Ben de öyle düşündüm inanki bi doğsun isircam her tarafını:)) eşim hafta sonları evi süpürüyor ben yemek,çamaşır, ütü yapıyordum onlar da iptal artık evde kayinvalidem var o yapar heralde :)Oyy kıyamam ben o miniğe ama doğunca poposundan ısır annesi seni bu kadar korkuttuğu için
Yat tabi biraz da keyfini düşünboşver işi gücü kimse bize iş yapıyoruz diye madalya takmayacak önemli olan bizim ve bebeklerimizin sağlığı. Tavsiyem Tut bir kadın gelsin temizliğe birkaç güne bir. Yemek işini de dışarıdan halledersiniz ya da kadına yaptırırsın.
1 kg 200 gr olmuş az önce usg ye girdim suyu filan yeterli:)Oyy kıyamam ben o miniğe ama doğunca poposundan ısır annesi seni bu kadar korkuttuğu için
Yat tabi biraz da keyfini düşünboşver işi gücü kimse bize iş yapıyoruz diye madalya takmayacak önemli olan bizim ve bebeklerimizin sağlığı. Tavsiyem Tut bir kadın gelsin temizliğe birkaç güne bir. Yemek işini de dışarıdan halledersiniz ya da kadına yaptırırsın.
Allah razı olsun canım dua edelim sürekli bebislerimize şu an risk devam ediyor ama dikkat ve istirahatle doğum haftasını uzatabiliriz dedi doktor
Uykuyu ve yatmayı seven biri olarak şu birkaç haftayı yatarak geçiririm:) sonra zaten dediğin gibi bebiş olunca tüm vaktimiz onlarla :)Bak bu iyi haber .. dinleneceksin annesi.. nasıl olsa doğunca uyumak dinlenmek yok full efor full uykusuz banyosuz gunler :) çok yaramaz bu minnaklar çookkk :)
Yık kayınvalideye yapsın her şeyi:) öyle oğlumun evi diye süzülmesin hiç, yardımcı olsun sanaBen de öyle düşündüm inanki bi doğsun isircam her tarafını:)) eşim hafta sonları evi süpürüyor ben yemek,çamaşır, ütü yapıyordum onlar da iptal artık evde kayinvalidem var o yapar heralde :)
Oy maşallah kuzuya tosun olacak desene:)1 kg 200 gr olmuş az önce usg ye girdim suyu filan yeterli:)
Kanamanın kesilmesine sevindim tatlım hastanede kalman daha iyi bir durum olunca müdahale ediyolar bnde snn kullandığın ilaçların aynısını kullanmıştım birde tavsiye veriyim erken doğumdan korkan anneler her ihtimLe karşı bebeğe kilo aldırmaya bakın günde 1 muz yiyin bebeğe çok güzel kilo aldırıyo oğluşum 28.haftada 1550 gr 44 cm doğdu.52 gün küvezde kaldı bnm erken olmasına rağmen normal doğum oldu açılmam olduğu için bebekde dayanmıştı çnki o yüzden sütüm ertesi gün geldi bebişime 3.5 ay falan süt verebildim 52 gün hastaneye götürüyordum sağıp hergün taburcu olduktan sonrada 1 1.5 ay falan yetti sütüm şuan mama yiyoruz.Sağlık durumu Allaha şükür iyi bir sıkıntımız yok kontrollerimiz devam ediyor hatta şuan karşımda gülücükler saçıyor Rabbim sağlıklı sıhhatli sizede nasip etsin bu duyguyu.. :)Sağol canim Allah'a şükürler olsun şu an kanama kesildi..Doktor dinlenerek gecireceksin hamileligini yerinden fazla kalkmamaya çalış her an yoğun bir kanamayla sezeryanla doğuma
Seninki 20. Haftadan 28. Haftaya kadar ertelenebilmis arada bayağı zaman var insaallah Rabbim sağlıklıca büyümesini nasip etsin..Peki bebeğinin sağlık durumu nasil şimdi canim? ne kadar kuvezde kaldı ? ssütün geldi mi
