Erkeklerde eş seçimi..

Fadike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
427
5
96
Diğer
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey var, eskiden bayanlar eş seçerken, işi maaşı iyi olsun , eve geliş /gidiş saatleri belli olsun derlerdi.. Şimdi ise daha çok erkekler kadında mesleğe kariyere dikkat ediyor.. Mesala genelde erkekler öğretmen eş istiyor sebebi yarım gün çalışır hem para kazanır hem evine bakar bana maddi manevi yük olmaz zihniyeti taşıyor.. Sıkıntıya gelemiyorlar, çünkü eşi çalışmasa maddi olarak evin yükü ona kalacak çalışsa ev işlerini tam yapamayacak kocasından yardım isteyecek , her ikiside işine gelmiyor.. Bu tür hesaplarla yapılan evilik bence çok çirkin rahatsız edici.. Bir arkadaşıma sırf bu yüzden dünürcü gelmişti kızı gördükleri filan yok mesleğine yani :)

Bence de çok çirkin bir şey :45: Ama doğru tespit...

İyi hoş ama bir çok kadın bunun farkında bile değil bu daha da üzücü bir durum..

evet artık erkeklerde çalışan eş istiyorlar bence de çok haklılar.ben erkek olsam bende çalışan kadın isterdim.

eskiden evlenince kayınvalideyle birlik oturmak varmış kira derdi yok elektrik su faturalar ortak ee masraf yok ee bide ilk aylarda çocukta doğurdun mu masraflarda artınca nerde ayrı ev.

şimdi öyle mi ayrı eve çıkılıyor ki en mantıklısı bu zaten,bu zaman da zengin bi aile değilse nasıl ev alsın.kiralar ateş pahası.
biz 700 e oturuyoruz sen düşün.maaşları da biliyoruz aşağı yukarı herkes milyarlar almıyor.bu adam nası yetişecek peki ?

ayrıyetten eskiden boşanmada çok yokmuş o yüzden ayaklarının üstünde durmak gibi çabaları yok.

asıl ben anlamıyorum kadınlar çalışmaktan neden gocunuyor,tamam bende arada çalışmak istemiyorum evde oturmak istiyorum diyorum ama bunun mümkün olmadığını biliyorum.

ben çıkarsam nasıl geçiniriz ki.kuzenim var zor durumdalar çocuğu da var hatta bakacak kişi de var ama çalışmıyor neymiş çocuğu varmış kocası işten çıkarıldı mecburen öğleden sabaha kadar taksicilik yapıyor eve gelince zaten yorgun yatıyor yemek yiyor tekrar işe gidiyor onun da çocuğu değil mi o ? ama istediği gibi sevemiyor göremiyor bile.ee nerde aile kavramı o da çalışsa kocası zamanında eve gelse aile olsalar olmaz mı ?

daha evlilikte mutlu değilse aldatma şiddet varsa durumlarına girmedim bile.

işte bu yüzden kadın çalışmalı.

Peki duygusal bağlar ?? Safi duygular yok oluyor böyle olunca :44: aşk denen şey iyice ayağa düştü zaten kalmadı gibi bir şey..

Yanlış anlamayan ama Herkes rahat, ferah maddi yönden sıkıntı çekmeyeceği bir yaşam ister. Çevremdeki insanlara bakıyorum, tek maaşlılar çocukları birşey istediğinde bile birini alırsa diğerini alamıyor...
Bir de ayrılıklar boşanmalar çoğu maddi sıkıntıdan kaynaklanıyor.. Kadınlar nasıl ki işi iyi olan bir erkek isterse erkeklerin de aynı şeyi istemesi oldukça normal geliyor bana...
Gerçi özellikle şu branşlarda öğretmen kız olsun diyenler de var o kadar abartanını da Allah'a havale ediyorum :)

