Erkekler nafaka yüzünden evlenmiyorlarmışşş (!) 😅

Ben bu konuda konusunca bana kiziyorsunuz:) ama adamlar cocuk isteyene kadar evlilige ihtiyac duymuyolarki, cunku evlenmedende hepsine sahipler. Evliligin bir ozelligi yok yani. Beraber yasamak, cinsellik bunlar zaten var.. ee adam evlenmiyor. Ok istisnai durumlar ve kisiler var tabide.. evlilik oranlari neden dustuki acaba? Gerci bosanmalarda cogaldi.. hepsinin farkli farkli sebepleri var tabii..

isteyen istedigini yasasin herkes ozgur olsun, ama kadinlarin bu ozgurlugu erkeklere yariyor gunumuzde. Gecen yine bi yerde okumustum,uzuldum.. sen 7 sene cik gez kizla .. lak diye terket git daha bi kac aydir tanidigin kizla evlen. Yani evet eminim o 7 senede cok guzel seyler yasanmistir, ama burda kadin olan kendini bi enayi gibi hisseder bence.

Nafaka icin diyenler dalga mi gecmisler senle? Cocuk varsa nafaka kabul ama yoksa nafaka cok sacma bencede.

Allah bu erkekleri bildigi gibi yapsin bunlar yarin oburgun oglum kizin diyecekler bu cocuklara bakip.. gercekten utanc verici, bi insanin cocuklarina nafaka vermek istememesi

Daha evlenmeden boşanmayı düşünmek saçmalık. Zaten insan evlenirken hayatındaki en doğru kararı verdiğini düşünüyor. Asla ayrılmayacağını düşünüyor.
Ki çoğu erkek öyle aman aman nafakalar da ödemiyor. Sanki aylık 20 bin TL gelirleri var. Kuzenim eski eşinden çocuğu için sadece 400 lira alıyor. Sırf kreş için bile yeterli bir miktar değil. Yine çocuğa kendisi bakıyor.
Her zaman söylerim; evlilikte çileyi çekenler kadınlar, evlenmek istemeyenler erkekler.

Hiç bir vasfı ve niteliği olmadığını söylemişsin ama bence yanılıyorsun(!). Kadın gayet te güzel metres oldu , evli erkeği ayarttı çocuk peydahladı ve sadece estetikli yüzünü bedenini sergileyerek birşeyler yapmaya çalışıyor. Kadın olmayan beyni ve türkçesiyle kitap yazıyor siz kalkmış vasfı(!) yok diyorsunuz.

Adamlar baştan kendilerine güvenemiyorlar işte. Aferim kendilerine beş yıldız veriyorum. Böyle tipler evlenmemeli zaten.

Nafaka hesabina girmesem de erkek olsam ben de evlenmezdim.
İlk sebep düğün arifesi, milyon dolarlarim da olsa sevdigim insan karsima gecip bilmemkac gram altin dedigi an sogurum, askimdan olsem de sogurum.
İkinci sebep kadinlarin buyuk bölümünde olan kocam degil mi bana bakmak zorunda kafasi... Calisan kadinlarin bile cogu, senin paran benim param hesabi yapiyor, hayatim boyunca birini beslemek icin çalışamam, doğruya doğru.
Coook istisna, bu kafaları yasamayan bir kadinla belki, ama aksi halde asla evlenmezdim.

Adam evliyken kazandığı bütün parayı ailesine ve çocuğuna harcıyor ona bakarsan, boşanınca nafaka miktarları çok da yüksek olmuyor buradan gördüğüm kadarıyla
Bir de aman evlenirim, kafam almazsa boşanırım diye evlenecekse evlenmesinler.

Nafaka ödemeyen adamlar kadar karaktersiz ,işe yaramayan ,boş tipler olamaz.Arkasinda duramayacagin hic bir seye yeltenmeyeceksin.Önceden ben nafaka veremem deyip evlenmeyen tipleri de tebrik ederim acikcasi.En azindan insanlara bi sey vaat edip sonradan yarı yolda birakmiyorlar.Acikca söylüyorlar.

Saçma tabi ki

Hayatın gerçekleri malesef öyle değil. Yani tv de görüldüğü gibi değil.
Şeyma subaşı gibi nafaka alan ya da o minvalde kaç kişi var ki toplumda.
Ünlüleri geçin topluma Bakın topluma.
Adam ayrılıyor ne çocuğunu bir daha Görüyor ne bir ihtiyacın var mı diye soruyor.
Ayrıca acunla Şeyma nafaka olayını yansıtmaz ki acunun aylık gelirinin kaçta kaçı nafaka ? Ona bakmak Lazım. Acunun aylık geliri 1 milyon solar şeymaya verdiği nafaka 150 bin mesela. 150 bin Acun için büyük bir rakam değil ki
Ayrıca ortada çocuğu var elbette ki Ödeyecek o nafakayı.
Ödemem diyorsa da evlenmeseydi o zaman öyle bir Kadınla.

Son zamanlarda sosyal medyada falan çok türedi bu sözde nafaka mağdurı erkekler. Tutturmuşlar bir acun şeyma, yahu acun için 125bin para mı adam anasının gözü feleğin çemberinden kaç kere geçmiş. Kızının annesi diye eline harçlık verip saldı işte kullandırır mı o hiç kendini. Gerçek hayatta o işler öyle olmuyor ama, çoluğuna çocuğuna nafaka ödememek için sigortasız çalışan adamlarla dolu ortalık. Ben kadın halimle boşandım neredeyse nafaka bağlayacaktım bi o kaldıydı, cebimde 300 lirayla gece yarısı evden çıktım adam sayemde zengin oldu.

