• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkekler kadınlaştı mı sanki ?siz ne düşünüyorsunuz ?

erkekleri pek tanımıyorsun belli . maddi anlamda erkeğin görevleri vardır kadınında görevleri vardır . biz kadınlara evinizde oturun demiyoruz aksine çalışın hayatınızı kazanın diyoruz . ama ben eve yorgun argın geldiğimde adam iki seksen uzanmış yatıyorsa orda bir sorun vardır . madem hayat müşterek oda ev işi yapıcak çocuk bakıcak .kimsenin hizmetçisi olmak için dünyaya gelmedim kendim yer içerim keyfime bakarım .

İyi de burada yanlış yapan sizsiniz.
Çalışıyorsanız vereceksiniz eline işi al sen de yap diyeceksiniz.
Bu sözü geçirmeniz lazım.
Bakın ne diyorum toplumlar değişir.Değişen toplumlarda değerler de farklılaşır.Eskiden erkekler bir tek para kazanmakla meşguldu başka bir şey yapıyorlar mıydı ? Diğer tüm işleri kadın yapardı.Ama artık öyle değil.Kadın da aktif.Aile içerisindeki rollerin değişmesi lazım artık.Rolleri değiştirecek olan yine biziz.
Söylemek istediğim şey şu kadınlaşmak ya da erkekleşmek gibi bir tabir bana pek doğru gelmiyor.Özellikle konu ''para'' ise bunun kadını erkeği olmaz.Zengin bir koca ile evlenmek isteyen sayısız kadın var,zengin bir kadınla evlenmek isteyen sayısız erkek de var...

İyi de burada yanlış yapan sizsiniz.
Çalışıyorsanız vereceksiniz eline işi al sen de yap diyeceksiniz.
Bu sözü geçirmeniz lazım.
Bakın ne diyorum toplumlar değişir.Değişen toplumlarda değerler de farklılaşır.Eskiden erkekler bir tek para kazanmakla meşguldu başka bir şey yapıyorlar mıydı ? Diğer tüm işleri kadın yapardı.Ama artık öyle değil.Kadın da aktif.Aile içerisindeki rollerin değişmesi lazım artık.Rolleri değiştirecek olan yine biziz.
Söylemek istediğim şey şu kadınlaşmak ya da erkekleşmek gibi bir tabir bana pek doğru gelmiyor.Özellikle konu ''para'' ise bunun kadını erkeği olmaz.Zengin bir koca ile evlenmek isteyen sayısız kadın var,zengin bir kadınla evlenmek isteyen sayısız erkek de var...

kadınlaşmak derken daha feminen davranışlar sergiliyorlar onu demek istedim . eskidende çalışan kadınlar vardı bu yeni birşey değil tabi sayısı çoğaldı o başka ama vardı . ama erkek kadından para almaya çekinirdi . şimdi maaşına kadar soruluyor . bu kadarı fazla . sen ne kadar eşit olalım dersende bu pratikte bir işe yaramaz . dolma saran bir erkek görmedim şu yaşıma kadar . erkekler sadece çalışmakla meşgıl hala ev işi yapmıyorlar . kadın hem çalışıyor hemde yorgun argın gelip ev işi yemek yapıyor bukadarıda haksızlık .

aslında eskiden de varmış bu tarz düşünen erkekler. eskiden çalışan kadın sayısı bu kadar değilmiş ama o zamanlarda da mal mülk dışarıya gitmesin diye ailelerin zoruyla yaptırılan akraba evlilikleri, aileden zengin kızların kalbini bu amaçla çalmaya çalışan erkekler olurmuş.

ama dediğiniz gibi şimdiki yıllarda erkek anneleri çok yapıyor bunu demek oğullarına da sirayet etmiş.

