erkekleri nasıl yola getirmeli..

keci3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
447
2
46
Ankara
evet arkadaşlar birkaç gündür çevremden olsun kk daki konulardan olsun bu konu aklıma takıldı.. (konu başlığına takılmayın lütfen daha uygun bir başlık bulamadım )
mesela bir tartışma oluyor sevgili ya da eşler arasında ve bazı kadınlar o an esip gürlüyor kavga büyürse de erkeği asık suratıyla ve evde onu rahatsız etmekle barış yoluna götürmeye çalışıyor.. ya da tam tersi tartışma anında konuyu es geçiyor ve iki tarafta sakinleşince "canım sen bana şöyle şöyle dedin veya yaptın" diyerek ona bu yaptığının yanlış olduğunu gösteriyor.. kısaca tatlı diliyle olayı hallediyor..
şimdi size soruyorum siz bir erkeğin istediğiniz şeyi yapmasını nasıl sağlıyorsunuz?
bir tartışma veya kavga anında tavrınız nasıl oluyor?
deneyimlerinizi yazın, bizim gibi acemilerde örnek alsın deneyimli bayanlardan..

aslında olması gereken tatlı dille düzeltmek yoksa erkekler inada bindiriyo ama ben sinirime dayanamayp bağrıyorm we dediğm olmuyo(((

böyle durumlarda politik olacaksın... sinirlerine hakım olup tane tane konusmayı denıceksın eşinle veya erkek arkadasınla.. cunku sen bagırdıgın zaman karsındaki iki misli bagırıyoo ..eger sen bagırmazsan sakin sakin konusursan oda mecburen sakin sakin konusmayı oğrenecektır.. konusacaktırda zamanla...
bide tirp atacaksan vaktınde sıcagı sıcagına olmalı oyle uzerınden 2gun bile gecse sen surat asıp konusursan o gecmıs konu hakkında onunda adı maalesrf dırdır oluyor..

şimdi konunun tamamnı okudum cvp verıyorm :)

eşimle evlendıgımız ilk yıl en ufak bi kıvılcımda kıyametler kopardı evde saglam esya kalmazdı onunda benımde kırma huyumuz var cunku.. oyuzden evımde sımdı hiç bi takımım tam değil .. ben bagırınca o ıkı mıslı bagırıyordu .. bırbırımıze zararımız yoktu sadece eger elımızde o anda bardak tabak yada yakınlarda vazo varsa onu atıp kırıyorduk acıkcası.. sonrası uzun sure kuslukler evde ıkı yabancı olmalar filan...

ikinci yılda olayı çözdum poilitik olcaksın canım,kavgalarımız artık tartısmadan ibaretti.. o bagırıyor ben susuyorum yada sakin sakin konusmaya calısıyorum..sınırımden baska odaya gecıyorum .. baktım oda benım gibi yapmaya basladı bı sure sonra.. artık evde hiç tartısmıyorduk bile sınırlendıgımız zaman kızıp kopuren baska odaya gecıyor sınırı geınce sakince konusuyorduk filan

üçüncü yılın içindeyım şimdilerdeyse en azından 5ay içinde (gerci son 1aydan berı şiddetsiz tartısıyoruz )eşim haksız oldugu konularda ,eşimin ailesınınde kıskısrtmasıyla böyle haklı-haksız olan tartısmalarımızda sırf ona ''haklısın''demem için eli tokata alıstı maalesef bende yediğim o tokatların acısına ragmen korkupta ''evet haklısın demedim bir kez bile..dememde zaten... sonra eşim dısarı cıktıgımızda bana psikolojık siddet uygulamaya basladı nasıl? hekresın ıcınde bagıra bagıra senı evıre cevire bi doverım ,senı soyle yaparım boyle yaparım...agzını kırdıgımın vsvs kelimeler sarfetmeye basladı.. hiç bişey yok durduk yere soyluyor yani.. ben yıne hiç bişey demıyorum sabredıyorum bi tepki versem kımbılır daha neler dıcek ne ypacak bana!!!

sanırım bu evlilik 4.yılı bulamayacak

kısaca tek taraflı tatlı dil yetmıyor karsıdakınınde size uyması gerekıyor birde karakter onemli tabıkı...

