Erkekleri Bencil Yapan Fedakar Kadınlar mıdır?

bütün erkek çocukları liseden sonra yollayacaksın yurtdışına.. pilav diye lapa yiyecek, gece bıraktığı bulaşığı sabah pis bulacak, sağa-sola attığı çorapları bulamadığı için giyemeyecek v.s....

birkaç sene sonra bakın görün eşe / anneye yardımı, evdeki düzeni..

ps: tecrübeyle sabittir yerimseniben

Kesinlikle kadınlardır bence.
Öncelikle anneler ve eşler.
Çocuğun arkasından tabakla koşturup yemek yemeğe çalıştıran bir Türk annelerini gördüm bugüne kadar.
Saçımı süpürge ettim, şöyle yemek yaptım, ayağını bile yıkadım bir türlü yaranamadım diyen onlarca mesaj okudum bugüne kadar.
ınsanın doğasında var sanırım sınırları zorlamak ve çabuk alışmak...

Benim babam ve abim mükemmel yemek yaparlar. Her türlü ev işine yardım ederler. Kendi ütülerini kendileri yaparlar vs. Ama bu tamamen annemin sayesindedir. Bir keresinde ben sanırım lisede falandım sohbet esnasında babam hafifi çakırkeyif olduğu için sanırım anneme sen kadınsın anlamazsın tarzı bi laf etti. Valla 2 ay kadar evde ne çamaşır yıkandı ne de yemek pişti. Kuzu kuzu gördük kendi işimizi. Zaten babam da bir daha aynı hataya düşmedi.
Kayınvalidem evlenmeden önce uyarmış eşimi, kayınpederine bak onu örnek al diye. Hep söyler durur. Eşim de nazar değmesin becerikli ve yardım severdir. Oğlumuza da benim kadar iyi bakar, kahvaltısından bezine kadar herşeyiyle ilgilenir.

Her kelimesine katılıyorum a.s.a.s.

Son düzenleme:
luffle..en sinir oldugum kadin tipleri..benim kayinvalidede öyle miymiyki anlatamam...ama peder coktan birakmis baskasiylan evli su an..kendi agziylada söyler..öyle pasif kadinlardan hoslanmadigini...onun pasifliginin bosanmaya sebeb oldugunu kendisi söyler peder...ben bi kadin olarak .öyle hanimlara tahamül edemiyorum..o yüzden kayinvalideyi hic sevmem..

annelerin de payı çok yüksek erkeklerin bencilliklerinde. Ama erkeğin de içinde olacak. Mesela benim annem erkek kardeşime yapsın diye bıraksa işleri, ev kurtlanacak duruma gelir de kardeşim dönüp bakmaz. belki de ufaklıktan alışmadı diye . Bilemiyorum ama yine de içinde olacak bence.

Burda arkadaşlardan birinin dediği gibi, bencil olan kadınlar el üstünde tutuluyo benim etrafımda gördüğüm. Bi kuzenim var. Evinde hiç yemek yapmadı 2 yıllık evliliğinde. Kocası o kadar çok yemeğe düşkün biri ki. Ama hiç sesini çıkartmıyo eşim çalışıp yoruluyo diye. Biz de çalışıyoruz ve her akşam farklı yemeklerle tam tekmil sofra kuruyoruz ama bi eline sağlık lafını duyamıyoruz... "Acıma,acınacak hale gelirsin" durumu...

Sadece kadinlarin yarattigi bir durum degil, erkegin kisiligiylede cok alakali, ama kesinlikle bir erkek esi tarafindan sürekli ve yanlis zamanlarda pofpoflaniyor, kadin haklida olsa aman kötü olmayalim diye sesini cikarmiyorsa o erkek ister istemez bencillesiyor.

erkekleri bencil yapan ilk önce anneleri sonrada malesefki eşleri bi erkeğe ne kadar hee dersen boyun eğersen ve alttan alırsan her zaman daha fazlasını ister ve elindekinin kıymetini bilmez bizide yiyip bitirirler işte:umursamaz:

Karakterden taviz verilmemeli a.s

Evet, dogruluk payi var bence..Yalniz, bu bencillik anne kucaginda basliyor bence..! Ana yüregi yavrusuna kiyamaz...her isine kosar, herseyini almaya calisir...didinir´de didinir..!

Sonra evlendiginde, esi ceker ceberesini...ayni hizmeti, ilgiyi vs. esinden bekler...karsiliksiz tabi ama hayatin müsterek oldugunu ögrenememistir....!

