Erken doğum riski olan gebeler (adalat) hakkında

tommg

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2025
192
517
18
Öncelikle iyi akşamlar dilerim herkese,
erken doğum riski olan “rahim ağzı yetmezliği” serklajlı bir gebeyim. 14. Haftamda tedbir amaçlı serklaj yapılıyor Bir kızım var çok şükür, yolda gelmekte olan birde oğlum olacak nasip olursa inşallah. kızımdaki doktorum farklı bir yere gittiği için şuan ki gebeliğimde başka doktor takipliyim.

Sorum şu ki; Bu tür işlemlerden sonra yada erken doğum riski olan gebelerde çevremde de duyduğum ve burada da okuduğum kadarıyla “adalat” adında aslında tansiyon ilacı olan ama erken doğumu önleme de kullanılan bir ilaç varmış bazı doktorlar yazıyor doğuma kadar bunun için bir tahlil vs yapıldımı acaba kullanan hanımlar yada çevrenizde duyduğunuz kadarıyla bilgi verebilir misiniz? Benim herhangi bir tansiyon şeker vs sağlık sorunum normalde de yok gebeliklerimde de yaşamadım hiç. Doktorumdan talep etmeyi düşünüyorum onaylamasa bile kendim alıp kullansam bebeğimi daha güvende hissedeceğim diye hep aklımdan geçiriyorum.(5 aylık bir kaybım var diken üzerinde geçiyor günlerim) Bir yandan da korkuyorum bebeğime zararı olur mu diye. Cevap bekliyorum sizlerden

Konuyu yanlış yere açmışım ya, rica etsem nerede uygun olacaksa oraya taşır mısınız nasıl oluyor bilmiyorum ama.

Ben kullanıyorum adalat. Herhangi bir tansiyon problemim yok. Erken doğumu önlemek amaçlı verdi doktor. Tahlil falan yapmadı. Rahim ağzım kısalınca önlem amaçlı kullanmaya başladım.

Ben kullanıyorum adalat. Herhangi bir tansiyon problemim yok. Erken doğumu önlemek amaçlı verdi doktor. Tahlil falan yapmadı. Rahim ağzım kısalınca önlem amaçlı kullanmaya başladım.
Bende alıp kullanacağım ya içim hiç rahat değil diğer gebeliğimde verilen bir çok ilacı vermedi Dr. Haliyle tedirgin ediyor bu durum beni.

Bende alıp kullanacağım ya içim hiç rahat değil diğer gebeliğimde verilen bir çok ilacı vermedi Dr. Haliyle tedirgin ediyor bu durum beni.
Yine de bir doktoruna danış. Sen talep ettikten sonra büyük ihtimal yazar zaten ilacı. doktor kontrolünde kullanmak en iyisi.

Yine de bir doktoruna danış. Sen talep ettikten sonra büyük ihtimal yazar zaten ilacı. doktor kontrolünde kullanmak en iyisi.
Hiç yazacak birine benzemiyor ama şansımı deneyeceğim, çok teşekkür ediyorum sağlıkla kavuşun yavrunuza

Sancınız var mı peki o yüzden mi verdiler?
Önceki doğumum erken olduğu için başladık önceki doğumumda 26. Haftada karnımda sertleşmeden dolayı hastaneye gitmiştim suyum fazlaydı endol ve nidicart kullandım suyum fazla olduğu için karnıma çok baskı oluyordu 33. Haftada erken doğum yaptım bundada önlem amaçlı kullanmaya başladım çok şükür kasılmam yok belkide nidicarttan dolayı kasılmam olmuyordur günde 3 kez içiyorum faydası var bence

Teşekkürler şifa olsun

bana da sancı olduğu için nidicard verdiler, karındaki sertleşme tam olarak nasıl oluyor, ben karnımı genel olarak gergin hissediyorum ama sertleşme daha mı farklı bişey

Ben de nidilat kullanmistim dogum sancilarini tetiklemesin diye ama ben tolere edemediğim icin ilaci kestiler , bacaklarim ayak bileğime kadar kıpkırmızı olmuştu ki öncesinde yarım saat icinde 3 tane vermislerdi reaksiyon olup olmadigini anlamak icin bir problem olmamisti.
Ama aksam ki dozumda alerji yaptı bana , kesmislerdi ilaci.
Doktora danışıp kullanmaniz en sagliklisi olur

bana da sancı olduğu için nidicard verdiler, karındaki sertleşme tam olarak nasıl oluyor, ben karnımı genel olarak gergin hissediyorum ama sertleşme daha mı farklı bişey
Bebek sürekli bir yere toplanıyor gibi oluyordu ayağa her kalktığımda karnım patlayacak gibi hissediyordum

doktora ikisinden de bahsetsem nasıl olur bilmiyorum beni tedirgin eden ben söyledim diye inatlaşabilir mi hani ben doktorum vermediysem vardır bir bildiğim tribine girer mi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…