Erkeklerde eş seçimi..

kimseye muhtaç olmayayım,kocama bişey olunca kendi ayaklarım üzerinde durayım çocuğuma bakabileyim mantığıyla çalışan,okuyan bayanlar.. hayatta olasılıklar zaten bir yada iki değilmi ya kocan ölür ya sen ölürsün.. hem kocan ölür hem sen sakat kalıp çalışamazsan felç oldun mesela mesleğini yapamaz hale geldin ne olcekk acaba?? hayatta mücadelenize neyle devam edeceksiniz mesleğinizle mi..

önce Allaha güvenin derim..ne eşe ne mesleğe..

bu tartışmaların hepsi kadının kendi fıtratını tanımamasından..yanlış anlamayın ama erkek kadın eşit değildir...farklı yaratılmışız..ama yaratıcı birimizi birimizden üstün konuma koymamıştır renginden,cinsiyetinden,ırkından,mesleğinden ötürü..

diğer bir konu :
şimdi burda kim kimden üstündür tartışması çok komik :27:
herkes dini görüşünden,kültüründen,eğtiminden,yetişme şeklinden vs vs sebeplerden dolayı bu konuda(ve çeşitli konularda) farklı düşüncelere sahip olabilir..insanın hayatta doğrularını belirleyen etikler vardır,din ,vicdan,hukuk,adalet vs vs..

şimdi burda illa benimki doğru demek yanlış..benim hayatımda din ve vicdan ilk sıradadır ben ona göre düşünürüm doğrumu tespit ederim.başkası dine göre değil başka etiklere göre doğrusunu tespit eder,yaşar o da ona doğrudur...

lütfen düşüncelere saygı duyalım bu her konu için geçerli.. inşallah bişeyler anlatabilmişimdir..burdan birbirinizi yargılamayın..

Son düzenleme:
arkadaşlar aklıma bir söz geldi,nedense birden paylaşmak ihtiyacı duydum:1: "Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır." demişler.hani karşılıklı laf anlatmak için boşuna uğraşıyoruz gibi geliyor.

Son düzenleme:
benim eşim memur.ben çalışmıyorum.çevremizde oldukça çok memur var.geneli memur bir eşle evli yada memur arıyor.sebebi belli.eşlerin banka kartları erkeklerinde.ben çalışan kadın taraftarıyım çalışmayıda çok severim şuan bu mümkün olmasada.hoş annesiz büyüdüm çalışan kadındı annem ben memnun değildim ancak çalışmaya alışkın olduğumdan olsa gerek şuan işe yaramaz hissediyorum.mesleği olan kadın çalışsın evet hatta çalışan kadın isteyen adamla evlensin ama çok sorgulasın derim.denesin.

bizim erkeklerimiz çalışan kadına alışık değil.istiyorlar ama anneleri gibide yumuşak başlı emre amade kadın istiyorlar.kadın hem çalışsın hem evini temizlesin çocuk doğursun çocuğa baksın bende keyfime bakayım istiyor malesef.kadınında belli zaman sonra hem iş yoğunluğu hem ev sorumluluğu hemde çocuk kısa devre yapıyor sinirleri.ozaman başlıyor şiddetli geçimsizlik.

kadın zaten bana göre doğuştan meslek sahibi:)) bikere anne adayı herşeyden önce çocuk bakmak okadar kolaymı.ayrıca ev işçisi.sigorta tatil pirim hiçbişeyde yok.üstünede çalışsın istiyorlar.

hep bir sorumluluk var kadında.azcık erkekte bu sorumluluğu üstlenebilse en iyisi çalışmak ama öyle olmuyor.asla kadın kadar düşünceli olmuyor erkek.(istisnalar kaideyi bozamıyor malesef.)

