• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerde eş seçimi..

Ben erkek olsaydım,okumuş,kültürlü,güzel ve güçlü biri ile evlenmek isterdim.Kadınlar nasıl yakışıklı,okumuş erkek arıyorlarsa ve bu suç,nankörlük olmuyorsa;erkekğin de o vasıflarda birini istemesi normal.Çoğu erkek eşinin çalışmasını maddiyat açısından düşünmüyor.Çalışan kadın daha saygın oluyor toplumda,oysaki diğeri de evde çalışıyor.Şu var ki,çalışan kadınların çoğu eve gelince anneliğe ve ev işine de devam ediyor. :)

çalışan kadın saygın oluyor mu?hayatım herkes karekteri doğrultusunda saygın olur melseğinden dolayı değil.adam şerefsizin önde gideniyse doktor olmuş mühendis olmuş neye yarar .nasıl bir zihniyetiniz var anlamıyorum .ben erkek olsam önce kendi ayaklarımın üzerinde dururdum ,işimi evimi herşeyimi kurrardım sonra evlenirdim ha karım isterse çalışır kendine kazanır istemez çalışmaz serbest bırakırdım .gönlümün istedğini alır evlenirdim çalıştığı için değil sırf.benim annemde çalışmadı okuduğu halde gel gör bakalım ne kadar bakımlı kokoş arkadaşlarıda öyle .hiç yaşını göstermiyor aksine valla çalışan kadınlar daha bakımsız oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla da ilginç.benim iş yerimde çalışan kadınların çoğu evli ve hepsi canından bezmiş bana hep derler kızım sen böle olma die.bide şu var çalışma hayatı insanı yıpratıyor bunu kendimdede gördüm bir süre çalışmadım inan yani kendime geldim herşeyimi yaptım .bakımımı ,sporumu diyetimi.evlendikten sonrada böyle olucak .ev hanımımları artık sizin düşündüğünüz eski kalıplarda değil .bu arada çok iyi bir üniveristeden mezunum ve iki dil konuşuyorum ana dilim gibi .hani kültür demişsin ya neyse birşey demiyorum.

Sizin gözlemleriniz size doğru,benimkiler de bana.Celallenmenize gerek yoktu. :) Ben kendi evliliğim için konuştum ve erkek olsaydım şöyle düşünürdüm ,diye ekledim.Çalışan kadın kendini salmıyor,evli ,iki çocuklu bir arkadaşım var.Zamanında çalışmış,aktif olmanın tadını almıi.Şu an depresyonda.Çok bakımsız,saç,baş bi tarafta.Sürekli huzursuz,ev kadını oldum ,diye.Bana özeniyor.Ne güzel çalışıyorsun,üretiyorsun,evinin işini yapmıyorsun.Benim yaptığım iş nankör,evi temizle,toz,yemek ,bulaşık evde çürüdüm diye ağlıyor ki maddi durumları da iyi.İçinden gelmiyır kızın.Etrafıma bakıyorum en aktif ev kadını komşu toplantısına gidip dedikodu yapıyor tüm gün.Sıkıcı ve lüzumsuz. :)

Sizin gözlemleriniz size doğru,benimkiler de bana.Celallenmenize gerek yoktu. :) Ben kendi evliliğim için konuştum ve erkek olsaydım şöyle düşünürdüm ,diye ekledim.Çalışan kadın kendini salmıyor,evli ,iki çocuklu bir arkadaşım var.Zamanında çalışmış,aktif olmanın tadını almıi.Şu an depresyonda.Çok bakımsız,saç,baş bi tarafta.Sürekli huzursuz,ev kadını oldum ,diye.Bana özeniyor.Ne güzel çalışıyorsun,üretiyorsun,evinin işini yapmıyorsun.Benim yaptığım iş nankör,evi temizle,toz,yemek ,bulaşık evde çürüdüm diye ağlıyor ki maddi durumları da iyi.İçinden gelmiyır kızın.Etrafıma bakıyorum en aktif ev kadını komşu toplantısına gidip dedikodu yapıyor tüm gün.Sıkıcı ve lüzumsuz. :)

