Erken doğum yaptım bebegim zayıf:((

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar bende haziranda bekledigim dogumu mayısın ortasında yaptm. suyu azaldıgı için hemen önce suni sancı verildi sonra sezeryanla alındı.
saglıklı cok sukur ama ödüm kopuyor birşey olacak diye 2klo dogdu cok minik. şimdide sürekli kusuyo kücük oldugu için tam detaylı bakamıyorlarda. bebegi böyle olanlar baana biraz akıl versin lütfen

bolbol emzirin kendınızde süt yapıcak şeyler yıyın ve dınlenemeye özen gösterın çok yakın arkadaşımın bebeğide aynı durumdan erken doğdu oda 2kıloydu 2 ayda toparladıı ılk ay mama verdim demişti arkadaşım sızın sutunuz bolsa mamaya bulaşmadan emzırın bence sağlıklıysa kıloyu çokta dert etmeyın kusması hakkında doktor ne dıyor ki yenı doğan bebeklerın çoğunda vardır kusma sorunu bebeğinizi sağlıkla gulegule buyutun

Çok şükür sağlıkla kavusmussun yavruna..
Allah analı babalı büyütsün.
Kilo konusunda da cabuk toparlanır annesi ama kusma icin bir şey denmedimi?
Yenidoğanlarda reflü sık görülüyor, bu sebepten olabilir

Canım öncelikle Allah analı babalı büyütsün.Aralık ayında kız kardeşim 36 haftalık doğum yapmak zorunda kaldı.yüksek tansiyondan dolayı.bebek 1900 gr doğdu.ve 10 gün hastanede yattı.şimdi görsen maşallah el kadar doğan o değil sanki.bir güzel kilo aldı ve büyüdü.
burda önemli olan senin moralinin iyi olması.anne sütü moralden çok etkilenir.bebek ememiyorsa bile gögüslerini sağ.boşalsınki yeni sür üretsin.ve bol bol sıvı al.önemlisi bu .bol sıvı.önemli olan bebeğin zayıflığı değil sağlılı olması.erken doğduğu için bazı problemler olur.doktor tabikini bırakma.ve gögüslerini sağki tekar süt üretsin.birde birini emzirince ya da sağınca bir dahaki sefere diğerini ver.
moralini yüksek tut.herşey yoluna girecek merak etme...

canım benım hıc uzulme ama bebegını doktora gotuurmeyı ıhmal etme.
kendımden ornek verecegım..bebek bezı dahıl olmak uzere 1.5 kılo dogdum.
suan 174 boyundayım 64 kıloyum..
sut emıyomu.. ben anne sutu bıle emmemısım.sureklı sma denen mamayla buyumusum. gayet saglıklıyım.
ama sureklı takıp etmen gerekıyo..annem benı sureklı hastaneye goturuyomus. o yuzden sende sıkılma hıc.

cok teşekkr ederm canlarımmm. suan gayet iyi emiyor umarım hep böyle gider. doktora götürdüm bogazına bakmadı cigerleri felan iyi dedi kaka idrar tahlili verdik bekliyoruz sonucu. reflu hakknda bısey denmedı ama cogalırsa yine götürmeyidüşünüyorum doktora. hepinize ayrı ayrı tesekkr ederm.

Allah hayırlı ,sağlıklı bir ömür versin öncelikle (=
benim abim de 1.75 kg doğmuş, ayını doldurmadan bide, küvez de kalmış falan hatta görenler yaşamaz diyolarmış ama abimin maşallahı var şu an 24 yaşında gayet sağlıklı (= doktorunuzun ne dediği önemli , abim için mesela parmağını avcuna koymuş doktor , sıkı sıkı tutunca , birşeycik olmaz korkma demiş , öyle de olmuş zaten..telaş etmeyin , doktor kontrollerinizi aksatmayın yeterli olur (= etrafın ne dediğini de pek umursamayın tavsiyem , çünkü annem vaktiyle gereksiz yere çok üzülmüş..

canım ben çocuk gelişimcisiyim, aileler hep sorar erken doğmasının bir dezavantajı olur mu diye bana. Bu sadece 0-2 yaşta önemlidir, 9 aylıksa mesela, 8 aylık gibi gelişim testi yaparız ona ama 2 yaştan sonra yaşıtlarını yakalarlar ve erken doğumun bir önemi kalmaz

Mrb canim yapacagin en guzel sey onu sik sik emzirmek ozellikle geceleri nekadar cok emzirirsen okadar cabuk toparlar 1haftada bile hizla gelisme gosterir sizde bol bol sivi tüketin

Kusmasininda çok ciddi oldugunu dusunmuyorum yenifoganlarda ilk aylarda sik olur bu durum mide kapasitesi arttikca gecer file file buyutun

Benim de ikizlerim 35. Haftada 2 şer kilo olarak dünyaya geldiler. Öncelikle bebişin henüz çok küçük olduğundan memeyi emerken çabuk yorulabilir emzirirken işaret parmağınla hafifçe çenesine destek ver , bol bol emzir özellikle 2 saati geçirmemeye bak ki hem sarılık olmasın hem emme gücü artsın hem sütün bollaşsın hem de bebeğin kilo alsın. Kusması da mide gazını tam olarak çıkartmadığından olabilir emzirdikten sonra gazını birkaç kere çıkartmasını bekle tek seferde çıkartmasıyla yetinme, emzirdikten sonra gaz çıkartma ve dik tutma işlemin 20 dakika sürsün. Her ihtimale karşı yan yatış yastıkları var onlardan bir tane edinir de o şekilde yatırırsan senin de bebek sırt üstüne geçti mi diye düşünmediğinden kafan rahat eder hem de bebek için güvenli olur. Merak etme bebiş öyle bir hızla büyüyecek ki sen bile şaşıracaksın :) Allahanalı babalı büyütsün :)

Allah sağlıklı bahtı açık etsin bebeğinin,

kuzenimin bebeğide küçük doğdu ,oda kusmaya çok meyilliydi ,azar azar daha sık emzirmeye başladı daha kolay atlattılar bu süreci

biberonla destekledi ..

rabbbim yanınızda olsun bian evvel sağlıklı bir bebek olur inşallah

benim kızımda çok zayıf doğdu çok şükür büyüdü sağlığıda yerinde
süt yapacak yiyecekler tüket
bol bol emerse güzel gelişir anne sütünden vazgeçme tabi sütün yarıyorsa ve varsa inş.
ayrıca bebişinde hayırlı olsun sağlıkla büyür inş.

Suyu azaldı diyen devlet doktoru mu özel doktor mu ? Suyun gelmiş miydi? bunları merak ettim. Benim yeğenim de 2690 gr doğmuştu şimdi tosuncuk maşallah şimdi 4 yaşında 20 kiloya yakın, anne sütünü bol ver hiçbi şeycik olmaz bebeğine mama takviyesine gerek yok sütün varsa. Kusmaması için de emzirmelerden sonra bi süre ayakta tut yarım saat gibi yatırma mide içeriği kapakları zayıf olduğu için yukarı geliyor zamanla o kapaklar becerikli hale gelecek

Bende 35+6 günlük 2.310 gram olarak dünyaya getirdim kızımı. İnan düşük ağırlıklı doğan bebekler çok daha çabuk toparlanıyorlar hiç kafana takma.

Bu arada sağlıkla büyüt minik yavrunu. Sık sık emzir, göreceksin çok çabuk toparlanacak.

her iki yerde dedi cnm ama devlet yatıs verdi devlet hastanesınde dogum yptm. suyum geliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…