Erkekleri Bencil Yapan Fedakar Kadınlar mıdır?

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26
116
Diğer
Bencillik erkeklerin doğasındamı var,yoksa bizim eserimizmi :uhm:

ikiside bence..

doğasında olan azınlıktır lakin..

kadınların fedakarlıktan ziyade, bitmek tükenmek bilmeyen istekleri, arzuları bencilliğe iter erkeği diye düşünüyorum..

erkekleri bencil yapan
-annelerinin yetiştirme tarzıdır... sonuçda yine bir kadındır..
-erkeklere Allah tarafından verilmiş içgüdüleridir..kabalıkları...
-bizde kötülük çıkmasın huzur, kaçmasın diye susarız sadece
-ama bir yere kadar susulur..bencillikleri yüzünden de yıkılan yuvalara olur ne olursa...

doğasında olanlar da var bizim eserimiz olanlarda var .ama genelde bizim eserimiz
en başta anne olarak bizim eserimiz (yanlış yetiştirme):hulya:

doğasında yok yabancı eşler her işi yapıyor bi türkler yapamıyor

kültürden olsa gerek

ikiside bence..

doğasında olan azınlıktır lakin..

kadınların fedakarlıktan ziyade, bitmek tükenmek bilmeyen istekleri, arzuları bencilliğe iter erkeği diye düşünüyorum..

Şöyle bir çevreme bakıyorumda,genelleme yapacak olursak beyler öyle ben merkezci ki,kendilerine dair öyle keskin sınırları var ki benneyaptımki Diğer bireylerinde sınırlarının olduğunu,yapılarının,doğrularının farklı olduğunu pek göz önünde bulunduramıyorlar ya da bunu idrak etmekte zolanıyorlar.

Bilemiyorum sositososito
Gerçekten civciv tavuk hikayesi misali bir şey bu...
Kötü düşünmek istemiyorum , her zaman iyi niyetli düşünmeye çalışırım lakin matematikçi olduğumdan mıdır nedir tüme varımsal düşünürüm genelde... Örneklere bakarım ve genellemeye varırım...şakkıdı
Etrafımda ne kadar çok fedakar kadın varsa , bir o kadar da bencil kocaları var CADIARZU Bir değil, beş değil , on değil örnek sayısı... Malesef ben artık bu dünyada iyilerin değil , edepsizlerin karlı çıktığının kanısına varıyorum kaydirigubbakcemile Kimbilir belki bu da onların imtihanı oluyodur , sevap haneleri doluyordur böylece , onu biz bilemeyiz elbette:Saruboceq: Ama etrafımda ne kadar edepsiz , kocasına çok da değer vermeyen, kendini ön planda tutan, azcık bencil kadın varsa onlar da el üstünde ... Bir dedikleri iki edilmiyor CADIARZU
Neyse ne , amaaannnn... Bu konu beni germeden noktamı koyayım çünkü düşündükçe sinirleniyorum...
Herkes kalbinin güzelliğine göre yaşasın , öyle değer görsün istiyorum ama :1no2:
Patavatsız olmak, edepsiz olmak , bencil olmak, düşüncesiz olmak.. gibi bilimum özellikler revaçta bu devirde Fedakar olmak mı... Beş kuruş değeri yok üzgünüm

Ataerkil kültürün sonuçları. CADIARZU

" Düzenin temelini erkeğin üstünlüğü fikri oluşturur,hakimiyet erkeklerindir. " Kim tutabilir beyleri kaydirigubbakcemile

Vicdan bayadır göremiyorum seni ve yazılarını...
kesinlikle aşırı derecede fedakarlık,karşı tarafı tembelleştiriyor,bencilleştiriyor
ve işin kötüsü çabucak alışıyorlar bu duruma...
bence herkes üstüne düşeni yapmalı...
genelleme yapmıyoruz elbette,çünkü
çok iyi eşler de var ama biraz bu tip erkeklerin
ellerini vicdanlarına götürmeleri gerek diye düşünüyorum...
sevgiler...

türk anneleri çocuklarının üstüne çok düşüyor, doğamızda bu var belkide.. tatildeyken yanımızda rus bir kadın ve bebeği vardı çocuğu soyup şezlonga yatırdı kendi gitti saatlerce yüzdü o çocuk o güneşin altında kavruldu kadının umurunda değildi ben kendimi yedim orda çocuğa birşey olacak diye. işte biz türk kadınları çocuklarımızın üstüne çok düşüyoruz anneleri oğluşum oğluşum diye etraflarını toparladıkları için birçoğu evlenince sudan çıkmış balığa dönüyorlar. türk toplum yapısından ve yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor benim kanaatimce

