• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin nankör oluşu, Tartışmamız

Ben esasinda kadin olsun erkek olsun okulu bitmeden evlenenleri anlayamiyorum. Her seyin bir zamani var,sanki evlilik kaciyor
Bende evlenmek için atlayıp evlenmedim zaten, herkesin düşündüğünü bildiğini bende biliyorum ki, kendim mezun olduktan sonra üç sene bekledim.

Bende bazı kadın yazarlarimizi anlamiyorum, zaten bilinen bir şeyi ortaya atıp suç sendeye getiriyorlar. Aranizda ailesinden ayrı yaşayıp kendi başına hayatını ikame etmeye eden kimse var mı ? Benim yerimde başka biri olsa kendiside öğrenciyken evlendirdi. Herşeye rağmen evlenmemiz her açıdan iyi oldu ancak böyle olması canımın sıkılmayacagi anlamına gelmiyor. İkimizde zorunlu nedenlerle işten ayrılmak zorunda kaldık, öyle olmasaydı bu kadar sıkılmazdım zaten.

Çalışmıyorsanız ev nasıl geçiniyor, siz çalışırken herşeyi siz mi ödüyordunuz. Bence eşinize sorumluluk vermelisiniz. Faturaları eline sıkıştırıp al öde ya da mutfak alışverişini yap gibi.

Bende evlenmek için atlayıp evlenmedim zaten, herkesin düşündüğünü bildiğini bende biliyorum ki, kendim mezun olduktan sonra üç sene bekledim.

Bende bazı kadın yazarlarimizi anlamiyorum, zaten bilinen bir şeyi ortaya atıp suç sendeye getiriyorlar. Aranizda ailesinden ayrı yaşayıp kendi başına hayatını ikame etmeye eden kimse var mı ? Benim yerimde başka biri olsa kendiside öğrenciyken evlendirdi. Herşeye rağmen evlenmemiz her açıdan iyi oldu ancak böyle olması canımın sıkılmayacagi anlamına gelmiyor. İkimizde zorunlu nedenlerle işten ayrılmak zorunda kaldık, öyle olmasaydı bu kadar sıkılmazdım zaten.
Ama dusunemediginiz bir sey var, bilinen bir seyi ortaya atarak ogrenciyken evlenilmemesini esiniz icin soylemistim ben ;) sizin icin degil. Siz zaten mezunmussunuz ki,kosullariniz evlilige uygun. Esinizin kosullari uygun degilmis evlenerek hata etmis.
Bu arada sorunuzu da cevaplayayim benim de esim ailesinden ayri yasayip kendi ayaklari uzerinde duruyordu biz evlenmeden once. Bunu ne amacla sordugunuzu anlamadim, belki sizin icin bir anlami vardir tabii. Esasinda evlilik icin uygun olan kisi bekarken de kendi kendisine maddi manevi yetebilen kisidir. Bekarken kendini ceviremeyene evlilik sihirli degnek dokundurmuyor malum

Ama dusunemediginiz bir sey var, bilinen bir seyi ortaya atarak ogrenciyken evlenilmemesini esiniz icin soylemistim ben :KK66: sizin icin degil. Siz zaten mezunmussunuz ki,kosullariniz evlilige uygun. Esinizin kosullari uygun degilmis evlenerek hata etmis.
Bu arada sorunuzu da cevaplayayim benim de esim ailesinden ayri yasayip kendi ayaklari uzerinde duruyordu biz evlenmeden once. Bunu ne amacla sordugunuzu anlamadim, belki sizin icin bir anlami vardir tabii. Esasinda evlilik icin uygun olan kisi bekarken de kendi kendisine maddi manevi yetebilen kisidir. Bekarken kendini ceviremeyene evlilik sihirli degnek dokundurmuyor malum
Tabi ki bekarken yetebilmek önemli olan. Evlenme mevzu olmadan önce o güzel bir maaşla calışıyordu. Bir sene öyle geçti. Kendi başına duran bendim. Bazı nedenlerden dolayı ailemle yaşamıyordum, o da arkadaşlarıyla kalıyordu. Yani ikimiz de çalışıyor, ailemizle yaşamadığımızdan sürekli birlikte takılıyorduk, okul bitmese bile çalışabilirdi ama ben yine acele etmek istemedim. Aradan bir sene geçti baktık olmuyor sözlendik, bir sene sonra nişan böyle gelişti. Daha önemlisi dini açıdan da hoş değildi uzun süreli sevgililik, yoksa yine rahatıma bakıp kendim için uğraşıp durabilirdim. Eşim bu aşamada bana söz verdiği gibi davranmadı okula gidiyorum ugrasıyorum dıyordu, yoksa ayrılırdım zaten

Ikinizde calismiyorsaniz ev ne ile dönüyor?
Esin oturuyor mi evde sürekli?
Okulu bitiremeyecekse girsin bir ise calissin neyi bekliyor calismak icin?

