Erkekler neden kıymet bilmez...

• Konu Sahibi Konu Sahibi edaxxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

edaxxx

Ziyaretçi
arkadaşlar bazen bu konu çok canımı sıkıyo. ben şu ana kadar kimseyle çıkmadım. nedeni ciddi düşündüğüm için. ama erkeklerde dahil bu durumu soran olunca sanki acınacak bir durumdaymışım gibi bakıyolar. neden çıkmadın v.s. ben tabiki çok güzel cevaplar veriyorum ama beni rahatsız eden onların bakış açısı.. neden bu kadar basitler. çoğu bekareti önemsemiyo bile. bu çok üzüyo beni. biz bu yaşa kadar koruyoruz bunu o zaman kıymet bilecek biri olsun istiyorum. ama malesef yok çevremde. üstelik çevremden de oldu bir kaç tane gidip her şeyi yapmış bayanlarla düşünmeden evlenebiliyolar. sonuç mu ben 29 yaşında elime erkek eli değmemiş son derece mantklı ve akıllı bi kız iken bekar kalıyorum. ama üzgün değilim. çünkü burdaki yazılanları okudukça şükrediyorum. rabbim hayırlı olanla nasip etsin duam bu yönde. ama erkeklerin kıymet bilmezliği beni çok rahatsız ediyo...

yanlış yerden bakıyorsun.. bence..
29 yaşına kadar kimseyle ilişki duygusal manada veya cinsel manada yaşamamış olmayı.. bir erkeğin sana çok daha fazla kıymet vermesi için unsur olarak görüyorsun..
oysa evlilik bunları kapsamıyor.. yani bir erkek bir kadına,kıza neyse inanıp güvendikten sonra.. sana göre pek de namuslu olmayan en azından seninle kıyaslandığında namuslu olmayan kızlarla evlenebiliyor..
bu inanmak ve güvenmekle ilgili..
29 yaşındasın belli ki aklı başında mantıklı birisin,mesleğin var.. evlenmediysen muhtemelen seni isteyenleri istememişsindir.. kendine uygun görmemişsindir..
evliliğin iki yolu var?
görücü usulü veya bir ilişki yaşayarak tanıyarak evlenmek.. ikinci yolu yanlış buluyorsun..tek çaren ilk yoldan evlenmek.. o da kısmet işi!

sanırım yanlış anlattım. bana daha fazla kıymet vermesi için unsur olarak görmüyorum demek istediğim erkekler bunun kıymetini bilmiyo oysa zor bulunan bişey hatta tam tersi artık nerdeyse aşağılıyorlar böyle insanları. benim söylemek istediğim elbete herkese saygım var duygusal anlamda birliktelikler yaşanabilir. hatta ben görücü usulü dışında tanıyarak evlenebilmeyi çok isterim. ama kimseyle çıkmamak vs hata değil bence. bunu böyle görmeleri beni üzüyo. demek istediğim buydu yorumun için teşekkür ederim..

derinssim dönmüşşşş...
aynnen katılıyorum...ama eklemek istediklerim var...
nedense artık erkeklerde de bekarete önem vermem ben demek moda...
evlenmeye kallkaraken araralar ama...
aramasalar bile bir gün mutlaka bununla canını sıkarlar...çok abzürt şeyler yapanları da gördüm....bekaret aramam dedi evlendi kız ağlaya ağlaya geldi...hangi erkekle gözgöze gelsem kan kusturuyor diye...onunla "da" mı birlikte oldun diye...
çünkü istesek de istemesek de o adamın zihnine ailesinden yerleşmiş bekaret kavramı...istese de önemsemiyorum dese de zihninin bir yerinde var...ve bir süre sonra kendini kemirmeye başlıyor...gereksiz yere takıntı yapıyor...yazık değil mi o kadına...ondan önce biriyle birlikte olmuş olması herkesle olmasını mı gerektirir yani...
bekaretimi korudum...ama kocam için değil...bu yüzden de onunla bakire evlenmiş olmamın kıymetimi arttırmasını beklemiyorum...benim eşim için önemliydi ama...hep netti...istemem derdi...ben de bir erkek kardeşe sahibim istemem...çünkü ben de o geleneksel zihniyetin evladıyım...ha beni ilgilendirir mi hayır...ama fikrim budur...
siz de bu düşünceden bir an önce kurtulun...bekaretinizi hediye olarak görmekten vazgeçin...çünkü bukadar akıllı bir genç hanımın bekaretini eşi için koruduğuna inanmıyorum ben...o sizin seçiminiz...siz böyle yaşamak istediniz böyle yaşadınız...
eğer duymak istediğiniz bakire olmam eşim için önemli olacak mı sorusunun cevabı ise...evet olacak...eşiniz önemli değil diyen bir adam da olsa olacak...siz bunu bir şekilde bileceksiniz zaten...

