merba canım.benim oğlumds 5aylık.gündüz uykularımız problemli.45dk uyuyo en fazla.bi kaç defa böyle kısa kıa uyuyo.gecede erken yatıyo ama çok kalkıyo.siz nasıl bi düzen oluşturdunuz.zor oldu demişsiniz.neler yaptınız.ben oğlumu uzun uyusun diye uyanık tutmaya çalışıyorum bi süre gündüzlri.ama yinede 45dk dan fazla uyumuyo.bazende 30dk.sizin bebeğinizin düzeni nasıldı msela bu aylaada.bi ümit belki düzelir diye bekliyorum:)canımbende kızm 7 aylıkken aynı senin gibiydim..ama şimdi kızım 19.ayının içinde okadar düzeldiki uyku düzenii maşallah..bizimkide geç yatıyor onu bir türlü ıbıraktıramadim ama sanirim öyle alişti..
birde snein bebeginin tam diş dönemi ve biraz zor oluyor o dönemler..
arkadsin dedigi gibi akşam uyku saatini bıraktır ona..
gece daha erken uyur..
benim kızm 12 de yatıyor gece sabah 10 11 e kadar uyanmadan uyur..
öglende 3 te yata 6 ya kadar uyur..
ama bizim bu düzeni aiştimamiz epey zor oldu..
saniirm biraz saha büyümesini beklemekte fayda var..
merhaba arkadaşlar.benim bebeğim 7 aylık ve gece 12 den önce uyumuyor.sabah 9 buçuk gibi kalkıyoruz.daha sonra 11 de yarım saat-15 de 1 saat-7 gibi 1 saat uyuyor.gece ise uyutmakta zorlanıyorum.emerken uyuyor genelde tam yatıracakken tekrar kalkıyor ve uyumamazı 1 i geçiyor.sabaha kadar da 2-3 kere ağlayarak uyanıyor emzirip tekrar yatırıyorum.oğlum bizim odamızda ayrı beşikte yatıyor ama ssabah yanıma alıyorum yoksa uyumuyor.sanırım alıştı bu rutine :1rolleyes: ben şimdi odasını ayırmak istiyorum ama bu şekilde nasıl olcak bilemiyorum.erken nasıl uyutabilirim,nasıl bir yol izlemeliyim? birde emzirmeden kendi kendine uyutmayı nasıl becerebilim? şimdiden teşekkürleryerimseniben
açıkçası ben uykusuna pek müdahele etmiyorum çocuk ihtiyacı kadar uyuyor mızmızlanmıyorsa uykusunu almış demekti gündüz de illa bu saatte uyuyacak diye diretmiyorum uykusu gelince belli ediyor sadece gece geç yatırmamaya çalışıyorum
bir de bebekler yeni bir düzene 3-5 günde alışırlarmış ağlasalar da daha uzun sürmezmiş geçiş dönemi sıkıntılı oluyor ama alışıyorlar.
ben ayrı yatırmaya başladığımda kendi psikolojim bozuldu:) bebeğimden ayrı öleceğim sandım eşim bastırmasa pes edip yanıma alacaktım çünkü ben ilk 4 ay gece uyumadan sabaha kadr oğlumu izliyordum:) zor oldu alışmam... çocuk benden daha kolay alıştı
ay çenem düştü kusura bakmayın
cnm 8e uyuyabilir ama 9da kalktığında dikkatini çekip uykusunu dağıtmayın odasına yatır mesela salona getirme orda emzir uyut şimdi uyku zamanı sonra oynarız de gerekirse. valla ben bişey yapmadım onu 8-9 gibi uyuduğunda direk yatağına yatırıyorum orda karanlıkta dışardan gelen az ışıkla uyuyor uyanınca emziriyorum fazla ilgilenmiyorum gene yatırıyorum uyusa da uyanmasa da ama gitmiyorum beni görüyor arada beşiğin başına gidip kendimi gösteriyorum burdayım manasında, uyuyunca da salona geri geliyorum:) bazen emerken uyuyor iyice dalınca yerine yatırıyorum bikaç dk bakıyorum uyanmamışsa salona geliyorum. yani iyice uyumasını sağlıyorum.
cnmmesela dün gece 10 kere kalktı belki ben meme veriyorum azcık emse de aç olmasa da çünkü öyle sakinleşiyor hemen gene dalıyor bence susuyor da olabilirler o saatte su vermeye kalkarsak dikkatleri daha da dağılmaz mı ben direk emziriyorum bikaç çekip dalıyor sadece benim onun yanında olduğumu bilmek istiyor sanırım bunu da en iyi emerek anlıyor:) valla bizim de 5. aydan sonra sık kalkmaya başladı daha önce 2 kere kalkıyordu bazı geceler yarım saatte bir kalkıyor ama her seferinde emzirerek gene yatırıyorum bu sıkıntılar da geçecek şu an uykusuzluktan ölebilrim sabah da 7 olmadan uyandı ama dişten sanırım bu sıkıntılar bizimki bir türlü patlamadı ben emzikle uyutmuyorum bi yerde 4. ayda bebekler emziği bırakır sonra vermeyin diye okumuştum sanırım dişler çıkıyor ya çürük riskini artırıyormuş zaten aslında emziğe ilk 4 ay ihtiyaç oluyor şimdi bizimki emzikle oynuyor diş kaşıyor oyuncağı oldu yani. kendisi bıraktı emmeyi. beni emiyor:) biberonu da aynı anda bıraktı zaten bişey vermiyoduk biberonla bi kez ben dışardayken mama vermişler o kadar. onu da kaldırdık:) uzmanlar emzikle uyutmayın diyorlar. uyuyunca ağzından çıkıyor hafif uyanır gibi olduğunda uykusu hafiflediğinde emziği ağzında bulamazsa hemen uyanıp ağlamaya başlıyor. uyuyacağı anda emziği ağzından alabilirsin.
benim kızım suanda 1 yasında ama 4 aylıktam beri aksam 9 da yatıyor sabah 7de kalkıyor 10:30da tekrar uyuyup 1 de kalkıyor
4 de uyuyup 6da kalkıyor
hala öyle maşallah
canım benim oğluşum emziği sadece uyuyacağı zamanlar alıyo.başka vermiyorum.akşamlarıda bazen almadanda uyuyo.ama uyur uyumaz hemen çıkarıyorum.öyle düşürdüğünde falanda ağlamıyo.yani sadece uykuya dalana kadar alıyo.canım senin bebiş gündüzleride güzl uyuyomuş maşallah.başlarda nasıldı.hep böyle uzunmu uyudu gündüzleride.enfazla 45dk uyuyoruz.nasıl alıştırcam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?