erkekleri evliliğe ikna etmek

schmetterling

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
8
0
86
40
Ankara
selam arkadaşlar ben 24 yaşındayım ve 5 aydır devam eden bir ilişkim var.Erkek arkadaşım da bende bu ilişkiye çok ciddi başlamadık yani en azından bana öle geliyordu, biranda ilişkinin içinde buldum kendimi. İkimizin de daha öne çok uzun süreli ilişkileri olmadığı için nasıl ilişkiyi yürütürüz diye kuşkularımız vardı ama 5 ay çok çabuk geçti dolu dolu... (buarada aynı yerde çalışıyoruz)
Ve benim her geçengün sevgilime duygularım artıyor, onu hayatımı geçireceğim insan olarak görüyorum, ama o evlilikten çok korkuyor ve bahsinin bile açılmasını istemiyor.
Acaba beni sevmior mu die çok düşündüm , ama ben onun kriterlerinde bir kız olmama rağmen o bana aşık oldu.Ayrıca biraz farlı düşüncelerimiz var o cinsellik konusunda çok rahat , fakat ben cinsellik yaşamadım , ve kendisine buna bile ben hazır olana kadar saygı duyacağını sölüyor, çok istese de...
Peki ben bu adamaı nasıl evliliğe ikna ederim.Evli, nişanlı arkadaşlar siz eşlerinizi nasıl bu sürece hazırladınız? yardımlarınızı bekliyorum...fisfisfis

evliliğe ikna etmek sözü bana çok ters geldi..evlenmeyi istemesi lazım..eğer sizi seviyorsa insan sevdiğiyle bir yuva kurmak ister..ama kafamda cinsellik konusunda soru işareti oldu..yani sizinle evlenmeden cinsellikmi yaşamak istedi..eğer öyleyse sakın arkadaşım sakın zayıf anında yanlış kararlar verme...

Evlilik kararı için 5 ay çok uzun bir süre değil.
Bence ikna etmek yerine zamana bırakmalısınız...

Zaman geçtikçe, zaten ilişki ciddileşecektir ve sizin
ikna etmenize gerek kalmadan karşı taraf bunu bir şekilde
ima etmeye başlayacaktır...

İlişkinize ve kendinize biraz daha zaman verin.

Bu arada yaşınızı bilmiyorum. Geç kalmış hissediyorsanız ona
birşey diyemem. Ama evlilikle ikna yoluyla değil, ortak istekle olmalı...

Sevgilerimle...

bana da ters geldi
ben niye ikna edeyim o beni ikna etsin evde kalmış gibi

ayrıca cinsellik evlendikten sonra yasanması gerektiğine inananlardanım
o sana nasıl evlilik lafını açtırmıyorsa sende cinsellik lafını açtırma

kesinlikle katılıyorum. evlenme lafını duymak bile istememsi ama aynı zamanda cinsellik konusunda çok rahat olması garip

kimseyi evlilige ikna edecegim diye kesinlikle ugrasamam
o beni ikna etsin be
oyle dusun yani
erkek milletine fazla bile
24 yasindasin yani sonucta olgun yasta bi kadin degilsin ki, tek erkek te o degil
istemeyen ceker gider

arkadaşlar yorumlarınızı yeni okudum... ve hakılısnız biliyorum dünyadaki tek erkek o değil ve çevremde de var başka insanlar.. ama ondan başkası ile bir beraberlik hayal dahi edemiyorum.. galiba bunun adı aşk.. sövsemde kızsam da onu seviyorum... evliliğe ikna konusuna gelince galiba biraz olayı açmalıyım.. erkek arkadaşım ayrı anne babanın çocuğu ve sürekli ben etrafımda mutlu bir evlilik görmedim diyor ve de korkuyor.Tabiki de arada konusu açılıyor konuşuyoruz ama evlilik olunca herşeyin farklı olacağına inanıyor ((
cinsellik konusuna gelince evet o cinsellik istiyor ama ben buna hazır değilim, sadece bana laf aralarında belirtse de üstüme çok gelmiyor.Yani bundan önceki ilişkilerinde cinselliği doya doya yaşayan bir erkek ve 5 aydır sırf ben istemiyorum diye tamam diyor.

Eşimin benden önce uzun yıllar (8 yıl) beraber olduğu bir nişanlısı vardı.
Fakat sanırım yaşları ilerleyip de karakterleri oturdukça birbirleriyle anlaşamamaya başladılar ve ayrıldılar.
Eşim bu ilişkide yaşadığı bazı acı tecrübelerden dolayı ilişkiye evlilik, nişanlılık vs. bir resmiyet geldiğinde herşeyin değiştiğine inanıyor ve korkuyordu.