Ne guzel canim benim o haftaya gore kilosu maşaallah Allah nazarlardan korusun..gecen gün arkadaşım da doğum yapti 30. Haftada tam 1550 kiloyla doğmuştu onunki de ve seninki 28.Kanamanın kesilmesine sevindim tatlım hastanede kalman daha iyi bir durum olunca müdahale ediyolar bnde snn kullandığın ilaçların aynısını kullanmıştım birde tavsiye veriyim erken doğumdan korkan anneler her ihtimLe karşı bebeğe kilo aldırmaya bakın günde 1 muz yiyin bebeğe çok güzel kilo aldırıyo oğluşum 28.haftada 1550 gr 44 cm doğdu.52 gün küvezde kaldı bnm erken olmasına rağmen normal doğum oldu açılmam olduğu için bebekde dayanmıştı çnki o yüzden sütüm ertesi gün geldi bebişime 3.5 ay falan süt verebildim 52 gün hastaneye götürüyordum sağıp hergün taburcu olduktan sonrada 1 1.5 ay falan yetti sütüm şuan mama yiyoruz.Sağlık durumu Allaha şükür iyi bir sıkıntımız yok kontrollerimiz devam ediyor hatta şuan karşımda gülücükler saçıyor Rabbim sağlıklı sıhhatli sizede nasip etsin bu duyguyu.. :)
Çok sevindim. Artık hep yat dinlenmene bak ve moralini hep yüksek tut.Çok şükür canım kanamam kalmadı 24 saat dolmadan çıkarmayız dedi doktor az önce kontrole geldi..Haftalik proluton iğneye devam bir de celeskon (ciğer geliştirici ilac) iğne yapildim .adalat kullanicam
Canım öyle diyorsun da ona naz yapiyormusum gibi geliyor bebeğime üzülüyorum zaten onun önemsememesine anlam veremiyorum şu durumda bile kendini öne sürüyor az önce yanımdaydı kanamam kesildi anne dedim merakta kalmasın diye doktor istirahat verdi dedim hatta kendisi de duydu doktordan..Sonra doktor gitti abartiyolar eve gidince her işini de yaparsın ben de hamileligimde böyleydim 9 aylik olana kadar her işimi de kendim yaptım diyor çekiniyor insan sanki ben özellikle yapıyorum..Yık kayınvalideye yapsın her şeyi:) öyle oğlumun evi diye süzülmesin hiç, yardımcı olsun sanaişin şakası tabi bu yapar o da anne sonuçta sen de onun torununu taşıyorsun karnında.
Oy maşallah kuzuya tosun olacak desene:)çok sevindim canım valla her şeyin yolunda olmasına
ayyy insanların birçoğu aynı canım. Ben 7 ay kustum 3 ay da başımı kaldıramadım yataktan odadan odaya bile geçemedim ve resmen serumla beslendim, o halime ragmen ne laflar yedim. Herkes süper anne olmuş hamilelik döneminde bir ben böyleymişim ve naz yapıyormuşum falan filan.. ben de herkesin hamileliği farklı ben ağır geçiriyorum ne mutlu sana güzel bir hamilelik geçirmişsin diyordum yorum yapanlara.Canım öyle diyorsun da ona naz yapiyormusum gibi geliyor bebeğime üzülüyorum zaten onun önemsememesine anlam veremiyorum şu durumda bile kendini öne sürüyor az önce yanımdaydı kanamam kesildi anne dedim merakta kalmasın diye doktor istirahat verdi dedim hatta kendisi de duydu doktordan..Sonra doktor gitti abartiyolar eve gidince her işini de yaparsın ben de hamileligimde böyleyim 9 aylik olana kadar her işimi de kendim yaptım diyor çekiniyor insan sanki ben özellikle yapıyorum..