vuu bu ne bende çözdüm olayı diyince tatlı bitecek sonu sandım.. ya mesela benim bu son erkek arkadaşım sinirlenmezdi ki ben çok sinirli bi yapıya sahibim genelde cadıyımdır bana 2 sene de sadece 1 kere bağırdığını hatırlarım o da buluşmaya hem geç gitmiştim hem de ona ters davranmıştım o da bu ne be diye çıkışmıştı.. ama genelde ben bağırırdım o bitti mi derdi zaten benim sinirim kısa sürelidir onu bilirdi ona göre beklerdi ben bağırim çağırim nasılsa susacam diye bu yüzden hep haklıyken haksız duruma geçmişimdir ahh ah benim bu çenem başıma beladır işte
senin içinde Allah sana sabır versin diyorum sen karşılık vermeyince daha çok sinirleniyo kocan sanırım...

canım herkesın gıptayla baktıgı bi aşkımız bir evliliğimiz vardı.. aşk evliliği yapmıstık bolgelerımız kulturlerımız çok ama çok farklı... iki tarafta istemedi bu evliliği ,ben ailemi ezip gectım ;aşim ailesi tarafındanssa asla istenmedim...birde bebegımı dusurdum . yakınlarım şimdi göze geldınız filan diyo valla her neye geldıysek ben bu işten sıkılmaya basladım ciddi ciddi eger davranıslarını duzeltmezse özgürlüğümü istemeye baslıcam artık.. eşimi 6 yıldan berı tanıyorum 3 yıl flört+3yıl evlilik hiç böyle şiddet yanlısı bir ınsan değildi..hatta sokakta gorse kınardı o derece.. bu şiddet içeren 5ayın öncesı ve bu 5ayın içinde en bas etken k.validem gorumcem baska bişey değil... benim yuvamda gözü olup bozmaya calısanın Allah o kısılerınde yuvalarına dırlık vermesın ınsallah diyorum.. neyse karakter önemli dedim ya şimdi karakterın saglamda olsa bazen bazı durumlarda dıs etkenler kişileri etkileyebılıyor ,sonrasında pişman olacagın seyler olsa yapabılıyorsun bi anlık öfkene hırsına yenılıp.. ama akıllı olan 1 yapar 2 yaparr yada yapsınnnn ama 3.cüde duracak yani.. durması gerekıyor sonucta... kaynanam olcak kadın eşime benım yanımda ödveceksen ben elini kolunu tutarım dıeycek kadar adi bir insandır.. ama suda varki yapıp yapıpta sonrada sucu baskalarının ustune atmakta kişilksizliğin önce gidenidir şimdi..

son olarak dediğimi soyle yaptırıyorum evet tatlı dil önemli birde yavas yavas aklına sokacaksın oyle birden pat dıye soyledın dıye olmaz beyınlerı kabul etmıyo onu ama dırdır mahıyetındede değil,çzellıkle konu ailesiyle asla kotulemek yok ..şimdi eşinin alesi melekya sende mesmelek olacaksın kural bu yani.. konusu gectıgı zaman sende fıkrını soyleyeceksın... mesela kaynanam bizdeyken evine ger donus için eşime bilet aldırmak istemıstı eşimde ucak bilet fıyatlarına bakıyor .. bende her seferınde uuuu çok pahalıyaa ne bu boyleee dıyorum :):) sonra esıme dıyorumki keske daha once haber verseydı bi kaç ay oncesınde alsaydık sonra dıyorumki valla canımmcım biliyosun kış ayı olmasa ben memleketime trenle gidicem sırf senın cebını dusunerekten filan -yani böyle böyle işliceksın kafasına- tabiki yinede sen bılırsın nıhayetınde annen dıyorum :) ama yani sende bılıyosun otobus fırmalarından hangısı ucuzsa onunla gidip gelıyorum memleketıme biliyosun sırf cebını dusunerekten hayatım filan yaglayıp ballıyorum sonuc kaynanam evine otobusle gitmek zorunda kalıyor cunku esıme ucak bileti aldıramıyor ....

