- 25 Ağustos 2014
- 21.219
- 50.840
- 798
- Konu Sahibi Sevilay_Erturkk
-
http://www.sorusorcevapbul.com/soru-cevap/kurban/kadin-kurban-kesebilir-mi baktım da burda da yanlıs soylenmiş öyle ise..Hadislerden biri bu, baska da var, netten bakarsin
Muaz bin Sa'd rivayet ediyor. Kâ'b bin Mâlik'in bir cariyesi vardı. Sel' dağlarında koyunlarını otlatıyordu. Koyunlardan biri hastalandı, cariye hemen yetişerek hayvanı bir taşla kesti. Daha sonra durumu Resulullaha (a.s.m.) sordular. Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurdu: "Bir mahzuru yoktur, etini yiyiniz." (Muvatta, Zebâyih: 4.)
Haha ben balik bile ayiklayamam dana mi kesecegim :daslında her ikisi. Yani iki soru sormalıydım. aranızda böyle cesarete sahip olup da kesebilecek olan var mı? veya daha önceden kesebilen? ikincisi de caiz olup olmadığı?
Yenisini almak biraz zor ama bunu da telef olamktan kurtarabildik el birliği ile. yani dört kişi ile .
Anladım.. Ama bence yeni kurban alınması da lazım imkanınız varsa. Bayrama daha çok var. Tabi Allah bilir ama bence bayram niyetinde kesilen kurban olarak geçmez.
konu sahibini suclamana ve hırpalamana anlam veremedimSiz böyle hasta falan dediğiniz için üzüldüm şimdi. Keşke böyle detaycı anlatmasaydınız. Ben üzülüyorum elimde değil. Bayramın önemini biliyorum ama üzülüyorum bu da "kusur" ise kusurum bu olsun.
Diğer cevap ise, hiç kadının kurban kestiğini görmedim. Keşke babanızı falan bekleseydiniz ya da kasap çağırsaydınız en azından o hayvanı sizden az korkuturdu bence. Neyse olan olmuş, Allah kabul etsin.
Allah Allah haberleri hic izleme gundemi hic takip etme o zaman gunde kac insan ölüyor
konu sahibini suclamana ve hırpalamana anlam veremedimduygusalsın sanırım su an
mMecbur kalındıgında kadının kesilmesi caiz diye biliyorum ama kesin bilği almak isterseniz yarın yakın bir akrabam var müftü arayıp sizin için öğrenebilirim.
Benim takıldıgım nokta kadın olarak danayı nasıl kestinizBen kurban bayramı sabahı kulaklarımı kapatırım içerden çıkmam seslerini duymayayım diye
Bizimde bir komşu bayan horoz kesmişti ve etini yemişlerdi eğer sakıncalı olsa yemezdi herhalde ama en iyisi bir müftüye sormak
Ben guvendigim bi siteden baktim ona gore soyledim tercume algi sorunu olabiliyo mantiken mustehabi tarif ediyo hadisler ama neyse cok muhim bi ayrim degilhttp://www.sorusorcevapbul.com/soru-cevap/kurban/kadin-kurban-kesebilir-mi baktım da burda da yanlıs soylenmiş öyle ise..
Ben asla kesemezdim korkmaktan değil bi hayvanı öldüremezdim bu kadar detaylı neden anlattınız onuda anlamadım ya neyse. Okadar kesmek için uğraşıcanıza veteriner için uğraşsaydınız
Askim ayni anne babadan dogmadik nicin bana abla diyosun asude diyebilirsin :dOnları da izleyemiyorum zaten abla.. Zaten yargılamak için yazmadım sadece daha bilinçli kişilerin kesmesini uygun gördüğüm için söyledim.
Yanlış anlaşılıcak bi durum yok ki ben böyle şeyleri izleyemem yapamamda böcek bile öldürmüyorum
Ben de bunu söylemek istedim ama yanlış anlaşıldım bibi abla
Sadece bilinçli kişilerin kesmesi gerektiğini uygun gördüm kendimce. Hırpalamak değil yani.
Ya ne bileyim bunca et boşa gitsin istemedik. Uğraştık sonunda başardık tabii o kız sayesinde. Köye vetrnr gelene kadar hayvan giderdi öbür tarafaBen asla kesemezdim korkmaktan değil bi hayvanı öldüremezdim bu kadar detaylı neden anlattınız onuda anlamadım ya neyse. Okadar kesmek için uğraşıcanıza veteriner için uğraşsaydınız
Tum sartlara riayet edildigini ve hayvana iskence edilmedigini belirtmek icin anlatmis siz de ne hassassiniz benim canim su an dana antrikot biftek cekti benim derdim oBen asla kesemezdim korkmaktan değil bi hayvanı öldüremezdim bu kadar detaylı neden anlattınız onuda anlamadım ya neyse. Okadar kesmek için uğraşıcanıza veteriner için uğraşsaydınız
ben anlamadım hayvan birilerinin gelmesini bekleyemeyecek kadar hastalıklı ise o eti nasıl yiyeceksiniz? zamanla yarışılan bir hastalığı varsa etinede bulaşmıyor mu? ve tabi zaman kalmadığını nasıl anladınız..
buralarda hayvan ölmedi ise kesilip eti yeniliyor, zaman kalmadığı belliydi çünkü ayakta duracak gibi değildiben anlamadım hayvan birilerinin gelmesini bekleyemeyecek kadar hastalıklı ise o eti nasıl yiyeceksiniz? zamanla yarışılan bir hastalığı varsa etinede bulaşmıyor mu? ve tabi zaman kalmadığını nasıl anladınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?