- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
Ayyyy çok sabırlısın canım valla benim kv öyle bir şey dese ölene kadar yüzüne bakmamSenin de zor geçmiş gerçekten canim Allah iyi anlayışlı ınsanlarla karşılaştırsin.Böyle olmasını biz de istemezdik ya tam tersi hamileligini kolay atlatanlara hep imrenmişimdir..Boyle dinlenmek gerek olunca hastsnelik olunca naz yapiyo oluruz. Bir de birşey olsa suçluyorlar insanı düşük yaptığımda o psikolojim yerinde değildi bir yandan senin yüzünden düştü bu çocuk diye sürekli başıma katkı kv kim ister bebeğini dünyaya getirmemeyi
Kendisi kvsine babaanneligi layık görmüş bakar mısın senin kvde de az fena değil :) Ama çok doğru samimiyet olmiycak fazla..Benim kv bayramlarda bile eşimin dedesine ziyaretini çok görür.Eşimin babasi vefat etti bir tek dedem hayatta diye gidip oturmak ister şimdi üvey babaannesi de var eşimin..Yaşlıları ziyaret edin demez de yarım saat onlara fazla bile der..Kendi annesine de 2 gün gitmese aramasa annem napti diye merakta kalır.. Anneannenizi uzmeyin o öyle 1-2 saatlik ziyaret edilecek insan değil gidecekseniz adam gibi 1 gününüzü ayırın der daha ne olaylar olaylar amaan:)Benim kayınvalidem de bir gün zahmet çekmemiş.
Kayınvalidesi hala sağ, 95 yaşında.
Fakat biz gelinler kayınvalideme "anne" diye hitap etmezsek kıyamet kopar.
Kendisi kayınvalidesine "babaanne" diye hitap eder (ailenin en yaşlısı ve torunları çok ondan sanırım).
Anne lafını ağzından pek duymuşluğum yok.
Ben mesafeli davranıyorum zaten, biraz samimi davranmaya gelmiyor.
Saçma sapan şeyler yaşamaya başlıyoruz bu sefer, hiç olmuyor yani...
Çeken çektirmez zaten, bende aynı düşüncedeyim.
Sıkıntıları bilen bir insan neden karşısına sıkıntı yaşatsın ki.
Bence bencil insanlar böyle davranıyor gelinlerine, ama huylu huyundan da vazgeçmiyor işte malesef.
Kendisi kvsine babaanneligi layık görmüş bakar mısın senin kvde de az fena değil :) Ama çok doğru samimiyet olmiycak fazla..Benim kv bayramlarda bile eşimin dedesine ziyaretini çok görür.Eşimin babasi vefat etti bir tek dedem hayatta diye gidip oturmak ister şimdi üvey babaannesi de var eşimin..Yaşlıları ziyaret edin demez de yarım saat onlara fazla bile der..Kendi annesine de 2 gün gitmese aramasa annem napti diye merakta kalır.. Anneannenizi uzmeyin o öyle 1-2 saatlik ziyaret edilecek insan değil gidecekseniz adam gibi 1 gününüzü ayırın der daha ne olaylar olaylar amaan:)
Kendisi kvsine babaanneligi layık görmüş bakar mısın senin kvde de az fena değil :) Ama çok doğru samimiyet olmiycak fazla..Benim kv bayramlarda bile eşimin dedesine ziyaretini çok görür.Eşimin babasi vefat etti bir tek dedem hayatta diye gidip oturmak ister şimdi üvey babaannesi de var eşimin..Yaşlıları ziyaret edin demez de yarım saat onlara fazla bile der..Kendi annesine de 2 gün gitmese aramasa annem napti diye merakta kalır.. Anneannenizi uzmeyin o öyle 1-2 saatlik ziyaret edilecek insan değil gidecekseniz adam gibi 1 gününüzü ayırın der daha ne olaylar olaylar amaan:)
Sadece kayınvalideler değil ki etraftaki birçok kadın aynı. Hepsi zor hamilelik geçirmiş ve süper anne, bakıcı, eş olmuşlar. Her işlerini yapmışlar şimdiki hamileler nazlıymış kıpırdamıyorlarmış falan filan.
İşin zor ama senin de az kalmış bebeğinle kavuşmana annenin yanında olmak senin için çok iyi olmuş. Yerinde olsam derdim siz ana oğul oturun ben annemin evine gidiyorum benim rahat etmem lazım diye. Kimi konuda dilimi tutamıyorum söyleyip geçiyorum ben. eşim de alıştı artık yadsımıyor:)
Valla canim konuşuyorlar da laflarının nereye gittiğini bilmiyorlar konuşacakları varsa duyacakları da var eee demek ki onlar gibi davranacağız:)))Benim kayınvalidem bir seferinde hiç unutmuyorum yaşlı bir kişi hakkında (ya kendi kayınvalidesi, ya da görümceleri hakkındaydı tam net hatırlamıyorum) "aman ne gerek var" tavrında bulundu.
Bende fırsat bu fırsat "aklımızda bulunsun anne, demekki sizde adet böyle, ilerde bizde böyle davranalım" dedim.
Çok bozuldu, bir daha da asla bu tarz bir yorumda bulunmadı...
Ben hep diyorum, kendileri de gençleşmiyor yaşlanıyorlar.
Nasıl davranırsanız öyle davranış bulacaksınız diyerek kestirip atıyorum konuları...
Onlar paşa torunu ya da sadrazam yetiştirmişler zamanında o yüzden bizi beğenmiyorlarDoğru söylüyorsun, onlara göre biz "zamane hamileleri"yiz.
Halbuki gerçekten ben artık vitaminsel ve hormonel olarak neslin giderek değiştiğine inanıyorum.