Yanlış anlamayan ama Herkes rahat, ferah maddi yönden sıkıntı çekmeyeceği bir yaşam ister. Çevremdeki insanlara bakıyorum, tek maaşlılar çocukları birşey istediğinde bile birini alırsa diğerini alamıyor...
Bir de ayrılıklar boşanmalar çoğu maddi sıkıntıdan kaynaklanıyor.. Kadınlar nasıl ki işi iyi olan bir erkek isterse erkeklerin de aynı şeyi istemesi oldukça normal geliyor bana...
Gerçi özellikle şu branşlarda öğretmen kız olsun diyenler de var o kadar abartanını da Allah'a havale ediyorum :)

maddi sıkıntıdan boşanmalar soyle kaynaklanıyor; erkek evlenecegı kadını zengın sanıyor veya zengınse maddi acıdan ıyıyse ,,evlendiğinde bu zengınlıkten fayda gormuyorsa ozaman tartısmalar nıhayetınde kavgalar sonrası bosanma oluyor(yanı bu yapılan evlilik ''para için''oluyor)bu aynı zamanda kadının evlenecegı erkeğin zengın olmasıylada ilgili tabıkı..

sonra maddi acıdan kadınla erkekte calısıyor ama kadın maasını kocasına vermek ıstemeyıncede ortaya huzurluklar cıkıyor (ben kadının maasını kocasına verme taraftarı hiç bi zaman olmadım ) veya yine maddi acıdan kadın kocasından devlet veya özel sektorde daha ust mevkıdeyse daha fazla maas alıyorsa bazı erkekler bunu komleks yapabılıyorlar sonucta yıne tartısmalar kavgalar nıhayetınde siddetli gecımsızlıkten bosanmalar olusuyor...

birde diğer taraftan bakmak gerke maddi olmayan nedenlerden... ilki bana gore aldatmadır ki bu maddiyattan daha önce gelir

ikinci olarak şiddettir... kimi affeder -geliri yoksa çok sevıyorsa ,,,son sanslar verılır iş sahıbı olana kadar vb.. kimi affetmez bıosar

üçüncüsü eşlerden birinin çocuk ıstememesidir --- biri çok isteyıp diğeri istemıyorsa ve arada sevgı saygı kalmamıssa bosanma oluyor maalesef

dörduncuu olarakta eşlerden birinde kısırlık varsa yine eşler arasında sevgı saygı kalmamıssa ayrılıklar oluyıor..

birde evliliği umdugu gibi çıkmayanlar vardır bunlarında aklında hep bosanma olur ama bi turlu bunu dile getıremezler hep bi kıvılcım cıksa diye beklerler..bu gorucu usulu veya aşk evliliği yapmıs olanlar için gecerlidir...

konuya gelınce..

eskidendi o illakim öğretmen olsun dıyenler şimdilerde yeni nesil DEVLET MEMURU OLSUNDA NE İŞ YAPARSA YAPSIN stratejileri geliştirmişler...

bu arada öğretmenle evli olan eşimin bi arkadası vardı ki sırf öğretmen diye kızla evlenmişti ve eşimede'' aa senın kız arkadasın daha okuyopr bırak onu ben sana nişanlımın kız arkadası var onu ayarlayayım oda oğretmen nişanlım gibi demıstı'' benım yanımda :53::47: neyse bunlar evlendikten 5ay sonra şiddetli gecımsızlık bosandılar.. demekki hersey maddiyat değilmiş.... demiştim ozamanlar...

ama tabıkı bir bayan başkaları için değil kendi için çalışmalı yarının bize ne getırecegını bılemeyız sonucta...

İlla ki ayrılıkların pekçok sebebi var hatta ve hatta işi gücü maaşı olan kişilerde daha çok boşanmalar görüyorum çünkü çalışan kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor ve huzursuzluğu geçimsizliği çekmeyi gözü yemiyor..
Çalışanı çalışmayanı yok bu işin kişinin hamuru çok farklı birşey hamurunda varsa eğer ister zengin ister fakir ister okumuş ister cahil olsun hiç fark yapmaz..
Bir de evlilikte çok katı kurallar koymamak lazım geliyor bana..
Maaşımı kocama vermem demişsiniz ya, kimi zaman maaşı gidiyor faturalara kiraya vs.. benim maaşım kalıyor ve benden alıyor para..
Yoksa kastettiğiniz komple çekip eline verip ondan harçlık istemek miydi?

Kadının biri eczanede muhabbet ediyordu,kulak misafiri oldum.Gelin arıyormuş oğluna,kriteri de şu:Kpss'yi kazanmış ,atanmış öğretmen kız... :P Ay,ne gülmüştüm teyzeye.:1:

evet artık erkeklerde çalışan eş istiyorlar bence de çok haklılar.ben erkek olsam bende çalışan kadın isterdim.

eskiden evlenince kayınvalideyle birlik oturmak varmış kira derdi yok elektrik su faturalar ortak ee masraf yok ee bide ilk aylarda çocukta doğurdun mu masraflarda artınca nerde ayrı ev.

