Erkeklerde Doğum sonrası uzaklaşma

cess bee

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2024
78
33
8
35
Merhabalar
Bir sene oldu doğum yapalı. Kocamla uzaklaştık. Evle ilgilenmiyor, oğlumuzla benim zorumla 10 dakika filan ilgileniyor. İş dışında bütün gün elinde telefon yatıyor. O kadar hayatımda olmamaya alıştırdı ki artık böyle ne kadar gidecek bilmiyorum . Hayatımıza dahil etmeye çalışıyorum olmuyor. Çalıştığım için annem ondan da mı diyorum yalnız kaldığımızda da bir şey değişmiyor. Bir gece uykusuz kalmadı bir senedir. Babam daha çok babalık yapmıştır oğluma. Değişir mi ? Geçici midir? Var mıdır başına gelen ?

Sanıyorum ki anne babanız da sizin evinizde. Bakın eğer böyleyse eşiniz asla düzelmez. Çünkü anne babanızın varlığı ona konfor sağlıyor şu anda.

İşten eve geliyor. Iyi kötü yemek var, evin temizliği düzeni sağlanmış. Icerse çayı da demleniyor. Bu konfor bana sağlansa ben de yatarım keyif yaparım. Erkekler zaten bayılırlar kadınlar etrafta fır dönerken manda gibi yatmaya.

Eget anne babanız sizdeyse ve gidebilecek durumlari varsa bir bakıcı bulun. Anne babanız kendi düzenlerine dönsün yaşlı insanlara da eziyet etmeyin.

Ama anne babanız yoksa esinizi karşınıza alıp kavga etmeden konuşun bi bakalım. Aklını başına toplasın. Çok umudum olduğundan değil de, bu yolu da denemiş olmak için.

Değişir mi demişsiniz, inanin ben hiç değişeceğini sanmıyorum. Hepimiz doğum yaptık, hepimizin eşi böyle olsaydı evliliği iyi giden kimse kalmazdı

Bebekten önce nasıldı peki?

Bebek istiyor muydu eşiniz? Doğumdan itibaren size hep anneniz babanız mı yardımcı oldu? Eğer böyle yaptıysanız ikinizlede bağı zedenlenmiştir. 10dk nedir yani babalar ilk aylar omzundan indirmiyor bebekleri, babalık duygusu denen bi duyguda var en başından süreçten uzak tuttuysanız bu yüzden olmuş olabilir
Anneniz sizinle mi yaşıyor?

1. adam evi tek gecindiremiyor
  2. minicik bebegini bırakıp ise gidiyorsun senin de hakkin olan paralari kardesine hibe ediyor
  3. sen de kazandigin halde ortak paranızla restoranda yedigin yemek icine oturuyor seni iyi bir restoranta bile layik görmüyor
  4. bebegini sevmiyor, kucagina alip ilgilenmekten aciz
  5. evde bir ise elini surmez bir işini kolaylastirmaz
  6. beraber yatmiyor
  7. 1 koca senedir kuşu kalkmiyor
  8. seninle ilgilenmiyor, bir guzel soz soylemekten bir bardak cay getirmekten aciz
  9. anasinin agziyla hareket edip uzak mesafe kaynananla ayni evde yaşıyorsun hissi veriyor.

ne artisi var ki bu adamin sana?
vur k.çina tekmeyi yürüsün gitsin.
zaten cocuguna annen bakiyor, sen ise gidiyorsun, iyi kötü kendini gecindiriyorsun.
en azindan evden bir bogaz eksilir

Anneniz sizinle kalıyor anladığım kadarıyla
Nasıl bir yakınlık bekliyorsunuz ki o zaman
Adamın konfor alanında bir yabancı var
Birde bu gözle bakın olaylara

Dostum, Canım benim., Bazı insanlar özellikle eşiniz gibi adamlar maalesef sorumluluk alma konusunda zorlanabiliyor. Bu durum kalıcı olmayabilir ama değişmesi için kendi farkındalığı ve istekli olması gerekiyor. Şimdilik sen sınırlarını belirle ve destek sistemini güçlü tut; oğlun için senin çaban en değerli şey. Hala olmazsa hala soğuk davranıyorsa o zaman başka şeyleri de düşünmen gerekir.

Evde birileri olunca zor olur
Yalnız kalmayı deneyin
Bu yalnız kalmak dediğim bir iki akşamlık deneme değil
Anneniz yakın mesafe ise çocuğu bırakıp alın ordan iş öncesi ve sonrası. Çekirdek aile evinizde olun.

Vay anasini ya. Kadin binbir zorlukla karninda tasimis dogurmus, ise geri donmus bi de. Ama biz 'ay annen evde oldugu icin esin rahat hissetmiyodur da ondan oyle yapiyodur' filan diye yine kadina yukluyoruz sorumlulugu. Neden annen sizin evde bakiyo, kendi evlerinde baksin ki kocan rahat etsin diyen yorum bile var. Vay arkadas bu erkekler ne nazliymis ya. Ucan kustan nem kapiyolar masallah. Eve ekmek getiren var, cocuguna bakan var, evini temizleyip derleyen toplayan yemek yapan var. Beyimiz bi zahmet kalkacak da iki sevgi gosterecek kendi evladina. Ya artik bu kadar da anlayisli olmayin su erkeklere ya. Adam buyuyememis asalagin teki iste. Hicbir bahanesi yok. Adam olmadan baba olmus. Bunun suyuna gidecegine rest cekmen lazim canim benim. Yani iliskinizin durumuna gore o restin ne olcagina sen karar vermelisin ama bi rahatini bozmak lazim bu dananin.