29 yaşına kadar ilişki yaşamamış birini mi aşağılıyorlar..
buna modern dünyada şöyle bakılabilir belki.. bu kız 29 yıl boyunca kimseyle anlaşamamış,kimseyle iletişime geçememiş.. ya da kimse onunla birlikte olmak istememiş.. ama bunu böyle görecek erkek sayısı sınırlı aslında büyük çoğunluğu diğer türlü erkekler kapsıyor..
kendimden örnek vermek isterim erkek arkadaşımdan önce bir başka ilişkim vardı..ve bunu onunla paylaştım.. rahatsız oldu elbette olmasaydı daha iyi olurdu dedi.. o öyle düşünüyor.. aşk ilişkisi değildi ondan önce yaşadığım öylesine biraz da heyecanın verdiği bir şeydi..kızar bana madem sevmedin neden ilişki yaşadın diye.. demem o ki erkekler sizin gibi kontrollü davranan kızlardan hoşlanırlar.. evlenmek için de böyle kızları tercih ederler genelde.. büyük bir kısmı.. ee zaten szi de bu mantıktasınız.. sanırım sizin hoşlandığınız tipler sizi mantığınızda değil ya da benim dediğim gibi kendini saklamanızı diğer bayanlara göre 1-0 önce başlamak olarak görüyor..buna göre muamele görmek istiyorsunuz..

29 yaş evlilik için geç değil hele ki hayatınız kazanmak için kendisine yatırım yapmış genç bir bayan için gayet normal bence.. ben derim ki en azından flört ederek tanıyın müstakbel eşinizi,zira görücü usulünde de karşınıza birini getirirler elektrik alıp almadığınza bakar.. almadıysanız yine birliktelik kurmazsınız.. bunun flört etmekten bence bir farkı yok..

erkeklere gelince onlar iki yüzlü.. bakire olmasanız ne ahlaksız kızsın onunla bununla yattın derler.. olsanız buan önem verseniz ne asosyal insanın seni kimse istemedi mi derler.. siz kendini onlara göre ayarlamayın.. çizginizden ödün vermeyin.. denginizi bulmanız bence güç olmayacaktır,çok detaycı değilseniz..​

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım
çünkü bende senin gibiyim
görüştüğüm erkek olmadı mı oldu ama resmi bir çerçervede oldu sevgili aşamasına gelmedi
tanıyıncaya kadar herhangi bir arkadaş gibi görüştüm
bu yaşa kadar sadece birisiyle çıktım sevgili yerine koydum...
seninde dediğin gibi artık öyle bir devirdeyiz ki
eskiden birisiyle bir kız konuşsun gezsin tozsun laf edilir horlanırdı
şimdi ise kimseyle çıkmadım diyorsan insanlar bir tuhaf bakıyor
sende kusur arıyor...Allaha şükür kusurum yok yüzüme bakılmazda değilimşakkıdı
ve insanların ne düşündüğü beni çok da enterese etmiyor aslında birilerinin gözünde değerim olacak diye hiç kendimi kasmadım kasmamda :1closedeyes:
benim ailemden gördüğüm bir terbiye,görgü var öyle yetiştim çokta memnunum sengözlerimebaksanab

yüzüne bakılmaz değil misin...
arkadaşııımmmm....
sen o çirkin suratın yüzünden evde kaldın kıvırma taam mııı....
sen de kusur aramaya gerenk yok kanımca...baktın mı görüyosun....

teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar satır yazdığınız için.. elbetteki kendim için inancım için bu yolu seçtim. ve böyle olmaktan mutluyum. amacım sadece bi erkek için olsaydı zaten böyle olmaz kandırmamnın yolunu arardım. bu tamamen benim seçimim. ve bunu hediye olarak görmüyorum. ama kıymetli bişi. daha önce kimseyle birliktelik yaşamadım diye kimse beni beceriksz olarak görmemeli. beni rahatsız eden modern adı altında toplumun değer yargılarının değişmesi. özellikle büyük şehirde ayaşayan insanlarla konuşurken çok yadırganıyo bu durum. iste anlatmak istediiğim bu... bu kadar yozlaşmak kendimize. bu kadar değişmek.. ve değiştirmek istemek.

birileri kendi adıyla beni karıştırdı sanırımşakkıdı
çirkin bety aanıım azıını topla yolmıyım seni:1closedeyes:

işte ben o değişimin şu an için sadece lafta olduğuna inanıyorum...
birdahaki nesil için gerçek olabilir ama şuan hayır...
sadece lafta şuan o değişim...sen doğru bildiğine devam et bence...

merhaba, bence karamsarliga kapilmissin biraz o yuzden yanlis bir genelleme yapiyorsun...Cogu erkek bakire kizi mumla arar emin olabilirsin, ama asik olduklari kiz bakire degilse bi sekilde kabullenmek zorunda kaliyorlar bazilari, bazilari da hic kabul edemiyor. Kabul edenlerin cogunu bu durum rahatsiz ediyor bakma sen...Cok acik gorusluler vardir, nadir bulunan onlari rahatsiz etmez sadece...Ama erkek milleti bu konuya kesinlikle cok onem veriyor.

