Konunuz niye anlasilamamis ki? Gayet acik aslinda, siz esinizin ailesiyle gorusmesini ama size onlardan bahsetmemesini istiyorsunuz, hepsi bu.Onunla alakalı şeyleri ve kendisinin sorduğu şeyleri evet bulunuyorum . Fakat burda şöyle bir kıstas var . Velev ki her türlü konuyu anlatıyorum . 1. Soru benim ailem eşime defalarca kez saygısızlık yaptı mı ? 2. Ailem yuvamda huzursuzluk çıkartmak için mi uğraştı huzurlu olalım diye mi uğraştı ? Siz hiç oğluna sanki yaptığı iyi birşey miş gibi karını asla dövmeyeceksin diye nasihat verdiğini duydunuz mu ? Normal anne baba oğlum kızım eşine asla saygıda kusur yapma diye nasihatte bulunur değil mi ? Kayınvalideniz tarafından yaptıklarınız hoşuna gitmeyince dövülmekle tehdit ediliyormusunuz hanımefendi ? Lütfen cevaplayın . Böyle bir durumda eşimin ailesini sevmemi sevmiyorsamda saygı duymamı beklersiniz . İkiside yok . Allahtan oğlu dolduruşa gelecek bir adam değil benden de biraz korkuyor da bana bir tolat atsa sabaha çıkmayacağını biliyor . İyi akşamlar dilerim
Son cümleniz gerçekten yüzüme vuran üzücü bir gerçek oldu . Evet büyük ihtimalle yine aynı şeyleri yaşadığımda bu sefer daha vurdumduymaz olacak . Hayır kendi sorunu da hallolmadı .Kendi yaşadığı sorun halloldu mu peki? Eşinin sınırı geçmiş barışmak istiyor, senin yaşadıklarını zaten önemli bulmadığı için beraber gidelim diyecek.
Teşekkür ederim zaten haklı ya da haksız bulunmak istemiyorum bir noktada haklıda haksız da olsanız canınız sıkılıyor biliyorsunuz . Sadece artık yüklerini yüklenmek istemiyorum . Eşim bir türlü anlamıyor . Kendisi kavga ettiğinde de bana ‘bunların ağzına sç istiyorum ‘ diyip beni şaşırtmıştı . Keyfi ne isterse o olsun istiyor . Çocuk gibiKonunuz niye anlasilamamis ki? Gayet acik aslinda, siz esinizin ailesiyle gorusmesini ama size onlardan bahsetmemesini istiyorsunuz, hepsi bu.
Ben sizi hakli buldum, illa ailemden soz etmek istiyorum, illa onlari övmek istiyorum ve bunlari onaylamalisin diye de zorbalik yapilmaz ki yani yerden goge haklisiniz, cok sevgili ailesini gitsin kardesleriyle yalnizken ovmelere doyamasin.
Eşinizin ailesi, eşinize neden böyle bir nasihatte bulundu ? Eşiniz size şiddet göstermeye mi çalıştı ?Onunla alakalı şeyleri ve kendisinin sorduğu şeyleri evet bulunuyorum . Fakat burda şöyle bir kıstas var . Velev ki her türlü konuyu anlatıyorum . 1. Soru benim ailem eşime defalarca kez saygısızlık yaptı mı ? 2. Ailem yuvamda huzursuzluk çıkartmak için mi uğraştı huzurlu olalım diye mi uğraştı ? Siz hiç oğluna sanki yaptığı iyi birşey miş gibi karını asla dövmeyeceksin diye nasihat verdiğini duydunuz mu ? Normal anne baba oğlum kızım eşine asla saygıda kusur yapma diye nasihatte bulunur değil mi ? Kayınvalideniz tarafından yaptıklarınız hoşuna gitmeyince dövülmekle tehdit ediliyormusunuz hanımefendi ? Lütfen cevaplayın . Böyle bir durumda eşimin ailesini sevmemi sevmiyorsamda saygı duymamı beklersiniz . İkiside yok . Allahtan oğlu dolduruşa gelecek bir adam değil benden de biraz korkuyor da bana bir tolat atsa sabaha çıkmayacağını biliyor . İyi akşamlar dilerim
Bence karışma. Ben yanlış anlamadıysam eşin ne yaptığını bilmiyor. Seni de kendi kararlarına dahil etmek istiyor ki ufak bir şeyde sorumluluğu sana yüklesin.Merhaba .
