Premature Bebekler erken doğum sebebim enfeksiyon

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaslar banada serklaj uygulandi yinede sorunlu gebelik geciriyorum iki gundur akintimin rengi degisik geliyor bal rengi gibi acaba enfeksiyon olabilirmi .ama koku yok doktorumu aradim ameliyat gunuymus bugun yarin aricam ama yinede korkuyorum daha cok erken dogum icin 23 haftalik hamileyim.ins bu defa bebegimi kucagima sag saglim hayirlisiyla alirim.

slm arkadaşlar ben de idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle 33+5te doğum yaptım,ilk önce anlaşılmadı nedeni,30.haftada aniden suyum gelmeye başladı az az,haftasonu olduğu için acil doktoruna gittik birşey anlamadı,ultrasonda baktı bebeğin suyunda azalma yok,idrar kaçırıyorsun dedi ama ben emindim su olduğuna.pztesi doktoruma gittim tahlil yaptı,idrar yolu enfeksiyonu olmuşun dedi,bir kutu antibiyotik verdi,yine ultrasonda bakıldı bebeğin suyu değil dedi.1 hafta sonra tekrar gittim(ama o hafta boyunca günlük 6-7 ped değiştiriyordum su geliyordu sürekli)ultrasonda bir baktı doktor bebeğin suyu azalmaya başlamış dedi,enfeksiyn beeğin su kesesini delmiş dedi,akciğer geliştirici iğne verdi,kullandım.her hafta kontrole gittim,en son gittiğimde yani 33+5te bebeğin 1 cmlik suyu kalmış,gelişimi 2 hafta gerilemiş,anne karnında 300 gr vermiş yavrum,sadee kalbi atıyor dedi doktor bu bile mucize dedi..ultrasonda göründüğü kadarıyla sadece başı ve kolunun bir bölümü suyun içerisindeydi,diğer yerleeri susuzdu.hemen ameliyata alıoruz dedi,şok oldum.55 gün küvözde kaldı yavrum bağırsak yetmezliği nedeniyle.çok şükür şimdi iyi.ben doktorumu iyi seçemedim bulunduğum yerde doktor sıkıntım da vardı.size tavsiyem eğer kronik olarak idrar yolu enfeksiyonunuz felan varsa mutlaka ilk aydan itibaren tahlil yaptırın,bende kronik sistit vardı,doktora söylemiştim umursamadı hiç.bir daha ki hamileliğimde öncelikle doktorumu iyi seçeceğim ve tek doktorla yetinmeyeceğim.Allah hepimizin yardımcısı olsun

arkadaşlar bende de enfeksiyon var ama nerde oldugu birtürlü bulunaıyor.29 haftalık hamileyim crp 20 ile 22 arasında gidip geliyor. ama dr bebeğimin iyi oldugunu onda hiç bir problem görünmediğini söylüyor ben anlayamadım bendeki sorun ne işin tuafı drlarda anlayamıyor

bende aynen bu durumdayım.. hastaneden yeni cıktım. senın doğumun nasıl oldu bebegin iyimi ona enfeksiyon gecmış mıydı ? lütfen cevap yazarmısın acil cok merak edıyorum

bendede enfeksiyon çıkıyo en son 17,7 di 16 ya düşmüş referans aralığı 4 10 arası dr neden olduğunu soylemedi antibiotik kullanıyorum :(

Ben de geçen Çrş günü sancıyla ve kasılmaya hastaneye yetiştim. Dr.um ilk USG'ye aldı ve kızıma baktı gayet iyi bir sıkıntısı yok hemen idrar testi yapalım dedi.Büyük ihtimalle idraryolu enf. dedi.
O arada sancı giderici serum bağladılar.Biraz rahatladım.Tahlil sonuçları gelince anladıkki gerçekten idraryolu enfeksiyonuymuş.
Çok üst düzeyde dedi ama değerini bilmiyorum.Elimde bir tahlil raporu var ama çok karışık.Sadece Dr dediki bu dönemde çok riskli erken doğum riskin var hemen antibiyotiğe başlıyoruz eğer fayda etmezse hastaneye yatışını yapıp damar yolu tedavisine alıcam dedi.
Şimdi antibiyotik içiyorum zorla çünkü çok midemi bulandırıyor sanırım ağır geliyo. Yarın akşam biticek antibiyotiğim. Salı-Çrş gel tekrarlıyım testi dedi Dr.
Eğer azalma varsa ne ala yoksa bende hastanelik olucam galiba.Dayanmaya çalışıyorum kızım daha çok küçük.
Nerden çıktı bu iş anlamadım... Hepinize geçmiş olsun Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin,sağ salim alalım kucağımıza miniklerimizi inş.

16. haftamda astım geçirdim ve kanım mikrop kaptı serum takıldı kortizon verildi doktor ciğerlerimin yüzde 50sinin çalışmadığını söyledi hava ilaçı ve antibiyotik verdi allaha şükür ikimizde iyiyiz 26+3 üm

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Bende de idrarda enfeksiyon çıktı antibiyotik kullandım geçti tekrar test yaptıracağım. Malesef bazı doktorlar önemsemiyor test yaptırmıyor testi ben talep ettim. Dikkatli olunması gereken bir durum her ay yaptırmak gerekiyormuş

Back
X