Sağol canım şimdi hastanedeyim çok sıkıldım ama 24 saat dolmadan gondermeyiz diyorlar :)
Senin kanama şikayetlerin kaçıncı haftada başlamıştı koyu renkli leke birikmesi gibi miydi?
Canım öyle diyorsun da ona naz yapiyormusum gibi geliyor bebeğime üzülüyorum zaten onun önemsememesine anlam veremiyorum şu durumda bile kendini öne sürüyor az önce yanımdaydı kanamam kesildi anne dedim merakta kalmasın diye doktor istirahat verdi dedim hatta kendisi de duydu doktordan..Sonra doktor gitti abartiyolar eve gidince her işini de yaparsın ben de hamileligimde böyleydim 9 aylik olana kadar her işimi de kendim yaptım diyor çekiniyor insan sanki ben özellikle yapıyorum..
ayyy insanların birçoğu aynı canım. Ben 7 ay kustum 3 ay da başımı kaldıramadım yataktan odadan odaya bile geçemedim ve resmen serumla beslendim, o halime ragmen ne laflar yedim. Herkes süper anne olmuş hamilelik döneminde bir ben böyleymişim ve naz yapıyormuşum falan filan.. ben de herkesin hamileliği farklı ben ağır geçiriyorum ne mutlu sana güzel bir hamilelik geçirmişsin diyordum yorum yapanlara.
Riskli durum olmasaydı tüm gece hastanede kalmazdın ve doktor uyarıda bulunmazdı. Biraz da sert bir üslupla konuş kayınvalidenle ve kim ne derse desin ben dinlenicem bebeğim için, bir kadın tutarım bize bakar der geçersin. Hiç sıkma canını.
Senin de zor geçmiş gerçekten canim Allah iyi anlayışlı ınsanlarla karşılaştırsin.Böyle olmasını biz de istemezdik ya tam tersi hamileligini kolay atlatanlara hep imrenmişimdir..Boyle dinlenmek gerek olunca hastsnelik olunca naz yapiyo oluruz. Bir de birşey olsa suçluyorlar insanı düşük yaptığımda o psikolojim yerinde değildi bir yandan senin yüzünden düştü bu çocuk diye sürekli başıma katkı kv kim ister bebeğini dünyaya getirmemeyiayyy insanların birçoğu aynı canım. Ben 7 ay kustum 3 ay da başımı kaldıramadım yataktan odadan odaya bile geçemedim ve resmen serumla beslendim, o halime ragmen ne laflar yedim. Herkes süper anne olmuş hamilelik döneminde bir ben böyleymişim ve naz yapıyormuşum falan filan.. ben de herkesin hamileliği farklı ben ağır geçiriyorum ne mutlu sana güzel bir hamilelik geçirmişsin diyordum yorum yapanlara.
Riskli durum olmasaydı tüm gece hastanede kalmazdın ve doktor uyarıda bulunmazdı. Biraz da sert bir üslupla konuş kayınvalidenle ve kim ne derse desin ben dinlenicem bebeğim için, bir kadın tutarım bize bakar der geçersin. Hiç sıkma canını.
Senin kayınvaliden de çok biliyormuş valla.
Hiç kulak asma sen kendi ve bebeğinin sağlığına odaklan.
Onların devir ile bizim devir aynı değil malesef.
Biraz aklı başında bir kadın olsa bu lafları hiç sarf etmezdi.
Devirler farkli ama düşünce yapısı hic değişmemiş hele bir de otoriter dediğim dedik bir kv varsa nasil davransan yaranamiyosun :)
Kesinlikle katılıyorum.
Benim de riskli durumum var bu aralar, zaten ilk doğumum erken olmuştu.
Bu maşallah kanama olmadan, rahat geçiyor hatta çalışıyorum.
Fakat geçenlerde felaket derecede sancım oldu, sanki rahmime biri bıçak saplıyor gibi.
Doktoruma danıştım hemen çağırdı bende gittim kontrole.
Rahimde birşey yok çok şükür fakat kasılmaların oluyor ve biz bunun olmasını istemiyoruz dedi.