her zaman vardı ama bu kadar fazla değildi

bu zamanda ev geçindirmek çok zor gelir azaldı giderler coştu bu sebeple kadınında çalışması çok güzel ama şimdi erkekler kadınlaşmış
benim kuzenim 30 lu yaşlarında mali mişavir iyi geliri olan sarışın alımlı bir kız , ilk zamanlar evlenmeyi düşünmedi evlenmeye karar verince kardeşi baya borçlandırdı neyse buna aşık oldum evlenelim diyen erkekler borçlarını duyunca hemen ayrılmak için bahanenler uyduruyorlarmış yada durumu öğrenince direk borcun varmış olmaz diyorlarmış
geçen sene lafta ona aşık birisi tanıdık bir kadını aracı yapmış yalvar yakar peşinden koştu kuzenimde görüşmeyi kabul etti , adam deli divane aşığım cart curt derken borcu duyduktan sonra aramaz sormaz oldu kuzenimde buda paracı diye sözü attı
aslında kızın borçları kapatması için 2 senesi var yani evleneceği adam evi 2 sene tek geçindirecek düşünün yani adam karısına 2 sene çıkarsız bakmayı bile göze alamıyor
Başka bir bayan arkadaşım internetten birisiyle tanıştı baya yazıştılar komşu şehirlerde oturuyorlardı , adam istanbula geldi gitti çok büyük aşk yaşıyorlar sanıyordu kız neyse bu şekilde 2 sene ye yakın zaman geçti adamında işi gücü yerinde ayda birkere 3 saat araba kullanıyor geliyor görüşüyorlardır , adam kıza çok para gidiyor ben gelince yol paramın yarısını verirsin falan demiş arkadaş haklı dedi verdi ama adam bu sefer yok yemek masarfınıda sen ver dedi sonra kız işten ayrılınca adamında buna karşı aşkı bitti ayrıldılar
artık sırf erkekler değil herkes para göz oldu ya neyse
benim kayınbabam bile parası olan birisini gördümü acayip yağ çekiyor ben hayret ediyorum

bu zamanda ev geçindirmek çok zor gelir azaldı giderler coştu bu sebeple kadınında çalışması çok güzel ama şimdi erkekler kadınlaşmış
benim kuzenim 30 lu yaşlarında mali mişavir iyi geliri olan sarışın alımlı bir kız , ilk zamanlar evlenmeyi düşünmedi evlenmeye karar verince kardeşi baya borçlandırdı neyse buna aşık oldum evlenelim diyen erkekler borçlarını duyunca hemen ayrılmak için bahanenler uyduruyorlarmış yada durumu öğrenince direk borcun varmış olmaz diyorlarmış
geçen sene lafta ona aşık birisi tanıdık bir kadını aracı yapmış yalvar yakar peşinden koştu kuzenimde görüşmeyi kabul etti , adam deli divane aşığım cart curt derken borcu duyduktan sonra aramaz sormaz oldu kuzenimde buda paracı diye sözü attı
aslında kızın borçları kapatması için 2 senesi var yani evleneceği adam evi 2 sene tek geçindirecek düşünün yani adam karısına 2 sene çıkarsız bakmayı bile göze alamıyor
Başka bir bayan arkadaşım internetten birisiyle tanıştı baya yazıştılar komşu şehirlerde oturuyorlardı , adam istanbula geldi gitti çok büyük aşk yaşıyorlar sanıyordu kız neyse bu şekilde 2 sene ye yakın zaman geçti adamında işi gücü yerinde ayda birkere 3 saat araba kullanıyor geliyor görüşüyorlardır , adam kıza çok para gidiyor ben gelince yol paramın yarısını verirsin falan demiş arkadaş haklı dedi verdi ama adam bu sefer yok yemek masarfınıda sen ver dedi sonra kız işten ayrılınca adamında buna karşı aşkı bitti ayrıldılar
artık sırf erkekler değil herkes para göz oldu ya neyse
benim kayınbabam bile parası olan birisini gördümü acayip yağ çekiyor ben hayret ediyorum

işte bende onu diyorum . kadın tabikide çalışmalı bir kere kendi için başkası için değil . kendi paranı kazanmanın keyfi başka . sosyalleşiyorsun evde otur otur kolay değil .ama dedikleriniz işte benim demek istediklerime çok güzel örnek . resmen paran için maaşın için yaklaşıyorlar buda çok kötü birşey . yani hani iyi günde kötü gündeydi .nerde kaldı onlar tarihte kaldı sanırım . aşk diye birşey kalmamış . bir erkek karısına sadece 2 yıl bakmayı bile kendine yük görüyor ben bu zihniyeti anlayamıyorum .devirin değişmesiyle ilgili birşey olduğunu sanmıyorum insanlar artık daha rahat yaşamak istiyor . daha lüks . herkesin elinde smart telefon . bizim iş yerinde bile memurruz sonuçta ama herkesin elinde iphone . yeni modeli çıkıcakmış herkes sipariş veriyor falan .nedir yani bu çılgınlık . gelirin neki kimle yarışıyorsun ona buna hava atıcak . facede insanlar yediği yemeği bile fotosunu çekip ekliyor gittiği yerleri mekanları yazıyor . ben sana bakarım kendi yağımızla kavruluruz diyen yok . kızıda erkeğide böyle . ama son zamanlarda erkekler daha çok böyle .

