Eş ailesine gitme

Anladım gerçekten sık degilmis.Ben aynı şehirde iken her hafta gidiyordum.Gitmek de oyle bir saatligine ugramak degil,bildigin yatakdan kalkınca gidiyorduk yoksa arıyordu kayınvalide nerede kaldiniz diye.Bayramda da ilk onlara gitmek zorundaydım.Evliligimin devam etmesinin tek nedeni 1.Yılin sonunda tayin görmemizdir.
O zaman sıkıcı olur ya hep gidince özlenmez ve bir zaman sonra Tadı kaçar

Bende sık gorusmem hic biriyle kotude degiliz ama herzaman mesafeyi koruma taraftariyim sonucta onlar benim ailem degil eşimin ailesi. asla kendi ailemle gorustugum sıklikta görusmem ayda bir telefonla ya konusuruz ya konusmam

Ortamda kuzenler, gelinler filan yok mu siz gibi?
Belki içlerinden ısınabileceğiniz bir hala kızı,bir amca gelini bulabilirsiniz,kafaların uyacağı...

Senede bikaç hafta idare edilebilir bence, abartmayın,eşinizin hatrına.

Ben eşimin ana babası ile 2-3 haftada bir görüşüyorum,bazen ayda.
Diğer akrabaları ile senede iki kez bayramlarda.
Kuzenlerinden sevdiklerim var mesela,güzel geçiyor vakit.
Bazı yerlerde geçmiyor, soğuk bir sülale bizimkiler........
Ama olsun,eşim için yılda iki kez neden katılmayayım diye düşünüyorum,herkese gülümsüyorum geliyorum:)
Herkes de sever beni ;)

Merhaba herkese hayırlı cumalar ,
Eşimin ailesinde bir gelenek var . Her sene bahar Ayında Ramazan'dan önce yani bu aylarda her hafta birinde toplanırlar . Zaten çok sık görüşen bir aile değiliz ama bu aylarda yaz gelmeden herkese tatile ya da il dışına vs çıkmadan mutlaka bir gun belirler ve o günde akrabaları Büyük'leri Yemeğe davet eder . Yani bu hafta sonu ve gelecek haftalarda hep onun akrabaları ile olacağız Ramazan'a kadar falan . Zaten az görüştüğüm insanlar ama ortamda daralıyorum konuşacağım bşy yok az görüştüğüm kişiler olduğu için pek ortak noktamda yok . Sadece bir görev gibi gidiyorum . Yakın hissetmiyorum kendimi onlara pek . Sizde durumlar nasıl brnim gibi misiniz yoksa sıcak iliskiler kuran kişilerde var mı es ailesi ile ?

Canım seni çok iyi anlıyorum ama ülkemizde aile ilişkileri önemli ve Türk erkekleri eşleri aileleri ile iyi geçinmesini gurur meselesi yapıyorlar. Emin ol çoğu kişi sadece göstermelik yapıyor bunları mecburiyetten yani. Ama belli etmemeye çalış yüzlerine güleryüzlü ol. Ben de kv yi sevmiyorum napayım çünkü her hareketimi incelediğinin kaydettiğinin farkındayım ama napayım evimin huzuru bozulmaması için.

Ortamda kuzenler, gelinler filan yok mu siz gibi?
Belki içlerinden ısınabileceğiniz bir hala kızı,bir amca gelini bulabilirsiniz,kafaların uyacağı...

Senede bikaç hafta idare edilebilir bence, abartmayın,eşinizin hatrına.