baska ornek yine k.validem yenı gelın evi gibi butun ev esylarını değiştirmek istiyor ,ama tumden yani mutfak ankastre,wc banyo fayanslar yenılenecekmıs,oturma grupları y.odası mısafır odası eskımısmısss yenısı alınacakmısss... ama oturdukların evinde dıs cephe sıvası yok,ısı yalıtımı yok,gunes enerjısı yanı temel gereksınımler yok kadın bırden ıkıncı asamaya gecıyor.. catı ızalasyonu filan yok... eşime bi bakıyorum markalardan mutfak ankastra fiyat arastıyor bi bakıyorum lcdden ki normalde lcdlerı var neymıs 2tane olcakmıs babası macları burdan anneside diğer tvden izlicekmıs... tepemin tası attı ciddi ciddi cunku biz bunların masrafları karsılamaktan cocuk sahıbı olamıyoruz odedıgımız kredilerden ,evde okadar pintileştimki aman az harcamamız olsun dıye sasıyorum kendime... dedimki eşime bigun yıne bu lcdde marka ve fiyat arastıyor... yaa dedım sen bunlara bakcagına bi dıs yalıtım ısı yalıtıma baksana ,mobilya okadar ihtiyacmı bi dusun??? önce yanları belleri ısınsa daha ıyı olmazmı.. ust taraftan nem rutubet yapmasa daha iyi olmazmı.. kat kaloriferı dosesene dedım iyice yaslandılar odun komuru sobaya tasımak sonra onun külünu atmak kolaymı dedım bi dusun dedım... --- haa umrum muuu hiiiiçççç değilllll ama ben dediğimi yaptırmak istiyorum okadar --- sanki tek cocukları benım eşimmiş gibi yuklenıyorlarda yuklenıyorlar bunlarda hiç allah korkusu yok... her konusu gectıgınde dıs cephe boyasını öne durdum ailesının sıhhati için.. eşiminde aklına yattı sonunda krediyi cektı babasına gonderdı parayı... para gittimi gitti ama en azından 1kez gitti eger mobilya için olsaydı kadın 5yıl sonra yok modası gectı yok eskıdı deyıp yenıden değiştirtecektı cunku sımdıkı esyları zaten benım esylarımla aynı zamanda alınmıstı-eskıdı denılerek- güyaa kendı evimiz için ugrasacaktık ama nerdeeee hiç fırsat vermıyorlarki...

----
sizinde insallah hep böyle gider ama sende birazcık fevrı olmazsan daha iyi olur

dediğini yaptırtmak için politik olacaksın nasıl? benım dediğim olacak diye dik baslı olmak yerıne su su su nedenlerden oturu boyle yaparsan senın için daha iyi olur dıyeceksın.. yanı onada bı acık kapı bırakacaksın.. yoksa yapmaya nıyetı yoksada sana inat yapabılır.. ona isteklerını yaptırtmak için ona yasaklar veya cesıtlı yaptırımlar uygulamayacaksın ;bir sure senın liderlik onde gider sevınırsın ama belli bi zaman sonra oda size resti cekmeye baslar.. evlendiğiniz zaman eşininiz ailesiyle insallah çok iyi olursunuz.. ama kötu olursanız asla eşinize engel olmayın ailesiyle gorusmesınde ne ziyarete nede tlfda gorusmeye.. para mal mulk konularındada eger mudahaleye gerek duyarsanız benım gibi dolambaclı yollardan mesmelek gorunerek dediğinizi yaptırabılırsınız..

gecenın bu saatınde ancak bukadra aklıma geldiii...

ayy bide son msjında haklısın eşimin ailesi özellıkle gorumcem bagırarak ancak relax oluyor kaynanamda keza oyle ancak benım hiç sevmediğim bişeydir ,hatta ben oyle ortamlarda bulunmak istemem kacarım bıldıgım kaçıp uzaklasmak isterım.. kavga etmeyı hiç sevmem.. (buna ragmen gorumcemın gozunde nasıl CADI olabılıyorum hayret.. eşime sürekli sen karını fazla sımartmıssın kendını koruyamıyorsun o çok cadı dıye gaz veren bır ınsandır) ayy neyse sana ailevi sorunlarımla yeterınce dert yandım sanırım eşimde hiç sevmez kavga etmeyı ama bu son zamanlar pek sever oldu o ayrı!!! gorumcemın kastı bu eşim kavga etmeyı sevmez sessizdir ama kuser gider ..gorumcem ıstıyokı kusmesın benımle bi sorun oldugu zaman ağzıma s.çsın gerekırse dovsun-ki dileiği gercek oldu gectımız aylarda--- kına yaksın sımdııııııı... aman neyse donup dolasıp aynı noktaya gelıryorum anlsılan k.bakma canım.. konunu dagıttımıyımda.

