Merhaba
Konu eski ama araştıranlara bilgi olsun diye yazmak istedim. 22. Haftamdan itibaren nidicard kullandım. Serviks uzunluğum 2,5 civarında olduğu için doktorum erken doğum riskim olduğunu söyledi. O haftadan itibaren hep yattım evde. Özellikle 28. haftama kadar wc yemek banyo işleri dışında kalkmadım yerimden. Doktorum oturur pozisyonda bile olmama izin vermedi. Ayaklarımı uzatıp yattım hep. Evet, çok sıkıcı bir durum. Ama bebeğinize sağlıkla kavuşmanız için şart.
3x1 şeklinde kullandım ilacı. İlacın en büyük yan etkisi çarpıntı. Yüzde kızarıklık. İçtikten yarım saat sonra başlıyor. Kullandığım ilk günü unutamıyorum. Kalp ritmim 150ye çıkmıştı. Nefes alamıyorum sandım. Bir daha kullanamam dedim. Ama kullandım tabi. Sonraları 125-130 arası olsa da o kadar rahatsız etmedi. Bunu neden söylüyorum hapı ilk aldığınızda yanınızda biri olsun ki o ritimden korkmayın. Ayrıca tansiyon ilacı olduğu için kullandığınız sğre boyunca tansiyonunuz hafif düşecek. Bende öyle oldu.
32. haftamda doğum yaptım
En büyük önerim stresten uzak durun yatın dinlenin. Kendinize oyalanacak birşeyler bulun ve ne ilaca ne de erken doğuma odaklanmayın. Oyalanacak çok şey var aslında. Bebek geliyor!! Ooo bir sürü şey almanız lazım. Alışveriş yapın internetten. Sonra kitap okuyun bebek doğunca zor. İzlemek istediğiniz dizi ve filmleri izleyin. Dağıtın kafanızı. Olumsuza odaklanmayın asla. Yatın uyuyun bol bol uyuyun bebekten sonra uyunmuyor zira
sağlıkla kalın.