Erkeklere dair evlilikte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.485
448
Selam Arkadaşlar,
Farklı sitelerde şu bilgilere rastladım. Paylaşmak istedim.

NOT: kızlar forum bayanlara yönelik olduğu için bu alıntıya erkeklerle ilgili ekleme yapmadım. Yoksa erkeklere çok görev düştüğünü hepimiz biliyoruz. Tabii ki bayan da erkek de birçok şeye dikkat etmeli. Ama erkekler foruma yorum yapamadıkları için onlarla ilgili kendi düşüncelerimi alıntıya eklemedim. O yüzden yanlış yorumlayıp bu yazının sadece kadınların kendine çekidüzen vermesi gerektiğini sananlara tekrar söylüyorum.

Evlilik terapisti Bob Berkowitz ve eşi Susan Yager- Berkowitzin Amerikalı çiftler üzerinde yaptıkları araştırmaya göre:
Etki tepki meselesi ve sonucu: Erkeklerin yüzde 44′ü eşleri tarafından eleştirildiklerini, aşağılandıklarını ve önemsiz görüldüklerini düşünüyor. Eşi tarafından eleştirilen, erkek duygusal olarak kendisini kapatıyor. Kadın daha da eleştiriyor, erkek daha da kendisini çekiyor.
Eşlerin kilo alması: Araştırma sonuçlarına göre erkeklerin yüzde 38′i eşleri kilo aldığında artık onu çekici bulmuyor. Erkek kilo alınca ise bunun eşi tarafından düşürülen libidosunun sonucu olduğunu düşünüyor. Evliliğin en güzel tarafı hiç kuşkusuz sevdiğiniz biriyle aynı evi, yatağı ve hayatı paylaşmak.

Mutluluk reçetesi
Evvela meseleye şu açıdan yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bir erkek durup dururken neden başka kadına ihtiyaç duyar neden ikinci evlilik yapar ve ALLAHtan korkmayan biriyse neden eşini aldatır.
Bunu üç aşamada değerlendirmeyi düşünüyoruz;

1-Erkek ile kadının her şeyleri farklıdır yani biyolojik farklılıklar mı dersiniz fiziksel farklılıklar mı dersiniz zihinsel mi vs. cabası.
Erkek ve kadın evlendiklerinde belkide en fazla hataya düştükleri nokta birbirlerinin neye önem verdiklerini bilmemeleri olmuştur. Mesela bir erkek yemeye ve yemeklere önem verirken başka bir erkek evin titiz ve temiz olmasına, bir başka erkek eşinin ona sevgiyi ve ilgiyi eksiketmemesine bir başkası da özel hayatlarında eşinden aynı önemi beklemektedir.

Kadın erkeğin en fazla neye önem verdiğini bilmez ise veya bilirde kasıtlı olarak aynı şekilde karşılık vermezse iş burada büyük ölçüde bitmiş olur fakat her kadın bunu anlamayabilir kadının gözünde her şey normal gözükür evliliği gayet iyi gidiyordur ama erkeğin beyninde eşi bitmişse o yuva için tehlike çanları çalıyor demektir.

Biz genelleme yapmaktan kaçınmamıza rağmen şunu da söylemeden geçemeyeceğiz; erkek ile kadının sevgileri de sevgi anlayışları da farklıdır. Bir kadın bir erkeğe ömür boyu bağlı kalıp onu sevebilirken aynı şeyi bir erkekte pek göremeyebiliriz. Tabiî ki birçok erkek de hayatı boyunca bir tek kadına bağlı kalmış çok mesut bir hayat sürmüştür.

Erkekle kadının hayâsı bir değildir.
“hayâ on kısımdır dokuzu kadında biri erkektedir”(hadisi şerif)
Yani erkek bir şey düşününce bu düşüncesi bizlere ayıp olarak gelse bile ona göre utanılacak bir şey yoktur çünkü erkek öyle yetiştirilmiştir kadına nazaran hayâ ve utanma bakımından şüphe yok ki erkek zayıftır.

Dışarıdaki cazibeli bayanları gören erkek sürekli monoton bir hayatı olduğunu görecek ve eşinden yeni istekleri olacaktır. Kısacası bir kadın kocasının kendisinden başka gül koklamasını istemiyorsa kocası neye önem gösteriyorsa o da elinden geldiğince kocasına karşılık vermeli ve bu karşılığı da severek isteyerek vermeli bir vazife olarak görmemeli kendini mecbur hissetmemelidir.

2-Erkeğin bir başka kadına ihtiyaç duymasının bir başka nedeni de evdeki hanımından ilgi görmemesi olur. Çünkü erkek kendisini eve ekmek getiren bir robot-makine olarak kabullenemez. Dışarıda sosyal çevrede kendi arkadaşlarının hanımlarının onlara olan ilgisini görünce onları kıskanacak ve evdeki hanımının ona olan ilgisizliği aklına gelince bu defa ilgiyi dışarıda aramaya başlayacak. Çünkü evli adam seçilmiş bir erkektir, temiz bir işi ve parası da vardır. Bütün bunlar ona ilgi gösterecek kadınların çoğalmasına sebep teşkil etmekte yeterli olacaktır.