Nafakayı genelde geliri olmayan kadınlar alıyor zaten.

Merak ettiğim şeylerden biri de şu; başta neden çalışmayan kadınlarla evleniyorlar bu adamlar? Bana muhtaç olsun, eline harçlık vereyim, Evle çocukla ilgilensin, sıcak yemeğim, evim temiz olsun, gibi amaçlarla evlenen biri, o nafakayı ödemeli. Kadını işçi gibi kullanmak için evlenen adamlar var. İşçi kıdem tazminatı alıyor ama.

Evliliği bu tip amaçlarla yapan insanların, karşı taraftan koşulsuz bir fedakarlık, adanmışlık, hesapsızca bir yaşantı beklemeye hakları var mı?

Bir yastıkta kocamak gibi bir düşüncede olması gerekirken evlenmeden boşanma derdine düşmüşler. Tövbe estağfurullah
Gerçi genç bekar kızlar da öyle.
Işe girmeliyim, çalışmalıyım, kocam beni boşarsa veya aldatırsa kendi ayaklarımın üstünde durmalıyım
Daha ortada aday adayı bile yok.
Bu şekilde yuva kurulursa zaten ufak sarsıntıda yıkılır.
Ne diyeyim. Şu ön yargılarımızdan bir vazgeçebilsek

İşin garip tarafı bu tipler sürekli, her ortamda evlilikten bahsediyorlar. evlilik şöyle, kadınlar böyle, evlilik aşağı, nafaka yukarı. Bence evlilik yoksunluğu dillerine vuruyor.

Evlenmek istemeyen kişi bunu sürekli dile getirmez bence. Ne istediklerinden emin değiller, kendi kendilerini kararlarının doğruluğu konusunda ikna etmeye uğraşıyorlar.

Daha acısı bu sitede bile böylelerini savunan kadınlar var

Kadın hem yemek yapsın
Hem ev işi yapsın
Hen çalıştığını kocasına versin
Hem Kocasının kendi ailesine gönderdiğinde karışmasın
Hem çalışsın
Hem nafaka istemesin
Vs vs vs ...

simdi o adamlar adina konusamayiz elbette ama,
ben kendim mesela, A, B, C, D....Z planlariile yola cikarim.
Mutlu bir evliligim var, hatta ayni adamla 15 yildir birlikteyim, ama bosanirsak hangi mal bende kalacak hangisi esimde belli,
esim cok guler benim bu muhabbetlerime,
ama ben hayati boyle yasiyorum yani.

O yuzden daha evlenmeden bosanmayi dusunuyorlar, o zaman guvenmemek gerek bakis acinizi desteklemiyorum,
hatta tam tersi, bence daha guveniliriz biz, her ihtimali dusunuyoruz ve bu konuda karsimizdaki kisiye acigiz.

Mehirle de Karşılar.
Erkek karısına çocuğuna bakmak zorunda değil diyorlar.

Ki zaten çocuğu yoksa hakim yüzde seksen nafaka bağlamıyor
O da var yani
Ben hiç denk gelmedim hem çocuğu olmayıp hem nafaka Alanına

Orda karsilikli bir cikar iliskisi var zaten, ben kadina maddi olarak bakarim, kadın da bana manevi olarak bakar (temizlik, yemek, cocuk vs)
Ama diyorum ya ben olsaydim, yani erkek olsaydim da ayagimi uzatip kimseye emirler yagdiramazdim, o yuzden kimseyle bir ömür hizmetimi gorsun diye para yedirmezdim, haftada bir yardimci tutsan, gunde bir kap yemek yapmak icin kimsenin kahri cekilmez.
Ayni sekilde bir kadin olarak da karin tokluguna kimseye hizmet etmem.
Sonuç olarak cikar iliskisine dayanmadan sadece sevgi saygi ve ozveriyle yuruyecek iliski bulmak bu zamanda cok zor, bulabilenler cok sansli.

Kişiler nafaka nedeniyle evlenmek istemiyorum diyorlarsa ve bu konuda ciddilerse ben yargılayacak bir taraf görmüyorum açıkçası.Çünkü evlenmiş, sonra bir şekilde ayrılıp "nafaka vermeyeceğim" demiş bir kişi yok karşımızda.Sonuçta daha başından sonunu hesap edip ne yapmak istemediğine karar vermiş bir birey var.Üstelik üç kuruşun hesabını yapan insanlar bunlar, acun bu kadar yapmıyor denmiş ama, acun gibi zengin insanlar düşünmeden istedikleri kişiyle evlenip boşanabilirler, çünkü adamın uçak almaya yetecek artacak parası var, boşadığı kadınlara verdiği nafaka onu bir gram bile sarsmaz, hatta harem gibi bir ortam oluşturuyor çoğu.Ama asgari ücretli çalışan adam hadi evleneyim olmazsa boşanır koyarım önüne parayı diyemez, zaten aldı 2000 tl, bunun 300-500 tl sini nafaka verse bile yaşamakta çok zorlanır, hele birde süresizse. Yani bu hesabı kıçına don alamayan diye tabir ettiğimiz, insanca yaşam koşullarından mahrum erkeklerin yapıyor olması kadar doğal bir şey yok aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…