- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi perilikosk64
-
Arkadaslar daha önce de bir konu açmıştım. Orada bahsettigim problemi aştık çok sukur. Kısaca özetlemek gerekirse; -birbirimiz hakkında karşılıklı olarak olumlu kanaat edinirsek- ciddi bir seylere adım atmayı düşündüğümüz bir çocukla diyalog halindeyim bir süredir. Bu çocuk öğretmen ben ise hukuk mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapiyorum. Kendisi bugün bana sen avukat da olsan hakim de olsan akademisyen de olsan her halukarda benden fazla para kazanirsin bu iş olmaz dedi. Ben de üzüldüm açıkçası biraz. Sizce bu ne kadar doğru ve bu konuda ne yapabilirim?
Bir de hakimlik düşünürsen maaşı 5.000 den başlıyor. Belki de onun maaşının iki katı.
Ya ben örnek verdim. Ayrıca gece gündüz yoğunluğu olmadan kazandıkları. Aksi durumda ek iş yaparak herkes para kazanır. Eniştem de branş öğretmeni baya iyi para kazanıyor ama sürekli yoğun. İyi bir inşaat işçisi de çok para kazanırmış geçenlerde de buni duydum mesela. Ama yorgunluğunu bir de gidip onlara sormak gerek.Şu anda salonda kızıma özel ders veren öğretmen var. Haftada 6 saat ders aldırıyorum. Saati 50 tl
Ayda 1200 tl ediyor. Yazılı olunca ekstra ders oluyor.
Sabah diğer öğrencisinden çıktı geldi. Onun kaç ders aldığını bilmiyorum ama haftada 4 saat desek ayda 800 eder (bazı aylar 5 hafta, o ayrı konu).
Yani en az 2000 ekstrası var. Bu arada halen bir okulda öğretmen. Öğretmen maaşı ne kadar bilmiyorum ama 2500 olsa ayda 4500 eder.
Benim bahsettiğim sınıf öğretmeni.
Branş öğretmenlerinin ders ücreti daha fazla diye biliyorum.
Bence bu adamın çalışmaya hevesi yok. Öğretmenlik zaman olarak ek iş yapmaya müsait bir meslek. İsterse çaba gösterip kazancını arttırabilir diye düşünüyorum.
Konu sahibine bir sorum var: Sevgilinizin sorun ettiği fark ne kadar? Yani bir avukat ne kazanır, öğretmen ne kazanır? Yüksek lisans yapmış bir avukat ne kazanır?
Hani biz hep tv'de meşhur avukatları görüyoruz bir davadan 10 binlerce kazanan. Ama bir de toplumun gerçeği var, onu bilmiyoruz.
Bu maaş farkı konusunda başka farklarınız var mı? Kültür farkı? Ailelerin sosyoekonomik farkı? Zevkleriniz? İlgi alanlarınız?
Ya ben örnek verdim. Ayrıca gece gündüz yoğunluğu olmadan kazandıkları. Aksi durumda ek iş yaparak herkes para kazanır. Eniştem de branş öğretmeni baya iyi para kazanıyor ama sürekli yoğun. İyi bir inşaat işçisi de çok para kazanırmış geçenlerde de buni duydum mesela. Ama yorgunluğunu bir de gidip onlara sormak gerek.
Ikmz de ogretmnlik mezubuyuz. Bn aksdemisyenm doktora yapiyorum ayni zamnda. O kolejde calisio canm.Gercekten mi? Yanlış anlamaz iseniz sizin ve Eşinizin mesleğini sorabilir miyim?.. Kıyas yapmak için. ..
Branşı matematik ve geometri. Okulda matematik derslerine giriyor (lisede) ama Geometrisi de çok iyiymiş.Branşı ne bu arkadaşın?
İstese özel ders verir, başka bir şey yapar, akademik anlamda kendini geliştirir.
Aylık geliri maaş+ özel ders 9 bin tl olan matematik öğretmeni tanıyorum.
Yine eşimin arkadaşı polis olmuş fizik bölümü mezunu o da özel dersten maaşı kadar kazanıyor.
Tabii özel ders verebilmek ve piyasada tutunmak için çaba lazım.
Ben de eşimden fazla kazanıyorum maaş olarak ama o 2. el araç alım satımı yapıyor aynı zamanda.
Kısaca bu iş olmaz sizle evlenmek isteseydi bir yolunu bulurdu.
Kompleks yaptığı için olduğunu sanmıyorum, açıkça istemiyor mesleğinize mana bulmuş.
Evet ben üniversitedeyken verdim. Biliyorum.Özel ders verdiniz mi hiç?
Çok zevkli. Yoğun evet ama o kadar yorucu bir şey değil.
Branşı matematik ve geometri. Okulda matematik derslerine giriyor (lisede) ama Geometrisi de çok iyiymiş.
sen kaksanda kakmasan da o kişi takıntılı bu konuda. kendı kendıne kakar
Ben de hukuk okuyorum, sözlüm tıp bitirecek kısmetse, maddi olarak düşünmedim hiçbir zaman, hukuk okumak zor, ben de evleneceğim kişi öğretmen bile olsa zor bir şekilde oralara gelmiş olsun diye düşünürdüm, zor olanın halinden zor olan anlıyor çünkü. Yani benim için önemli olan benim gibi okurken zorluk cekip cekmediğiydi. Karakteri, ahlakı çok önemli karşınızdakinin, maddiyat belirli dereceye kadar önemli, karşınızda sizi anlayacak birisi varsa onu kaybetmeyin derim.Arkadaslar daha önce de bir konu açmıştım. Orada bahsettigim problemi aştık çok sukur. Kısaca özetlemek gerekirse; -birbirimiz hakkında karşılıklı olarak olumlu kanaat edinirsek- ciddi bir seylere adım atmayı düşündüğümüz bir çocukla diyalog halindeyim bir süredir. Bu çocuk öğretmen ben ise hukuk mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapiyorum. Kendisi bugün bana sen avukat da olsan hakim de olsan akademisyen de olsan her halukarda benden fazla para kazanirsin bu iş olmaz dedi. Ben de üzüldüm açıkçası biraz. Sizce bu ne kadar doğru ve bu konuda ne yapabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?