celallendiğm yok şekerim ne alaksı var .senin o arkadaşının farklı sorunları vardır eminin çalışıp çalışmamakla alakası yok bunun .çalışmayan kadın kendine daha çok zaman ayırıyor bu bi gerçek ve daha pozitif ve güzel olabilir istese.bunun kendiyle alakası var insanın .annem öyleydi benim hala öyle kaç yaşına geldi ablam gibi hala çıtır duruyor .ama çalışan çok arkadaşım var evli hepsi bana bunları söylüyor evde çalış işte git çalış bilmem ne şimdiki aklım olsa paralı birini bulur evlenirdim diyolar .bence siz sizde olmayan şeyler için birazcık kıskançlık yapıyorsunuz sonuçta ihtiyacınız var çalışıyorsunuz diye kendinizi ev hanımlarından üstün görmeniz çok saçma bence.bende çalışan biriyim ama evde olduğum zamanlardada çok iyi zaman geçirdim evlenincede çalışmak bilmiyorum belki çalışırım belki çalışmam yani adam beni maaşıma göre tercih edicekse güle güle o adamdan sana da bana da yarargelmez sonra söylemedi deme .

niye çalışan bayanlar da bi savunma psikolojisi var anlamıyorum..biz daha iyiyiz bakımlıyız laf kalabalığından öte deil bunlar..

bi erkeğin bayandan para beklentisi varsa illa çalışmasını istiyorsa bu en berbat erkektir..

erkek karısını çalışma konusunda özgür bırakmalıdır..ha karısının çalışmasını isteyendense istemeyen bana daha makul erkek geliyor..

İhtiyacım olmadığını söylemiştim baştan. :) Eşimin kazancımda zerre kadar gözü yok.Hepsini kendime harcarım,maaşım iyi olduğu için üstüne bir de birikim yaparım. :) Eşim evimize haftada 3 gün gelen kadının parasını bile bana ödetmez. :) Ha,eşimin kazancı iyi olmasaydı(Allah'ım kem gözlerden korusun-nazar değer diye bunu dillendirmem hiç :nazar:) eve ben de katkıda bulunurdum.Eşimin parası benim param,benimki eşimin. :) O arkadaşıma gelince,kızın güzel bir evliliği var,çocukları da...Her şey yolunda,ama çalışmak onun için de vazgeçilmez.Artık çalışan her kadının ihtiyacı var,anlayışını kendinizi rahatlatmak için kullanmaktan vazgeçmelisiniz.Sabancı'nın kızı niye çalışıyor ,bu kadar saygın sizce? ;)

niye çalışan bayanlar da bi savunma psikolojisi var anlamıyorum..biz daha iyiyiz bakımlıyız laf kalabalığından öte deil bunlar..

bi erkeğin bayandan para beklentisi varsa illa çalışmasını istiyorsa bu en berbat erkektir..

erkek karısını çalışma konusunda özgür bırakmalıdır..ha karısının çalışmasını isteyendense istemeyen bana daha makul erkek geliyor..

canım aynen ya .nedir bu bide yani sonra biz bakımlıyız onlar salaş vs .ben örnek veriyorum kendi ailemden anlamıyolar.adam ben çalışan kadın istiyorum diyorsa onda vardır sorun yani.ya parası yoktur geçienmez ya aç gözlüdür yada daha yüksek standart yaşamak istiyordur .evlenme programlarına katılanlarda işte adamlar emekli olsun diyor mesela .erkek bakıcak yuvasına çalışkan olucak muhtaç olmayacak kadınıın parasına .valla bencede illa çalışan kadın istiyorum diyen erkeği çalıştığım halde istemiyorum bu kadar net .isteyenlerde şaşırıyorum .ben seven her şekilde sevicek arkadaş .çıkar ilşkisi istemiyorum ben .

İhtiyacım olmadığını söylemiştim baştan. :) Eşimin kazancımda zerre kadar gözü yok.Hepsini kendime harcarım,maaşım iyi olduğu için üstüne bir de birikim yaparım. :) Eşim evimize haftada 3 gün gelen kadının parasını bile bana ödetmez. :) Ha,eşimin kazancı iyi olmasaydı(Allah'ım kem gözlerden korusun-nazar değer diye bunu dillendirmem hiç :nazar:) eve ben de katkıda bulunurdum.Eşimin parası benim param,benimki eşimin. :) O arkadaşıma gelince,kızın güzel bir evliliği var,çocukları da...Her şey yolunda,ama çalışmak onun için de vazgeçilmez.Artık çalışan her kadının ihtiyacı var,anlayışını kendinizi rahatlatmak için kullanmaktan vazgeçmelisiniz.Sabancı'nın kızı niye çalışıyor ,bu kadar saygın sizce? ;)

canım sabancının kızıyla kendini bir tutma istersen .tabikide saygın çünkü saygın bir aileden geliyor ister çalışır ister çalışmaz ama bak evlenmiyor neden sence?çünkü parası için erkeklerin kendine yaklaştığını biliyor .o yüzden o o yolu tercih etmiş ,hırslı ve önemli yaptığı iiş.sen ne iş yapıyorsun bilmiyorum .ama üç gün evine kadın geliyorsa ben birşey demiyorum sana .herşey ortada zaten .hırslanmana gerek yok .kariyer yapmak istiyorsan kim sana birşey diyebilir ki.ben ondan bahsetmiyorum .
allahım sen akıl fikir ver .

