Erken doğum Bebeğin aşağıda olması

Shrfyza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
6
1
34
Arkadaşlar 25 haftalık erken doğum riski ve bebeği aşağıda olup ileriki haftalarda yukarı çıkan var mı ? veya tam zamanında doğum yapan ? canım gerçekten çok sıkkın 19+3 ten bu yana yatıyorum ve doktorum sürekli bebeğin aşağıda ve erken doğum riskim olduğunu bu yüzden hep istirahat etmemi söylüyor..

rahim agzın kısa demek ki.bence doktoru dinle.erken dogum gerçekten çok zor

rahim agzın kısa demek ki.bence doktoru dinle.erken dogum gerçekten çok zor
Rahim ağzı uzunluğunu ölçtü ve normal dedi tek sorun bebeğin çok aşağıda olması... Benimde korkum vaktinden önce gelmesi :KK43:

çocuk rahim ağzına yakın bir yerde tutunmuşsa aşağıda olur ve hem alan dar hem de rahim ağzına baskı yapıp erken doğuma sebep olabilir.bunun çok örneği var

ben varim.iki cocugumuda yata yata dogurdum.biri 36 hafta sonu digeri 38 hafta basi.2. cocugumda 24-25 haftalikken ciger gelisimi saglasin diye igne oldum.dr. nuza sorarsaniz bunu anlatir.cok sukur atlattim o gunleri.darisi basina

Öncelikle gecmiş olsun. Iki düşükten sonra kızımı 37 haftalık kucağıma aldım, asağıdaydı hep.. Bu zaman zarfında hep yattım, 35 haftaya kadar ilaç kullandım. İnşaallah sağ salim alırsın kucağına.

ben varim.iki cocugumuda yata yata dogurdum.biri 36 hafta sonu digeri 38 hafta basi.2. cocugumda 24-25 haftalikken ciger gelisimi saglasin diye igne oldum.dr. nuza sorarsaniz bunu anlatir.cok sukur atlattim o gunleri.darisi basina
çok teşekkür ederim.. Allah bağışlasın ne mutlu size hayırlısıyla almışsınız kucağınıza..
Bana ciğer gelişimi için değil ama düşük riski veya erken doğum riski için iğne verdi 1 hafta ara ile ve magnorm yazdı .. daha bebeğime doğru düzgün birşey alamadım siz bebeğin alışverişini nasıl yaptınız?

Öncelikle gecmiş olsun. Iki düşükten sonra kızımı 37 haftalık kucağıma aldım, asağıdaydı hep.. Bu zaman zarfında hep yattım, 35 haftaya kadar ilaç kullandım. İnşaallah sağ salim alırsın kucağına.
Amin canım çok teşekkür ederim .. Ben de şöyle 36. haftaya kadar dayanmak istiyorum... Allah bağışlasın bebeğini darısı başıma inşallah..

çok teşekkür ederim.. Allah bağışlasın ne mutlu size hayırlısıyla almışsınız kucağınıza..
Bana ciğer gelişimi için değil ama düşük riski veya erken doğum riski için iğne verdi 1 hafta ara ile ve magnorm yazdı .. daha bebeğime doğru düzgün birşey alamadım siz bebeğin alışverişini nasıl yaptınız?
ayni igneden bahsediyoruz heralde.bebegin akcigerleri olasi erken doguma hazir olsun diye.acikcasi adini hatirlamiyorum.
ben size isin puf noktasini soyliyeyim mi:
tevekkul evet sadece tevekkul.
doktor ne diyorsa yapip sonra Allaha teslim olun.eger bebeginizin alacak nefesi varsa bu saatten sonra ne zaman dogarsa dogsun yasar.
bazilari oynaya ziplaya 9 ayi geciriyor ama dogum anindaki bir terslik ......
rabbim cumlemizin evladini bagislasin
alisveriside 7 aylik olunca hafif hafif yapmaya basladim

Benimde bebegim 28. Haftadan beri hep asagidaydi. Cok baski yapiyodu. Yurudukce alttan bisey cikacak gibi oluyodu. Drum banada yat dedi.biraz dikkat ettim. Sonra dogumum zor olur diye yavas yavas yuruyus yaptim.
Gecti gitti o gunler. Benim sana tavsiyem wcde cok oturma ikinma. Agir kaldirma. Allaha sigin guven. Ins sag salim vakitli bi sekilde meleginekavusursun.
Benim melegim simdi yanimda uyutmaya calisiyorum.
bu arada ben tam 39. Haftada normal dogurdum.
allah yardimcimiz olsun...

Benimde bebegim 28. Haftadan beri hep asagidaydi. Cok baski yapiyodu. Yurudukce alttan bisey cikacak gibi oluyodu. Drum banada yat dedi.biraz dikkat ettim. Sonra dogumum zor olur diye yavas yavas yuruyus yaptim.
Gecti gitti o gunler. Benim sana tavsiyem wcde cok oturma ikinma. Agir kaldirma. Allaha sigin guven. Ins sag salim vakitli bi sekilde meleginekavusursun.
Benim melegim simdi yanimda uyutmaya calisiyorum.
bu arada ben tam 39. Haftada normal dogurdum.
allah yardimcimiz olsun...
Amin inşallah... Maaşallah ne güzel yavrunun şimdi yanı başında olması... Rabbim bana da nasip eder inşallah sizlerden böyle yazılar gelince umutlanıyorum.. :) Evde ev işine dair hiç birşey yapmıyorum sadece tuvalet ihtiyacımı görüyorum inşallah bende 39. haftaya kadar varabilirim.. Destekleriniz için çok teşekkür ederim..

