• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeklerin hamile kadınlarda anlamadıkları

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
şuan hamile değilim fakat gözlemlediğim kadarıyla şunlara erkekler bir anlam veremiyorlar.
1.duygusal iniş çıkışları: normalde de kısaca "haydaa" diyerek anlamadıkları iniş çıkışlar hamile bayanlarda daha bir artıyor.daha huysuz buluyorlar kimisi askerde öğrendiği katlanma duygusu ile baş etmeye çalışırken kimisi odunluğundan taviz vermeyip, kadınları daha stresli hamileliğe ve sürekli ciyak ciyak huysuz bebek doğurmaya teşvik ediyorlar resmen.
2.çok yemek ve kilo: garip ama hamile bırakmakta bir övünç kaynağı erkekler için söylemeselerde öyle,çocuk için diyince bile çoğunun cinselliği değişiyor.bir kadın hamileyken neden birşeyi deli gibi istediklerini çözmüş olduklarını sanmıyorum.hiç kız kardeşi olmayanlar herhangi hamile bayanın yanında zaman geçiremeyenler özellikle bu dönemde tepetaklak olup karısınla beraber aşırıp beraber kilo alıyorlar beraber aldıkları kiloya takıyorlar birbirlerinin kilolarını eleştiriyorlar. bunu anlamamaları onların aynı şeyi yapmamalarına engel değil. erkekler çok düz mantık oldukları için normalden farklı bulunan herşeyin son halini sesli olarak söylerler "aa ne kadar büyük" ne kadar kocaman" bunun hamile bir kadına söylenmemesi gerektiğini de pek bir acı şekilde öğreniyorlar.
3.çocuğu düşünmek: ben bir erkeğin kadın doğurana kadar ciddi anlamda düşündüğü fikrinde değilim.erkeklerin ağzında da doğsunda sağlıklı olsun. lafı daha fazladır. belkide çocuğu taşıyan kadın olduğu için hiç anlayamayacaklar.çünkü kadınlar daha minik bir hücreyken sahip çıkarlar.

Ben kendi zeminimi kendim Hazırladığım icin burada yazanların Hiçbirini yasamadım.

Cok stresli bi hamilelik geçirdim hatta doğduğunda kasları çatık olacak diye espri yapıyorduk ama seker gibi bi kızım var maşallah.

Son iki ay öküz gibi yedim hayatımin hicbir Döneminde bu kadar rahat kilo alamayacağım diye ki 20 kilo aldım 10 gitti on kaldı. Esim arada dalga geçse de 14 saat dogum hikayemin hatrina sesini çıkaramıyor : )

Babalık tarafına gelince, beceremiyorlar panik oluyorlar evet ama ben pes etmiyorum. Altını değiştiriyorum uyutturuyorum onları başbasa bırakıyorum zamanla öğrenecek.

Esimn ne hamile bi tanidigi olms ne de oyle yenidogan bebek gormus yillarca ailesnden uzakta yasams cnku.ama bu sylediklernzi yasamadm henuz ve yasamiyrmda.tum bulantilarima kusmalara ragmen ben haftalrca tost kraker yedm ve o da aksam yemeklernde tost yedi of demedi yani.herseyi beraber ogreniyrz ve tum isler esimn ustunde ayni zmnda yogun bi isi var ben isi biraktm .tum fiziksel yorgnluguna ragmen benm duygusal inis cikislarmla rahtszliklarimida kah uzulerek kah gulerek destek oluyr cok sukur.bu durumlar bence tamamen erkegin merhametiyle ilgili.cocuktan once kadina verdigi degerle alakali.hamilelikten once esine nasil davraniyrsa hamilelik ve sonrasndada ayni davraniyrlar.ama biz kadinlar hamileligimzde duygusal olunca odun olan erkegi yontmakla ugrastgmz icin skntilar cikiyrdur..

ben eğlenerek okudum hatta komiğime gitti hoş paylaşım olmuş :)

