evet aynen dediğin gibi erken doğsun diye iğne yapılır mı... bebeğin anne karnında geçirdiği her saniye kıymetliii....erken doğma riskine karşılık rahatlıkla nefes alabilmesi için... kendi nefes alamzsa kuvezde kalması gerekecek çünkü.... hazırlıklar 1 günde bile olur gereknleri alırsınız hastane çıkışı bez falan... sağlıkla bir doğsun da...bu iğne çocuğun erken doğması için değil de erken doğarsa yaşaması için yapılıyor değil mi? bilgisi olan varsa memnun olurum bende öyle düşünüyorum 4-5 hafta daha dayanırsak iyi olur. işin garip tarafı eşimle heryeri döktük ev düzenliyoruz fazlalıklar atılıyor bebeğe yer açılıyordu. ama bebişimin hiç eşyası yok onuda hafta sonu alacaktık. artık hemen bir doğum çantası alalım askıya asalım sonrasını temin ederiz dedik. dün erken doğum olabilir lafını duyunca şok olduk bizim hazırlığımız yok demeye başladı eşim güldüm adam şaşkın şaşkın bakıyor. kabızlık için kayısı ve anüse zeytinyağı deneyeceğim. ilaç almak istemiyorum. dr. da vermedi zaten
merhaba hanımlar doktora göre 30 haftalık hamileyim. kabızlık sorunum vardı dün okulda rahatsız oldum tuvalette 20 dk aralıklarla ıkınarak dışkımı yaptım. bu kadar ıkınmak doğru değil biliyorum ama oturduğum yerden kalkamıyorum çok kötü bir durumdaydım illaki dışkımı yapmalıydım. sonrasında damla damla kan geldiğini farkettim. hemen hastaneye koştum dr. muayenede erken doğum tehdidi var dedi. şok ldum bugüne kadar en ufak akıntım ağrım vs. yoktu yani normal hamilelik sıkıntıları dışında problem yaşamadım. hastaneye 1 gece yattım. çocuk için ciğer geliştirici iğne ve düşük iğnesi vurulduım ilk kanamanın dışında kanamam olmadı. eve geldim dinleniyorum rapor istemedim görevimde terfi aldım illaki gitmem lazım. masamda oturur kendimi yormam diye düşündüm. ama şimdi 1 damla kan geldi canım sıkıldı. yine kendimi takip edeceğim inşallah sorun büyümez ne olur bana dua edin 37. haftaya kadar çalışayım diyorum. dr. 2 hafta sonra gel dedi birde her hafta için iğne verdi bu iğnede çocuğun ciğer gelişimi içinmiş. zor bir durum Allahım herkese yardım eder inşallah.
evet aynen dediğin gibi erken doğsun diye iğne yapılır mı... bebeğin anne karnında geçirdiği her saniye kıymetliii....erken doğma riskine karşılık rahatlıkla nefes alabilmesi için... kendi nefes alamzsa kuvezde kalması gerekecek çünkü.... hazırlıklar 1 günde bile olur gereknleri alırsınız hastane çıkışı bez falan... sağlıkla bir doğsun da...
canım bende ilaç kullanmadım ama çok beter bir durum wc sorunu... vazelin krem varya onu masaj yaparak sür makatına ...ve içeri doğru it parmağınla ... orayı sürekli nemli tutmaya çalış...
hiç korkma canım eger riskli bir durum olsa acılman olurdu. ben 2 kere erken doğum yaptım. ikisindede bikaç damla kanama oldu acile gitiim. ilkinde 4 cm acılmam vardı 22 haftalıktı bebeğim. 17 saat sancıdan sonra canlı doğum ve bir dakika sonra bebegimi kaybettim. 2. bebegim 24 haftalıkken kanama oldu 2 cm acıklık vardı acil dikiş atıldı. 26 hafta 5 günlükken doğum oldu. 3 ay küvez macerası sıkıntılı günler falan hepsi gecti cok şükür
Allah senin ve bebeginin yardımcısı olsun
Siz olmadan da isler yururmerhaba hanımlar doktora göre 30 haftalık hamileyim. kabızlık sorunum vardı dün okulda rahatsız oldum tuvalette 20 dk aralıklarla ıkınarak dışkımı yaptım. bu kadar ıkınmak doğru değil biliyorum ama oturduğum yerden kalkamıyorum çok kötü bir durumdaydım illaki dışkımı yapmalıydım. sonrasında damla damla kan geldiğini farkettim. hemen hastaneye koştum dr. muayenede erken doğum tehdidi var dedi. şok ldum bugüne kadar en ufak akıntım ağrım vs. yoktu yani normal hamilelik sıkıntıları dışında problem yaşamadım. hastaneye 1 gece yattım. çocuk için ciğer geliştirici iğne ve düşük iğnesi vurulduım ilk kanamanın dışında kanamam olmadı. eve geldim dinleniyorum rapor istemedim görevimde terfi aldım illaki gitmem lazım. masamda oturur kendimi yormam diye düşündüm. ama şimdi 1 damla kan geldi canım sıkıldı. yine kendimi takip edeceğim inşallah sorun büyümez ne olur bana dua edin 37. haftaya kadar çalışayım diyorum. dr. 2 hafta sonra gel dedi birde her hafta için iğne verdi bu iğnede çocuğun ciğer gelişimi içinmiş. zor bir durum Allahım herkese yardım eder inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?