Tabi ki bekarken yetebilmek önemli olan. Evlenme mevzu olmadan önce o güzel bir maaşla calışıyordu. Bir sene öyle geçti. Kendi başına duran bendim. Bazı nedenlerden dolayı ailemle yaşamıyordum, o da arkadaşlarıyla kalıyordu. Yani ikimiz de çalışıyor, ailemizle yaşamadığımızdan sürekli birlikte takılıyorduk, okul bitmese bile çalışabilirdi ama ben yine acele etmek istemedim. Aradan bir sene geçti baktık olmuyor sözlendik, bir sene sonra nişan böyle gelişti. Daha önemlisi dini açıdan da hoş değildi uzun süreli sevgililik, yoksa yine rahatıma bakıp kendim için uğraşıp durabilirdim. Eşim bu aşamada bana söz verdiği gibi davranmadı okula gidiyorum ugrasıyorum dıyordu, yoksa ayrılırdım zaten
Adam ogrenciligin arkasina siginmis sanirim kendisini size tasitiyor. Valla bilemedim, insallah cozulur kisa surede.

Ikinizde calismiyorsaniz ev ne ile dönüyor?
Esin oturuyor mi evde sürekli?
Okulu bitiremeyecekse girsin bir ise calissin neyi bekliyor calismak icin?
Calısıyordu ancak işyeri kapandıgı için ayrılmak zorunda kaldı, yeni bir işe başladı kısa bir süredir. Öncesinde birikimlerimizi kullandık

Kızlar, gece gece yatak odasında tek kaldım yine, Normalde, geç yatmamak için barismanin yollarına bakarim da alışmak lazım dimi :KK24:
Sorun şu ki,eşimle 2 yildir evli ve uzunca süredir birlikteyiz. Ben dört senedir üniversiteyi bitirdim ancak eşim de dört senedir okulu uzatiyor . Ve dönem sonunda okul ocak ayında bitecek diyip , ocak gelince hazirana kaldı diyerek beni devamlı oyaliyor. Bu nedenle eşime artık pek güvenemiyorum ve paranoya oldu bütün söyledikleri yalan gibi geliyor. Aslında hiç öyle biri değil dürüsttür ama bu konuda sözünde durmadigi gibi durustte davranmiyor. Her sene ocak ayını sonra haziran ayını bekliyorum ve her seferinde aynı cevabı alıyorum.
Ve bu sorun nedenyle türlü sıkıntılar çektik, evin geçimini ve sorumlugunu daha çok ben ustlendim. Yeri geldi o evde oturdu ben çalıştım . Çoğunlukla kendimi eş değilde veli gibi hissettim. Hem bu durum hem de sürekli yarattığı hayal kırıklığı beni inanılmaz yıprattı. Artık mezun olacağına inanmıyorum . Simdi de bir kaç dersim kaldı diyor ama ben bir kaç sene kalmıştır diye düşünüyorum artık.
Akşamda bu nedenlerle kavga ettik. Ben bana net konusmadigindan artık sana inanamıyorum, ilerde De cozulmeyek sorunlara neden oldugun icin sana hakkımı helal etmiyorum, artık okul bitse bile mutlu olamiycam dedim. O da bende sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Bende peki dedim ciktim.
Yani arkadaşlar, calisiyoruz, ugrasiyoruz, sabrediyoruz ama karşı taraf farkında bile olmuyor. Yıllar sonra olurda mezun olursa destekçi olduğum için bana teşekkür etmeyecek kadar nankör oldugunu tahmin ediyordum, ancak daha şimdiden böyle demesi çok zoruma gitti. Beni nasil yiprattigini çok iyi biliyor oysa

Benim bildigim kadariyla 4yillik bir fakulte en fazla 7yila kadar uzayabiliyo. Sakin atilmis ve sizi kandiriyo olmasin?

Back
X