Sonra biz tanıştık, birlikteliğimize başladık.
Ama biz ilişkimizde birbirimizi evliliğe ikna etmek için özel bir çaba göstermedik.
Kendimiz neysek o olduk sadece ve çok sevdik, değer verdik, emek verdik birbirimize.
Çıkarsızca ve beklentisizce sevdik..
Sonunda anladık ki, ömür boyu birlikte olmalıyız biz..
Son nefesimizi birbirimizin kollarında vermeliyiz..

İşte insan beraber olduğu insanla karşılıklı olarak bu hisleri paylaşabiliyorsa güzeldir evlilik...
İknayla falan olmaz, olursa da güzel olmaz en azından.
Bırakın herşey kendiliğinden ilerlesin..
Su kendi yatağını elbet bulur, endişelenmeyin.
Ve unutmayın ki hayatta sizden daha değerli birşey yok..
Karşılıklı olarak mutlu olacağınıza inandığınızda taşlar yerine oturacaktır..
Sevgiyle...

avikapcım bu güzel mesajın için teşekkürler canım umarım mutluluğunuz her geçen dakika daha da artar....
canım haklısın herşey zaman, zaten hemen evlenemeyiz ama ben ilişkinin adı konulsun istiyorum... bilmiyorum haklısınız aceleci davranıyorum galiba ((( 1 sene sonra ikimizde meslek gereği ya türkiye de kalıcaz yada yurtdışına gidicez , galiba bunun stresi beni biraz erken sardı.fisfisfis

eğer ciddi düşünmüyosa bence üzerine fazla gitme zamana bırak evliliğe ikna etmek derken o istemiyorsa eğer evlenmeyi sen ikna etsende ilerde mutlu olabilirmisinizki cinsellik konusuna gelince belliki o gayet rahat ve hiç ciddi bi ilişkisi olmamış ama bence cinsellik konusunu açtırma o konuda uzak durmaya devam et kesinlikle kendinden taviz verme derim hayırlısı olsun

canım ciddi düşünme konusunda azten bir ortak nokta bulamadık... sen ciddi düşünmüyorsun lafına çok kızıyor ve ciddi düşündüğünü sadece ikimizin ciddi anlayışlarının farklı olduğunu idda ediyor; ben evliik düşünüyormuşum hemen o ise uzun süreli bir ilişki evlilik 35 den sonra.....
cinselliğe gelince inanın o ayrı bir oturum konusu olur bu konuda da çok karışığım çokkk

canım sakın ikna etmeye çalışma ama sakın!!! inan ters tepiyor ve inadına evlenmek istemiyorlar..sen zamana bırak ve istemiyormuş gibi davran evliliğe çok meraklıymış gibi gözükme ozaman değişiklik olucaktır düşüncelerinde emin ol..

tavsiyelerini deneyecğim kıvılcımcım saol şeker.. herşeyi akışına bırakalım bakalım zaman ne göstericek insan büyüdükçe dertleri de ilişkileri de büyüyormuşşşş ((

Bence o seni sevdiğine tam olarak inanıyorsa evliliği düşünürdü ayrıca cinsellikle ilgili konuşup evlilikten kaçan erkekten kork derim!!!!!!!!!!!!!!!!
Hemen evlenmesi gerek demiyorum ama bence bir ilişki laf olsun diye olmamalı hemen evlenmeseniz dahi bunu sana şimdiden sözleriyle ciddi düşündüğünü belli etmeli. Evlilik düşünmeyen erkekleri anlamıyorum ya çok sinirleniyorum böyle olunca

olursa kendiliğinden olur bence,sizin ek bi çaba göstermenize gerek kalmaz.
zamana bırakın. arkadaşların da dediği gibi 5 ay çok kısa.
umarım beklediğiniz gibi olur..

Aslında bunu ben de düşündüm.
ama arkadaşın,erkek arkadaşının sevgisinden şüphesi var gibi gözükmüyor.
o yüzden,sevgi konusunu eleştirmek istemedim.
ama ben de katılıyorum. eğer ki erkek arkadaşınız bi büyüye kapılmış olsa,sizi her konuda çevreler.en azından gelecekle ilgili planlarına sizi katar..

istiyorsa evlenir evlenmeye ikna etmek gibi bir çabam olmaz olamaz hiçç,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…