şimdi öyle mi ayrı eve çıkılıyor ki en mantıklısı bu zaten,bu zaman da zengin bi aile değilse nasıl ev alsın.kiralar ateş pahası.
biz 700 e oturuyoruz sen düşün.maaşları da biliyoruz aşağı yukarı herkes milyarlar almıyor.bu adam nası yetişecek peki ?

ayrıyetten eskiden boşanmada çok yokmuş o yüzden ayaklarının üstünde durmak gibi çabaları yok.

asıl ben anlamıyorum kadınlar çalışmaktan neden gocunuyor,tamam bende arada çalışmak istemiyorum evde oturmak istiyorum diyorum ama bunun mümkün olmadığını biliyorum.

ben çıkarsam nasıl geçiniriz ki.kuzenim var zor durumdalar çocuğu da var hatta bakacak kişi de var ama çalışmıyor neymiş çocuğu varmış kocası işten çıkarıldı mecburen öğleden sabaha kadar taksicilik yapıyor eve gelince zaten yorgun yatıyor yemek yiyor tekrar işe gidiyor onun da çocuğu değil mi o ? ama istediği gibi sevemiyor göremiyor bile.ee nerde aile kavramı o da çalışsa kocası zamanında eve gelse aile olsalar olmaz mı ?

Kadınlar çalışmaktan gocunmuyor , tabiki çalışacak kendi ayakları üzerinde duracak.. Benim burda dikkatimi çeken şey erkek hem maddi hem manevi olarak rahatlıyor sıkıntıya gelemiyor, kadın hem dışarıda çalışıyor yoruluyor hem evde yıpranıyor.. Erkeklerin çoğu karısı hem çalıssın eve katkı sağlasın hemde iyi bir ev hanımı olsun diyor.. Nerde bu yoğurdun bolluğu diyorum? Madem çalışan eş istiyor poposunu az kaldırsın da evde ki sorumluluğa ortak olsun diyorum.. Ama onlar napıyor part time çalışan garanti kazancı olan meslek sahibi birisi olsun aman benden bişey beklemesin ben evde rahatımı konforumu yaşayayım diyor işin acı tarafı da, görüyorum ki bir çok kadın bu muameleyi olağan görüyor ee o zaman hakediyor ne diyeyim !!!

Kadınlar çalışmaktan gocunmuyor , tabiki çalışacak kendi ayakları üzerinde duracak.. Benim burda dikkatimi çeken şey erkek hem maddi hem manevi olarak rahatlıyor sıkıntıya gelemiyor, kadın hem dışarıda çalışıyor yoruluyor hem evde yıpranıyor.. Erkeklerin çoğu karısı hem çalıssın eve katkı sağlasın hemde iyi bir ev hanımı olsun diyor.. Nerde bu yoğurdun bolluğu diyorum? Madem çalışan eş istiyor poposunu az kaldırsın da evde ki sorumluluğa ortak olsun diyorum.. Ama onlar napıyor part time çalışan garanti kazancı olan meslek sahibi birisi olsun aman benden bişey beklemesin ben evde rahatımı konforumu yaşayayım diyor işin acı tarafı da, görüyorum ki bir çok kadın bu muameleyi olağan görüyor ee o zaman hakediyor ne diyeyim !!!

Haa şu da var kadınlar illa öğretmen olsun doktor olsun şu olsun bu olsun demiyor düzenli bir geliri olsun diyor, en azından geneli böyle.. Ama günümüz de erkekler inanılmaz onursuz olmuş kadını para kaynağı olarak gören çok erkek var malesef..

Bir erkek eğer çalışan eş istiyorsa ya maddi gücü zayıftır, ya da bencildir.

Maddi gücü zayıfsa diyebileceğim hiçbir şey yok,

Ama bencilse, öyle bir erkeğe rastlayan bayanın vay haline...

