Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Eğer sen gerçekten bunu kaldırabilecek olgunluktaysan, evliliğin oyun olmadığını filmlerdeki gibi ask meşk vs olmadığını gerçekten kavramışsan, evlilikle birlikte üzerine yüklenecek sorumluluklara hazirsan, eş adayının gerçekten ölene kadar beraber yasayabilecegin biri olduğundan eminsen, son olarak ailen de onay vermişse neden olmasın?

Hem çocuk açısından da iyi oluyor. Evlenir evlenmez hemen çocuğum olsun telaşına düşmezsin 4-5 yıl esinle vakit gecirirsin. Obur turlu geç evlenince de çocuğum olmazsa korkusu oluyor.

Okuma konusunda da esin destek oluyorsa ve şartlarınız buna uygunsa onda da sorun olmaz inşallah. Ben uzaktan eğitim 2 sene okudum evliyken baya bir zor oluyor aslında onca sorumluluk arasında ders çalışmak... kaç kere niye uğraşıyorum bırakıcam bu okulu diye isyan ettim eşim sağolsun hep moral motivasyon verdi destek oldu yoksa pes edebilirdim...

Gereksiz. Net

28 yaşımda evlendim.

Gençliğimin verdiği enerjiyle her şeyi yaptım. Evlenirken içimde kalan hiçbir şey yoktu. Gezdim, tozdum yeni insanlar yeni yerler keşfettim, daha çok okuyabildim. Daha çok zamanım vardı kendime dair.

Evlenince de bunlar yapılabilir ama yarı yarıya.. Çünkü nur topu gibi sorumluluklarınız oluyor. Zaman ve enerji bunun yanında para yönetimi yapmak bile belli bir zaman alıyor.

Bence doğru bir fikir değil.

Önce okulunu bitirmelisin, sonra çalışıp biraz para biriktirmelisin. Zaten bu süre zarfında karşındakini daha iyi tanımış olacaksın. Evlendiğinde maddi yönden sıkıntı olursa eve mutsuzluk hakim oluyor. Ne kadar seversen sev karşındakini. Ayrıca evlenip ancak açıköğretim mümkün. Örgün eğitim bir şekilde aksar. Sonra sen okursun eşin sana ben çalışıyorum dırdırı yapar diyelim okuyamadın bide. Bu sefer sen eşine senin yüzünden okuyamadım dırdırı yaparsın. Oyun değil, oyuncak hiç değil. Çok iyi düşünmek ve öncesinde sağlam adımlar atmak lazım. Sadece birlikte yaşamak için değil. Birlikte ömrünü geçirmek için planlar yapmak lazım. 20 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum. Bilmem anlatabildim mi?

Zorlandin mi peki

Elbette zorlandım ama bedenen zorlandım.
Yani hem derslere hem ev işlerine yetişmek konusunda zorlandım.

Ama eşim tarafından çok şükür hiç zorlanmadım.
Her konuda destek oldu. Temizliğin eksik yapılmasını veya bazen evde yemek olmamasını hiç eleştirmedi.
Bence iş eşte bitiyor.

Örgün okudum ben bu arada.
Dersim genelde 9'da başlayıp 15.30 bitiyordu.
Ben eve gelene kadar 16.30'u buluyordu.

ben 25 yaşında evlendim. evlenmeden önce yüksek lisansa başlamıştım. ayrıca çalışıyordum. tez yazmak zorladı beni ama bir şekilde okul bitti. hem iş hem okul hem ev zorluyor. ben ev konusunu salmıştım.

eşimden şükür memnunum. ama onu daha önce tanıyıp evlenseydim üniversiteden birşey anlamaz ve ideallerim olmazdı.

Ben 26 yaşındayım ve 16 yaşımdan beri görüştüğüm kişiyle kısmetse bu yaz evlenme kararı aldık. Bu süreçte üniversite kazanma, okuma, meslek edinme derken çok defa evlenelim artık deyip yok yok daha sonra dediğimiz oldu. Şimdi geriye bakıp düşündüğümde ise hayatımdaki kişi hep aynı kaldı ama ben o kadar değiştim ki çünkü büyüdüm eğer evlenmiş olsaydım ve bu değişimle karşımdaki kişiye olan sevgim değişseydi ya da onun bana olan sevgisi çok pişman olurdum. Çünkü bence 30 yaşına kadar insan karakter ve ruh olarak değişim sürecinde oluyor. Halbuki 19 yaşımda kendimden çok emindim tüm yaptıklarımda ve sanki o zamanki fikirlerim hep aynı kalacak gibiydi. O yüzden bence beklemelisin kendini keşfetmelisin eğer şuan evlilik düşündüğün kişi o zaman da hala yanındaysa o zaman daha fazla uzatmayın derim ama şimdi bekle benim kadar beklemene gerek yok ama en azından 23-24 yaşlarını bekle göreceksin ne kadar çok değişeceğini...

Ben 21 yaşında evlendim. Şuan 27 yim. Yeni evlendiğimde evliliği kendim tercih etmiş olmama rağmen yorucu geldi. Tartışmalarımız bile anlamsız gereksiz konulardan olurdu. Zaman geçtikçe oturdu. Şimdiki aklım olsa 25-26 dan önce evlenmezdim. Çok şükür çok iyi bir eşim olmasına rağmen ben evliliği zor otutturdum çünkü aşırı rahat bir yapım vardı Geç saatlere kadar gezmeler vs. Evlenince iş değişiyor.

Okul mevzusuna gelince ben lise mezunuydum eşim ortaokul. Önce onun liseyi açıktan bitirmesini bekledim. Bitirdi. Sonrada birlikte üniversite sınavına girdik aynı önlisans bölümünü yazdık ve nasipse haziranda okulumuz bitiyor. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…