Ve bu hususta kadınlara tavsiyemiz şu olacaktır:
—sevgili hanımefendiler artık kendinize, üstünüze, başınıza bir çeki düzen vermenin vakti gelmişte geçiyor diyor ve sizi kocanıza karşı alımlı, cazibeli, çekici olmaya davet ediyoruz.
—bunu yapmakla çok sevap almış olacaksınız çünkü kem kocanızı günahlardan koparacak hem ailenizi yuvanızı kurtaracak hem de kocanıza karşı süslenmiş olduğunuzdan ve ona tebessüm ettiğinizden peygamberimizin deyişiyle “sadaka” sevabına nail olacaksınız.
—değerli hanımefendi kardeşlerim sonuçta evlilik peygamberimizin deyimiyle “günahlardan koruyucu bir kalkandır zinadan ve gözü haramdan korur” o halde neden evlilik yaptığınızın bilincinde olunuz, aksi takdirde bunda sizin de sorumluluğunuzun olduğunu unutmayınız.

Bu ikinci kısmı da sizi tebessüm ettirecek bir evli erkeğin başından geçmiş gerçek yaşanmış bir olayla bitiriyorum;
Evli adamın biri karısıyla boşanma aşamasına gelmiş “neden ne oldu da boşanmak istiyorsun” karından diye bir samimi arkadaşı soracak olmuş adam şunu söylemiş;”kardeşim benim hanım kaç aydır gece gündüz üzerinde “Ronaldo” yazan bir pijama giyiyor ondan sonra yatağa giriyor ben kadınla mı uyuyorum yoksa ronaldoyla mı” diye sitem ediyormuş.

3- Temeli sadece maddiyat ve mantık olan içinde sevgi, duygu, muhabbet barındırmayan bir evlilikte elbet bir yerde patlak verecektir, bir evliliği ancak ayakta tutacak şey ya samimi içten bir sevgi ve akabinde sadakat ve bağlılık ya da samimi bir dindarlık ve temiz bir İslami şuur olmalıdır.

Alıntıdır

Son düzenleme:
Çok güzel bir paylaşım.Ben özellikle dinimizin evliliğe verdiği değeri çok seviyorum.Okuduğum evlilik makalelerinde eğer dinimizdende bahsediyorsa daha çok etkileniyorum.Emeğine sağlık kardeş.

Çok güzel bir paylaşım.Ben özellikle dinimizin evliliğe verdiği değeri çok seviyorum.Okuduğum evlilik makalelerinde eğer dinimizdende bahsediyorsa daha çok etkileniyorum.Emeğine sağlık kardeş.

Allah razı olsun canım

bunların hepsi saçmalık ne demek aman yuvanızı koruyun erkeklerin hepsi evde grand tuvalet mi dolaşıyor ne demek bu?
dışarıda alımlı güzel kadınlar varsa yakışıklı fit erkekler de var bizim de gözümüz kayar bizim canımız yok mu? benim de için gidiyor bazen öyle erkekler görüyorum ki.

bunlar aldatan erkekleri haklı çıkartmak adına uydurulmuş şeyler. elbette kadın bakımlı olacak ama erkek de yapacak sadece kadına yüklenmesini saçma buluyorum. adam salsın kıçını başını sonra kadından aman pijama giyme desin yok öyle yağma.

canım burada bayanların sevgilerinde ne kadar sadık oldukları, evliliklerine düşkün oldukları güzel bir dille ifade edilmiş
erkeklerinse hoş karşılanmayan huylarından bahsedilmiş
erkeklerin bazı anlamsız tavırlarını ise genellikle çözemiyoruz, burada sebepleri açıklanmış
saçma diye giriş yapıp fevri davranmasaydın sevinirdim
yine de bu uzun yazıyı okuduğun için teşekkürler

fevri davrandım çünkü burada senin bahsettiğin detaylar anlatılmıyor bidiğin kadını pasifleştirme erkeğin kölesi olarak görme amacı yatıyor. erkekleri sevmediği huylar varsa bizlerin de var ama ben hiçbir erkeğin tutup aman kendimizi bir değerlendiirelim kadınlar hoşlanmıyor bunlardan diye tavsiyede bulunulduğunu görmedim.

evet maalesef bunun kesin çözümünü de bayanlar bulamıyor
bilsek çözümü de yazardık
en azından erkeklerin anlam veremediğimiz hallerine bir açıklama bu yazı. bir nebze olsun bayanlara pratik yol gösteren ve fikir sunan...
üstelik yazılanları benimsemesen de nazilk olmanı beklerdim

valla ebışe katılıyorum böyle şeyler paylaşılınca kadınlar ınanıyor
bu resmen kölelik
ayrıcA BAKIMLI ON NUMARA HATUNLARDA ALDATILIYOR
YAPMAYIN LÜTFEN...

valla ebışe katılıyorum böyle şeyler paylaşılınca kadınlar ınanıyor
bu resmen kölelik
ayrıcA BAKIMLI ON NUMARA HATUNLARDA ALDATILIYOR
YAPMAYIN LÜTFEN...