Kadinlar hep kendi hemcinsine yapar yaptigini..!

fedakar anneler bence..küçüklüğünden itibaren her istedikleri erkeklerin ayaklarına gelir..
ev işi öğretilmez,yemek pişirmek öğretilmez,kaldıki odalarını bile toplamaz,kullandıkları bardağı bile alıp mutfak tezgahının üstüne dahi götürmezler,çünkü arkalarını toplayan fedakar bi anne vardır,sonra evlenirler aynı şeyi eşlerinden beklerler...bu hep böyle gider.... -tatlicadiarzu-

insanlar istedikçe ister
ama erkeklerin her islerine kadınlar ki özellikle anneler koştukları için
fedakarlık nedir bilmezler
cünkü hep almıslardır vermeye alısmamıslardır
çocuk sevdiği bir şeyi paylasmayı öğrenmediyse hep ben hep ben demesi normaldir..
her zaman almayı değil Sevdiği şeyleri vermeyide öğrenmelidirr

kesinlikle...
zaten bu kadın erkek ilişkilerinde değil her türlü insan ilişkisinde böyledir. ilişkiler arasında bi taraf sömürmeye alıştımı, diğer tarafta vermeye alıştımı, alan taraf aldıklarını hak görüp daha fazlasını istiyor, ama bişeyde vermiyor. Bence burda alan taraftan ziyade veren tarafın kendisine gelmesi lazım, yoksa bu kısır döngü devam eder

bir insanın karakterinde varsa bencillik bencildir ben bir erkeğin sırf erkek olduğu için bencil olduğunu düşünmüyorum erkeği bencil yapan bence yetiştirilme tarzı benim eşime ben belki milyon kere şu cümleyi kurdum ben senin annen değilim karınım sempatiksalakcinni 4 senede biraz yol katedebildim çok şükür ama kayınvalidem ayne şöyle yapar yemek yemeye gideriz valideye bizimki yemeği beğenmez şunu yap diye kükrer annesine benim valide tabi oğlummmm der o dediği yemeği yapmaya girişir sofrada bilmem kaç çeşit yemek var ama paşa oğlu istedi ya alsanaalsanasmile işte bizim erkek çocuk yetiştirme anlayışımız Çok üzgünüm çoook y

görümcemin 4 yaşındaki oğlun yetiştirme tarzıda güzel bir örnek bu tatlı kuzunun burnu aktı bende kuzum dur sana peçete getireyim dedimm cevap beni dumur etti hayır ben kendim alabilirim neden sen getiriyorsun kikafamçokkarıştı görümcem zaten asla öyle paşa oğlum tarzı yetiştirecek bir tip değil şimdiden ne güzel bir oğul yetiştirmiş bence bilmiyorumkismile küçücük çocuk herkesin kendi işini görmesini öğrenmiş bu yaşta dayısı ( eşim yani) bende su ister neden kendi almıyorsun dayıcım isomdan neden isitiyorsun diyede hesap sorarkaydirigubbakcemile3

kesinlikle anneleri,adam evlendi hala devam eder aynı haltı yemeye.bi bilse onun bu davranışları yüzünden ne fırtınalar kopuyo:dilcikar:

evet kesinlikle katılıyorum. fedakar kadınlar erkekleri o hale getiriyor. bu ister anneleri, ister eşleri olsun... eşleri anneleri gibi davranmayınca çatışma oluyor, davranınca da iyice şımarıyorlar. nasıl alıştırırsan öyle gider bence. erkekler zamanla da olsa eşlerinin tavırlarına alışıyorlar. herkes fedakarlık yapmalı, ama tek taraflı olmamalı bu.

kesinlikle katılıyorum hepsi biz kadınlar yüzünden

benim eşim iş yapmayı bırak evi okadar dağıtırki 2 saatte ev alt üst olur çıkar.benim kaynana çok diktatör hiçbişeylerini ben yapmadım yapmayıncada burnundan getirirdim korkarlardı der oğulları okumaya çalışmaya ayrılmışlar bekar evlerinde okadar salmışlarki kendilerini hala toplayamıyorum eşimi.başlarında bağırıp çağıran annede yok eline ne geçerse ortalığa atar unutur istediğin kadar söyle toplar ertesi gün yine unutur malesef kaynanam bıktırmış derdini ben çekiyorum

Son düzenleme:
Genellikle kadınlar erkekleri bencilliğe sürüklüyor
Erkek kadına göre daha üstündür, Erkek bağırınca ses çıkarmamalı kadın .Erkeğe karşı gelmemeli ,Ona herhangi bir iş yaptırmamalı ,Sadece kendi işine gider gelir erkek , Yemeğini yer , gezer tozar,arkadaşlarıyla takılır canı isterse çocuklarla ve karısıyla ilgilenir
Ama herhangi bişeye mecbur değildir erkek
Bu anlayışı erkeklere aşılayan kim . .Biz kadınlar
Sürekli şımartılmk istiyrlar.Bir süreden sonra kesinlikle olumsuz cümleleri kabul etmiyor ve bencilleşiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…