Premature Bebekler Erken duğum yapan varmı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Esmaberivan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2017
18
2
1
34
Arkadaşlar yardımcı olun 32 haftalık erken dogan oğlum zatureden yuğumn bakımda sekiz gun oldu cok korkuyoruz
 
Canım çok geçmiş olsun. Akciğerleri geç gelişiyor bebeklerin. O sebeple erken doğan bebekler yoğun bakımda kalıyorlar.
Bu normal bir süreç aslında. 35 veya 36 da doğan bir sürü arkadaşımın bebeği bile yogunbakim da kaldı. En son 36. Haftada doğan bir bebeğin 14 gün kadar yoğun bakımda yattığını duydum. Zatürre biraz seni korkutmuş olabilir ama korkma inşallah sağlıkla bebeğine kavuşacaksınız.
Sütun geldi mi, süt veriyor musunuz?
 
Benim erkek kardeşim 30 sene önce 26 haftalık doğmuş ve aylarca kuvözde kalmış, eve alındıktan sonra da böbrekleri ile ilgili bir sorun oluşmuş ve 1 ay yoğun bakımda kalmış yine.
Şuan 30 yaşında ve gayet sağlıklı.
Umarım böyle bir örnek biraz olsun içinizi rahatlatır... çok geçmiş olsun... Bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza yakın zamanda alırsınız umarım.
 
Yeni dogar dogmazmi zaturre oldu.suan ne kadarliksiniz.Allah acil sifa versin ins.
Premature bebeklerin hastaliklara yakalanma riski zamaninda dogan bir bebege gore daha fazla.
 
Erken dogum yapan varmi demissin.3 cocugumda erken dogdu.3.cocugum 32 haftalik dogdu.10 gun sonra 6 ayimiz dolcak
 
Cigerler gelismediginden bize surfaktan yapildi 2 gun uyuyuldu sonra yavas yavas kendi basina nefes alabilir konuma geldi.birde emme refleksi gelismesi beklenildi.18 gun kuvezde kaldiktan sonra taburcu olduk ilk ay kilo alamadik.sonraki aylar 1 er klo aldik hep.
 
Mrb bayanlar ben 33 haftalik erken doğum yaptm oğlum suan 3:5 yasinda 1,600 gr doğdu 22 gün kuvezde kaldı sorunlu bir gebelik ve sorunlu bebekti çok şükür çoğunu atlatik kalbinde delik vardı kapanmak üzere iki defa fidik ameliyati oldu kasiklarindan göz sorunu oldu çok şükür hepsini atlatikk ama bende bittim bu arada kalbim sıkılıyor aklıma geldikçe o günler ama elhamdullah bu günümë suan cok aktif bir çocuk 15 kgboyu 97 cm suan korkmayın dua edin ben bile.zaman geçsin oğlum.buyurmu acaba derdim çok zordu ama.oldu darısı o kuvez kapısında bekleyen bütün annelere olsun yapacağınız en büyük şey SABIR VE DUA VE GÜÇLÜ ben böyle ayakta durdum.unutmayın siz MUCIZE ANNELERISINIZ!!!!!
 
Bna yardim edebilir misnz,33.haftalik dogum yaptim 17gun kuvozde kaldi cok sukur iiz ama meme mi emmio,gogus ucunu denedim.kasikla verincede busefer kilo alimi az oluck die korkuorm bgn 30gunluuz
 
allah şifa versin bizde 25 haftalık doğduk 63 gün küvezde kaldık şükür evimizdeyiz 3.5 aylık olduk inşallah sizde allahın izniyle iyi olursunuz
 
33 haftalık doğum yaptim salı günü 43 cm 2140 gr.bir kız bebeği geldi dünyaya fakat bugün 5.günü 5 gündür kovezdeyiz doğum yaptığım hastanenin yoğun bakımı berbattı başka hastaneye sevk ettik bebeğin solunumunda sıkıntı var entube cihazında 5 gündür birde pda damarında açıklık var bu durumda olanlar kaç gün kövezde kaldılar sütümü sagip veriyorum ama bebeğime dokunamıyorum bile.. doktor sadece pda ve solunumunda sıkıntı var bir de enfeksiyonu fazla dedi dua edin kızlar:(
 
Back
X