Amerikalı terapistlerin tespitleri ile diğer yazarın tespitleri benzer
benim de aklıma yattı
peki senin fikrin nedir? sence ayrılıklarda ve evliliklerde neden erkek arkasını dönüp rahatça giderken kızlar neden vazgeçemiyor?
bu forumlarda görüyoruz, bayanlar vazgeçemiyorlar, üzülüyorlar, ama erkekler öyle değil
senin aklına yatmadıysa ifadeler, sen fikrini söyleyebilir misin arkadaşım?
belki senin fikrin daha çok yatar aklıma
bir erkek soğursa neden kararını değiştirmez, bir kadın neden erkek gibi unutamaz?

hiç öyle erkekler kolay unutuyor diye kendinizi kandırmayın erkekler daha çabuk bağlanırlar ama bir anlık sinirle hemen ipleri koparmayı severler ondan sonra peşinde köpek olurlar kadınların. eski sevgilisi gidip de hemen geri gelen yalvaran kaç kişi olmuştur diye sorsan herkes ben de yaşadım der.yani erkeklik yapıp ben gidiyorum derler sonra da hemen yan çizerler. tek sorun onlar duygularını bizler gibi açıkca yaşayamıyor.

NEDEN BİLİYOMUSUN ÇÜNKÜ SENİN AZ ÖNCE PAYLAŞTIĞIN YAZIDA
yazanlar ve daha bırçoğu
kafamıza annelerimiz ailemiz çevremız tarafından kafamıza sokuluyor
aslında bu erkeklerı yetıştıren anneelr bıraz olsun kadınlarında ınsan
olduğunu anlatmaya çalışması vb:.... gıbı gıbı gıbı erekklerı pohpohlamayı bıraksalar
kadınlarda bunlara ınanamyıp kendı kıymetlerını bılseler erkekşer bu kadar tepemıze çıkmazdı...

dönen olduğu gibi kararlı davrananlar da var
şu açık ki erkekler ve bayanlar çok farklı
bunu kimse yadsımaz değil mi

farklı tellerden çalışyoruz galiba
anlamaya çalışıyorum ama senden karşılık göremiyorum
sanki araştırma sonuçlarında "erkekler süper, haklılar, kadınlar ezik" yazıyormuş gibi davranıyorsun
farkındaysan tam tersi olarak erkekler hep kendilerini haklı görürler ironisi var

evet ama nedense çözüm yollarını hep kadın uyguluyor..

askıtomsu sana katılıyorum bayanlarla erkekler arasında cok fark var.Erkekler cok doyumsuz,kadınlar gıbı degıl

sağol yasemincim
bu zaten o kadar açık ki reddetmek akıl işi değil
keşke erkekler de duyarlı olsalar, vicdanlarıyla hareket etseler
ama kadınlar gibi dikkatli düşünmüyorlar
bu nasıl inkar edilebilir ki
aksini söyleyerek kadın haklarını savunuyorum havası vermek çok yüzeysel

bazı arkadaslar yazılanlara karsı gelmıs onlarıda anlıyorum ama ne yazıkkı evlılıklerde en cok kadın yıpranıyor kadının cabalaması gerekıyor bu bır gercek erkekler bızım gıbı degıller bu durumu haklı cıkarıcak kkda mılyonlarca konu acıldı malesef

ozellıkle duygusal farklılıgımız bız kadınları bıtırıyorokadar cok kafamıza takıyoruz kı herseyı bu kafayla yıpranmamak mumkun degıl zatenbır erkegın bı an dusundugu seyı belkı bız gunlerce dusunup ne anlamlar cıkarıyoruz kuruyoruzda kuruyoruz
keske bızlerde azcık erkekler gıbı vurdum duymaz olsak hayat neguzel olurdu ozaman

“hayâ on kısımdır dokuzu kadında biri erkektedir”(hadisi şerif) arkadaşımmm bunun üstüne hala dik kafanı eğemiyosan bi gün eğerler merak etme...Sen ki KOSKOCA CEHENNEM HARAM KILINAN PEYGAMBER EFENDİMİZİ yetiştiren anne kadar mi kültürlü ve bilgilisin...Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cehalet döneminde ibret olsun diye sırtına alıp kızını gezdiren peygamberin dediğine mi itaat edemiyosunn...ondan çokmu biliyosunnn ne kadar neyin doğru yanlış olduğunu.....yapmayabilirsin AMA İNKAR ETMEK SANA BANA LÜKSSS.....

Bence bakımla süper sexi vücutla hiç alakası yok.

Tatlı dil güler yüz. Hepsi bu. Yani hiçbirşeyden memnun olmayan, dırdırcı, sürekli eleştiren, bir kulp takan bir kadın süper sexi olsa ne yazar, böyle kadınlar neden daha çirkinle aldatılıyor dersiniz ben gördüklerime dayanarak cevabını buldum. Çirkin kadının kaprisi yok, kendini beğenmişliği yok, mütevazi, erkeği de hep pohpoluyor, gururunu okşuyor bu yüzden güzel kadın bu çirkin kadınla aldatılıyor işte. Tabi birde işin cinsel tatmini de var...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…