ERKEKTEN DAHA FAZLA PARA KAZANMAK

perilikosk64

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2015
173
90
18
32
Arkadaslar daha önce de bir konu açmıştım. Orada bahsettigim problemi aştık çok sukur. Kısaca özetlemek gerekirse; -birbirimiz hakkında karşılıklı olarak olumlu kanaat edinirsek- ciddi bir seylere adım atmayı düşündüğümüz bir çocukla diyalog halindeyim bir süredir. Bu çocuk öğretmen ben ise hukuk mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapiyorum. Kendisi bugün bana sen avukat da olsan hakim de olsan akademisyen de olsan her halukarda benden fazla para kazanirsin bu iş olmaz dedi. Ben de üzüldüm açıkçası biraz. Sizce bu ne kadar doğru ve bu konuda ne yapabilirim?

Sen en az onun iki kati kazanacaksin bence sorun olur . Egitim gelir konusunda az cok ayni olunsa bence iyi olur

Bu devirde bu kafalar. . Sen bi şey yapamazsın. Şimdiden böyle düşünüyorsa ilerde kendini ezik hissedip, seni farklı şekillerde üzerek bunu senden çıkarmaya çalışacaktır. Aksine başlığı okuduğumda sen sorun yapıyorsun sandım ben de.

Yine de sen bilirsin.

Hadi ya... Ben başına kakmam asla. O karakterde bir insan degilim . Ama dediginiz gibi ya o hazmedemezse ?..

Sorun olur. Zaten kendi agziyla demis, belliki takicak bi durumu.
Hadi öyle olmasa bile cevremden biliyorum, karisi cok kazaniyor diye beyi cok harcama yapiyor, bu seferde kadinin zoruna gidiyor, kendi parami kendime harcayamiyorum, esim bana güvenip daha cok harciyor diye.

Bazi erkeklerde hazım problemi var. Kadin guclu oldu mu ters gelir onlara. Komleks meselesi bu. Kadinlarda olmaz ama. Biz üstünlük savasi vermiyoruz cunku.

Eğer bunu sorun yapıyorsa, ama sizi seviyorsa sineye çeker.. Yada kendisi öğretmen olduğu halde yeniden eğitimine başlayıp alanında yada başka istediği bir alanda lisans yapabilir.. Bu sıkıntısı eğitimine devam ettiği sürece olmaz.. Yani isterse sizden yüksek bir bölüm üzerine eğitimine devam edebilir.. Umutsuz olacağına biraz hırslı olsun madem ..

Oyle bir şey yapabileceğini sanmiyorum, akademik anlamda çok çalışkan değil. Ama diğer özellikleri itibariyle ideale yakın. Saygılı, sevgili oturmasini kalkmasını bilen. Ve en önemlisi üzerimde tahakkümün kurmaya çalışmayan bir tip.

Erkek gururu.. biz kadinlarin anlayamayacagi birsey.

Biz kadinlar nasil duygusal anlamda her zaman ilgilenilmesi, guven ve sadakat verilmesi vereken-isteyen canlilariz. Cunku bu bizi hem mutlu eder hemde gururumuz oksanir. Yani biz bize yapilanla mutlu oluruz.

Erkek icin gurur oksanmasi baska birseydir. Onceliklerinin farkliliklarinin ve gucun onda olmasini isterler. "Ben yaptim" taraflari daha coktur. Bu yuzden karsisindaki kadindan dusuk maas almak istemezler. Cunku oncelikler farkliliklar ve guc onda olmaz. Ego duser ve gururu oksanmaz. Haliyle mutlu da olmaz.

Kendi tercihi canim onun icin mesleginden vazgececek degilsin ya. Biz kadinlada ne mutlu ki dunyada daha 5 milyar erkek daha var. Sal ipini gitsin.

Adamın kararına saygı duy, çok net biçimde eşinin kendisinden daha çok kazanmasını kaldıramayacağını belirtmiş.

Davul bile dengi dengine diye boşuna dememisler.. Bunu erkeklerin söylemesi kuvvetle muhtemel. Zira erkekler denklik arar ve hatta üstünlük ister

Bende yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Ama sevgilim üniversiteyi bitirip çalışmak istiyor. İlk tanıştığımızda o daha üniye girmemişti. Bana benim kuzenim sevgilisinden bu yüzden ayrıldı. ( erkek üni okumuyormuş. Kozda kazanmış. Oğlan terk etmiş) Eğer üniye giremez isem sende öyle birşey der misin diye sordu. Ben ona adam gibi çalışıp eve ekmek getirdiği sürece önemli olmadığını dedim. O gün bugündür bana sen benden üstesin diye tek bir kelime bile etmedi. Bence senin bu sevgilinle olmaz. İlerde hep bunu söyler işten ayrılmanı da ister. Baştan olmamış sizinki

Ben de esimden fazla kazaniyorum. Ama nr o bn cok kazaniyirum diye savurganlik eder ne de ben ustunluk kurmaya calisirim. Hatta bnm ne kdr param olrsa olsun cebinde azcik para olsa hemen bisiler almak ister bana ya da hesabi odetmez mesela. Tabiki esitlik daha iyidir, ama sevdigin adami veya kadini maasina gore secmiyorsun iste:) biz gayet mutluyuz, mutlu olunabilit ama IKI tarafin da bu durumu kafaya takmamasi lazim.

Belli ki sorun edip kendini ezik gibi hissedicek biri bence zorlama akışına bırak olacağı varsa olur zaten ama böyle konuştuğuna göre bende olumlu göremedim. Ben erkek olsaydım sorun etmez hemen alırdım seni

Akılsızmış,nolacak sanki fazla kazansan,erkek kafası işte. Paranın zararı mı olur, hayatınız kolaylaşır, birikim yaparsınız,cocuklarınız daha iyi eğitim alır, kendi eviniz olur bunlardan bahset, biz de,bizim de,benim deme asla.şu zamanda çok önemli,çok evlilikler maddiyatsızlıkktan bitiyor,aşj sevgi bir yere kadar,ama parasız geçim olmuyor... Akıllı kullanırsan para gelecektir,türkiyeye de tek maaş zor...kibarca,kırmadan bunlardan bahset,çevrene,ailelere bile faydanız olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…