Erken evlenmek sizce n kadar iyi?

Aaaa o şanslı benmiymişim
Yanlışlıkla birini kibledim yazını görünce gülme krizine girmiştim meğer benmişim iyi mi
Hemen İstanbul Üsküdara bol muzlu çikolatalı bir meyve sepeti alayım
Ayıp şu yaptığın,bol muzzzluuu çikolatalıı ayyyyy

21 yasindayim suan evlilik dusunebilecegim bir erkek arkadasim yok kaldi ki suan sadece hangi insan bana gore diye deneme yanilma zamanimdayim. O olmazsa oteki bu da olmazsa otekisi
bir kac es dost var benim yaslarimla evlenmeyi planliyor. Akillarinin ustlerine oturduklarini falan dusunuyorum. Yani annenin evinde dort bacagini sermek varken neden bir suru sorumluluk altina giresin ki?

sevginde disarida ye ic gez sonra herkes kendi evine. Ayrica bir erkegin her halini gormek istemiyorum suannn ddddd

ayrica cocuk icin yorum yapanlar olmus. Sorf cocugun ile aranda cok fazla yas olacak diyede kendi gencligini hayallerini egitimini tehlikeye atmamali insan buyuk bir risk bu.

30 yasında evlendım, o zamana kadar gezdım tozdum flortlerım oldu, unıversıte hayatını doyasıya yasadım, farklı ıs tecrubelerım oldu, farklı ortamlarda farklı ınsanlarla tanıstım hepsı hayatıma renk kattı, esımle 25 yasımda tanıstım 30 yasımda ıken evlendık bes yıl ınıslı cıkıslı cok gunlerımız oldu cıcm ayını bıle bekarken yasadık cunku bır sure bırlıkte yasadık...
ıyıkı erken evlenmemısım cunku bunların hıcbırını yasayamazdım, evlenınce sorumluluklar artıyor, artık ben degıl bız oluyorsun, bu demek degıl herkes bırbırının aynı -farklılıklar cok oluyor ve bunları dengelemek ıcın cok caba sarfetmek gerekıyor bellı bır zamandan sonra hayat rutıne baglıyor ıster ıstemez....
o nedenle once oku-ekmegını elıne al-kazandıgın paranın tadını cıkar-hayatta bıreysel yapılabılecek bazı seylere doydugun an evlen, egerkı oncesınde bırlıkte yasama sansın olmadı ıse ılk bır yıl cocuk olayına gırme ama bızım gıbı ısen yasta musaıtse hemen cocuk yap ve yaşa gıt

Herseyin bir zamani var
19 yasinda evlenmekten daha guzel yapilacak seyler vardir okumak, yuksek lisans yapmak,dunyyi gezmek,dil ogrenmek, para kazanmak, kazandigin parayla once aileni mutlu edecek jestler yapmak, tatile cikmak gibi
Mal gibi evlenip de napicam? Keske 19 ysinda olsam da evlenmek icin bir 10 yil daha zamanim olsa diyorum
30 yasinda evlendim bu arada

Ben olaya okumak ya da okumamak olarak bakmıyorum. Okumayacak dahi olsa bir kızın 19 yaşında evlenmesi yanlış.

Kendimi düşünüyorum 19 yaşındayken karakterim oturmamış, ne istediğini bilmeyen aklı havada bir genç kızmışım. O zaman dünyanın en olgun insanı olduğumu düşünüyordum. Artık erişkindim, kendi kararlarımı alabilir kendi doğrularımı bulabilirdim. Palavra hepsi, kendimi kandırmışım. Daha çocukmuşum.

19 yaşında birlikte olduğum adamla evlenseydim -ki 22 yaşıma kadar sürdürdüğüm sonradan dank eden bir ilişkiydi- muhtemelen şimdi iki çocuklu boşanmış bir kadın olurdum.

19 yaşımdan evlenene kadar yaptığım şeyleri evli olsam yapamazdım. Kızkıza tatile gidemezdim, arkadaşlarımda sabahlayamazdım, gece eğlenmeye çıkamazdım. Bunları yapsam da yanımda bir adamla yapmak zorunda kalırdım. Bu da sanırım o yaşlarda en son isteyeceğim şeydi. Okuldan sonra arkadaşlarla bir yerde iki saat vakit geçireyim desen olmaz, sorumluluklar evde seni bekler. Herkes bir evde toplanmış finallere çalışırken sen kendi evinde olmak zorunda kalırsın. Ev sorumluluğu her zaman okul sorumluluğunun ve sosyal hayatının önünde olur. Ne gerek var? Evlilik kaçıyor mu?