Hahahaha :)) İlahi...Sabancı yorumuna bir şey diyemeyeceğim. :) Zorla muhalefet oluyorsunuz.Hırslıyımdır ve bu özelliğimi de çok seviyorum.Amacı olan insan saygın oluyor ister istemez.Kadın almak ayıp değil,bak birine de iş imkanı sağlıyoruz.Hem de başka bir kadına.O da kendi ayakları üzerinde duruyor,yaşı ,eğitimi ne olursa olsun. ;)

canım aynen ya .nedir bu bide yani sonra biz bakımlıyız onlar salaş vs .ben örnek veriyorum kendi ailemden anlamıyolar.adam ben çalışan kadın istiyorum diyorsa onda vardır sorun yani.ya parası yoktur geçienmez ya aç gözlüdür yada daha yüksek standart yaşamak istiyordur .evlenme programlarına katılanlarda işte adamlar emekli olsun diyor mesela .erkek bakıcak yuvasına çalışkan olucak muhtaç olmayacak kadınıın parasına .valla bencede illa çalışan kadın istiyorum diyen erkeği çalıştığım halde istemiyorum bu kadar net .isteyenlerde şaşırıyorum .ben seven her şekilde sevicek arkadaş .çıkar ilşkisi istemiyorum ben .

Çıkar ilişkisi istemiyorsunuz ,ama evi barkı olan,iyi para kazanan koca istiyorsunuz.Gerçekten hiç çıkar ilişkisi yok. :1:

ilerde çalışmayı düşünüyorum ki boşuna okumuyorum eski erkek arkadaşıma makbul olan liseden sonra bırkmamdı ki bırakmadım kendi bilir yoluna başka kızla devam edebilir
ha bunuda anlamıyorum benimde hep ögretmen olmamı istedi olursa okeyleyecekti sanırım olmadım olmayacagım onun için sevmedigim bi meslegi yapmak zorunlulugum
yok ha ben üniformalı eş istiyorum oda asker olsaymış:):):52::52::52::51::51::51:çok saçma bu ayrım okuyan gelinlerde istenmiyo biizm çevrede çok bilmiş oluyolarmış
ne alakaysa artık bilemiyorum ekonomik özgürlügü olanalr onların ogullarına katlanamaz diye korkuyolar heralde :27::27::27::37::37:çalışmak iyidir çalışmayanada saygımda var ama beni işimle maaşımla yada başka
şeylerle degerlendirmesin hayatta bunlardan önemli şeyler var ben onu eksilerim ozamannn:47::47::47::47:

Çıkar ilişkisi istemiyorsunuz ,ama evi barkı olan,iyi para kazanan koca istiyorsunuz.Gerçekten hiç çıkar ilişkisi yok. :1:

arkadaşım sen neden bana karşı bu kadar sertsin anlamıyorum .benim zaten erkek arkadaşım var evet iyi para kazanıyor ama onun iyi kazandığı için değil diğer ekrkelere benzemediği için seçtim .hem ben kadınım o erkek .erkek yuvasına bakmak zorunda bu dünyanın her yerinde böyle.sadece burda değil.ortada gerçekler varken neden sürekli bu ısrarcı tutumun tamam sana çalışma diyen yok .ne iş yapıyorsan yap tabikide.ben senin için yorum yapmadım ki.neye güldün sabancının kızı deyip duruyorsun o kim sen kimsin allah aşkına azcık gerçekçi ol .o insan bu ülkenin en zengin sanaycilerinin kızı.çalışırda çalışmazda .tabikide işinin başında durması gerek .o aileda bazı hanımlar çalışır bazılarıda çalışmaz yani.sen hiç koçun karısını çalıştığını duydun mu ?tabiki çalışmaz ama bizim konumuz çok üst düzeydeki insanlar değil asıl ben sana gülüyorum .deminden beri bana karşı savaş açtın .ben çalışan kadınlara birşey demiyorum ki zaten .ben de çalışan biriyim ne diyebilirim ki?hay allahım ya şaka gibi gerçekten .madem bu kadar rahat hayatın var üç gün hizmetçi geliyor neden burdan kendini ispatlamaya çalışıyorsun bana .banane de geç yani.artık sana cevap yazmayacağım hayal ürünü şeylerle eni meşgul etme kendini tatmin et hadi canım benim.