Ayrica senin bekar kalmanin sebebinin de kimseyle cikmaman ve bunun garip karsilanmasi oldugunu hic sanmiyorum...Belki tutucu davraniyorsundur, erkekleri bu da kacirir, senin yaninda hep kurallara tabi olacaklarini, senle evlenince tutucu bir hayat yasayacaklarini dusunmus olabilirler...

Kelin ilaci olsa basina surer ama sana tacizane tavsiyem, biriyle tanistigin zaman bu konulari acma, ben kimseyle cikmadim kendimi korudum falan deme sadece oldu ama ciddilesmedi de gecistir...Yani kendine gore haklisin takdir edilmesi gerekir belki ama bir taraftan da asosyallik gibi algilanabilir bu kimseyle cikmama meselesi...

Zaten seni seven, begenen kisi seni her halinle kabul edecektir....Ve senin halinde de hicbisey yok

canım benim teşekkür ederim yorumların için. umarım senin benim tüm dileyenler için hayırlısı olur. benim tek dileğim bu. aksini düşünseydim çoktan evlenirdim. evet haklısın bu ara hassaslaştım biraz belki birazda öfkelendim. bilmiyorum. ama evlilikte seçici davranıyorum biraz. hakkımızda hayırlısı. tavsiyen içinde teşekkür ederim. zaten dediğin gibi yapıyorum kimseyle bu konulara girmek dahi istemiyorum. çünkü erkeklerin çoğu birliktelikler yaşıyo bunu duymak üzüyo beni. ama tabiki öenmli olan evlenince olmaması. rabbim hepmize temiz eşler nasip etsin inşalllah..

bende 29 yaşındayım.Şu ana kadar elime erkek eli değmedi diyemem ama benim için özel biri olmadığı için herhangi bir cinsel ilişkim olmadı zaten yapı olarakta evlilik öncesi ilişkilere karşıyım tabi herkesin hayatta görüşü farklı daha önce bir deneyimi olan biri iyi bir ev hanımı olamayacak diyede bir kaide yok

öncelikle bakire olmayanlar bile evleniyor diye düşünmen bence yanlış...
ya bakire değil diye sevgilisini bırakıp,sen bakiresin diye seninle evlenen bir olsaydı?ömür boyu mutsuz olurdun hem eşin hem sen; bu tür evlilikler o kadar çok ki...
ayrıca senin beğenilmek için öne sürebileceğin tek şey bekaretin ya da kimseyle çıkmamış olman mı?
yüksek lisan yapmış bir mühendis olduğun yazıyor profilinde,bir kere sen eğitimli bir insansın,çevrendeki insanlarla 2 çift laf edebilecek birisindir eminim ki niçin kendini bu özelliklerinle ortaya koymuyorsun?neden kendine güvenmiyorsun?
erkekler konusuna gelince;artık "ben kimseyle çıkmadım" dediğin zaman seni kimse baştacı yapmıyor.bu kadar eğitimli bir kız neden hiç sevgilisi olmamış olabilir?ya asosyal sürekli ders çalışmaktan etrafını görmedi ya da geçimsiz uyumsuz vs olmalı,bi arızası var herhalde(yanlış anlama bu sözümü sakın) ki kimse onunla çıkmak istememiş gibi düşünüyorlar...
ayrıca ben bu işlerin kısmet olduğunu düşünüyorum,umarım yakın zamanda sana değer veren birini bulursun...

tabiki öyle. zaten konumuz da bu değil canım. insanlara ve düşüncelerine saygımız var. hata da yapabilir insan. ama hata olduğunu bilmek çok önemli.. neyse bizden farklı düşünen insanların neden böyle düşünüyosunuz diye soracağı bi konu değil bu. çünkü amaç tamamen farklı.

canım insanları bu konuya bakarak hatalı yada hatasız diye ayıramayızki..Sen belliki çok özel bi insansın ama lütfen kendini başkalarıyla kıyaslama.Bende bazen böyle isyan ediyorum haksızlık gibi geliyor ama hayat adil değil maalesef..
:1shok:

Canim senin anlatmak istediklerini anliyorum.
Bende 22 yasindayim ve hayatima ilk defa bir erkegi aldim, ki buda bazi insanlara göre cok gec görüldü.
Hep sorarlardi erkek arkadasin yok mu, ciddi düsünüyorum ilk ve tek olsun istiyorum diyordum, sasiriyorlardi buna.
Babam hep der, bu yeni genc nesil hangi kizi alacagini bilmez diye, aile kizi dura dura gidip baska kizlarla evlenirler.