Ben eşimin ana babası ile 2-3 haftada bir görüşüyorum,bazen ayda.
Diğer akrabaları ile senede iki kez bayramlarda.
Kuzenlerinden sevdiklerim var mesela,güzel geçiyor vakit.
Bazı yerlerde geçmiyor, soğuk bir sülale bizimkiler........
Ama olsun,eşim için yılda iki kez neden katılmayayım diye düşünüyorum,herkese gülümsüyorum geliyorum:)
Herkes de sever beni :KK66:
Yok işte öyle pek hala kızları var aslında Sevdiğim ama Yarınki tayfa Kv nin akrabaları ondan gerildim belki de

Canım seni çok iyi anlıyorum ama ülkemizde aile ilişkileri önemli ve Türk erkekleri eşleri aileleri ile iyi geçinmesini gurur meselesi yapıyorlar. Emin ol çoğu kişi sadece göstermelik yapıyor bunları mecburiyetten yani. Ama belli etmemeye çalış yüzlerine güleryüzlü ol. Ben de kv yi sevmiyorum napayım çünkü her hareketimi incelediğinin kaydettiğinin farkındayım ama napayım evimin huzuru bozulmaması için.
Ben aslında eşimin halasını Amcasını seviyorum ama Yarınki kişiler Kv nin akrabaları olacsk onlar soğuk biraz aynı sizin Bahsettiğiniz gibi kişinin her hareketini inceliyorlar

Size kalmis bir durum. Az konusuyor olmak sorun degil bence neticede aile buyukleriyle bir arada ne konusulur ki standart hal hatir sormak yeterli.

Biz esimin anne babasi ve kardesi disinda herkesle gorusuyoruz. Ramazanda da toplantilarimiz oluyor,hic tarzim olmamasina ragmen, bazen kandilde vs gunlerde de gorusmeler oluyor cok da dert degil benim icin.
Nasıl yani,anne baba kardeş uzakta mı yoksa hiç mi görüşmüyorsunuz?
Öyleyse eğer zor olmuyo mu?
Özel mi sorum o_O

Hah işte aynen öyle sevmemek değil de kasılıyorum aynı bende senin gübi :))) sanırım normal Şeyler bunlar
Normal tabi
Bence sen kimseyi dinleme
Canın istiyorsa konuş
İstemiyorsa konuşma
Ben de işyerinde arkadaşlarla gırgır şamata
Hatta sus diolar
Ama evliliğin getirmiş olduğu bireylerle yapamıyorum
Saygısızlık da yapma tabi ama öyle yuvarlan git
Emin ol senin gibi milyonlarca insan var

Ben aslında eşimin halasını Amcasını seviyorum ama Yarınki kişiler Kv nin akrabaları olacsk onlar soğuk biraz aynı sizin Bahsettiğiniz gibi kişinin her hareketini inceliyorlar

Sen saygılı güleryüzlü ol onlara koz verme...Anlıyorum seni insan geriliyor rahat olamıyor ama sonuçta eşinin ailesi kendi ailen gibi rahat olamazsın hiç bir zaman.

Benim kv nin akrabaları da arkamdan bir ton laf etmişti şimdi mesela kv o akrabalara gidince arıyorum falan hemen kv gelinim aradı falan diyor hiç bir şey söyleyemiyorlar:)

Sen gerekeni yap onlara malzeme verme bir sıkıntı çıkmaz. Napalım canım hayat böyle iş hayatı da böyle, evlilik de mecburen bazı insanları idare ediyoruz yani yapacak bir şey yok.

Merhaba herkese hayırlı cumalar ,
Eşimin ailesinde bir gelenek var . Her sene bahar Ayında Ramazan'dan önce yani bu aylarda her hafta birinde toplanırlar . Zaten çok sık görüşen bir aile değiliz ama bu aylarda yaz gelmeden herkese tatile ya da il dışına vs çıkmadan mutlaka bir gun belirler ve o günde akrabaları Büyük'leri Yemeğe davet eder . Yani bu hafta sonu ve gelecek haftalarda hep onun akrabaları ile olacağız Ramazan'a kadar falan . Zaten az görüştüğüm insanlar ama ortamda daralıyorum konuşacağım bşy yok az görüştüğüm kişiler olduğu için pek ortak noktamda yok . Sadece bir görev gibi gidiyorum . Yakın hissetmiyorum kendimi onlara pek . Sizde durumlar nasıl brnim gibi misiniz yoksa sıcak iliskiler kuran kişilerde var mı es ailesi ile ?