Bu kadar riskli gebeliklerin olması ve gebe kalmak için bu kadar sorunlar yaşanması hep bunlardan.
Gelecek nesli ne bekliyor Allah bilir.
Demiyorlar hamd olsun torun geliyor, beklemediler, Allah verdi, nasib etti...
Buna şükretmiyorlarda, işte... Ne diyeceksin, kaç yaşına gelmiş insanlar bu saatten sonra değişmiyor.
En güzelini yapıyorsunuz, lafınızı söyleyin geçin, ben de genelde o şekilde davranmaya çalışıyorum.
Maşallah sizin benden az kalmış kucağa almanıza. 37. haftadasınız.
Ben 38. haftada sezeryan olacağım nasib olursa, sizin nasıl normal doğum mu olacak?
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin.
Onlar paşa torunu ya da sadrazam yetiştirmişler zamanında o yüzden bizi beğenmiyorlarinsanlar yaşlandıkça iyice çocuklaşıyor.
haklısın aslında hormonsuz tek gıda girmiyor evimize bu da doğal olarak problemlere yol açıyor insanda hatta mutasyona uğruyor neslimiz sessizce.
Yetiştirilirken hep aman o senin büyüğün sus diye tembihlendiğimiz için sıkıntı yaşıyoruz aslında ama herkesin bir patlama noktası oluyor :)
Evet baya az kaldı artık gün sayıyorumhamileliğimin başında diyordum nasıl geçecek zaman diye:).
Çatım müsait olmadığı için sezaryen olacak doğum ama 40.haftaya kadar beklemek istiyorum. Olur da miniğim acele ederse diye doktorum suyun gelir gelmez hastaneye gelirsin sezaryene alırız dedi. Şimdi çantalarımızı hazırladık hanımefendinin keyfini bekliyoruz
Allah hepimizi sağlıkla kavuştursun bebeklerimize ve hepimize bebeklerimizle mutlu güzel uzun ömürler nasip etsin inşallah
Çok sağol :) haklısın aslında önemli olan stres yapmamak rahat olmak. İnşallah tarih almama gerek kalmaz bir anda gelir diyorum ben de çünkü tarih beklemek beni gericek sanki:)Maşallah, rabbim sağlıkla kucağına almayı nasib etsin.
Bence de bekle, suyun gelirse hemen hastaneye gidersin.
Benim ilkinde 35 haftalık suyum geldi, birşey olmuyor endişelenme sakın zaten.
Ben çok sakindim, doktorum bile şaşırmıştı.
Aynı doktora gidiyorum ve gittiğimde "işte sorunsuz hastam geldi" der hep.
Ama hamileliklerim riskli gidiyor o ayrı mevzu
Çok seviyorum doktorumu çok...
Velhasıl, suyum bitmişti resmen, artık oğlumu hissediyordum karnımda, yuvarlaklık falan kalmamıştı.
Rabbim sağlıkla doğmasını nasib etti, zorunlu sezeryan olmuştum.
İnşallah bunda normal olur herşey
Allah bağışlasın canim :) InsaAllah ben de zamanında doğum yaparım:)Can'ım bende 40. Haftada doğum sancım başladı. Doktor en fazla Bi hafta dayanırsın bu sancıya falan dedi. Bebeğimin küvezi hazırlandı. Ben Allah'a sığındım doktora doğurmıcam benim kızım vaktinde doğacak inşlh dedim. Psikolojinin bunda etkisi emin ol %80. 30 da Bi hafta 32 de Bi hafta 34 te Bi hafta yattım . Doktorlar kız sen daha doğurmadın mı diye gülüyorlardı bana. Hastane evim oldu. Yavrum içim sabah akşam dua ettim. Kızım 38+5 te Allah'a şükür sağlıkla normal doğumla dünyaya geldi. Doktor bana azmin zaferi dedi. İnşlh şende öyle okursun
İnşlh bişey olmaz. Boş dua et inşlhAllah bağışlasın canim :) InsaAllah ben de zamanında doğum yaparım:)
Kanama çok az oluyor şimdilik hastanedeyim halâ
Ayy canım ya hala çıkarmadılar mı hastaneden? Gidişat nasıl? Doktorun başka bir şey dedi mi?Allah bağışlasın canim :) InsaAllah ben de zamanında doğum yaparım:)
Kanama çok az oluyor şimdilik hastanedeyim halâ
InsaAllah canim benimİnşlh bişey olmaz. Boş dua et inşlh
Plasentanin yukarıda olması çok iyi birşey dedi şimdilik kanamam var diye çıkarmıyorlar koldan damaryolundan antibiyotik yapiliyorum günde 2 kez NST ye bakıyorlar..Ciğer gelişim ignesini tamamladık dedilerAyy canım ya hala çıkarmadılar mı hastaneden? Gidişat nasıl? Doktorun başka bir şey dedi mi?
18 gun kuvezde kaldi ama suan cok sukur iyiyizAmin canım benim bebeğinin sağlık durumu nasil ciğerleri şimdilik
Maşaallah Rabbim hayırlı sağlıklı evlat eylesin18 gun kuvezde kaldi ama suan cok sukur iyiyiz
Her şey iyiye gidiyor desene :) çok sevindimPlasentanin yukarıda olması çok iyi birşey dedi şimdilik kanamam var diye çıkarmıyorlar koldan damaryolundan antibiyotik yapiliyorum günde 2 kez NST ye bakıyorlar..Ciğer gelişim ignesini tamamladık dediler
Çok teşekkürler hepinize ilgilendiğiniz dualarinizi eksik etmediğiniz için çok şükür iyiye gidiyor dedi doktor da şimdi kontrole gelicek heralde servise:) NST de sancım da yok,rahim ağzında açılma vs yok :)Her şey iyiye gidiyor desene :) çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?