Hizmetçi neden bu kadar dokundu anlamadım.Sabancı ile maddi olarak kendimi kıyaslamadım,bunun ayrımına varamıyor musunuz? :/ Ben kadının zerre kadar ihtiyacı yok ,ama çalışıyor ,dedim. :D Neyse sizin algılamanız farklı. :)

neden çirkin bir şey olsun ki böyle düşünülmesi? sonuçta kadınlar da aynı şeyi istemiyor mu. sen demişsin eskiden kadınlar bakardı işi maaşı iyi mi, gelip gitme saatleri düzenli mi diye.. kadınlar nasıl buna dikkat ediyorsa erkeklerin de dikkat etmesi çok normal bence

Bence gayet de çirkin :27: Şahsen ben mesleğime maaşıma değil de kalbime gelsinler isterim :16::16: Aşk kolay bulunmuyor tamam hadi diyelim aşık olamadın olamıyorsun o zaman mantık evliliği yaparken belki önemsenebilir ama bana da bunu söylesin isterim sevip sevmediğini ki ben de kendimi kandırmayayım seviliyorum seviyorum sanmayayım :34:

kadın çalışmalı, aktif olmalı, hayatın içine akmalı, üretmeli, kendine güvenmeli.. ben de erkek olsam çalışan emekçi bi kadın isterdim.. ev hanımları emekçi değil mi ? hem de en emekçisi ama kadın ekonomık anlamda hür olduğu zaman kendine olan güveni artıyor bu her şekilde o evliliği etkiliyor..

ama bu da sipariş üzerine olmaz. yok öğretmen olsun yok doktor olsun yok bilmemne.. seversin anlaşirsin ve sevdiğin kadının kendine uygun bi alanda çalişmasını desteklersin.. yoksa iş çıkar ilişkisine dönüyor.. ticaret gibi oluyor.. çok itici.. sevdiğin kadının çalişmasını üretmesini desteklemek ayrı, maaşi ve kariyeri için bi kadınla evlenmek çok ayrı.. evlilik sevgi ve anlaşma üzerine kurulmalı, sevdikten sonra da eşinin kendisini geliştirmesi için her türlü desteği göstermen lazım..

evi olsun maddi durumu iyi olsun evi geçindirsin derken sizlerde onların kalbine değilde durumlarına bakıyorsuz işte.
hem erkeklerin hemde bayanların böyle ısrarcı şekilde olması yanlış
zaten çalışıyorsunuz diye size gelen erkeği anladığınızda bitirin ilişkiyi olsun bitsin.
valla ben aşk evliliği yaptım kocam benim maaşıma bende onun evi,arabası ki zaten yok :9:bakmadım çokta mutluyum bu durumumdan.

Kadınlar çalışmaktan gocunmuyor , tabiki çalışacak kendi ayakları üzerinde duracak.. Benim burda dikkatimi çeken şey erkek hem maddi hem manevi olarak rahatlıyor sıkıntıya gelemiyor, kadın hem dışarıda çalışıyor yoruluyor hem evde yıpranıyor.. Erkeklerin çoğu karısı hem çalıssın eve katkı sağlasın hemde iyi bir ev hanımı olsun diyor.. Nerde bu yoğurdun bolluğu diyorum? Madem çalışan eş istiyor poposunu az kaldırsın da evde ki sorumluluğa ortak olsun diyorum.. Ama onlar napıyor part time çalışan garanti kazancı olan meslek sahibi birisi olsun aman benden bişey beklemesin ben evde rahatımı konforumu yaşayayım diyor işin acı tarafı da, görüyorum ki bir çok kadın bu muameleyi olağan görüyor ee o zaman hakediyor ne diyeyim !!!

o konuda haklısın insanlar hayatı beraber paylaşıyor o da evde yardımcı olmalı.

Siz neden olayı kişiselleştirdiniz onu anlayamadım ben aslında bize ne ki sizin paranızdan kocanızdan bence siz inanılmaz mutsuzsunuz, öyle olmasa bir şeyleri ispat etmek için bu kadar paralamazdınız kendinizi.. Burda genel bir konu ile ilgili fikir paylaşıyoruz kişiselleştirmeye gerek yok..

Millet kendinden örnek veriyor ,destan yazıyor benimki batıyor.Ya sabır...İnsanların mutluluğu ile mutsuz olan insanlardansınız belli ki,tanımam etmek gelip sataşmayın bana!

Back
X