Stres, yorgunluk, üzüntü bunlar sebep olabilir, o yüzden kendine dikkat edeceksin dinleneceksin dedi.
Yine progestan kullanmaya başladım haliyle, doktorum verdi.
Nitekim, kayınvalidem mecburen 3 gündür oğluma bakıyor, normalde annem ilgilenirdi.
Onlar bende olduğu için sanki o hamile ben onun etrafında dönüyorum gibi bir tablo çıktı ortaya.
İşten eve gidiyorum, masa kur topla, çocuk peşinde koştur derken dün fenalık geçiriyordum resmen yorgunluktan.
Baş dönmesi, karın ağrısı, vücut halsizliği falan mahvoldum, gittim annemin evine yattım dinlendim biraz kendimi toparladım ondan sonra kendi evime geçtim.
Kayınvalidelere bakarsan onlar en mükemmel çocuğu doğurup, en mükemmel şekilde hamilelik geçirip, en mükemmel gelin oldular zamanında... Sanki hiç dertleri olmamış hiç hastalanmamışçasına davranıyorlar.
Sen de çok dikkat et bu arada..Birak yapsın geliyorsa o kadar bir de riskli hamilelik geciriyorsun tabi insan çekiniyor ama umursamaSenin kayınvaliden de çok biliyormuş valla.
Kesinlikle katılıyorum.
Fakat geçenlerde felaket derecede sancım oldu, sanki rahmime biri bıçak saplıyor gibi.
Rahimde birşey yok çok şükür fakat kasılmaların oluyor ve biz bunun olmasını istemiyoruz dedi.
Stres, yorgunluk, üzüntü bunlar sebep olabilir, o yüzden kendine dikkat edeceksin dinleneceksin dedi.
Nitekim, kayınvalidem mecburen 3 gündür oğluma bakıyor, normalde annem ilgilenirdi.
Onlar bende olduğu için sanki o hamile ben onun etrafında dönüyorum gibi bir tablo çıktı ortaya.
İşten eve gidiyorum, masa kur topla, çocuk peşinde koştur derken dün fenalık geçiriyordum resmen yorgunluktan.
Baş dönmesi, karın ağrısı, vücut halsizliği falan mahvoldum, gittim annemin evine yattım dinlendim biraz kendimi toparladım ondan sonra kendi evime geçtim.
Kayınvalidelere bakarsan onlar en mükemmel çocuğu doğurup, en mükemmel şekilde hamilelik geçirip, en mükemmel gelin oldular zamanında... Sanki hiç dertleri olmamış hiç hastalanmamışçasına davranıyorlar.
Amin canım benim bebeğinin sağlık durumu nasil ciğerleri şimdilikTum hamileler insallah vaktinde dogum yapar.3 erken dogum yaptim.3.cocugum suan 42 gunluk daha premature ne demek iyi bilirim.
Allah yardimcin olsun.insallah vaktinde saglikla kucagina alirsin.
Öyle yapıcam artık kuzum bebegimden önemli değil gerçekten dün o korkuyu yaşayınca anladimÇ
Çok sevindim. Artık hep yat dinlenmene bak ve moralini hep yüksek tut.
Gerçekten çok doğru canim benim kv zaten evlendiğinde kendi kvsi vefat etmiş ve çekmeyen çektiriyor bence..Annem zamanında babaannemden çok çekmiş ve eski zamanların anlatılmasına tahammül bile edemez biz yaşadık bi de şimdikiler mi yaşasın aynı şeyleri düşüncesinde o da..
Sadece kayınvalideler değil ki etraftaki birçok kadın aynı. Hepsi zor hamilelik geçirmiş ve süper anne, bakıcı, eş olmuşlar. Her işlerini yapmışlar şimdiki hamileler nazlıymış kıpırdamıyorlarmış falan filan.Senin kayınvaliden de çok biliyormuş valla.
Kesinlikle katılıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?