işte bende onu diyorum . kadın tabikide çalışmalı bir kere kendi için başkası için değil . kendi paranı kazanmanın keyfi başka . sosyalleşiyorsun evde otur otur kolay değil .ama dedikleriniz işte benim demek istediklerime çok güzel örnek . resmen paran için maaşın için yaklaşıyorlar buda çok kötü birşey . yani hani iyi günde kötü gündeydi .nerde kaldı onlar tarihte kaldı sanırım . aşk diye birşey kalmamış . bir erkek karısına sadece 2 yıl bakmayı bile kendine yük görüyor ben bu zihniyeti anlayamıyorum .devirin değişmesiyle ilgili birşey olduğunu sanmıyorum insanlar artık daha rahat yaşamak istiyor . daha lüks . herkesin elinde smart telefon . bizim iş yerinde bile memurruz sonuçta ama herkesin elinde iphone . yeni modeli çıkıcakmış herkes sipariş veriyor falan .nedir yani bu çılgınlık . gelirin neki kimle yarışıyorsun ona buna hava atıcak . facede insanlar yediği yemeği bile fotosunu çekip ekliyor gittiği yerleri mekanları yazıyor . ben sana bakarım kendi yağımızla kavruluruz diyen yok . kızıda erkeğide böyle . ama son zamanlarda erkekler daha çok böyle .

sonuçta atıyorum adam 2 bin kazanıyorsa kira mutfak tel çocuk varsa onun masrafları falan eve gereken para 3 binse kadın çalışmalı
ama sırf iki kızdan biri 2 bin diğeri 5 bin maaş alıyor diye çok para alan tercih edilmemeli
öncelik anlaşma sevgi olmalı
acayip alışveriş çılgınlığı var misal benim bayan arkadaşlarım en fazla 3 senede bir mobilya değiştiriyorlar benim 10 senelik koltuklarımı beğenmiyorlar değiştir diyorlar , senede en az 2 kere tel değiştirmeler ben 3 snedir aynı teli kullanıyorum oğlum bile bana anne telin antika oldu diyor
şu facede yediği yemeği ekleyenede hayret ediyorum , hadi emek veripte yaptığı yemeği yayınlamalarını anlarımda geçen bir arkadaş facede yaptığı sıradan türk kahvesinin resiminide yayınlamıştı
hatta biri var facede nereye gitse bildirim yapıyor , yakında duşa girerkende yazıcak 'şu an ayşe yıkanıyor ' diye:52:

sonuçta atıyorum adam 2 bin kazanıyorsa kira mutfak tel çocuk varsa onun masrafları falan eve gereken para 3 binse kadın çalışmalı
ama sırf iki kızdan biri 2 bin diğeri 5 bin maaş alıyor diye çok para alan tercih edilmemeli
acayip alışveriş çılgınlığı var misal benim bayan arkadaşlarım en fazla 3 senede bir mobilya değiştiriyorlar benim 10 senelik koltuklarımı beğenmiyorlar değiştir diyorlar , senede en az 2 kere tel değiştirmeler ben 3 snedir aynı teli kullanıyorum oğlum bile bana anne telin antika oldu diyor
şu facede yediği yemeği ekleyenede hayret ediyorum , hadi emek veripte yaptığı yemeği yayınlamalarını anlarımda geçen bir arkadaş facede yaptığı sıradan türk kahvesinin resiminide yayınlamıştı
hatta biri var facede nereye gitse bildirim yapıyor , yakında duşa girerkende yazıcak 'şu an ayşe yıkanıyor ' diye:52:

evet tüketim çılgınlığı . kredi kartları sıra sıra .netten ekle sepete bir süru alışveriş yapılıyor .gittiği mekanları gece kuluplerini yediği içtiği şeyleri resim çekip koyanlar sürekli ilişkisi var ilişkisi yok karmaşık ilişkisi var bilmem ne . saçma sapan şeyler ben anlamadım . yediği tabağı resim çekip nasıl konulur bak ben bunu yiyorum şu mekanda diye . bu ne görgusuzluktur anlamıyorum . evini arabasını kare kare çekip koyanlar var . özel hayat denilen birşey kalmamış artık . hep ilişkiler evlilikler göz onunda yaşanıyor . ben anlamadım . erkeklerdede artık daha az sahiplenme var sanırım tuhaf

