bi bakmışsınız onun negatif duygularının hamalı olmuşsunuz.
Ne güzel dediniz, doğruDünyaya kimseyi memnun etmek için gelmediniz. Siz sordukça o iyice şımarıyor, rahatsız edici buluyor. Hiç takmayın ve hayatınızla ilgilenin, bir süre sonra gelip kendi anlatmaya başlar.
Sizle ilgiliyse de eğer anlatmıyorsa nerden bilebilirsiniz ki yani yok o muydu bu muydu Hızır idi Yunus idi derken yine siz yıpranıyorsunuz eğer sizinle bi derdi varsa gelip konuşmalı konuşmuyorsa yine kendi sorunu. Erkeklerin çoğu böyle bir de, benim eşim genelde anlatır mesela ama yine o surat mahkeme duvarı gibi gezer keyfi düzelene kadar e benimki anlatıyor da ne değişiyor yine surat öyle de surat böyle de surat. Boşverin keyfimize bakalımÇok haklısınızbenle ilgili olmadığına emin olabildiğim çok nadir oluyor, bu kısmı da çözebilirim inşallah
Benim kp babam ve eş de oyle. Babamin ayni evin icinde anneme 6 ay surat astigini bilirim. Kayinpeder de oyle kaynanama suratindan neler cektiriyo 10 gun evde yuzune bakmaz konusmaz ruh gibi dolanirmis yazik kadin da sessizce beklerim onun konusmasini diyor. Kocam da surati bi asilir noldu derim bisey yok sorma kem kum eder. Sonra işi ayni sekilde ben de ona surat asmakta buldum dhajsha o merak etsin ne oldugunu.Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Eşimle büyük sorunlarımız yok ancak bir sorun var ki beni çıldırtma noktasına getiriyor bazen: surat yapması.
Bazı günler sabahtan akşama kadar asık suratla dolaşıyor. Bir sorun mu var diyorum, yok bir şey diyor. Yanlış bir şey mi yaptım diyorum, hayır diyor. Benimle ilgili bir durum mu var acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sonra bakıyorum kendi kendine düzeliyor, soruyorum aklıma gelen sebebi, bundan mı gergindin diyorum hayır alakası yok diyor. Sebebi de bildirme tenezzülünde bulunmuyor.
Bazen işten dönünce suratı asık oluyor, o zaman emin oluyorum işle ilgili canı sıkılmış, soruyorum noldu diye, anlatmak istemiyor. Anlatınca hatırlayıp daha çok canı sıkılıyormuş. Aslında işle ilgili olduğunu bildirmesi bile büyük olay çünkü daha işle ilgili canım sıkıldı demişliği çok nadir.
Annem ve ananem de çoğu zaman babam ve dedemin suratından şikayetçi. Bir şeye sinirlenilir, konuşulur, hadi bir iki saat surat asarsın. Onlar da bir problem olduğunda günlerce suratları asık geziyor evde. Hadi annemler problemin ne olduğunu bilip surat çekiyor, ben ne olduğunu bilmeden çekiyorum bunu. Çoğu zaman benimle ilgili olmuyor bile.
Bu durumu görmezden gelmeye alışmaya çalışıyorum ama yapamıyorum, diken üstünde oluyorum ne yaptım acaba diye. Benimle ilgili değilse de sorumlusunun ben olmadığım meselelerin sonucuna bu kadar maruz kalmak zorunda mıyım? Ben eşime kızdığımda direkt söylerim konuyu sonra geçer gider asmam suratımı. Başka bir şeyle ilgili canım sıkkınsa zaten asla ona yansıtmamaya çalışırım.
Çok uzattım biliyorum ama, sizlerin eşleri nasıl? Ben mi çok büyütüyorum bu durumu? Aileden mi geliyor bu hassasiyet yoksa genel bir sorun mu bu merak ettim çünkü çevremde evli arkadaşım pek yok.