zaten sadece çalışan kadın olmakta yetmiyor.10 parmak 10 marifet arıyorlar.kadında erkekten beklenti içine girince işine geliyorsa diyorlar.ben yapamam ben ütü yapamam bulaşığa elimi sürmem sofrayı topla desen gözüne bakar.ooooo neden herşeyi kadından bekliyorlar bide üstüne çalışsın istiyorlar.

kadının bir sürü vasfı varken erkeğin neyi var.bu sadece çalışan kadın arayan erkeklere söyleyeceğim.sen nesin kimsin o kadını taşıyabilecekmisin.

bide hani kendini güvene almak diye düşünenlere söylemek istediğim eğer kadın bişeyi çekemiyorsa boşanır bunun için çalışması gerekmez.ben çevremde böyle gördüm.nice çalışan kadın neler çekiyorda boşanmıyor.nice kadınlarımızda var aç kalma pahasına boşuyor adamı.bunların hepsi kişilik meselesi.

kimseye muhtaç olmayayım,kocama bişey olunca kendi ayaklarım üzerinde durayım çocuğuma bakabileyim mantığıyla çalışan,okuyan bayanlar.. hayatta olasılıklar zaten bir yada iki değilmi ya kocan ölür ya sen ölürsün.. hem kocan ölür hem sen sakat kalıp çalışamazsan felç oldun mesela mesleğini yapamaz hale geldin ne olcekk acaba?? hayatta mücadelenize neyle devam edeceksiniz mesleğinizle mi..

Bu konudan buraya nasıl geldiniz hayret ettim doğrusu...

Bazı kadınlar çocuğunu kendi büyütmek istiyor.Bunun için de çalışmıyor.Kazandığım zaten bakıcı parasına yeter ,diyenler de var.Bir de iş bulamayıp da ,çalışmak mı ayy iğrennç diyen bir kitle var...Sonuncusu dışında hepsine saygım var.:P

bu tartışmaların hepsi kadının kendi fıtratını tanımamasından..yanlış anlamayın ama erkek kadın eşit değildir...farklı yaratılmışız..ama yaratıcı birimizi birimizden üstün konuma koymamıştır renginden,cinsiyetinden,ırkından,mesleğinden ötürü..
lütfen düşüncelere saygı duyalım bu her konu için geçerli.. inşallah bişeyler anlatabilmişimdir..burdan birbirinizi yargılamayın..

öncelıkle butun olasıklar dahilinde sıze sunu soyluyorum sakın su içmeyin mazallah bogazınıza durur,nefes almayın olasılık nede olsa zehirli gaz vardır ortamda.. hatta ayaga bile kalkmayın ev kazası adı altında ayagınız burkar hayır hayır daha kotusu kırılır filan,,,sonra eşinize söyleyın işede gitmesin malum belli mi olur kaza gecırır sakat kalır olmadı felc olur !!! bumudur yani sizin dusuncenız???? ozaman kımse calısmasın gökten zembille yiyecek içecek bekleyelım hepberaber hayatta kalmak yasamak adına!!

sakat kalırsan yine devlete basvurur özürlü olarak calısmaya devame edersin... daha mı kotu durumda felc mi ozaman malulen emeklilikten emekli olur yine maasını alır... hoş işyerınden kaynaklı değilse malum hani calısan kısı için sonucta sigortası bi SAGLIK GUVENCESİ oldugu için ,devletin yardımı oluyor bi şekılde... sizz hiççç o tatlı canınızı sıkmayın..yormayın aklınızı bu yonde...

yok efendım sakat kalırsakmıs ,felc olursakmıs bizi meslegımız mı kurtaracakmıs?!!! siz bi bunu dusunun zaten ,bukadarını dusunun sizin gibi kendini geliştiremeyen ev hanımlarına üzülüyorum gercekten... acaba aksam haberlerine bakıyormusunuz merak ediyorum?!

