Erkekler neden böyle

akrabaları olmasa da yemeğe gelen olmucak mı hiç, rahat bir şey seçmeniz daha mantıklı, çok basit bir şeyi tartışmaya dönüştürmüşsünüz,

Ben adamı haklı buldum valla.
Hiç mi yemeğe davet etmeyeceksiniz insanları.

Yapacaginiz seyEvlilik mi evcilik mi?
Oynadigimiz evcilik oyunlarinda beş çayı olurdu sadece
Koca evlilik hayatinda hic yemekli msafiriniz gelmeyecek dusuncesine ne diyeyim bilemedim sahiden

eşiniz bişiy söylrken söyleme tarzını ayarlamamış sanki hepsi bundan dolayı çıkmış..

Seni haksiz buldum bende.asiri sacmalamissin.nisanlin gayet normal bi sekilde rahat olmaz demis ne var bunda senin oldugu kadar onunda evi oda fikir verecek tabiki.ayrica niye yemege gelmesinler ki herkese sadece cay kek olmaz.yasin kücük sanirim evcilik oyunu saniyosun evliligi.

Üfff ben ne okudum şimdi bu ne ya evleneceksiniz ve kimse size yemeğe gelmiyecek mi eşin haklı ve o sana güzelce demiş bi kere sen de dahada konuyu bastıriyorsun keşke bu yazdıklarinizi çevreniz okusada o kurabiyeleride zikkimlamasa

Nişanlı olup yakında evlenecek bir çift olduğunuza inanamıyorum. "Aşkım şimdi evlensek nasıl olurdu yaaa" diye hayaller kurup, hayaller esnasında kavga etmiş gibisiniz. Yok yemek vermeyiz, poğaça yaparız falan. Olur mu öyle saçma şey? Akrabalarınız gelmese bile (-ki öyle bir dünya yok) eşinizi dostunuzu hiç mi yemeğe almayacaksınız? Şimdiden poğaça mı yaparım yemek mi yaparım hesabına düşmüşsünüz. Doğru söylüyor adam, hep ikiniz olmayacaksınız. Ben bekâr evindeyim ve nişanlıyım; nişanlımın ailesini de yemeğe alırım, kendi ailem gelir bende kalır, arkadaşlarımı kahvaltıya, akşam yemeğine çağırırım. Dünyadan izole olacak haliniz yok, hele ki nişanlınız akrabalarım demeye şimdiden başlamışken.

Nefret ediyorum misafir için yaşamaktan. İnsanlar kullanmadıkları mobilyalarla, eşyalarla evlerini dolduruyorlar sırf misafir için. Ne gerek var?
Sacmalamayin kimse misafir için evini dizayn etmez sonuçta ortada bir evlilik olursa bu bir yıllık için mi hayır ömür boyu içindir ve insanlar düzeni kendine göre kurar mutlaka o evedr misafir gelir ev sahibi küçük masada elbetki yeri gelir kalabalık aile toplar ve o masada ne kadar rahat edebilir ki mesela büyütülüp küçültülen masalar var onlardan alsa ne çıkar ki ben eski evimde orta sehbada yemek sunardim büyüktü ama evim küçük diye masa sığmıyordu bazen yer sofrası yapardim ne kadar zor ben bilirim ve hatta bir çay saaiti için bile küçük masa güzel durmaz

Konu sahibi genelde yemek yerken ikimiz olcaz ne gerek var misafir icin öyle seyler almaya demek istemis bence. Ben öyle anladim. Nisanlisinin da benim akrabalarima yemek yapcaksin lafida hos degil. Sanki hizmetci aliyor evine ama konusmanin tamamini bilmedigimiz icin bir sey diyemicem