Değil mi yaa çok doğru dedinizSizle ilgiliyse de eğer anlatmıyorsa nerden bilebilirsiniz ki yani yok o muydu bu muydu Hızır idi Yunus idi derken yine siz yıpranıyorsunuz eğer sizinle bi derdi varsa gelip konuşmalı konuşmuyorsa yine kendi sorunu. Erkeklerin çoğu böyle bir de, benim eşim genelde anlatır mesela ama yine o surat mahkeme duvarı gibi gezer keyfi düzelene kadar e benimki anlatıyor da ne değişiyor yine surat öyle de surat böyle de surat. Boşverin keyfimize bakalım
Bu da aklımdan geçen bir yöntemdiBenim kp babam ve eş de oyle. Babamin ayni evin icinde anneme 6 ay surat astigini bilirim. Kayinpeder de oyle kaynanama suratindan neler cektiriyo 10 gun evde yuzune bakmaz konusmaz ruh gibi dolanirmis yazik kadin da sessizce beklerim onun konusmasini diyor. Kocam da surati bi asilir noldu derim bisey yok sorma kem kum eder. Sonra işi ayni sekilde ben de ona surat asmakta buldum dhajsha o merak etsin ne oldugunu.
Ben surati asik insandan nefret ediyorum yaa enerjimi asiiirii dusuruyo
O da bi merak etti noldu filan dedi yok bisey usteleme sorup durma dedim aynisini yaptim birkac kere bir daha suratini asamadi bdbabsbBu da aklımdan geçen bir yöntemdisiz sebep bildirmeden suratınızı asınca eşiniz ne yaptı?
Kendim yapmış gibi deşarj oldum şu an, deneyeceğim bunu da teşekkür ederimO da bi merak etti noldu filan dedi yok bisey usteleme sorup durma dedim aynisini yaptim birkac kere bir daha suratini asamadi bdbabsb
Siz o an mutluysanız, yeterlidir. Bu dünyaya tek geldik ve tek döneceğiz. Doğurduğumuz dışında kimseye bir borcumuz yok, anlatsa elbette dinler sizde yardım edersiniz. Tabii o üzgünken kahkaha atmaya gerek yok ama modunuzu düşürmeye de gerek yok. Bazen bencil olmak gerekiyor.Ne güzel dediniz, doğru
Benimde kocam aynı hatta küserse 2 kat suratı asık gezer artık alıştım yani sormuyorum küsüyor mu onu bile bilmiyorum ( oğlak Burcu )Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Eşimle büyük sorunlarımız yok ancak bir sorun var ki beni çıldırtma noktasına getiriyor bazen: surat yapması.
Bazı günler sabahtan akşama kadar asık suratla dolaşıyor. Bir sorun mu var diyorum, yok bir şey diyor. Yanlış bir şey mi yaptım diyorum, hayır diyor. Benimle ilgili bir durum mu var acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sonra bakıyorum kendi kendine düzeliyor, soruyorum aklıma gelen sebebi, bundan mı gergindin diyorum hayır alakası yok diyor. Sebebi de bildirme tenezzülünde bulunmuyor.
Bazen işten dönünce suratı asık oluyor, o zaman emin oluyorum işle ilgili canı sıkılmış, soruyorum noldu diye, anlatmak istemiyor. Anlatınca hatırlayıp daha çok canı sıkılıyormuş. Aslında işle ilgili olduğunu bildirmesi bile büyük olay çünkü daha işle ilgili canım sıkıldı demişliği çok nadir.
Annem ve ananem de çoğu zaman babam ve dedemin suratından şikayetçi. Bir şeye sinirlenilir, konuşulur, hadi bir iki saat surat asarsın. Onlar da bir problem olduğunda günlerce suratları asık geziyor evde. Hadi annemler problemin ne olduğunu bilip surat çekiyor, ben ne olduğunu bilmeden çekiyorum bunu. Çoğu zaman benimle ilgili olmuyor bile.
Bu durumu görmezden gelmeye alışmaya çalışıyorum ama yapamıyorum, diken üstünde oluyorum ne yaptım acaba diye. Benimle ilgili değilse de sorumlusunun ben olmadığım meselelerin sonucuna bu kadar maruz kalmak zorunda mıyım? Ben eşime kızdığımda direkt söylerim konuyu sonra geçer gider asmam suratımı. Başka bir şeyle ilgili canım sıkkınsa zaten asla ona yansıtmamaya çalışırım.
Çok uzattım biliyorum ama, sizlerin eşleri nasıl? Ben mi çok büyütüyorum bu durumu? Aileden mi geliyor bu hassasiyet yoksa genel bir sorun mu bu merak ettim çünkü çevremde evli arkadaşım pek yok.
