ERKEKTEN DAHA FAZLA PARA KAZANMAK

çok saçma
demek kompleksleri var
eşim asgari ücret alıyordu
benim maaşım ondan 2500 tl fazlaydı
ama sen az aldın ben çok aldım davası olmadı hiç
şimdi iş değiştiriyor memur maaşı alacak ama yine benim maaş onunkini döver
sana denk gelen komplekslerini aşamamış ataerkil kafadan çıkamamış bence

Ben de eşimden çok kazanıyorum ama o halinden gayet memnun
Hatta bigün maaşım 10 bin falan olursa işten çıkıp evde çocuk bakmayı düşünüyo

Reactions: BBD
Bir de hakimlik düşünürsen maaşı 5.000 den başlıyor. Belki de onun maaşının iki katı.

Şu anda salonda kızıma özel ders veren öğretmen var. Haftada 6 saat ders aldırıyorum. Saati 50 tl
Ayda 1200 tl ediyor. Yazılı olunca ekstra ders oluyor.

Sabah diğer öğrencisinden çıktı geldi. Onun kaç ders aldığını bilmiyorum ama haftada 4 saat desek ayda 800 eder (bazı aylar 5 hafta, o ayrı konu).

Yani en az 2000 ekstrası var. Bu arada halen bir okulda öğretmen. Öğretmen maaşı ne kadar bilmiyorum ama 2500 olsa ayda 4500 eder.

Benim bahsettiğim sınıf öğretmeni.

Branş öğretmenlerinin ders ücreti daha fazla diye biliyorum.

Bence bu adamın çalışmaya hevesi yok. Öğretmenlik zaman olarak ek iş yapmaya müsait bir meslek. İsterse çaba gösterip kazancını arttırabilir diye düşünüyorum.

Konu sahibine bir sorum var: Sevgilinizin sorun ettiği fark ne kadar? Yani bir avukat ne kazanır, öğretmen ne kazanır? Yüksek lisans yapmış bir avukat ne kazanır?
Hani biz hep tv'de meşhur avukatları görüyoruz bir davadan 10 binlerce kazanan. Ama bir de toplumun gerçeği var, onu bilmiyoruz.

Bu maaş farkı konusunda başka farklarınız var mı? Kültür farkı? Ailelerin sosyoekonomik farkı? Zevkleriniz? İlgi alanlarınız?

Calisiyor iken bende esimden fazla para kazaniyordum. Fakat bu aramizda asla problem olmadı. Biraz senin tutumun biraz da karsii tarafin görüşü çok onemli tabiki. Erkekler kadinin muhtaclik duygusunu hissetmeyi severler. Böyle hissettirmeye calissan zamanla atlatir belki bunu.

Ya ben örnek verdim. Ayrıca gece gündüz yoğunluğu olmadan kazandıkları. Aksi durumda ek iş yaparak herkes para kazanır. Eniştem de branş öğretmeni baya iyi para kazanıyor ama sürekli yoğun. İyi bir inşaat işçisi de çok para kazanırmış geçenlerde de buni duydum mesela. Ama yorgunluğunu bir de gidip onlara sormak gerek.

Branşı ne bu arkadaşın?
İstese özel ders verir, başka bir şey yapar, akademik anlamda kendini geliştirir.
Aylık geliri maaş+ özel ders 9 bin tl olan matematik öğretmeni tanıyorum.
Yine eşimin arkadaşı polis olmuş fizik bölümü mezunu o da özel dersten maaşı kadar kazanıyor.
Tabii özel ders verebilmek ve piyasada tutunmak için çaba lazım.
Ben de eşimden fazla kazanıyorum maaş olarak ama o 2. el araç alım satımı yapıyor aynı zamanda.
Kısaca bu iş olmaz sizle evlenmek isteseydi bir yolunu bulurdu.
Kompleks yaptığı için olduğunu sanmıyorum, açıkça istemiyor mesleğinize mana bulmuş.

