Yanlış anlamayan ama Herkes rahat, ferah maddi yönden sıkıntı çekmeyeceği bir yaşam ister. Çevremdeki insanlara bakıyorum, tek maaşlılar çocukları birşey istediğinde bile birini alırsa diğerini alamıyor...
Bir de ayrılıklar boşanmalar çoğu maddi sıkıntıdan kaynaklanıyor.. Kadınlar nasıl ki işi iyi olan bir erkek isterse erkeklerin de aynı şeyi istemesi oldukça normal geliyor bana...
Gerçi özellikle şu branşlarda öğretmen kız olsun diyenler de var o kadar abartanını da Allah'a havale ediyorum :)
maddi sıkıntıdan boşanmalar soyle kaynaklanıyor; erkek evlenecegı kadını zengın sanıyor veya zengınse maddi acıdan ıyıyse ,,evlendiğinde bu zengınlıkten fayda gormuyorsa ozaman tartısmalar nıhayetınde kavgalar sonrası bosanma oluyor(yanı bu yapılan evlilik ''para için''oluyor)bu aynı zamanda kadının evlenecegı erkeğin zengın olmasıylada ilgili tabıkı..
sonra maddi acıdan kadınla erkekte calısıyor ama kadın maasını kocasına vermek ıstemeyıncede ortaya huzurluklar cıkıyor (ben kadının maasını kocasına verme taraftarı hiç bi zaman olmadım ) veya yine maddi acıdan kadın kocasından devlet veya özel sektorde daha ust mevkıdeyse daha fazla maas alıyorsa bazı erkekler bunu komleks yapabılıyorlar sonucta yıne tartısmalar kavgalar nıhayetınde siddetli gecımsızlıkten bosanmalar olusuyor...
birde diğer taraftan bakmak gerke maddi olmayan nedenlerden... ilki bana gore aldatmadır ki bu maddiyattan daha önce gelir
ikinci olarak şiddettir... kimi affeder -geliri yoksa çok sevıyorsa ,,,son sanslar verılır iş sahıbı olana kadar vb.. kimi affetmez bıosar
üçüncüsü eşlerden birinin çocuk ıstememesidir --- biri çok isteyıp diğeri istemıyorsa ve arada sevgı saygı kalmamıssa bosanma oluyor maalesef
dörduncuu olarakta eşlerden birinde kısırlık varsa yine eşler arasında sevgı saygı kalmamıssa ayrılıklar oluyıor..
birde evliliği umdugu gibi çıkmayanlar vardır bunlarında aklında hep bosanma olur ama bi turlu bunu dile getıremezler hep bi kıvılcım cıksa diye beklerler..bu gorucu usulu veya aşk evliliği yapmıs olanlar için gecerlidir...