Bence konuyu uzatmadın, tam aksine çok önemli bir noktaya değindin. Kocan zor bir karakter, kapalı kutu; aynısından bende de var.Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Kadın erkek en nefret ettiğim şey surat asması ben direk kavga çıkarırım derdin neyse söyle pasif agresif takılıp ne elde ediyon. Sinirlendim okuyunca.Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Çak ağzının ortasına ya aman offf! Şımarık erkek de bal olsa yutulmuyor.Onu da denedim aslında, hiçbir değişiklik olmadığı gibi benim gülümseyen suratıma bön bön baktığında sinir katsayım daha çok yükseliyor. Sanki vazifem, ne olursa olsun ona neşe ve konfor sağlamakmış mesajı veriyorum gibi geliyor. Doğru ifade edebildim mi bilmiyorum.
Annenle kaynanan da surat assaymış o zaman bunların yemeğini yapmasaymış çamaşırını bulaşığını yıkamasaymış oturup çayını kahvesini içseymiş komşusuna gidip takılsaymış bu ne ya köle mi bu kadınlar bütün gün bunların hizmetlerini yaptıkları yetmiyor bir de suratlarını çekiyorlarBenim kp babam ve eş de oyle. Babamin ayni evin icinde anneme 6 ay surat astigini bilirim. Kayinpeder de oyle kaynanama suratindan neler cektiriyo 10 gun evde yuzune bakmaz konusmaz ruh gibi dolanirmis yazik kadin da sessizce beklerim onun konusmasini diyor. Kocam da surati bi asilir noldu derim bisey yok sorma kem kum eder. Sonra işi ayni sekilde ben de ona surat asmakta buldum dhajsha o merak etsin ne oldugunu.
Ben surati asik insandan nefret ediyorum yaa enerjimi asiiirii dusuruy
Valla annem bosandi kaynanam da hala kocasina kul köle. Onsuz disari cikmaz carsiya pazara tek gitmez. Daha bir kere tek basina otobuse binmisligi yok. Ama her konuda fikri varAnnenle kaynanan da surat assaymış o zaman bunların yemeğini yapmasaymış çamaşırını bulaşığını yıkamasaymış oturup çayını kahvesini içseymiş komşusuna gidip takılsaymış bu ne ya köle mi bu kadınlar bütün gün bunların hizmetlerini yaptıkları yetmiyor bir de suratlarını çekiyorlaray okurken sinir oldum
Okurken içim daraldı sinir oldum.Merhaba arkadaşlar, sizlerin bir konuda deneyimini merak ediyorum.
Neden öyle yapıyorsunuz peki? Karşı tarafın bakış açısını görmeyi çok isterimBenim eşim güler yüzlüdür kavga da etsek dalaşsak ben haksız olsam bile surat asmaz aksine gelir konuşur sırnaşır bense tam tersi surat asarım konuşmam gererim ortamı düzelen bir şey değil bence
Çok çok doğru tespitlerBence konuyu uzatmadın, tam aksine çok önemli bir noktaya değindin. Kocan zor bir karakter, kapalı kutu; aynısından bende de var.
6 yılda sabır, dil dökme ve bazen sinirden ağlayarak onu kabuğundan biraz çıkarabildim. Çünkü ya surat asık ya gergin ama sebebini söylemiyor; sana da kapanıyor. Sır küpü resmen.
İletişim kopukluğu berbat bir şey,aynı kafada olmayıp nasıl evlendik hâlâ anlamıyorum.
Objektif bakarsak:
- Erkekler strese gelemiyor.
- Konuların uzatılmasından nefret ediyorlar.
Morali bozuk eve geliyor; işte canı sıkıldı, bir de bize anlatırsa biz fikir beyan edeceğiz, tartışma çıkacak diye susturuyor kendini. “Konular uzamasın, ben içimde hallederim”mantığı.
Bir de şu model var: Anne babayla dışarıda tartışır, eve gelir hiçbir şey anlatmaz ama bütün gerginliği bize yansıtır.
Bunlar tabi benim tecrübe ettiklerim ama evli arkadaşlarımda da duydum hep aynılarını çok tanıdık geliyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?