şimdi din dersimize geçiyoruz;
Allah bize daima 2senecek sunar.. kımı zaman iyi ve kötu ,,,,kimi zamanda iyi ve daha iyi,,,veya kötu ve daha kötu vb bu ornekler cogaltılabılır ıllaki.. ve bu ikisinden bırıni secmemiz içinde genelde basımıza ya turlu musibetler yada guzellıkler verir..bazende kararsız kalrırız ozamanda Allaha hangi secenek daha iyi daha hayırlı dıye İstihare Rüyasına yatılır..neyse işte biz bu zaman zarfında hangi yolu sececegımız doğrultusunda bir karar verip yada vermememiz sürecinde bazen yine nutkumuz tutulur iyi yerıne kötuyu secerız buna kımısı ALINYAZISI kımısıde KADER der.. --- tabi bu kader olgusu farklı mezheplerde kımısı kabul gormus kımısı kabul etmemıs---
neyse kısa din dersınden sonra... Rabbim bize 2yol verır.. ya calıs yada calısma diye...

sen Allaha guvenın diyorsan yaaa.... bak tekrar yazıyorum Rabbim bizler için 2secenek sunuyor... yani.. illaki çalısmayın diye birsey demıyor... nerdeyse çalısan kadınların haram işlediklerıne dair fetva vereceksınız!!!

ev hanımlıgını baska sekılde savunsaydınız keşkee... verdiğiniz örnek sizi acayıp batırdı bunuda soylemek isterım..

acıkca söyluyorum sizin yazdıklarınıza kızmadım asla ama çok uzuldum kendinizi geliştirmediğiniz için.. bu halde cocugunuza ne vereceksiniz merak edıyorum.. gerci evlimisiniz onuda bılmıyorum

son olarak siz okadar kadın ve erkek fıtratıymıs dini yonden iyi bılıyorsunuz ki Rabbimin biz kullarına 2 secenek sunabılecegı aklınıza dahi gelmıyor
siz hiç yargılamadınız (bkz:ilk paragrafınız) değilmi ??
:51:

------

konuyu acan arkadas zaten calısmak istemıyordu işin gerceği... ve kendıne yandas arıyordu... calısan bayan istediği için erkeklere suc buluyordu(erkekler sorumluluk altına gırmıyor gibi kadın hem calıssın hem evde iş gorsun çocuk baksın vs gibi)... sonuc ıtıbarıyle calıssın dıyen var calısmasın dıyen var..farklı farklı... demek konu sahıbıne hep calıssın dıyenler denk gelmıs ona böyle bı konu acma geregi görmuş.. konu biyerden sonra sapma gostersede konu sahıbı bu duruma müdahale etmek yerıne daha bi fırsat tanıyınca bu noktaya kadar gelındı nihayetinde..

Son düzenleme:
bir arkadaş "önce Allah'a güvenin ne eşe ne mesleğe" demiş,bende bu yorum karşısında PES diyorum! biz Allah'a güvenmiyoruz haklısınız,tövbe Ya Rabbim ya. eğer bunca sayfadan çıkarıp yapabildiğiniz yorum buysa ya bizler Çince,Japonca falan konuşmuşuz,anlaşılmamışız ya da sizin amacınız başka.şu olaya da güzel dinimizi alet ettiniz ya,gerçekten gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum:52:

not:dinimizi de alet ederek yargılamanın alasını yapan sizsiniz.

Son düzenleme:

diğer bir konu :
şimdi burda kim kimden üstündür tartışması çok komik :27:
herkes dini görüşünden,kültüründen,eğtiminden,yetişme şeklinden vs vs sebeplerden dolayı bu konuda(ve çeşitli konularda) farklı düşüncelere sahip olabilir..insanın hayatta doğrularını belirleyen etikler vardır,din ,vicdan,hukuk,adalet vs vs..