Özel ders verdiniz mi hiç?
Çok zevkli. Yoğun evet ama o kadar yorucu bir şey değil.

Ben erkek olsam mesleği güzel, itibarlı eşimle gurur duyardım. Nedir bu çekememezlik anlamıyorum. Kadınların toplumda iyi statülerde olması benim çok hoşuma gidiyor. Üniversite 4. sınıf öğrencisiyim, sınıfımda erkekten çok kadın öğrenci var, hepsi benim rakibim ama çok da hoşuma gidiyor onların yarın öbür gün itibarlı insanlar olacak olmaları. İsteyen insan mesleği ne olursa olsun itibarlı bi yere gelebilir. Bu erkekleri anlamak çok zor.

Branşı matematik ve geometri. Okulda matematik derslerine giriyor (lisede) ama Geometrisi de çok iyiymiş.

Eğer aranızda senin paran , benim param muhabbeti olmaz da ortak bir payda olursa sıkıntı olmaz. .
Ama kendini sizden ezik hissedecekse de olmaz . .

Millet aşmış ya valla
Geçim sıkıntısı çekmemiş insan nasıl da belli oluyor.
Bunu sorun eden erkek evlenmesin bi zahmet.
Yarın bi gün hazmedemeyeceği şeyler artar çünkü.
Mesela ben karakter olarak eşimden bi adım önde olmak isterim, eşim de bunla hep gurur duyar. Tabi bu ezme, aşağılama anlamında değil. İnsanın eşi ne kadar donanımlı olursa gurur duyması lazım ya, bu tür eski kafa muhabbetlere giren adamdan bi cacık olmaz.

Yahu bu bence ilkel düsünce. Bir öretmene yakismayacak seyler. Bu isler etikete bakmaz sevgiye saygiya anlasmaya bakar. Bende esimden fazla kazaniyorum ama onunda kaliteli yönleri var. Kadinlarda esitse neden erkeklerin gurununa dokunur anlamiyorum. Evlenince senin benim onun parasi olmaz. Veya senin benim ev isimde olmaz. Hersey paylasilir. Kim en iyi ne yapiyorsa onu yapar. Cok sacma ya. Ben cok sükür esimle cok mutluyum.

Ben de hukuk okuyorum, sözlüm tıp bitirecek kısmetse, maddi olarak düşünmedim hiçbir zaman, hukuk okumak zor, ben de evleneceğim kişi öğretmen bile olsa zor bir şekilde oralara gelmiş olsun diye düşünürdüm, zor olanın halinden zor olan anlıyor çünkü. Yani benim için önemli olan benim gibi okurken zorluk cekip cekmediğiydi. Karakteri, ahlakı çok önemli karşınızdakinin, maddiyat belirli dereceye kadar önemli, karşınızda sizi anlayacak birisi varsa onu kaybetmeyin derim.

Bende hukuk okuyorum yuksek lisansima yeni basladim ama hic bi zaman ilerde cok para kazanacagim diye dusunmedim veya bi ego falan olursturmadi. Halende oyleyim.. Bu bolumu gercekten sevdigim icin okuyorum ve insallah ilerde insanlara faydali bir birey olurum diye umit ediyorum. Hem butun hukukcular cok para kazaniyor diye birsey yokki :)

Eski sevgilim memurdu ve turkiye ortalamasina gore maasi guzeldi. Lakin ara sira oda bana citlatirdi sen benden yuksek olacaksin belki daha cok kazanacaksin falan derdi bende ona henuz elimde birsey yok. Yarinin ne getirecegi belli degil. Once gercekten o dediklerini basarayimda oyle konus derdim konu kapanirdi..

Simdi dusunuyorumda, aceba gercekten problem olurmuydu bu? Sen ne kadar bu konuyu onemsemesende erkekler bunu gurur meselesi yapiyor demekki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…