Ama isin acikcasi su ki, erkekler kac tane erkekle cikip cikmadigina bakmazlar.
Eger bir erkek bir kiza tutulmussa, sevmisse, isterse o kiz 10 kisiyle cikmis olsun, yine evlenir o kizlar.
Bu gönül meselesi.
Demekki senin karsina senin sevebilecegin biri cikmamis henüz.
Ama emin ol, seni bekleyen o kisi karsina ciktiginda, sadece ona ait oldugunu, daha önce kimseyle cikmamis oldugunu ögrendigi zaman, degerin cok artacak. Bunlari ben kendim yasadim cünkü.
Üstelik erkek arkadasim öyle sevgili durumlarina ters bakan biride degil. Ama yinede bugüne kadar kimseyle cikmamis olmam onu cok gururlandiriyor.
Yalniz hersey evlilikten sonra önemlidir. Sevgiliyken gururlanabilir, ben onun ilk erkegiyim diyebilir, ama ya evlendikten sonra? Ayni gururla tasiyabilir mi? Iste önemli olan bunlar canim. Kisilik.

Insallah karsina sevdigin ve seni sevebilecek, kaldirabilecek kapasitede bir insan cikar.

amin canım sağol cümlemizin karşısına inşallah. burda derdini yazan bayanların yazdıklarını okuyunca çok üzülüyorum. ya neler neler yaşanıyor. özellikle bugün okuduğum 7 aylık hamile bayanın yaşadıkları çok üzdü beni. inşallah onlarda hayırsız eşlerinin hidayete ermesiyle kurtulurlar. yoksa çok zor. ben de zaman zaman neden isteidğim biri çıkmıyor karşıma neden evlenemdim diye isyana giriyorum. ama düşününce şükrediyorum halime. hep hayırlısını diledim. insanların evliğe ve evlenmeyene bakışıda beni sinirlendiriyo. bir hafta öncesine kadar benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşın koca bulunca arayıp sormaması vs sinirlendiriyo beni. ve ister istemez bunları düşünüyorum. ne diyim öyle insanlarıda ALLAH a havale ediyorum. hepinize çok teşekkür ediyorum. gerçekten çok iyi niyetli harika insanlarsınız. çok rahatladım..

hiçkimsenin bakış açısı önemli değil.sen nasıl rahat hissediyorsan ,neye inanıyorsan ,hayattaki doğrun neyse öyle davranıyorsun.ama insanlar da senin düşündüğün kadar yargılayıcı değillerdir sana karşı.kızmassan şunu söylemek isterim;belki de sen bu konuda gereğinden fazla hassasın ve insanların seni yargıladığını düşünüyorsun.29 yaş güzel bir yaş.önünde uzun senelerin var sağlıklı bir ilişki yaşamak için.bunun modern olmakla,becerikli beceriksiz olmakla ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum.evlilikten önce ilişki yaşamak ta kişinin kendi tercihidir ve sadece kendini bağlar.
bu kadar derin düşünme derim ben.bırak modernler modern hayatlarını sürdürsünler,sen de kendi hayatını.
kıyaslamanın,yargılamanın kimseye faydası yok.çünkü herkes kendi bilidiğini yapıyor sonuçta

erkeklerin çoğu birliktelikler yaşıyo bunu duymak üzüyo beni. ..

29undasın.....senin birlikte olabilecegin erkegin yasi kac olacak? sen yaslarda veya senden buyuk oyle degil mi? Bu yaslarda olup ta birliktelik yasamamis birini ariyorsan BULAMAZSIN...kesin diyorum bunu...Cok yanlis dusunuyorsun bu dusuncelerden biranonce vazgecmelisin bence...

Yanlistan cok komik bi dusunce seninkisi bence

Bir de baskalari neler yasamissa yasamis, iyi veya kotu surekli bunlari dusunup kendine mal etme sakin...O zaman saglikli dusunemezsin, kararsiz kalirsin...

Ben de ayni durumdayim ama hatalarimi gorup duzeltmeye calisiyorum...Haklisin yalniz olmuyor sonucta evlenilmesi lazim ama es secerken cok ince dusununce bu isin sonu yok...Kafana uyan biriyle mutlu olmayi bileceksin sadece...Kimseyle cikmamak ta bence dezavantaj cunku erkekleri hic tanimamissin, evlenince bocalarsin

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…