Eşim de bende ailesiyle çok uzun bir süredir konuşmuyoruz . Sebebi de eşime yanlış yapmaları kısaca uzun uzun anlatmaya gerek yok . Evliliğimiz süresince eşimin ailesinin bana yağtığı özellikle annesinin yaptığı şeylere kendimi korumak adına bir kaç şey söyleyip işin içinden çıkardım . Bu süreçte de kimseye bir saygısızlık yapmadım fakat karşı taraf gırla yaptı tabii … eşim tüm bu süreçte ailesine pek birşey demedi hatta üstüne gidip kişisel tartışmalarımızı annesine anlattı eve gelip bana ailene hiçbirşey anlatmıyorsun değil mi diyip baskı kurdu . O süreçte zaten kimseye evliliğim hakkında birşey söylemiyordum . Eşim bu yaptıklarını da bana ailesiyle küstükten sonra söyledi zaten . Neyse zaman geçti tabii eşim ailesini özledi . Kendisi beni savunmayıp iş kendisine geldiğinde kendisine yanlış yaptıkları için küstüğü ailesini özlemiş olacakki ( her seferinde annesi hacı hoca hakaret vs yapmasına bakmayıp ailen gitmek istiyosan git görüş derdim . ) son zamanlarda ailesinin iyi taraflarından yok annem gençken çok güzeldi yok babam şöyle iyidir demeye naşladı bunu da desin sorun yok . Ben cevap vermeyince ya da ben bilmiyorum diyince sinirlenip ailem hakkında hep kötü konuşuyorsun dedi ? Ben yalnızca kendisi konusunu açtığında ailesini kendi adıma asla affetmeyeceğimi kendisi gitmek istiyorsa gideceğini yapılanı unutmanın karşı tarafa tekrar kötülük yapma lüksü verdiği gibi demeçler veriyorum yaptığım şey kafa ütülemek vs de değil bu arada . Kendi ailesinin yaptığı şeyleri yalansız dolansız anlattığımda kötülemiş olduğumu söylüyor halbüki yaptığı ve herkesim bildiği şeyleri söylüyorum . Herneyse bugün yine ailesinden bir konu açıp onları güzellerlen yine bir fikrim yok dedim . Ki demez olaydım . Bağırış çağırış birşeyler bir tripler . Ben bu adamla cidden nasıl baş edeceğimi bildiğimi sanmıyorum artık . Varsa bi aklınız buyrun benimle paylaşın .
Evet haklısınız …Bence karışma. Ben yanlış anlamadıysam eşin ne yaptığını bilmiyor. Seni de kendi kararlarına dahil etmek istiyor ki ufak bir şeyde sorumluluğu sana yüklesin.
yapamaz öyle birşeyi . Ailesinin yanında da bu şekilde konuştuğumda bana büyük konuşma denildi … demekki bir şeyler dönüyor …Eşinizin ailesi, eşinize neden böyle bir nasihatte bulundu ? Eşiniz size şiddet göstermeye mi çalıştı ?
H hoderi amaç yaşadıklarınızı didiklemek vb değil. Ancak konunuz ilk okunduğunda: olayları üstü kapalı olarak geçtiğiniz için adam ailesiyle görüşmeye karar vermiş demek ki. Sizi bu kadar kızdıran ne diye düşünüyor insan.yapamaz öyle birşeyi . Ailesinin yanında da bu şekilde konuştuğumda bana büyük konuşma denildi … demekki bir şeyler dönüyor …
İnsan ailesini asla silemez . Eşimden böyle birşeyi hiç bir zaman istemedim . Kendisi kendisine yapılanları unutup anam babamdır diyebilir . Demeye hakkı yok mu var . Fakat bu sefer sınır çizmesi gerekir . Evliliğine ve kadınına laf getirmemesi gerekir . He getiriyorsa da demekki benim sahiplendiğim kadar sahiplenmiyor demekki evliliğini . Denklik gerekli . Bu denklik de ancak boşanmayla olur o saatten sonra .H hoderi amaç yaşadıklarınızı didiklemek vb değil. Ancak konunuz ilk okunduğunda: olayları üstü kapalı olarak geçtiğiniz için adam ailesiyle görüşmeye karar vermiş demek ki. Sizi bu kadar kızdıran ne diye düşünüyor insan.
