Cnm yeni grdum sorunu...gec oldu ama cvplayim .kendiliginden hamile kldim.simdi 5aylizk bi adamim varr.hatta su anda emiyor bnde size yaziyorum...hlycn slmlar..Merak ettiğim tüple mi hamile kaldın yoksa kürlerden sonramı??Kendiliğinden mi yani..Seni okuduktan sonra biraz da olsa umutlandım..Rabbim hepimize nasib eder inşallah seninde yaşadığın o mükemmel duyguyu,anneliği..
Cnm yeni grdum sorunu...gec oldu ama cvplayim .kendiliginden hamile kldim.simdi 5aylizk bi adamim varr.hatta su anda emiyor bnde size yaziyorum...
Veeee sogumdan snra hic adet sorunu yasamdaimHer ay duzenli oldummm
arkadaşlar bu durumu yaşayanların yarasını deşmek istemem ama sizi rahatsız etmeyecekse belirtilerin nasıl ortaya çıktığını biraz anlatırmısınız. Ben de şüpheleniyorum yaşım 29 ve bekarım. Son 1 yıldır adetlerin erken geliyor ( 23-26 gün gibi) eskiden düzenli ve 32 günde bir olurdum. Aynı zamanda adet döneminde kanamam çok azaldı nerdeyse 3 günde bitiyor eskiden 8 gün sürerdi. Cidden korkuyorum
belırtıler adet duzensızlıgıdır ya da bırkac ay adet gorememektır. Adetının ıkıncı gunu hormon tahlılı yaptır fsh-lh-amh olctur muhakkak. 10 uzerı olan fsh ve dusuk amh tehlıke demek genellıkle. Fsh dakı en guzel deger 6 dır. Erken adet gelmesı durumuna yorum yapamayacagım.
Bende erken menopozum. yaşım 25
Eşim hekim, kök hücre çalışma sonuçlarının ve bu yöntemin başarılı olma sonucunu değerlendirmek adına henüz çok erken olduğunu söylüyor.
Adı üstünde,bu sadece bir çalışma.
Ayrıca kök hücre erkeğin spermini hareketlendirmek için...Yani bizlik bir durum yok ortada.
Bunun için bizde yumurta olması gerek. Bizim ise zaten sorunumuz yumurta üretememek...
aynı durumdayız. Allah büyük. dua edelim. ben gen-art tüp bebek merkezinde sertaç beye gidiyorum. kutluk oktay geldiği zaman asistanlığını yapıyor. sürekli görüşüyorlar. ondan bilgi alabiliyorum.
valla eşin pek mesleğiyle ilgili araştırma yapmayan bir hekim olsa gerek. sana verdiği bilgilerle gerçeğin alakası yok. ben bizzat bu araştırmaları sürdüren doktora gitmiş biri olarak söylüyorum ki;
inşallah bu araştırmalar tamamlandığında menopoza girmiş olmak sorun olmaktan çıkacak. yumurtalıklar tekrar çalışmaya başlayacak ve yumurta üretecek. 60 yaşındaki kadının bile. 1-3 yıl içinde başlanacağını söylediler. dua edelimki derdimize çare olsun bir an önce. araştırma isteyen google a prof. dr. kutluk oktay yazsın okusun. özellikle de doktor eşin okusun.
arkadaşlar bu sitede yazdıklarınız bana destek oldu. sanıyordum ki bi tek beni buldu bu erken menopoz denen illet. yalnız değilmişim meğer. ben de 5 yıl önce erken menopoza girdim. hiç bir şey yokken aniden 3 ay boyunca adet görmedim. doktora gittiğimde hormonlarımın 50-60 yaşında bir kadının değerlerinde olduğunu erken menopoza girdiğimi ve çaresinin olmadığını söyledi. tabi çok büyük şok yaşadım. 5 yıl boyunca gitmediğim doktor kalmadı. inanın 5 yıldır en mutlu zamanlarımda bile aklımın bir köşesinde bu sorun var. hiç bir gelecek planı kuramıyorum. 36 yaşındayım. hiç evlenmedim ve benimle evlenmek isteyenlere dahi sıcak bakamıyorum çünkü nasıl açıklayabilirim ki bu durumu. kendimi gerçekten çaresiz hissediyorum.
yaklaşık 1 yıl önce internetten araştırmalarımdan prof. dr. kutluk oktayı buldum. bu kök hücre tedavisi üzerinde çalışan dünyaca ünlü doktor. ankaradaki bir tüp bebek merkezi zaman zaman getiriyor türkiyeye. ona muayene oldum. gerçekten çok çok iyi bir doktor. farkını hissediyorsunuz zaten. bana deneylerin devam ettiğini söyledi ve istersem katılabileceğimi fakat kesin bir sonuç henüz olmadığını ve bu işlemin abd de yapılacağını 15000 dolar civarında masrafım olacağını söyledi. ben biraz daha bekleyip çalışmalar kesin sonuç alındığında gideceğimi söyledim. çünkü kesinleşmemiş birşey için 15000 dolar harcayamam o kadar param zaten yok. ama kesin sonuç alacağımı bilsem tabi ki kredi çeker yaptırırım.
2 gün önce tekrar ankaradaki doktoruma giittim. malesef yumurta yok yumurtalıklarımda. kök hücre tedavisinde olumlu sonuçlar alındığını ve 1-3 yıl içinde kesin olarak yapılmaya başlanacağını söyledi. çok dua edelim başarılı olsunlar.
bu arada kutluk oktay hormon tamamlamak için bize verilen doğum kontrol haplarına çok kızdı. bu ilaçların zararlı olduğunu, yumurtalıklara zarar verdiğini söyledi. ben şu anda climara östrojen bantı ve progestan kullanıyorum.
bu siteyi bulduğuma ve sizlerle olduğuma çok mutluyum. birbirimize dua edelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?