biz kadın milleti erkekleri çokmu şımartıyoruz acaba ?
burda çok güzel yazılar yazıyor hepside çok doğru
herkesin gözlemlerine bayıldım...
erkek çalışan bayan istiyor,çalışmayıp evde oturursanda koca
eşine para vermiyor, kadına versede sana ben bakıyorum
diye ezmeye çalışıyor...
ya en modern kadın bile beni yolda gördümü aman kızım çalış
kocanın eline bakma çok zor oluyor diyor.
bunu diyen hanımların eşleride eğitimli belli kariyere erişmiş
insanların eşleri...
erkekler saçlarına fön çekiyor artık :19:

dediğiniz insanlar daha düne kadar sinide yerde bağdaş kurup yemek yiyorlardı ne çabuk unuttular
görgüsüzlük diz boyu olmuş.
ben bir sahil kasabasında yaşıyorum yazın buraya yurdun dört bir yanından öyle görgüsüz tuhaf insanlar geliyorki
yaptıklarını burda yazsam gülermisiniz ağlarmısınız bilmiyorum...
insanlarımız geldikleri çıktıkları yerleri unuttular
eski nişanlımın memleketine gittim annesi öz kardeşinin evindeki koltuklara laf ediyordu eskiymiş ya sen acaba nerde büyüdün Fransız mürebbiylerin dadıların seni
altın karyolalı beşiklerdemi büyüttü ya da ceviz ağacından özel oymalı koltuklardamı annen büyükttü seni.
biz müslümanız müslümanlıkta gösteriş yoktur peygamberimiz hasırda yatıyordu sen kimsin be 3 senede bir koltuk değiştiriyorsun.
ablacım inanın o dediğiniz insanlar gün gelecek maneviyattan uzaklaşıp maddiyata yöneldiklari için kafayı yiyip oturcaklar koltukcuklarında:1:.

dediğiniz insanlar daha düne kadar sinide yerde bağdaş kurup yemek yiyorlardı ne çabuk unuttular
görgüsüzlük diz boyu olmuş.
ben bir sahil kasabasında yaşıyorum yazın buraya yurdun dört bir yanından öyle görgüsüz tuhaf insanlar geliyorki
yaptıklarını burda yazsam gülermisiniz ağlarmısınız bilmiyorum...
insanlarımız geldikleri çıktıkları yerleri unuttular
eski nişanlımın memleketine gittim annesi öz kardeşinin evindeki koltuklara laf ediyordu eskiymiş ya sen acaba nerde büyüdün Fransız mürebbiylerin dadıların seni
altın karyolalı beşiklerdemi büyüttü ya da ceviz ağacından özel oymalı koltuklardamı annen büyükttü seni.
biz müslümanız müslümanlıkta gösteriş yoktur peygamberimiz hasırda yatıyordu sen kimsin be 3 senede bir koltuk değiştiriyorsun.
ablacım inanın o dediğiniz insanlar gün gelecek maneviyattan uzaklaşıp maddiyata yöneldiklari için kafayı yiyip oturcaklar koltukcuklarında:1:.

benim annem babamda egede sahil kasabasına taşındılar yazın belli dönemde oralar doluyor tabi bende yazları birkaç haftalığına gidiyorum ne insanlar var
sırf güneşlenip millete hava atmak için gelenler var ben sabahları sessizlikte bir yüzüyorum sonra eve gidiyorum sıcaklar azalınca öğlenden sonra tekrar sahile iniyorum aynı tipler sabahtan akşama orada ıstakoz gibi yanıyorlar hava atmak için çekilecek eziyet değil tabi sonradan şurada yedik burda gezdik şuradan yıkandım diye face başındalar , facede paylaşmaktan tatil yapamıyorlar :9:
senin kayınvalide adayı versiyonundan bendede var kimsenin evini beğenmez , kıyafetlerini beğenmez eleştirir arkadan konuşur duyanda kaynanamı kraliyet ailesinden sanır
küçümsediği insanlar gibi oda köyde doğmuş evlenince şehirli olmuş
gerçekten bu gösterişin alışveriş çılgınlığın sonu nereye gidecek bende merak ediyorum öyle bir ortam varki
konu erkeklerden topluma kaydı ama yazmadan edemedim