şimdi burda illa benimki doğru demek yanlış..benim hayatımda din ve vicdan ilk sıradadır ben ona göre düşünürüm doğrumu tespit ederim.başkası dine göre değil başka etiklere göre doğrusunu tespit eder,yaşar o da ona doğrudur...

ben ne anlatmak istediğinizi gerçekten anlamadım.
biz çalıştığımız için allah a güvenmiyormuyuz.
siz bizim inançlarımızı nerden biliyor ve yargılamaya çalışıyorsunuz.
çok şükür bizim de inancımız ve allah a güvenimiz tam.

sakat kalırsak devlet güvencemizde var merak etmeyin.

burda hiçbirimiz kadın mı üstün,erkek miyi tartışmadı,zaten konuylada hiçbir alakası yok.
insanları etiketlendirmeye çalışan da bir kişi oldu burda,genellemeye yapmayın.
bizde insanları etiketleriyle değil,insanlıklarıyla değerlendirdiğimizi yazdık daha önce.
konumuz kadının çalışması.....

hayalgelin kullanıcısından alıntı

Canım arasa keşke... Çok zor tutuyorum kendimi msj atmamak için. Bugün geçmek bilmiyor. İş başvurusu yapmıştım haber bekliyorum sınavları mülakatları geçtim sonuca geldik artık. Pek umursamıyordum ama bu hale gelince bir umut beklemeye başladım. Olumlu olsa da arasalar jeşke işe başlasam. Evde deliricem. O bunalımda ama ben de depresyondayım.

hakkında hayırlısı olsun canım biraz sık dişini evde durmak çok stresli durumunu çok iyi biliyom ben de okul bittikten sonra bir müddet boş kaldım yürüyüşe falan çık kendini oyalamaya bak

yukarda kırmızıyla işaretli yer bellanissanın mesajı.
arkadaş çalışmaya karşı falan değil,
bu aralar iş bulamamış heralde,o da çalışanlara sardırmış.

hayalgelin kullanıcısından alıntı

Canım arasa keşke... Çok zor tutuyorum kendimi msj atmamak için. Bugün geçmek bilmiyor. İş başvurusu yapmıştım haber bekliyorum sınavları mülakatları geçtim sonuca geldik artık. Pek umursamıyordum ama bu hale gelince bir umut beklemeye başladım. Olumlu olsa da arasalar jeşke işe başlasam. Evde deliricem. O bunalımda ama ben de depresyondayım.

hakkında hayırlısı olsun canım biraz sık dişini evde durmak çok stresli durumunu çok iyi biliyom ben de okul bittikten sonra bir müddet boş kaldım yürüyüşe falan çık kendini oyalamaya bak

yukarda kırmızıyla işaretli yer bellanissanın mesajı.
arkadaş çalışmaya karşı falan değil,
bu aralar iş bulamamış heralde,o da çalışanlara sardırmış.

hımm şimdi anlaşıldı..ozaman lirikgüzel'in söylediklerine hak vermek gerek... iş bulamaynlar ,ayy ıyyy iğrenccc çalısmak demeleri....kesınlıkle doğru bi gözlem olmuş..
bellanissa çalısan kadınlarımızın cogalmasına sevınmek gururlanmak yerine fesatlanmıs kendince işte ..
iykim yanımda yakınımda değil korkulur bundan her an ayagını kaydırmak için tetikte bekler böyleleri.. hoş yerıne kendiside gecmez ama önemli olan hemcınsını kendince 'egale' ederek ,kendini tatmin etmektir..

benim eşim memur.ben çalışmıyorum.çevremizde oldukça çok memur var.geneli memur bir eşle evli yada memur arıyor.sebebi belli.eşlerin banka kartları erkeklerinde.ben çalışan kadın taraftarıyım çalışmayıda çok severim şuan bu mümkün olmasada.hoş annesiz büyüdüm çalışan kadındı annem ben memnun değildim ancak çalışmaya alışkın olduğumdan olsa gerek şuan işe yaramaz hissediyorum.mesleği olan kadın çalışsın evet hatta çalışan kadın isteyen adamla evlensin ama çok sorgulasın derim.denesin.