Neden durup durup buna taktınız şimdi bende onu anlamadım hamile de değilsiniz size ne başkalarının yaşadıklarından. Bir erkeğin hamile bir kadını bire bir anlayacabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz duygusal iniş çıkışları anlayamayabilirler bir hamileliin bu kadar şeye yol açabileceğini yaşayarak ve görerek öğreniyorlar zamanla alışıyorlar bu duruma. Kilo durumuna gelirsek çok takıntılı eşler dışında eşlerin kilo almasının normal olduğu görüşünde zaten erkekler ve neden kadınla beraber kilo alsın ki zaten evlenince aldığı bir gerçek ama zaten normal yemekler yapılıyor yine hamile bayanın vücudu kendiliğinden alıyor kiloyu zaten. Gün içinde eş evde değil ama el evde sürekli bir şeyler atıştırıyor hem senin yüzünden aldım neden desin ki. .3. şıkka gelince kadın hamile kaldığında erkeğinde hemen duygusal bir hale bürünmesini de beklemeyin bu sadece kadınlarda var erkekler kucağına alınca dokununca baba olduğunu anlar. Greksiz bir konu yani bu konuyu tartışmaya açınca ne oldu sizin derdiniz bile değil.

2 çok farklı hamilelik yaşadığım halde ben de bazı hamileleri hiç anlayamıyorum:KK14:

Niye böyle bir paylaşımda bulundunuz? Eğer bebek düşünüyorsanız bu dedikleriniz ben de olmamıştı, belki sizde de olmayacak?

Erkekler kadınlardan elbette farklilar... Her şeyden önce bebek kadınin içerisinde, her gün onu hisseden Anne, baba değil ki, Ama anlayışlı olup olmaması, destek çıkması veya çıkmamamasi tamamen erkeğin odunluguyla alakalı...eşim bana çok destek oldu mide bulanti sürecinde..hiç yapamadığı şeyleri yaptı.. yapmayan , hatta anlayissiz davranan erkek bence torpulenmeli..;)

şuan hamile değilim fakat gözlemlediğim kadarıyla şunlara erkekler bir anlam veremiyorlar.
1.duygusal iniş çıkışları: normalde de kısaca "haydaa" diyerek anlamadıkları iniş çıkışlar hamile bayanlarda daha bir artıyor.daha huysuz buluyorlar kimisi askerde öğrendiği katlanma duygusu ile baş etmeye çalışırken kimisi odunluğundan taviz vermeyip, kadınları daha stresli hamileliğe ve sürekli ciyak ciyak huysuz bebek doğurmaya teşvik ediyorlar resmen.
2.çok yemek ve kilo: garip ama hamile bırakmakta bir övünç kaynağı erkekler için söylemeselerde öyle,çocuk için diyince bile çoğunun cinselliği değişiyor.bir kadın hamileyken neden birşeyi deli gibi istediklerini çözmüş olduklarını sanmıyorum.hiç kız kardeşi olmayanlar herhangi hamile bayanın yanında zaman geçiremeyenler özellikle bu dönemde tepetaklak olup karısınla beraber aşırıp beraber kilo alıyorlar beraber aldıkları kiloya takıyorlar birbirlerinin kilolarını eleştiriyorlar. bunu anlamamaları onların aynı şeyi yapmamalarına engel değil. erkekler çok düz mantık oldukları için normalden farklı bulunan herşeyin son halini sesli olarak söylerler "aa ne kadar büyük" ne kadar kocaman" bunun hamile bir kadına söylenmemesi gerektiğini de pek bir acı şekilde öğreniyorlar.
3.çocuğu düşünmek: ben bir erkeğin kadın doğurana kadar ciddi anlamda düşündüğü fikrinde değilim.erkeklerin ağzında da doğsunda sağlıklı olsun. lafı daha fazladır. belkide çocuğu taşıyan kadın olduğu için hiç anlayamayacaklar.çünkü kadınlar daha minik bir hücreyken sahip çıkarlar.
Bu sitede okuduğum kadarıyla aldatma vakaları da en çok bu dönemde oluyor :(

Hamile bir kadinin vucudindaki hormonal ve fiziksel degisimi deneyimleyemedikleri icin o inis cikislari anlamalari cok imkansiz. Onlari da anlamak lazim.
Ben esimi de hamilelik surecime sevimli bi sekilde dahil ederek biraz ustesinden geldigimi dusunuyorum bu durumun. bebegimizle surekli konusturdum onu, surekli oglumuzla ilgili hayaller kurduk, onunla maca gidecekleri gunlerin hayalini kuruyor mesela :), birlikte gobegime resimler cizdik, hatira fotograflari cektik.
Aserme gibi bi sey hic yasamadim, bu benim elimde olan bisey degil aserenlere lafim yok ama bende olmadi, esim boyle biseyle yorulmadi. Aldigim kilolari nasil verecegimden bahsediyoruz, bu konuda azimli oldugumun farkina varmasini sagladim.
Bebegimizin kiyafet alisverisini birlikte yaptik,almasak da bebek magazalarinda birlikte dolastik.
Cok konustum.
Falan falan, yani evet bizi anlayamazlar ama olaya dahil etmek sizin elinizde. :)