erkeklerin zoruna gidiyor kendileri akşama kadar calışırken evde eslerinin onlara göre keyf yapmalaarı...
allahtan benım eşim öyle değil.gelemem o tur davranıslara sana hak veriyorum dev,r değişiyor hatta değişti vbile

günümüz erkekleri bir tuhaflaştı . tamam ayaklarımızın üzerinde duruyoruz çalışıyoruz ediyoruz erkeklere muhtaç değiliz diyoruz ama erkeklerde bunu fırsat bilip sanki biraz değişti . tabi bütün erkekler için demiyorum . gördüklerimden bahsediyorum . özellikle büyük şehirlerde . erkekler önce kızın maaşını sormaya başladı artık . kadrolu devlet memuru ,öğretmen ,doktor güvenilir bir işi olan bir kadını tercih ediyor .karekter vs pek umrunda olmuyor çoğunun . eve giricek para derdinde . bir erkeğin görevi değil mi evi geçindirmek çekip çevirmek anlamıyorum . tutturmuşlar hayat müşterek bilmem ne . ben bu tarz davranışları gördükçe evlenmek istemiyorum .kendimde devlet memuruyum . insanlar güvenilir bir işi var gözüyle bakıyorlar anlamıyorum ben . bugün bir arkadaşımla bunu konuştuk .siz ne düşünüyorsunuz ?

eee nerden kadın erkek eşitliği?bir kadın erkekle evlenmeden önce ilk olarak karakter sonra maddi durum işine gücüne bakıyorsa bir erkekte pek tabi bunları önemseyebilir.sonucta evleniyorsun ve bir hayat paylaşıyorsun birlikte ilerlemek istiyorsun kadının sağlam bir mesleği olması erkeğinde işine gelir tabi kendine destek olarak görür eşini ve güvenebileceği gerektiğinde karşılıksız beklentisi olacağı bir güç olur öyle bir kadın erkek için.bence kızmayın kızlar gayet doğal.

eee nerden kadın erkek eşitliği?bir kadın erkekle evlenmeden önce ilk olarak karakter sonra maddi durum işine gücüne bakıyorsa bir erkekte pek tabi bunları önemseyebilir.sonucta evleniyorsun ve bir hayat paylaşıyorsun birlikte ilerlemek istiyorsun kadının sağlam bir mesleği olması erkeğinde işine gelir tabi kendine destek olarak görür eşini ve güvenebileceği gerektiğinde karşılıksız beklentisi olacağı bir güç olur öyle bir kadın erkek için.bence kızmayın kızlar gayet doğal.

bana doğal gelmiyor . erkeğin görevi evine bakmak bu görevi kimse yadsıyamaz . siz ev geçindirmek istiyorsanız serbestsiniz ama ben bu fikre katılamam . eşitlik nedense para konusunda var . ama diğer sosyal konularda eşitlikten söz etmek komik olur . kadın çocuk doğuruyor bir kere . bu kolay mı sizce ?hala eşit diyorsunuz kadının yükü kat kat fazla erkeğe göre bare ev geçindirsinler bunu yapsınlar yapmayanlar sizin gibi düşünenlerle olabilir sıkıntı yok

biz kadın milleti erkekleri çokmu şımartıyoruz acaba ?
burda çok güzel yazılar yazıyor hepside çok doğru
herkesin gözlemlerine bayıldım...
erkek çalışan bayan istiyor,çalışmayıp evde oturursanda koca
eşine para vermiyor, kadına versede sana ben bakıyorum
diye ezmeye çalışıyor...
ya en modern kadın bile beni yolda gördümü aman kızım çalış
kocanın eline bakma çok zor oluyor diyor.
bunu diyen hanımların eşleride eğitimli belli kariyere erişmiş
insanların eşleri...
erkekler saçlarına fön çekiyor artık :19:

haklısın çalışmayıncada başına kakıyorlar sana ben bakıyorum diye . halbuki kadının yükü erkekten bin kat zor .

Cok tartismaya acik bir konu maalesef katiliyorum.Bugun bir erkek arkadasim dedi ki zengin parali bir kiz ariyorum benim calismama gerek kalmasin.Aynen bunu dedi ya dusunebiliyor musunuz ? Babamin fakirligi benim secimim degil ama kayinpederimin fakirligi benim secimim dedi.

Nereye gidiyoruz boyle

Back
X