Ortada yüz yüze bakılamayacak bir durum varsa, o zaman maalesef farklı bir soru çıkıyor ortaya.
Eşiniz günün birinde gelip "ne yaşandıysa yaşandı, onlar benim ailem, giderim görüşürüm; burası benim de evim, istediğim zaman ailemi misafir ederim vb" derse ne yapacaksınız ?
O nokta ne kadar yakın, ne kadar uzak; buna göre bir değerlendirme yapmanız ve karar vermeniz gerekebilir.
Uykusu gelince ağlayan çocuklardan ne farkı var kocanın? Engel olmuyorsun işte neyin afrasını tafrasını yapıyo?Merhaba .
Eşim de bende ailesiyle çok uzun bir süredir konuşmuyoruz . Sebebi de eşime yanlış yapmaları kısaca uzun uzun anlatmaya gerek yok . Evliliğimiz süresince eşimin ailesinin bana yağtığı özellikle annesinin yaptığı şeylere kendimi korumak adına bir kaç şey söyleyip işin içinden çıkardım . Bu süreçte de kimseye bir saygısızlık yapmadım fakat karşı taraf gırla yaptı tabii … eşim tüm bu süreçte ailesine pek birşey demedi hatta üstüne gidip kişisel tartışmalarımızı annesine anlattı eve gelip bana ailene hiçbirşey anlatmıyorsun değil mi diyip baskı kurdu . O süreçte zaten kimseye evliliğim hakkında birşey söylemiyordum . Eşim bu yaptıklarını da bana ailesiyle küstükten sonra söyledi zaten . Neyse zaman geçti tabii eşim ailesini özledi . Kendisi beni savunmayıp iş kendisine geldiğinde kendisine yanlış yaptıkları için küstüğü ailesini özlemiş olacakki ( her seferinde annesi hacı hoca hakaret vs yapmasına bakmayıp ailen gitmek istiyosan git görüş derdim . ) son zamanlarda ailesinin iyi taraflarından yok annem gençken çok güzeldi yok babam şöyle iyidir demeye naşladı bunu da desin sorun yok . Ben cevap vermeyince ya da ben bilmiyorum diyince sinirlenip ailem hakkında hep kötü konuşuyorsun dedi ? Ben yalnızca kendisi konusunu açtığında ailesini kendi adıma asla affetmeyeceğimi kendisi gitmek istiyorsa gideceğini yapılanı unutmanın karşı tarafa tekrar kötülük yapma lüksü verdiği gibi demeçler veriyorum yaptığım şey kafa ütülemek vs de değil bu arada . Kendi ailesinin yaptığı şeyleri yalansız dolansız anlattığımda kötülemiş olduğumu söylüyor halbüki yaptığı ve herkesim bildiği şeyleri söylüyorum . Herneyse bugün yine ailesinden bir konu açıp onları güzellerlen yine bir fikrim yok dedim . Ki demez olaydım . Bağırış çağırış birşeyler bir tripler . Ben bu adamla cidden nasıl baş edeceğimi bildiğimi sanmıyorum artık . Varsa bi aklınız buyrun benimle paylaşın .
Yani bunun sınırı var . Gitsin görüşsün . İstediğini yapmakta özgür . Ben yokken eve de getirebilir . Buyursun razıysa getirsin . Benim üzerimde ailesinin hakkı yok . Çünkü ben elimi her uzattığımda boş geri çevrildi . Bu saatten sonra benim evime gelinecekse sonuçlarına da katlanılacak . Bu insanlarla ancak onlar gibi olunursa baş edilebilir . Bana geriyle iki seçenek kalkyor yani . Ya bu deveyi güdecem ya bu diyardan gidecem .H hoderi amaç yaşadıklarınızı didiklemek vb değil. Ancak konunuz ilk okunduğunda: olayları üstü kapalı olarak geçtiğiniz için adam ailesiyle görüşmeye karar vermiş demek ki. Sizi bu kadar kızdıran ne diye düşünüyor insan.