yok canım ya tecrübelerinden yararlanırız işte bizde fena olmaz sonuçta evli olmak ayrı evliliği dışardan izlemek ayrıdır..
inşallah senin bu çabalarını kocan görür de utanır kendinden.. bizim burda bi söz vardır darlık olmadan varlık olmaz diye.. bu sıkıntılarında bi ferahlığı vardır elbet..
sen elinden geleni yapıpta kocan anlamıyosa ne tatlı dilden ne bağırıp çağırmadan seninde dediğin gibi herkes kendi yoluna gider zaten.. ailesiyle karısı arasında denge kuramayan erkekleri anlamıyorum gerçekten..
bu arada biz ayrıldık yani son erkek arkadaşım derken eski olan son demek istemiştim
bizim ki dışardan kuzu gibi görünürdü ama gözü dışarılardaydı.. yani bilirdim benden başkasını gözü görmez dokunamaz başkasına ama işte yinede kızlarla olan samimiyetini koruyamazdı hepsiyle laubali ilişkileri vardı.. ve ben istemiyorum hoşuma gitmiyo dedikçe de inadıma yapmaya başladı bazı şeyleri.. sonra bende ayrıldım 1 ay önce hala peşimde pişmanım affet geçmişe çizgi çekelim sensiz yaşamak istemiyorum diyip duruyo ama yok bitti..

Ben de evliliğimin ilk günlerinde dengeyi bulamadım ama kısa süre sonra 1-2 kelime farkıyla çözdüm olayı. Mesela bir yere gideceğim zaman "ben şuraya gideceğim yada gitmek istiyorum" diyordum sonuç hüsran oluyordu. Bende bu sefer "ben şuraya gidebilir miyim" diye değiştirince herşeye izin verir oldu maşallah, nazar değmesin. Sanırım gururlarını okşamak, evin reisi olduklarını yansıtmak lazım

sinirlerin sağlamsa tartışma anında alttan alıp ortam yumuşayınca tatlı dille iyilikle konuşursan biraz da işveli cilveli olursan istediklerini daha kolay yaptırabilirsin.gerçi kimi erkekler çok inatçı oluyor hiçbir taktik sökmüyor.bazen benim kalasın da inat damarı tutar iyi de konuşsam kötü de fayda etmezkısacası erkeğin karakteri önemli

herkes tatlı dil diyor.. benim eski erkek arkadaşım da bi kadın eğer isterse bi erkeğe istediği herşeyi yaptırabilir derdi o bile anlamış yani..

ben konuyu hallettin sanmıştım ama ardı ardına gelen tokat??

yani zaten evi kırıp dökmekten pay biçmek lazım biraz..
her ne olursa olsun şiddet şiddeti körüklüyor..kesinlkle
biri sinirliyse bir diğeri alttan almaı bilmeli...böyle saygıda kalmaz kii..

en güzeli sakin zamanda konuşmak olay çok da soğumadan..
her iki taraf isteklerine dile getirirse büyük adımlar atılmış olur..
ama şiddet uygulamaya müsade etmemek lazım...

bakalım hayırlııs olsun ,ben eşimi eskı hallerını bıldıgım için belkide hala daha savasıyorum onun için evliliğimiz için.. bazen cok karamsar olabılıyorum bazen buda gececek atlatacagız dıyorum.. boyle bi gel-gitler içindeyım işte..

bu erkeklerde kaybetme duygusu olunca panıkleıp yenıden ''herseyımız olma''derdınde oluyorlar... yani illaki basımıza yada onların basına bi musibet gelmesi gerekıyorki kıymet bılelım.. bizdede var hata cok deger bıcıyoruz.. karsıdakide kendını bulunmaz hind kuması sanıyor haliyle..
ilişkın ıcın eger gercekten duzelecegıne ınanıyorsan tekrar dene yok ben tecrube edındım dıyorsan hiç arkana bakma derim.. yine kendin bilirsin tabi..