Benimde 27 haftalikken erken dogum riskim vardi. Bebek dogum kanalina girmisti nisan ve suyumda gelmisti bununla beraber 2 cm acilmamda olmustu hastabede 3 gun yatirdilar. Sonrasinda devamli yattim hic bisey yapmiyodum. Banyomu bile esim yaptiriyordu bana. Sancilarim icin falan ilac kullaniyordum. Ama bebegimi bu sekilde devam ederek tam 40 haftasini doldurunca dogurdum. Korkma hic bisey olmaz. Sadece uzan ve yerinden tuvalete gitmek icin kalk sadece.

Benimde 27 haftalikken erken dogum riskim vardi. Bebek dogum kanalina girmisti nisan ve suyumda gelmisti bununla beraber 2 cm acilmamda olmustu hastabede 3 gun yatirdilar. Sonrasinda devamli yattim hic bisey yapmiyodum. Banyomu bile esim yaptiriyordu bana. Sancilarim icin falan ilac kullaniyordum. Ama bebegimi bu sekilde devam ederek tam 40 haftasini doldurunca dogurdum. Korkma hic bsey olmaz. Sadece uzan ve yerinden tuvalete gitmek icin kalk sadece.
Çok şükür atlatmışsın Peki yaşadıkların karşısında moralini nasıl yüksek tuttun .. Ben ufacık bir ağrımdan dahi tedirgin oluyorum..

Canım tuvalrt dısında ayaga kalkma yat dınlen
ve bu surecte elınden geldıgı kadar vıtamın kemık corbaları cevız fındık sut yumurta peynır kalsıyım c vıtamını bol bol al bebegın gelıssın allah korusun erken dogum olsa bıle bebegın kucuk dogmasın.

Amin inşallah... Maaşallah ne güzel yavrunun şimdi yanı başında olması... Rabbim bana da nasip eder inşallah sizlerden böyle yazılar gelince umutlanıyorum.. :) Evde ev işine dair hiç birşey yapmıyorum sadece tuvalet ihtiyacımı görüyorum inşallah bende 39. haftaya kadar varabilirim.. Destekleriniz için çok teşekkür ederim..
Ne demek canim rica ederim. Moralini yuksek tut.biseycik olmaz allahin izniyle.
yapma is falan zaten. Benim o agrilarimin cok oldugu zamanlar sagolsun annem geldi kaldi.
sende anneni yada sana gercekten yardimi olacak birini getirtttir yanina.

Çok şükür atlatmışsın Peki yaşadıkların karşısında moralini nasıl yüksek tuttun .. Ben ufacık bir ağrımdan dahi tedirgin oluyorum..
Ya tabikide hastanede ilk yattigim gunler hungur hungur agliyodum hastaneden ciktigimda da ayni sekilde. Ama etrafimdaki insanlarin destefiyle beraber zamanla astim bu durumu alismaya calistim. Moral de cok onemli cunku. Emin ol stres cok ciddi sekilde tetikliyor. Bir seye uzuldugumde sinirlendigimde hemen sancilarim tutuyordu. O yuzden moralinde saglam olsun.

Benimde 27 haftalikken erken dogum riskim vardi. Bebek dogum kanalina girmisti nisan ve suyumda gelmisti bununla beraber 2 cm acilmamda olmustu hastabede 3 gun yatirdilar. Sonrasinda devamli yattim hic bisey yapmiyodum. Banyomu bile esim yaptiriyordu bana. Sancilarim icin falan ilac kullaniyordum. Ama bebegimi bu sekilde devam ederek tam 40 haftasini doldurunca dogurdum. Korkma hic bisey olmaz. Sadece uzan ve yerinden tuvalete gitmek icin kalk sadece.
Şimdi hikayenizi okuyunca biraz moral buldum. Biz de 31+3 uz ve 1 hafta önce kasılmalar la doktora gittim. Bebek doğum kanalına girmiş ve 1 cm acilmam olmuş. 2 gece hastanede kaldık. Şimdi 6 saatte bir pre par ayrıca günde 2 progestan ve magnezyum kullanıyorum. Ara ara da kasiliyorum. Hep yatıyorum. Dayanır iz değil mi? Ödüm patlıyor erken gelecek diye. Siz hangi ilaçlari kullandınız.?

Şimdi hikayenizi okuyunca biraz moral buldum. Biz de 31+3 uz ve 1 hafta önce kasılmalar la doktora gittim. Bebek doğum kanalına girmiş ve 1 cm acilmam olmuş. 2 gece hastanede kaldık. Şimdi 6 saatte bir pre par ayrıca günde 2 progestan ve magnezyum kullanıyorum. Ara ara da kasiliyorum. Hep yatıyorum. Dayanır iz değil mi? Ödüm patlıyor erken gelecek diye. Siz hangi ilaçlari kullandınız.?
Yaa ilaclari hatirlamiyorum :) bayagi oldu cunku suan kizim 15 aylik :))) ama korkma gercekten tedbirini al doktorun tavsiyelerini ciddi ciddi dinle aksatmadan dediklerini yap bir sey olmaz ki suanda hafif kasilmalarin acilmanin olmasi cok cok normal dogum yaklasiyor

26. haftamda bebek döndü ve aşağıdaydı sürekli baskı hissettim doğuma kadar..hatta son 1 ay zor yürüdüm.33 haftalıkken 2 cm acıklıgım oldugunu öğrendim ama suyum falan gelmedı kontrol ediyorlardı arada.
Erken doğuracağımı söyledi doktor fakat 40. haftamı doldurdum ve doğumumda cok rahat oldu..
Herkeste aynı olmuyor.Dikkat et ama morelini bozma.

X