- 23 Ağustos 2015
- 84
- 43
- 3
- 28
- Konu Sahibi kirmizigozluklukiz
-
Benim icin de kabustu bi zamanlar bu durum yardimci olmaya calisayim cok benzerini 2 sene yasadim cunku
Calismiyoken gece 3 4 e kadar otur gunduz 12 1 e kadar yat modunda takilirdim. Sonra ise basladim ve sabah kalkis saatim 5.15
Uykuyu cok severim ozellikle gunduz uykusunu, uyurken top patlasa duymam alarm ninni gibi gelirdi
Ilk gunler 3 ayri alarmi odanin ayri uclarina koyuyodum. Yattigim yerden kapatip uyumaya devam etmiyim diye. Alarm seslerimi de bangir bangir rock sarkilari olarak ayarladim :) geceden kendini de sartlayip yatinca bi sekilde duyuyosun zaten. Ilk gun 2 saat uykuyla ise gittim gece uyku tutmadigi icin. Sonrasinda o uykusuzlukla eve gelir gelmez uyudum. Oyle oyle duzene girdi kendiliginden. Aksam en gec 11de yatardim tabi, haftada bir gun de 7 8 gibi uyurdum sabaha kadar. Kendimi resetliyorum derdim
Uyku duzen isi kesinlikle, ilk hafta zorlanirsin ama sonra bi bakmissin izin gununde bile alarmsiz uyaniyosun is saatinde.
Benim is saati degisti kalkma vaktim 7.30 oldu bu sene, sizi de Allah kurtarsin :)
kaliteli beslen
uyuduğun odada tv ya da tel ile ilgilenme
tamamaen karanlık olursa melatonin hormonu salgılanır
yatmadan önce sakinleştirici bitki çayı içebilirsin
Erken yatmaya alışmaya çalışmak bana en mantıklı yöntem gibi geliyor.
Erken dediğim saat 22:00
Acaba bazalı yatak olduğundan bazanın içine koysam duyabilir miyim diye düşünüyorum ben de :)
Çok teşekkür ederim hiç 6 da çıkmadım evden benim için ilginç bir deneyim olacak :)
İnşallah çabuk geçer 1 yıl :) Mesajınız için teşekkür ederim:)
yıllarca okul için 6-630 gibi kalktım
tatilin son 10 günüde her gün 20-30 dakika erken kalkacak şekilde saati kurar vücudumu hazırlardım
bunu ortaokulda iken yapmaya başladım
kimse de akıl vermemişti
en pratik yöntemdir
ilk bir kaç gün yavaş tempo ile alışırsınız sonra vücudunuz öğrenir erken kalkmayı
Yatmadan yarim saat once yataginda biraz kitap oku ve eger 6 da kalkacacaksan 10 en gec 11 de uyumaya alistir kendini
Simdi size komik gelecek ama aksam yatarken şoyle deyin; sevgili bilincaltim beni yarin sabah 6da kaldirmani istiyorum inaniyorum ki yarin 6da kalkacagim.
sacma gelebilir ama vallahi de ise yariyor
ben olsam hiç yatmam
gündüz uyurum
Yorumlari okuyamadim söyleyen oldu mu bilmiyorum ama uyanamamak b12 eksikliginden kaynaklanir genelde. Genelde her evde bulunur b12 hapı. Icip uyumayi deneyin hem mutluluk veriyor hem sabah kendiliginden uyandiriyor insani
Gerçekten mi ? İlk kez duydum açıkçası kan vermeden korktuğum için kan vermeyeli çok oldu gitmek lazım teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu :)
Ya benim küçüklükten gelen bir şey.Küçükken(çok da küçük değilim ilkokula gidiyorum) bana teyzem bakıyordu,çöp atarken kapı üzerine örtülmüş.Ben de o zamanlar okuldan gelince uyurdum zile basmış hiçbir şekilde duymamışım çilingir çağırmayı da kendisi inatçı olduğundan hem de çilingire para vermek istemediğinden yapmamış.Ben de 4 saat falan uyumuşum,kapıyı açıp içeri girdiklerinde uyanmışım :) Keşke hafif olsa uykumBenim de uykum ağır olsa. Biri bana bakınca bile uyanıyorum.
Elma ve adaçayının uyarıcı olduğunu bilmiyordum ,teşekkürler yorumunuz için :)9 gibi iki kupa relax çay iç, gün boyuncada uyarıcı şeyleren uzak dur, kola, kahve, elma, adaçayı falan.. ee tabii mümkünde gündüz biraz yürüyüş, odan da karanlık ve serinse uyursun bence.. 10.30 yatsan 11 de dalarsın herhalde
Evet öyle yapacağım ,iyi geceler :)Zararli bir sey degil. Vitamin sonucta. Internetten b12 eksikligi yazin bakin. Belirtiler size uyuyor olabilir. Recetesiz veriliyor. Bi arastirin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?