ooo zor yerden sordun tatlım ya, kelin merhemi olsa dicem amabaklavaysa eşinle yarısını paylaşmak koşuluyla 1 tane(yani yarım) yiyebilirsin, bir adet baklavanın 500kkal civarlarında olduğunu unutma, yine hamur işinde de 1 tane ile sınırlı kal, yapabilirsin inan, bak bi kitapta okuduğum ilginç bi anektodu seninle paylaşayım:
2 parça çikolatanın yaklaşık 100kkal olduğu düşünülürse yakılmadığı takdirde-ki her gün harcamadığımız enerji yağ olarak depolanır- 1 yıl sonra +5kg olarak geri dönebilirmiş, bak ne kadar masum geliyo 2 parça çikolata!!!
yine aynı şekilde yürümek yerine arabaya binmeyi tercih etmek aynı etkiyi yaparak 1 yıl sonra +5 kiloya dönüşmesi -ki bunu bizzat deneyimlemiş biri olarak sölüyorum-içten bile değil:18:
bu yazdığım hesaplamalar simge çıtak ın dönüşüm diyeti kitabından alıntıdır![]()
Baklava yaaa evet :18: Maalesef benim eşim baklavacı, daha doğrusu tatlı üreten bir firmada çalışıyor. Evlendikten sonra gelen bu kiloların baş sorumlusu o yediğim tatlılar

Baklava aldırmayayım bari, sütlü tatlı olsun bu seferlik

Doğru diyorsun, hayatımızda eksilen ya da artan her şey kilomuza yansıyor. Evlendikten sonra çalışmadım, evde iş de yapmadım, 58 den 71 e çıktım. (tatlıların da katkısıyla) Siyah çayı şekersiz içemezdim, şekeri bıraktım. 71 lere dayanan kilom 68.5 dan yukarı çıkmadı bi daha. Hamur işi, tatlıyı çıkardım 3 haftada 2,5 kg gitti. Biliyorsun hep birlikte diyet yaptık, işte neler yedik neler yemedik. Şu 6 kilo da bir gitse çok mutlu olacağım..