Erkekler mi kolay unutur kadınlar mı?

Sema8888

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
56
12
1
37
Kızlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben asla geçmiştekilere dönüp bakmam çünkü hem görmek istemem görsem nolur gormesem nolur diye düşürürüm hem de eşime büyük haksızlık yapacağımı düşünürüm.

Ama en yakın kız arkadaşımın bunu yaptığını biliyorum. Kendisine acı çektirecegini bile bile dönüp dönüp eski sevgilisinin profiline bakıyor. Sonra günlerce ağlıyor. (Evli)

Ben bu konuda erkeklerin kadınlardan farklı olduğunu düşünüyordum fakat az önce kk da bir arkadaşımız sevgilisinin 5 YIL önceki sevgilisinin profiline baktığını farketmis. 1_2 yıl de değil ya 5 koca yıl geçmiş üstünden . Çok şaşırdım.

Şimdi şunu merak ediyorum sizce kadınlar mı kolay unutur erkekler mi? Ve neden profile girip girip bakarlar?

(Ben kadın erkek farketmez kişiliğe göre değişir diye düşünüyorum ve sizin yorumlarınızı bekliyorum :) )

Bence de seven kişiye ve o sevgiyi hakeden kişiye göre değişir ama şahsi fikrim; erkekler daha zor unutur.
Kadınlar ayrılınca herşeyi yoğun yaşıyor,ağlıyor,kahroluyor,arkadaşlarıyla dertleşebiliyor vb. Ama erkekler niyeyse güçlü olmak,güçlü görünmek adına içinde halletmeye çalışıyor.Dolayısıyla da daha uzun sürede unutuyorlar

Bir de Leyla ile Mecnun,Ferhat ile Sirin, Asli yla Kerem anlatilir hep.Hepsinde de en cok erkeklerin aski ve verdigi mucadeleler,yasadiklari ask acilari anlatilir mesela.

bence erkekle çabuk unutur. bayanlar aglar kendini yipratir, kahrolur ama erkekler vur patlasin çal oynasin yaparlar benim gorusum boyle

Kadınlar daha zor unutuyor ya. Biz daha çok anlam yüklüyoruz bu sebeple de daha çok acı çekiyoruz ve bir süre sonra acıya alışkanlık kazandığımız için süreci uzatıyoruz.

Kadinlar daha zor unutuyor.

Erkekler ise daha zor hazmediyor. Kisa surede yeni iliskiye baslayabiliyorlar, baslamasalar bile bir kiz dikkatlerini cekebiliyor ve flort edebiliyorlar. Sadece terk edilmek , birakilmak vs. bunlarin hazmi uzun surebiliyor ama yeni bir iliskiye engel degil onlar icin.

Biz kadinlar oylemiyiz ya, anit yapiyoruz resmen her gun de ziyaret ediyoruz kutsal acı anitimizi.

Bence kadin daha zor unutur ama bu demek degilki erkek cabuk unutur iliskide herseyi daha yogun yasayan kisim hep kadinlardir .. bir bakisi bi gulusu ufacik bi konuyu ona anlatmayi vs.. ama alisirlar baskasina asik olabilirler zaman gectikce.. erkekler oyle degil sevmesede evlenebiliyorlar beraber olabiliyorlar 2 gun sonra baskasini gidebiliyorlar ama sevdikleri kadinin ustune bir kez daha asla asik olamazlar fikrimce

Kadinlar daha zor unutuyor.

Erkekler ise daha zor hazmediyor. Kisa surede yeni iliskiye baslayabiliyorlar, baslamasalar bile bir kiz dikkatlerini cekebiliyor ve flort edebiliyorlar. Sadece terk edilmek , birakilmak vs. bunlarin hazmi uzun surebiliyor ama yeni bir iliskiye engel degil onlar icin.

Biz kadinlar oylemiyiz ya, anit yapiyoruz resmen her gun de ziyaret ediyoruz kutsal acı anitimizi.

çok haklısınız ;)

Kızlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben asla geçmiştekilere dönüp bakmam çünkü hem görmek istemem görsem nolur gormesem nolur diye düşürürüm hem de eşime büyük haksızlık yapacağımı düşünürüm.

Ama en yakın kız arkadaşımın bunu yaptığını biliyorum. Kendisine acı çektirecegini bile bile dönüp dönüp eski sevgilisinin profiline bakıyor. Sonra günlerce ağlıyor. (Evli)

Ben bu konuda erkeklerin kadınlardan farklı olduğunu düşünüyordum fakat az önce kk da bir arkadaşımız sevgilisinin 5 YIL önceki sevgilisinin profiline baktığını farketmis. 1_2 yıl de değil ya 5 koca yıl geçmiş üstünden . Çok şaşırdım.

Şimdi şunu merak ediyorum sizce kadınlar mı kolay unutur erkekler mi? Ve neden profile girip girip bakarlar?

(Ben kadın erkek farketmez kişiliğe göre değişir diye düşünüyorum ve sizin yorumlarınızı bekliyorum :) )
Erkekler kinci olurlar genelde unutmazlar bayanlarda kimi meraktan kimi de aklına gelmiştir diye düşünüyorum ancak kadınların beyni mayınlı bölge gibidir birçok konuyu farklı farklı yerlerden ince eleyip sık dokurlar erkeklerde düzdür hep onlara göre olmuş ve bitmiştir aradaki şeyi detaylı incelemezler kişilik meselesi tabi tabiatımız gereği bazı şeylerde var ama sen onlara bakma

Bence erkegi kadını yok bunun. Az seven, ayrılmayı isteyen taraf, genelde cabuk unutur. Terk edilen daha cok etkilenir.

Bence erkekler daha çabuk unutuyor . O olmazsa başkası kafasiyla . Gunumuzde nadir icten sevip sadık kalan bi erkek

Kadınlar ilk başta kafaya çok takarlar, üzülürler ama eninde sonunda kabullenip yeni bir hayata başlarlar. Kadınlar yeni bir ilişkiye erkeklerden daha çabuk uyum sağlarlar. Arada sırada eski sevgilinin profiline bakmak özlediği anlamına gelmez. Kadınların ruhunda meraklı olmak var ve umursamasalar da kişi ne yapmış, ne yapıyor, kimlerle beraber diye merak ederler ? Ama erkekler öyle değil, erkekler ayrıldıktan sonra hemen kendilerini özgür hissediyor yanılgısına kapılıp sürekli gezip tozmalar yeni beraberlikler kuruyor. Erkeklerde bu süreç geç işliyor, ama bir süre sonra eskiyi arıyor, erkek ya da eskiden evliyse kurulu düzen, eski alışkanlıklarını arıyor, özlüyor. Çok yıpratıcı ilişkilerden çıkan partnerler için farklı durumlar geçerli olabilir tabi. Ben gayet sıradan ve saygın bir şekilde ayrılmış çiftlerden bahsediyorum.

Bence duygusal yapıları gereği kadınlar daha zor unutur.
Ben hayatımda hiç aşk acısı çeken bir erkek görmedim o yüzden böyle düşünüyorum belki.
Ama hangi kadına sorarsanız sorun mutlaka çok uzun zaman unutamadığı biri olmuştur.

Back
X