Ortada yüz yüze bakılamayacak bir durum varsa, o zaman maalesef farklı bir soru çıkıyor ortaya.
Eşiniz günün birinde gelip "ne yaşandıysa yaşandı, onlar benim ailem, giderim görüşürüm; burası benim de evim, istediğim zaman ailemi misafir ederim vb" derse ne yapacaksınız ?
O nokta ne kadar yakın, ne kadar uzak; buna göre bir değerlendirme yapmanız ve karar vermeniz gerekebilir.
Haklısınız maalesef …Uykusu gelince ağlayan çocuklardan ne farkı var kocanın? Engel olmuyorsun işte neyin afrasını tafrasını yapıyo?
Evet kesinlikle katılıyorumçünkü sadece kendi barışmak istemiyor bunu açık açık söyleyemediği içinde o güzellemeleri yaparken onay bekliyor yanlışlıkla o onayı verirseniz ordan yol yapacak beklediği cevapları alamadığı içinde hırçınlaşıyor çocuk gibi.
Benim başımda da var aynı belalar. Yıllardır konuşmuyorum. Eşimle konuşurken tek tek sayıyorum yaptıklarını bana diyorki ailem kendini sana güzel tanitamadi. Yakın otursaydik, bir arada vakit geçirseydiniz birbirinizi daha iyi tanırdınız. Cinnet geçiriyorum o öyle diyince. Kadının bana yapmadığı kalmadı ama sanki o birsey yapmamista ben yanlış anlamışım gibi konuşuyor. Bazen diyorum keşke aileyle sorunlar olunca direkt boşansaydim.Son cümleniz gerçekten yüzüme vuran üzücü bir gerçek oldu . Evet büyük ihtimalle yine aynı şeyleri yaşadığımda bu sefer daha vurdumduymaz olacak . Hayır kendi sorunu da hallolmadı .
İnsan ailesini özleye bilir bu çok doğal bir şey kedi köpek gibi nir birlerini yese de et tırnaktan ayrılmaz. Sizde gitmeseniz de biraz eşinizi Altan alın.Merhaba .
Acaba sizlerin ailesi kendisine kötülük yapsa aynı tepkiyi verirmiydi eşiniz . Benimki benim burnumdan getirirdi .Benim başımda da var aynı belalar. Yıllardır konuşmuyorum. Eşimle konuşurken tek tek sayıyorum yaptıklarını bana diyorki ailem kendini sana güzel tanitamadi. Yakın otursaydik, bir arada vakit geçirseydiniz birbirinizi daha iyi tanırdınız. Cinnet geçiriyorum o öyle diyince. Kadının bana yapmadığı kalmadı ama sanki o birsey yapmamista ben yanlış anlamışım gibi konuşuyor. Bazen diyorum keşke aileyle sorunlar olunca direkt boşansaydim.
Yok başıma gelenler herşeyi alttan aldığım için geldi . Ayrıca gönlümün bir tarafı eşiminde gitmemesinden yana çünkü annesi hocaları mocaları pek sever . Korkuyorum fakat allah büyüktür . Yuvama Kötülük yapacak olursa kötülük bulur diye avutuyorum kendimi .İnsan ailesini özleye bilir bu çok doğal bir şey kedi köpek gibi nir birlerini yese de et tırnaktan ayrılmaz. Sizde gitmeseniz de biraz eşinizi Altan alın.
Kv nefret eden birisiyim ama eşim ve çocuğum için kadını yok sayıyorum ancak eşim gidelim dediğinde giderim. Gidince de açıl açık söylerim eşim gelmeyi çok istedi bana da çok ısrarcı oldu onu kıramadığımdan geldim derim
Abim eşimin üstüne yürüdü seni yok ederim haddini bileceksin dedi. Eşim bir müddet konuşmadı bana konuşma diyemezdi çünkü iki tarafta hem kendince haklı hem de haksızdı, abim bir gün beni aradı eşimi sordu dedim abi sana kırgın dedim. Eşimi aramış konuşmuş onunla şu an aynı ildeyiz evlerimiz birbirine bakıyor ikisi de samimi değil ama konuşuyorlar.Acaba sizlerin ailesi kendisine kötülük yapsa aynı tepkiyi verirmiydi eşiniz . Benimki benim burnumdan getirirdi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?