Çoğu kadın olduğu gibi davranmıyor.Sürekli eşlerini pohpohlayan kadın durumundalar.Eşten öte onlara ilk olarak '' annelik '' yapıyorlar.Zaten yanlış da bu noktada başlıyor.Annelik başkadır ,eş olma durumu başkadır.Her şey önüne hazır bir şekilde gelen erkek de bencilleşiyor zaman içerisinde.Her şeyin çoğu zararlı.:1closedeyes:

vicdancım malesef biz kadınlar çok fedakarız.o yüzden böyle oluyorlarbenneyaptımki.erkekler hemen bi tarafları kalkıyo fedakarlık yapınca.nankör ve benciller

bu konuda kesinlikle katılıyorum
özellikle anneler okadar çok pohpohluyorlar ki erkek çocukları
evlendiklerinde eşleri anneleri gibi davranmıyorsa yadırgıyorlar
ve ozaman biz suçlu onlar haklı oluyorlar
ama ben bu durumu her fırsatta kendi haklarımı öne sürerek saygımı hiç bir zaman bozmadan
baya düzelttim özellikle yanlış yaptığı zamanlarda aman paşam sen herzaman haklısın demedim
bu yanlış diye pat diye söylüyorum eğer öyle yapmazsak onlar her konuda haklı her konuda benciller

KESİNLİKLE ÇOK PAYI OLDUĞUNA İNANIYORUM
GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÇOK ÖRNEKLERİ VAR
TABİKİ FEDAKARLIK OLUCAK AMA HERKES SORUMLULUKLARINI BİLİCEK
BÜTÜN SORUMLULUKLARI KADINLARIN ALMASI ÇALIŞIP DİDNİP BÜTÜN EV İHTYAÇLARINI KARŞILAYIP ERKEĞE SORUMLULUK VERMEMESİ ERKEĞİ BÜYÜK BİR BENCİLLİĞE İTİYOR
GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ÖRNEKLERİ VAR
YIPRANAN YIPRANSIN DURSUNşakkıdı

örnek vereyim mesela eşimin küçük kardeşi hanımı mangalı yakar,
salatayı yapar etleri pişirir adam birde kızar, etler iyi pişmemiş diye
yuhhhhhhhh

bende dedim ne o öyle küçük padişahın keyfi yerinde ,

iyi yüz vermişsin diye,

o ise salağım ondan zamanında

hepsini ben yaptım öyle alıştırdım der ,

iyi halt etmişsin derin ve gülerim acı acı onu
kafamçokkarıştı

ayn benim eltimde öyle valla herşeyi yapar eder
eşi ne yapsa gıkı çıkmaz kaynanamlar ne yapsa agzını açmaz
onlarda iyice kafasına çıkarlar
biraz tepkisini koysa kendi haklarını belli etse okadar bencillik yapamazlar heralde

Size bir örnek vermek istiyorum sorunun cevabı çokta net bir şekilde ortada. Bi yakınımın 8 çocuğu var. 2 si erkek. Eşi ölüyor. Yaşamı boyunca kızları çok seviyo gözüküp heeep oğlan merkezli yaşamış bi bayan. Konu mal davası olunca kızlarının alacağı düşüncesi bile çıldırtıyor kadını ve haddini aşıp """"kızlarım oğullarımın karısı mı"" ki mal alacaklar diyor.
Yani erkekleri o hale getiren biz kadınlarız.

Mesela bizde 4 kardeşiz en küçüğümüz erkek. Laf açıldı bi kere dua edin ki ben en son doğmuşum yoksa hiç biriniz olmazdınız beni bulmak için sizi doğurdu annem dedi ki. Ailem hiçde ayrımcı değildir.

Haklısın arkadaşım ne yazık ki bakış açısı böyle.

Kesinlikle ailenin yetiştirmesiyle ilgili oğlum olursa en çok buna dikkat edicem, çünkü sinir oluyorum erkeklerin her seferinde bizlerden bişey beklemesine..

erkekleri bencil yapan anneleridir.
anneleri şımartır; kahrını elin kızı çeker.alsanaalsanasmile
öyle olmayan anneler ve oğulları da var tabiiki.
ayrıca anne babası arasındaki iletişim ileride erkeğin karısıyla olan iletişiminde çok buyuk rol oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…