Şu gençligi yasamak ne Allah askina.. 30 yasina kadar bekar durup dunyayı dolaşan kaç kisi var dunyayi birak turkiyeyi dolanan kaç kisi cikar ortalamaya vurunca? Bekarken yapilip evliyken yapilamayan ne var mesela? Gezmekse evliykende gezdim, sabahlara kadar gezdim hemde, farklı sehirlerde gördüm.
.canım istemesse yemek yapmadim pijamayla oturup keyif cattım butun gun takildim. Hunharca sırf kendime alisveriste yaptım.Yani bekarken yapıp evlenince yapmadıgım bisey yok benim.Yapamayanlarin kendi problemi.En fazla cadaloz kaynana, kayin derdi çikıyor evlenince, 30 yasinda evlenenince kaynanalar sorun çıkartmıyor mu? Maddi olarak bir engel yoksa ve evlenmeye karar verdiğin biri varsa 30-35e kadar beklemenin bir alemini göremiyorum.

Ben 26 yaşında evlendim hatta 2 ay sonra 27 oldum, 27de evlendim desem daha dogru, 18 19 20 yaş benim için çok çok ütopik, okulla nasıl yürür bilemiyorum, bunu yapan bi arkadaşım oldu ama zengin biriyle evliydi temizliği yemeği yapılıyordu

Evlenmek disinda bu dediklerini yaptim ama simdi evlenseydim bir cocuk yapsaydim da bosansaydim demiyor degilim.

Derdim kesinlikle evlilik degil ama cocuk icin zaman geciyor.

Yas gectikce daha mantikli baktigin icin deli cesaretin de azaliyor.

kaynana ile 19 yaşında mücadele etmek var 30 yaşında etmek var.

hem ne yani dünyayı dolaşamıyoruz diye hemen evlenelim mi?

Evlenmek disinda bu dediklerini yaptim ama simdi evlenseydim de bosansaydim demiyor degilim.

Derdim kesinlikle evlilik degil ama cocuk icin zaman geciyor.

Yas gectikce daha mantikli baktigin icin deli cesaretin de azaliyor.
Cocuk konusunda haklisin kesinlikle
Tahammul gucumuz zayifliyor yas ilerledikce
Ben cocuk da yaptim ama pisman oldum keske birseyler daha yapsaydim cocuktan once daha erkenmis bile dedim ya

kaynana ile 19 yaşında mücadele etmek var 30 yaşında etmek var.

hem ne yani dünyayı dolaşamıyoruz diye hemen evlenelim mi?
Ben 22 yasindayim eltim 35 kusuru gecik yaşi var. Ama kaynana dişini bana degil ona gecirebiliyor. Bunun da yaşla alakası yok.:))

Cocuk konusunda haklisin kesinlikle
Tahammul gucumuz zayifliyor yas ilerledikce
Ben cocuk da yaptim ama pisman oldum keske birseyler daha yapsaydim cocuktan once daha erkenmis bile dedim ya

Insanoglu her zaman yaptiklarindan pisman olur. Cocuk yapmasaydin da yapsaydim diyecektin belki de.

Bilmiyorum sperm bankasina ugrayabilirim de. Bu sene son.

evet en haklı sizsiniz. 22 yaşında kaynana derdi çekmek iyi bişey mi oluyor ben anlayamadım.
365 günüm kaynanayla gecmiyor sonucta . Bekarken masal hayatı oluyor sanki. Iyi biseyde demedim kaynanayla ugrasmanin yaşı yok 22de aynı 30da aynı.Nasıl basedeceğin karakterinle alakalı.

Karsiniza cikan kisi yanlis yada birbirinize uyumsuz oldugunuz icin bu dusuncelerdesiniz.Evliyim ve o yapamazdim veya basimda bir erkekle yapmak zorunda olurdum dediginiz seyleri yapabiliyorum.Erken evlenmeyi hemen cocuk yapip evde sogan dogramaya adamis kisiler olarak gormeyin zaten hangi yasta olursaniz olun evlendiginiz zaman sadece sorumluluklariniz ve mutluluklariniz artsin ozgurlugunuz kisitlanmasin.

365 günüm kaynanayla gecmiyor sonucta . Bekarken masal hayatı oluyor sanki. Iyi biseyde demedim kaynanayla ugrasmanin yaşı yok 22de aynı 30da aynı.Nasıl basedeceğin karakterinle alakalı.

ya anlıyorum masal gibi evliliğiniz olabilir. ama bunun 25 yaşında olmasının bi engeli var mı insanın önünde. geçmişe dönemeyeceksiniz sonuçta.

kendi kızınızı düşünün mesela. 19 yaşında evlenmek istese iyi hadi der miydiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…