- 22 Aralık 2021
- 2.601
- 3.576
- 83
Kreş, bakıcıya oranla daha güvenli bence.. Çocuğunuzun tavırlarından mutlu olup olmadığınızı anlarsınız zaten. Kendi yaşıtlarıyla mutlu olacaktır..Bebekleri bile bırakıyorlar maalesef mecbur kalınca. Bir deneyin bakalım, çok olmazsa olmaz bir durum olursa ücretsiz izninizi yeniden kullanabilme şansınız var mı?Şöyle toplu cevap vermiş olayım açıkçası bakıcıya hic guvenemedim. Iyi bir referans ve kamera ile belki olabilirdi ama maalesef anneanne veya babaanne bakma gibi bir şansımız hic olmadı. Bu yaşa kadar kendim getirdim dogum sonrasi ucretsiz izinle. Günün sonunda memurlara verilen 1 sene daha ucretsiz izni belki alabilirdim ama o da tüm memuriyette sinirli bir süre ve ileride zaman ne getirir bilinmez başka başka bi sıkıntı olabilir diye hemen onu da alayim diye düşünmedim. Acaba 6 ay alsa miydim ki diye simdi vicdan yapmaya başladım. Daha cok yeniyiz. Belki zamanla bu düşüncelerim yerini farklı düşüncelere bırakır ama su an konuyu inanılmaz derecede dert ediyorum maalesef. Çevremle paylaştığımda abarttığım söylendiği icin de en azından burada paylaşıp başka tecrübeleri dinlemek istedim. Umarım bizim de iyi tecrubelerimiz olur. Bu arada sınıf öğretmeni 2 tane ve dediğim gibi öğretmenlerden yana degil de tedirginligim daha cok kişisel bakımı ile ilgili. Bezi bırakmış olsaydık nispeten kendimi daha rahat hissederdim sanırım. Okula gitmek ister misin dediğimde genelde evet diyor çıkarken mutlu görünüyor. Bırakırken de cok ağlama vs yok hafif bi burukluk var. Orada zaten ağlamıyor. Yani bunları düşününce mutlu gibi de geliyor.