bizim erkeklerimiz çalışan kadına alışık değil.istiyorlar ama anneleri gibide yumuşak başlı emre amade kadın istiyorlar.kadın hem çalışsın hem evini temizlesin çocuk doğursun çocuğa baksın bende keyfime bakayım istiyor malesef.kadınında belli zaman sonra hem iş yoğunluğu hem ev sorumluluğu hemde çocuk kısa devre yapıyor sinirleri.ozaman başlıyor şiddetli geçimsizlik.

kadın zaten bana göre doğuştan meslek sahibi:)) bikere anne adayı herşeyden önce çocuk bakmak okadar kolaymı.ayrıca ev işçisi.sigorta tatil pirim hiçbişeyde yok.üstünede çalışsın istiyorlar.

hep bir sorumluluk var kadında.azcık erkekte bu sorumluluğu üstlenebilse en iyisi çalışmak ama öyle olmuyor.asla kadın kadar düşünceli olmuyor erkek.(istisnalar kaideyi bozamıyor malesef.)

zaten sadece çalışan kadın olmakta yetmiyor.10 parmak 10 marifet arıyorlar.kadında erkekten beklenti içine girince işine geliyorsa diyorlar.ben yapamam ben ütü yapamam bulaşığa elimi sürmem sofrayı topla desen gözüne bakar.ooooo neden herşeyi kadından bekliyorlar bide üstüne çalışsın istiyorlar.

kadının bir sürü vasfı varken erkeğin neyi var.bu sadece çalışan kadın arayan erkeklere söyleyeceğim.sen nesin kimsin o kadını taşıyabilecekmisin.

bide hani kendini güvene almak diye düşünenlere söylemek istediğim eğer kadın bişeyi çekemiyorsa boşanır bunun için çalışması gerekmez.ben çevremde böyle gördüm.nice çalışan kadın neler çekiyorda boşanmıyor.nice kadınlarımızda var aç kalma pahasına boşuyor adamı.bunların hepsi kişilik meselesi.

Benim anlatmak isteyip te anlatamadığım şey işte bu !!! Kadın çalıssın tabi ki , o kadar eğitim alıyoruz senelerce dirsek çürütüyoruz neden bizim de emekliliğimiz kendi güvencemiz olmasın ? Ama erkek kadından çok şey istiyor, insan üstü çaba lazım bunları yerine getirmek için...

Benim anlatmak isteyip te anlatamadığım şey işte bu !!! Kadın çalıssın tabi ki , o kadar eğitim alıyoruz senelerce dirsek çürütüyoruz neden bizim de emekliliğimiz kendi güvencemiz olmasın ? Ama erkek kadından çok şey istiyor, insan üstü çaba lazım bunları yerine getirmek için...

aynı fikirdeyim.hayal dünyasında yaşamanın manası yok.doğa gereği dünyaya geldiğimizde hepimizin vazifeleri var.bunlar yüzyıllardır aynı.değişim şart elbette.inşallah bizim yetiştireceğimöiz erkek evlatlara öğretebiliriz bu gerçekleri.

Kız'ma birader...
Saçı uzun, aklı kısa

Eksik etek
Kızını dövmeyen, dizini döver
Avrat malı, kapı mandalı
Kız kocaya, oğlan hocaya
Elinin hamuruyla...

Netice?

YGS sonuçları açıklandı.
Kızlar erkeklerden başarılı.
Geçen sene de öyleydi.
Önceki sene de.
Hep öyle.

Dünyada da böyle.

“Kız”ların doğuştan avantajlı olduğunu kanıtlamak için, adeta poposunu yırttı
bazı “erkek” bilim adamları... Beyin’lerinin ağırlığını tartan da oldu, nöron kablolarının kalınlığını ölçen de... Ne fizyolojik bi sebep bulabildiler, ne biyolojik, ne nörolojik ne de psikolojik.

Cevabı “kadın” sosyologlar buldu. Sosyo-kültürel kalıplar... Eğitimde fırsat eşitliği sağlarsan, kadın erkeği geçiyor.
Hepsi bu.