bunları okuduktan sonra eşimin bi istisna olduğuna karar verdim...
harika bi eş değil ne yazıkki...
ama gerçekten hamile kaldığım ilk günden bu güne kadar ki oğlum 10 aylık herşeyiyle ilgilendi..
bi laf var "bu adamdan baba olur hatta ben ölüp gitsem anne bile olur.." diye...
kocalığı tartışılır ama babalığı kusursuz...
altını değiştirmekten banyosuna hatta tırnaklarını kesmeye kadar hertürlü ihtiyacını gideriyor..

"haydaaa" mı? nagehan alçı mı yazdı bunları diye düşündüm. Benim gözlemlediğim kadarıyla normalde nasıl davranıyorsa eşine öyle devam ediyor, ilgiliyse daha ilgili oluyor, ilgisizse daha da kaçmak için sebepleri fazlalaşıyor. Koca olamayan, baba da olamıyorsa, bu sefer kadının derdi fazlalaşıyor.

bütün erkekler aynı degil bence aslında erkeği yola getirmek kadının elinde erkekler sonradan baba olmayı ögreniyorlar .bende hamileyim her kontrole eşimle birlikte gidiyorum bebegimizi görsün alışsın diye birlikte bebeğimiz doğunca yapcklarımızı konuşup hayal ediyoruz tekme attıgı zaman elini karnıma götürüp onunda hissetmesini istiyorum bebeğimizin kıyafetlerini birlikte alıyoruz.şimdiden bebişimizi çok seviyoruz.bazı kadınlarda hamileyim diye çok alıngan davranıyorlar onları ben bile anlamıyorum bebeği için insan olumlu düşünmeli sakin olmalı

kadin bebek bakimino
gebelik sikintilarini sikayet ederek degilde
guzelce paylasmali

mesela belim agriyor desem dirdir
ama cocuk buyudugu icin omurilik ..... diye girdigimde hemen masaj yapmak ister

yada baba cocugunun altini neden gunde en az 1 kere degistirmeli vs.
bunlari oyle cok anlattim ki :)

Allah korusun bana birsey olsa esim cocuklarina cok rahat bakar

yine is kadinda :)

dediklerinizin hiçbirini yaşamadım şimdiye kadar...

1. duygusal dalgalanmalarımı daha iyi kaldıramazdı sanırım... zaten şu kadar kaldı diye sayıp dalgaya vuruyor eşim artık :)
2. kilo mevzusu ben hamile kalmadan d.k. hapını bırakınca 10 kg almıştım onun üzerine hamilelik kilosu da geldi ben takıyorum kafama eşim rahatlatıyor beni :) özgüvenim bile hamilelik öncesine göre arttı.
3. çok bir şey söyleyemediklerinden doğsun da sağlıklı bi dediklerini düşünüyorum... belki sabırsızlıklarındandır... bizden daha çok endişelendiklerindendir; doğunca çünkü daha güvende olacakmış gibi hissediyor olabilirler; sonuçta şu an sadece elini göbeğimize koyunca tekmelerini hissediyorlar ve ultrason resimlerini görüyorlar...

Bunların hiç birini iki hamileliğimde de yaşamadım:KK14:
hamile değilsiniz
bu size bir dert değil
bdv ye gereksiz açılmış bir konu

Esi bilmem hamileligimin 10 saati neredeyse dogurana kadar isyerinde gecti.esimi gun icinde gordugum 3 saat.isyerindeki o asermeler,uyku basmalari,ayaklarin sismesi,tum gun oturmaktan sirtinin belinin agirmasi dr.kontrolu icin ikina sikina izin istemeler,sik sik wc.gitme ihtiyacinin goze batmasi en onemlisi hormonal ruh degisimine is stresinin eklenmesi....of ki ne offf...yavru kusum dogdu gerginlikten uyuyamadi sikintili bir bebek oldu....

eger evlenmeye deger bir adamla birlestirirseniz hayatinizi muhtemelen bu saydiklarinizin.hicbirini yasamayacaksiniz. iki hamilelik yasadim ikisinde de en buyuk destekcim esimdi. dogumda benden daha cok aci cekti gozlerimle sahit oldum. bence onyargili olmayin. geneli konusuyor olabilirsiniz ama umarim sansli istisnalardan olursunuz..

Back
X