Başta bizde mesafeliydik eşimin ailesi ile zaten ikimizinde anne ve babalarımız rahmetli olduğundan çok üzerinde durmadım bu diyalogların.
Sonra üvey kayınvalidem tüm kardeşleri biraraya topladı İstanbul'a geldiğinde, gidip gelmeler ziyaretler başladı, bir kaç kez bende ağırladım evimde. En son annemin senesinde mevlüt yaptık beraber. Benim hoşuma gitti, aile olduğumuzu, yan yana olduğumuzu hissettim. Görümcelerim, kv, eltim, kardeşler hep biraradaydı ve çok hoşuma gitti, en son mevlütten sonra kv memlekete döndü, yeminle ağladım gönderirken öyle içime dokundu, bence güzel bir şey aile olabilmek, hoşuma gitti, erkek ailesi ön yargısı ile yaklaşmazsanız daha rahat olur, sonuçta sizde o ailenin bir bireyisiniz

Idare ediyorum istesem de istemesem de gideceğim aslında halaları seviyorum ama yarın Kv nin akrabaları olacak o grupla olacağız onların yanında kasılıyorum çok
Bence ani yasa boyle durumlarda ese eslik etmek gerekir evli olmamizin sorumluluklari diyelim sohbete karisin muhabbet edin gulun eglenin kendinizi kasmaniz size zarar.

Yok işte öyle pek hala kızları var aslında Sevdiğim ama Yarınki tayfa Kv nin akrabaları ondan gerildim belki de
Anlıyorum sizi.ben de gerilirdim ilk zamanlar,çünkü kayınvalideyi sevmediğim için,onun sülalesine karşı gerilirdim.
Ama güleryüzü hiç bırakmadım.
Senede iki kez görecem bari arkamdan konuşturmayım diye hep gülümsedim,hal hatır sordum.
Arkamdan hep güzel şeyler duyuyorum :KK66:
Valideyi yine sevmiyorum.
Ama o da Allah için kötü eleştirmez beni kimseye.

Kasıldığınız ortamlarda da gülümseyin,klasik nasılsın iyi misin muhabbeti edin yeter zaten,kalabalıkta çok dikkat çekmez.
Huzur kaçırmaya değmez inanın.
"Geçecek" diye düşünün.
Görevinizi yapın,geçin.

Burda sürekli iç içe olan ve türlü dertlerle boğuşanları düşünün,şükür sebebi sizin durum :KK66:

Elti,görümce filan yok mu?
Onlarla nasılsınız?
Bende var ikisi de,pek severim,ondan biraz da rahatım artık ortamlarda.

Gerim gerim geriliyorum
Kasım kasım kasılıyorum
Diosun yani :)))
Ben de çok sessizim die afedersin kayınbabam ayağındaki çorabı çıkarttırdı
Ama evde diildik
Köy işi yaptı ya eve girecekti o anlık işte
Len dedim senede bir görüyorum çıkardım
Durup durmadan gelin meyve soy da yiyek
Çayına şeker attırdı
Ulen var ya
Bundan önceki gelişimde sınava çalışıyodum Ankara’da sınav vardı burası da yakın oraya
Eşime dedim ki yemeğe oturmasam sorun olmaz dimi ders çalışıcam
Olmaz dedi
Afedersin adam başladı
Yine de gelmesi lazım da oturması lazım da
Kulaklarımı tıkıyorum moralim bozulmasın die
Bi patladım
Sen misin ben mi
Ağlaya zırlaya topladım bavulumu
Elini öp dedi eşim
Ben de dedim bi de ödül mü vericem
Bu gelişimde çıtı çıkmıyo
Laf vurmuyo

Nasıl yani,anne baba kardeş uzakta mı yoksa hiç mi görüşmüyorsunuz?
Öyleyse eğer zor olmuyo mu?
Özel mi sorum o_O
Yok ayol ozel olsa buraya yazmam ;)
Esim kendisi de gorusmuyor. Zor degil ya oldukca rahata erdik gorusmeyerek diyebilirim.
Hic bir sekilde gorusmuyoruz anne ve babasiyla. Kardesi de 6 ayda bir esimle mesaj yoluyla gorusur ;) kendi deliliklerinden

Back
X