hallettim nihayet şu son 1aydan beri iyiyiz ,o tokatlar oncekıler maalesef ,kasımdan ocagın sonuna kadar yedıklerım..
subat ve martta şiddet yoktu ama mesela carsıya cıktıgımızda cevredeki insanlara hitaben benden için -güya bana soyluyor ama millet duysun dıye bagırarak konusuyor- beni dövecekmıs evire cevire,kafamı patlatcaskmıs falan filan..uyardım yapma dedim eve gelınce duymamazlıga geldi ertesi gun işyerınde dusmus (nasıl dustuyse artık)cenesı çıkmıs bunun..eve gonderdıler bunu --oh olsun-- martın sonuna doğru k.validem geldi biz yine bir tartısma yasadık o sırada k.validem eşime donup sen döv ben elini kolunu tutarım deyınce ogun evi terkettim memlekete gittim falan filan işte..
nisanın 10undan bu yanada en azından tartısmalarımız olsada ne senı doverım dıyor nede şiddete meyıllı bi hareketi var.. -- umarım hep böyle devam eder ama pek inanasım gelmıyor nedense--
şimdi;
sülalenın tek erkek evladı benım essek kocam çok sımartılmıs sandıki evlenınce aynı ortama ben musade edecegım ,tartısmayı bırak çaya şekeri az atmısım diye elındeki fıncanı vıtrıne fırlatıp heryeri tuzbuz etmıstır yani.. böyle bi manyakla evlenmısımde haberım yok..
zaten ailelerin karsı çıktıgı bir evliliğimiz var bizim,ailem arkamda değilki annem zaten bu eve donusun ancak kefenınle olur dedi.. bi meslegım yok elimde ama ugrasıyorum meslek edınmek için..
karsı koymak imkansız bikere canım cünkü o bir eliyle benım bileklerımden kavrayıp bırakmıyordu cokta sıkıyordu ,tamamen savunmamız kalıyordum oda istediği gibi rahatca tokatı atıyordu bana.. gücüm yetmıyorduki benım ona.. bileklerımden tutmasına fırsat bulamadıgı zamanlarda sacımdan yakalıyordu beni

kırmızıyla işaretledıgım yer için gecen sene oyle yapıyorduk cokta iyi oluyordu..

benım o tokatları yememın asıl nedeni.. gectımız yaz k.validem ve gorumcemle kavga etmıstım -eşimle bolge ve kulturlerımız farklı bizim-- gorumcemın senınle kulturlerımız farklı uyusamıyoruz ,sen hala kardesımın yakasına yapıstın bırakmıyorsun ,ben sizi bosatmasını bilirim gibi sözlerıne benım kendımı savıunmakla basladı buyudude buyudu olay bu arada ben zaten bebegımı kaybetmısım lohusayım canım burnumda birde onlarla ugrastım.yanı kendımı savundum okadar.. sonbahwrda eşim ailesınden özür dilemem için bana baskı yaptı ,haklıyken niye haksız duruma dusecekmısımkı özür dilemedim bende hatta tlflarına bile cıkmadım ..tabı biz eşimle kavgalara soluksuz devam edıyoruz haklısın-haklı değilisn diye.. nihayetınde iş tokata kadar vardı yani

saygı belki çoktan biterdi evet ama ben yasatmaya calısıyorum hala daha.. cunku eşimin eski halini biliyorum değişebilecegınede inanıyorum zaman zaman ... böyle bi gelgitler yasıyorum işte...

süper bir konu benimde uzan zamandan beceremediğim ama olmuyoooo yaaaa kafam bozuldu mu ne yaptığımı bilmiyorum bu durumdan kendimi alamıyorum yaaaa sanki susunca onun yaptığı davranışı kırıcı sözleri sindirmişim gibime geliyoo

bana da öyle gelirdi esip gürlerdim bi tartışma olunca ve haksız duruma böylece düşerdim.. bazen susmayı denedim ama bu sefer alakasız bi zamanda daha fena patlardım..
ama o sana kırıcı bişey söylediğinde (bikaç kez kırıldığını da belirtmişsen ve hala devam ediyorsa) sanırım aynısını senin de ona yapman gerekiyor ki senle aynı şeyleri hissedip seni anlasın.. bu da büyük sabır gerektiriyor yine..

aynen çok değer veriyoruz kendilerini vazgeçilmez sanıyolar ayrılınca da bunu bana yapma derler
ben bi daha şans vermeyi düşünmüyorum malesef çünkü şans verecek bi gerekçe de yok elimde onunla mutsuzum artık bu kesin..

sosyal psikoloji hocamın bir dersinden;
hiç bir erkekle amiri gibi konuşmayın, ona zorla hiç birşey yaptıramazsınız.
sadece esprili bir şekilde imada bulunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…