Hayır çalışan eş istiyorsa evin sorumluluğunda da eşine yardımcı olmalı, hem çalıssın para getirsin hem yemeğimi yapsın , hem çocuğa baksın, hem ev işi yapsın ne güzel hayattt... :45:

Haa şu da var kadınlar illa öğretmen olsun doktor olsun şu olsun bu olsun demiyor düzenli bir geliri olsun diyor, en azından geneli böyle.. Ama günümüz de erkekler inanılmaz onursuz olmuş kadını para kaynağı olarak gören çok erkek var malesef..

evet malesef durum bu.
önceden ben karı parası yemem diyen adamlar,şimdi eşleri işten çıkacak diye ödleri kopuyor.

Kadının biri eczanede muhabbet ediyordu,kulak misafiri oldum.Gelin arıyormuş oğluna,kriteri de şu:Kpss'yi kazanmış ,atanmış öğretmen kız... :P Ay,ne gülmüştüm teyzeye.:1:

oooh ne güzel hayat.o teyze totoşunu hiç evden dışarı çıkartmış mı acaba?kendi gün gün gezsin ama gelini çalışıp para kazansın,yetmez pıtır pıtır doğursun yetmez ev işlerinde üstüne olmasın yetmez bunları her daim el üstünde tutsun yetmez dört dörtlük ağırlasın .oğlu da eh biraz sorumsuz da eh biraz sinirli de olacak o kadar da ayyy boğasım geldi o kadını.

önce böyle bir yorumda bulunuyorsunuz ;
sonrada diyorsunuzki..
İlla ki ayrılıkların pekçok sebebi var hatta ve hatta işi gücü maaşı olan kişilerde daha çok boşanmalar görüyorum çünkü çalışan kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor ve huzursuzluğu geçimsizliği çekmeyi gözü yemiyor..
Çalışanı çalışmayanı yok bu işin kişinin hamuru çok farklı birşey hamurunda varsa eğer ister zengin ister fakir ister okumuş ister cahil olsun hiç fark yapmaz..
Bir de evlilikte çok katı kurallar koymamak lazım geliyor bana..
Maaşımı kocama vermem demişsiniz ya, kimi zaman maaşı gidiyor faturalara kiraya vs.. benim maaşım kalıyor ve benden alıyor para..
Yoksa kastettiğiniz komple çekip eline verip ondan harçlık istemek miydi?

öncelıkle bir dediğiniz diğerini tutmuyor bunu belirtmek isterim..bir olguyu savunurken arkadasında durmanızı tercih ederdim..

neyse evet kastettiğim maas kartını oldugu gibi kocasının eline verenlerden olmak istemem asla.. vermemde zaten..

son olarak ayrılık ve bosanmaların COĞU ; aldatma ve şiddetten kaynaklanıyor...maddi acıdan çok çok sonra geliyor... bunuda belirtmek isterim

yorumları okurken aklıma geldi,bir akrabamızın oğlu vardı ortaokulu zarzor bıtırmıstı neyse askerden geldi annesinin kriterleri aynen soyle; 4yıllık univ mezunu ve devlet memuru olsun diyordu..yahu kadın sen önce kendi oğluna bi bak ,kaç yasında adam daha heceleyerek okuyor..aaa olur mu hi.ç bunu oğlu bitaneee :))))

birde arkadasımın abısı vardı lise mezunu(fabrikada işçiydi-kucumsemıyorum yanlıs anlamayın) evlenecek çağa gelınce annesi illaki öğretmen olsun diye çok ugrastı veee 4.yılın sonunda oğretmen bi bayanla oğlunu evlendirdi.. bilmiyorum nasip kısmet bu işler birazda..cunku bu oğretmen gelin en basta istememiş lise mezunu ve işçi diye sonra beni istemeye gelsinler diye haber gonderms cunku yas olmus artık 32 daha beklemek istememiş falan..

konu sahıbı arkadasım onunda caresını bulmuslar k.valideler..dıyorlardı kızım eve yetişemiyorsan bi yardımcı alıver yanına nolcaakkk..sanki bu yardımcının (gundelıkcı) parasını onlar verıyordaaa tutuveerrr nolcaakk dıye cok rahat soyluyorlar..sonra yarın cocuk olunca bakıcı lazım olcak falan.. neyse bunlar tabıkı zor surecler ama cocuklar buyuyunce bizlerde yaslanınca emekli olunca toplu para gelıyor sonra emekli parası gelicek vs bunlarıda dusunup şevklenmek gerek en azından ;)

Back
X