Bebekten önce böyle değildi , yine çok bi şey yapmazdı ama o zaman gözüme baymıyordu. Annem ben de sadece. Bakıcı tutabilirim ama oğlum daha bir yaşında bakıcıya bırakmak istemiyorum annem bakmak isterken zaten kredi borcu yüzünden döndüm işe, bitince çıkarabilirim orda da mobbing görüyorum .

Anneniz sizinle kalıyor anladığım kadarıyla
Nasıl bir yakınlık bekliyorsunuz ki o zaman
Adamın konfor alanında bir yabancı var
Birde bu gözle bakın olaylara
Annem de bebeğimize bakmak için babamı bırakıp konfor alanından çıktı kadın. Benim de konfor alanım yok bir yıldır sadece benim değil bu çocuk. Ve gerçekten anlayış gösteriyorum yaa . Ben de anlayış istiyorum artık. Yakınlaşmayı da geçtim çocukla ilgilenmemesi canımı sıkıyor ki daha önce bahsetmiştim rahatsızlığımdan bu konuda

Çocuğunuzu. Düzenini asla bozmayın. Ama Burda yazdığınız gibi kocanızla başbaşa bir gün çıkın dışarıya her şeyi konuşun.

Bakın bakalım nasıl bir çözüm buluyor?

Bebek isteyen oydu zaten. Bebeği doğduğundan beri ona veriyorum ilgilensin diye. İlk zamanlar daha ilgiliydi. Sürekli yanımızdaydı ilgilenmese bile ama ilk aylar dokunmaya korkuyordu . Uzun süredir ilgilenmiyor . Konu annem olsa , annem bi odada , kendisi bi odada yaşıyor. Onun olduğu odaya götürüyorum kucağımda çocuk seviyor kucağımdan almadan. Sonra diyor ki bu çocuk sana sarıldığı gibi bana sarılmıyor. Görümcem de kendi annesi gidince eşi ile kızı arasında bağ güçlendi dedi ama şunadan bir yaşındaki bebeği bakıcıya veremem annem bakmak isterken ki anneme daha zor bence. Eşim rahatsız olmasın diye sürekli dikkat ediyor kadın bi şeylere

Ne bekliyorsunuz annenizin yanında size kur mu yapsın?
Erkek zihniyeti evde iki kadın varken kalkıpta bu istediklerinizin hiçbirini yapmaz.
O zaman boşanın mesela ama ona da gelmezsiniz

Erkek zihniyeti evde iki kadın varken kalkıpta bu istediklerinizin hiçbirini yapmaz.
kur yapmasin da kendi sperminden cikan cocuga bakmaya da usenmesin
adam omrunde toplam 2 saat kucagina almamis, on dk tasisa belim agridi diye karısına veren bir baba.
baba dediysek iste agiz aliskanligi
boyle baba mi olur?

kur yapmasin da kendi sperminden cikan cocuga bakmaya da usenmesin
adam omrunde toplam 2 saat kucagina almamis, on dk tasisa belim agridi diye karısına veren bir baba.
baba dediysek iste agiz aliskanligi
boyle baba mi olur?
Adam bakmasın dediğimi hatırlamıyorum
Kayınvalidenin evde olması adamı rahata itmiş
Bunu görmek için üst akla ihtiyaç yok

Ya da işten çıkıp annemi eve göndereyim ama ona da o gelemiyor. Çünkü maaşı ile hem kredi ödeyip hem geçinemeyiz. İşte de yükselmek için bir gayreti yok. Ayağıma güller , romantik akşam yemekleri beklemiyorum zaten de çok yoruldum oğlanı ver sen bi kahve iç demesini bekliyorum. Yani bilmiyorum kaynanam oğlunu kocası sanıyor arada kızıyordum o da benim gibi kocadan bi şey görmeyip oğlundan medet ummuş hep. Böyle giderse ben de öyle olcam herhalde . Boşansam da boşanmasam da.

Üzülerek söylüyorum bahsini ettiğimiz şeyler geçici değil. Bebeğine birilerinin zoruyla yaklaşmak ne demek yahu. En sağlıklı kararı eminim oturup etraflıca düşündüğünüzde alacaksınız

Boşan demiyorum tabiki ama onu da sürece dahil et
Eve kamera koyup bakıcı ile anlaşabilirsin
Emin ol annen evden gidince sorumluluk almak zorunda kalacaktır

Adam bakmasın dediğimi hatırlamıyorum
Kayınvalidenin evde olması adamı rahata itmiş
Bunu görmek için üst akla ihtiyaç yok
bence adamin hamurunda yokmus erkeklik
sirf laf olsun herkes evleniyor diye evlenmis, laf olsun herkesin cocugu var diye uremis.
kadinin istedikleri ekstra ekstra buyuk seyler degil ki. kendi çocuğunu sevmesi, oyalamasi, karısına hal hatir sorması, evde iki sorumluluk almasi. bunu da yapamiyorsa ne isi var evde?
kadinin annesi evde ama bu kadini istedigi birsey mi?
sizce konu sahibi el kadar bebegini annesine bırakıp ise gidip mobbing yasayip eve koşturmaya bayiliyor mu?
kocasi ilgisiz, ana kuzusu ve iktidarsiz oldugu gibi bir de fukara da. Evi tek basina gecindiremedigi icin kadin ucretsiz izin alamamis ya da kres yasina kadar cocuguna bakamamis.
yani yine kocasinin eksigine çıkıyor kapi.
bence bu kocanin kimseye bir hayri yok
bosayip kedi alsa eksikligini hissetmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…