Kendisine göre haklı,ama kavganız çok saçma. Ama eğer yine biri haklı görmem gerekiyorsa nişanlınızı haklı buldum. Hep çaya çağrılmaz akrabalar,yemeğe kesinlikle çağrılmalı.
Benim inatlaştığım konu akrabalarım gelecek onlara yemek yapacaksın diye emirli konuşması o öyle söyleyince bende inatlaştım yoksa düzgün bi şekilde söylese akrabaları zaten gelecek

ya biz cift olarak misafir odakli yasamayiz
evin dekorasyonu kendi istedigimiz sekilde
gelen ne varsa onu kullanmak mecburiyetinde
hatta yemek masasinda üc sandalye var, oglumun mama sandalyesi var, kayinvalidemler gelince tabureydi, bilgisayar masasi sandalyesiydi tooluyoruz
evde düzenli yasayan biziz
ama bu ksrsilikli böyle olmali yoksa böyle tartismalar cikabiliyor
ben cocuk dogunca emekleme döneminde orta sehpayi kaldirmak istemistim kayinvalidemler istemedi cok gerilmistim, kaldirdim cocuklarim rahat oynuyorlar, cay icmek isteyene yine birsey ayarlaniyor
ben misafir sevmem zaten, gelene de evimin imkanlarini sunarim
ama misafire özel esya almam, bana cok sacma geliyor

Akrabalarıma yemek yapacaksın diye emirli konuşması benim inatlaşmama sebep olan gelmelerini istemedimden değil
Cümle seçimi yanlış olabilir ancak sizin düşünceniz daha yanlış. Evliliği evcilik sanıyorsunuz sanırım, hep ikiniz olmayacaksınız. Anneleriniz babalarınız gelecek, akrabalar gelecek, çocuk olacak, arkadaşlarınız gelecek. Dünyadan soyutlanmayacaksınız yani. Haksızsınız.

Sacmalamayin kimse misafir için evini dizayn etmez sonuçta ortada bir evlilik olursa bu bir yıllık için mi hayır ömür boyu içindir ve insanlar düzeni kendine göre kurar mutlaka o evedr misafir gelir ev sahibi küçük masada elbetki yeri gelir kalabalık aile toplar ve o masada ne kadar rahat edebilir ki mesela büyütülüp küçültülen masalar var onlardan alsa ne çıkar ki ben eski evimde orta sehbada yemek sunardim büyüktü ama evim küçük diye masa sığmıyordu bazen yer sofrası yapardim ne kadar zor ben bilirim ve hatta bir çay saaiti için bile küçük masa güzel durmaz
Konu sahibi icin soylemedim. Misafir icin ayrica oda yapip kendisi baska oda da oturanlar bile var. bu normal gelmiyor bana. Insan once kendisini dusunmeli o evde yasayacak olan o. Sonra misafirleri. Gelen misafirler icin acilip kapanan masalardan alirim her halde. Her kes oturup yiye bilsin diye. Ama ayrica misafir odasi falan asla yapmam

Benim inatlaştığım konu akrabalarım gelecek onlara yemek yapacaksın diye emirli konuşması o öyle söyleyince bende inatlaştım yoksa düzgün bi şekilde söylese akrabaları zaten gelecek
Hiç inatlaşmaya gerek yok,eğer durumunuz el verir ise yardımcı tutarsınız eğer vermezse de nişanlına beraber hazırlamayı teklif edersiniz. Şu kadar küçük olayda bile inatlaşırsanız işiniz zor.

Kusura bakmayın ama bana saçma geldi o akrabalarının yemeğe gelmesini istemiş sizde çaya gelsinler demişsiniz bu kadar basit birşeyden tartışmayın başka bir masa takımı bakın çok şık ve rahat modeller var sizde rahat edersiniz misafir gelmese bile.

Bizim evin mutfaginda buna benzer masa var. uzerinde bitkiler duruyor. Mutfakta yemek yedigimiz de bir bacagini acip oturuyoruz. Misafir geldiginde de oturma odasina tasiyoruz iki tarafini acip kullaniyoruz

Eklentiler

• 3276CAC9-1FB8-4430-96A6-DE41F49E3894.webp
    3276CAC9-1FB8-4430-96A6-DE41F49E3894.webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 25
Back
X