Karnından sıpayı, sırtından sopayı
eksik etmeyeceksin ki, geçmesin.

Dolayısıyla...
Onore ediyormuş ayaklarıyla “her başarılı erkeğin arkasında bir
kadın vardır” lafı, hikâyedir.

Lafın doğrusu...
Her başarısız kadının önünde takoz
gibi bi erkek vardır.

Yılmaz Özdil

Ahh çok üzüldüm o kızlara...Demek 'yemek yapabiliyor musun,ev işlerinde becerikli misin' diye sormuşlar?Vah vaaah ne de büyük bir yükmüş...Eğer kayınvalidesi o kızı alıp 100 çeşit yemeği tek tek yapmasını istemiyorsa,kusura bakma da o çok büyük bir yük olmaz..Diyalog büyük ihtimalle şöyle gerçekleşir;

- Yemek yapabiliyor musun kızım?
- Evet

Bitti.Bu mu yani senin zoruna giden sorgu?Gerçekten ne de büyük bir baskı varmış üzerimizde :)

Üstelik yemek yapmayı öğrenmek çok kısa süren bir iştir.Hemencecik öğrenebilirsin.Ev temizlemek de aynı şekilde..Uzun bir ön çalışma gerektirmez bu işler.

E bir de erkeklerden istenenlere bakalım..İşi olsun,parası olsun,evi,olsun,arabası olsun,mümkünse doktor olsun mühendis olsun...Bir de bu saydıklarımı düşün.Bunlar hemen olabilecek şeyler mi?Adamların disiplin içinde,çocukluğundan itibaren çalışmaları gerekiyor.Okullarını mecburen bitirmeleri gerekiyor.Uzun yıllar süren çalışmaların karşılığında geliyor bu sizin istedikleriniz.Ev,araba,iyi bir iş,güzel bir meslek..Yemek yapmayı hiç bilmeyen bir kadın bile evlilik öncesi 1 ay mutfağa girse öğrenir ne var ne yok.Erkekler ise o beklentilere sahip olmak için ömür boyu çalışmak zorunda.Üstüne üstlük sadece çalışmakla da olmuyor.Dışarıya pek çıkmadınız sanırım.Dışarıda rekabet var,ev ortamına benzemez :) Çok çalışan,çok uğraşan erkekler de başarılı olamayabiliyor.

Çalışan kadın evin tüm işini de tek başına yapmamalı tabi ki.Bizim evde para da ortak kazanılır,ev işleri de ortaklaşa yapılır.Eğer çalışan bir kadınsanız,eşinizle konuşmak zorundasınız.'Ev işlerini beraber yapalım' ya da 'Bana yardım etmen lazım,çünkü yorgunum.' diyebilmelisiniz.Bunu söylerken iğneleyici olmayın,'Ben de para getiriyorum eve!!' gibi laflarla değil,nazikçe konuşup anlaşmanız gerekir.Sonuçta onlar da insan,anlayacaklardır.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış dimi?

Ama ben sizlerde bu diyalog yeteneğini göremiyorum maalesef...Belki vardır bilemem ama ben olduğunu zannetmiyorum açıkçası.

Olayı algılayışınıza hayrann !!! kaldım , bir defa yemek , temizlik ütü kadının görevi değil bana göre, hele ki kadın çalışıyorsa ortak iştir.. Ama senin gibiler yüzünden malsef bir arpa boyu yol alamıyoruz.. Kaldı ki o soruyu kayınvalide değil genelde erkekler bizzat soruyor.. Evine hizmetçimi alıyor eşmi alıyor belli değil.. Siz kendinizi buna layık görebilirsiniz sizin seçiminiz kocanızın ister geyşası olun ister hizmetçisi ama bunu olağan normal bir şeymiş gibi sunmaya kalkışmayın lütfen.. Hayat müşterektir o nedenle eşe "hayat arkadaşı" denir..

Back
X