Eş ailesine gitme

Nerde cokluk orda dedikodu misali. Ben de istanbuldan ankaraya gelin geldim burada asiri derecede akrabamiz var esimle koyluyuz onun akrabalari da coktur. Acikcasi dogru duzgun kimseyle baglanti kurmadim hele esimin akrabasindan haz etmedigim insansa 4 5 ayda anca gorusurum o da benim zorumla esim de akrabalariyla baglantili degil. Bu ramazanda teyzelerimi, gorumcelerimi ve esimin teyzelerini dayisini ve birkac akrabamiz var onlari davet edicem. Bende senin gibi ilk defa bu ramazan misafir agirliyacagim ve yabanci ortamlardan acayip skliyorum . Ayni sekilde kayinvalidemlerdede agirlariz gitmesek ayip olur.
Bende işte evet sıkılıyorum hem tanımadığım hem de yabancıladıpım ortam olduğu için

Herhangi bir haftasonu kendi ailenize gitmek isteseniz sorun olacak mı?
Olmayacaksa benim için sorun olmazdı.
Bir kaç saat oturup hal hatır sormanın nesi bu kadar ağır ki?
Yok sorun etmez eşim . Ağır değil de sıkıcı muhabbet sarmıyor pek o Yüzden gitmek istemiyorum

Benim için misafirlik, o gün evde ne yemek yapsam derdinin olmaması demek. O yüzden ben seve seve gider yemeklere yumulurdum. Sen de öyle yap yemek ye boşver diğer ayrıntıları :)

Bende işte evet sıkılıyorum hem tanımadığım hem de yabancıladıpım ortam olduğu için
Birde gel bana sor. En azindan kendi cevreni taniyorsun kimden zarar gelecegini biliyorsun. Ama konu es akrabasi olunca ister istemez mesafe koyuyorsun. Mesela ben cok cana yakin insanimdir hele bekarken asiri konuskandim. Fakat su 1 senelik evliligimde insanlara mesafeli yaklasiyorum. Dusun esimin oz teyzesiyle ayni ortamdaydik kayinvalidem mutfaga gectigindw gorumcemin arkasindan atip tuttu bacimin kizlari bacim kadar caliskan degil vs diye ben simdi orda konuya yorum yapsam acaba agzimimi ariyor suphesi ? Diger turlu oz yegeninin dedikodusunu yapan benim arkamdab neler der korkusu. Her turlu insanla karsilasiyoruz istmesek bile aile bagi oldugu icin koparamayiz. Fakat ramazan hayirli gun oldugu icin allah rizasi icin cagiricam ve elimden geldigi kadar hos karsilycam sende 1 ay sık disini hem sevap islersin bi bakimdanda kendini sevdirirsin. Ramazan dan sonrada pek gitmezsin olur biter

Merhaba herkese hayırlı cumalar ,
Eşimin ailesinde bir gelenek var . Her sene bahar Ayında Ramazan'dan önce yani bu aylarda her hafta birinde toplanırlar . Zaten çok sık görüşen bir aile değiliz ama bu aylarda yaz gelmeden herkese tatile ya da il dışına vs çıkmadan mutlaka bir gun belirler ve o günde akrabaları Büyük'leri Yemeğe davet eder . Yani bu hafta sonu ve gelecek haftalarda hep onun akrabaları ile olacağız Ramazan'a kadar falan . Zaten az görüştüğüm insanlar ama ortamda daralıyorum konuşacağım bşy yok az görüştüğüm kişiler olduğu için pek ortak noktamda yok . Sadece bir görev gibi gidiyorum . Yakın hissetmiyorum kendimi onlara pek . Sizde durumlar nasıl brnim gibi misiniz yoksa sıcak iliskiler kuran kişilerde var mı es ailesi ile ?
iyi de o esinin ailesinin gelenegi senin degil seni ne ilgilendirir sükür et diyen kızlar bu ne asalamak kendini millette hem kaynanasını istemez hem görüsür az görüsenede sükret der

görüsme arkadasın o esinin sorunu seni ilgilendirmez kafama uymuyo de cekil kenara kactane damat gördünüz kaynatasına gelen sürekli

Merhaba herkese hayırlı cumalar ,
Eşimin ailesinde bir gelenek var . Her sene bahar Ayında Ramazan'dan önce yani bu aylarda her hafta birinde toplanırlar . Zaten çok sık görüşen bir aile değiliz ama bu aylarda yaz gelmeden herkese tatile ya da il dışına vs çıkmadan mutlaka bir gun belirler ve o günde akrabaları Büyük'leri Yemeğe davet eder . Yani bu hafta sonu ve gelecek haftalarda hep onun akrabaları ile olacağız Ramazan'a kadar falan . Zaten az görüştüğüm insanlar ama ortamda daralıyorum konuşacağım bşy yok az görüştüğüm kişiler olduğu için pek ortak noktamda yok . Sadece bir görev gibi gidiyorum . Yakın hissetmiyorum kendimi onlara pek . Sizde durumlar nasıl brnim gibi misiniz yoksa sıcak iliskiler kuran kişilerde var mı es ailesi ile ?
Mesafeliym halimden memnunum. Bende gidince rahat edemem. Ama sehir disndan gittigmz icn 1 hafta kaliriz. Sende gec git erken cik. Aynen gorev gibi

Iste bende bunları düşünüyorum . Hem eşimi tek göndermek istemiyorum hem de gitmemen oradakilere Saygısızlık olur bu Düşüncede var davet sonuçta . Ama diğer yandan muhabbetim de tutmuyor sarmıyor pek gidince de sıkılıyorum vakit geçsin diye bakıyorum çoğunlukla
yemeyemi cagrıyolar yani onu anlamadım yoksa sizden ismi bekliyolar cay koy yemek hazorlama vs

Gerim gerim geriliyorum
Kasım kasım kasılıyorum
Diosun yani :)))
Ben de çok sessizim die afedersin kayınbabam ayağındaki çorabı çıkarttırdı
Ama evde diildik
Köy işi yaptı ya eve girecekti o anlık işte
Len dedim senede bir görüyorum çıkardım
Durup durmadan gelin meyve soy da yiyek
Çayına şeker attırdı
Ulen var ya
Bundan önceki gelişimde sınava çalışıyodum Ankara’da sınav vardı burası da yakın oraya
Eşime dedim ki yemeğe oturmasam sorun olmaz dimi ders çalışıcam
Olmaz dedi
Afedersin adam başladı
Yine de gelmesi lazım da oturması lazım da
Kulaklarımı tıkıyorum moralim bozulmasın die
Bi patladım
Sen misin ben mi
Ağlaya zırlaya topladım bavulumu
Elini öp dedi eşim
Ben de dedim bi de ödül mü vericem
Bu gelişimde çıtı çıkmıyo
Laf vurmuyo
eee merak ettim esin nasıl geldi senle ne dedin yani valizi topladın kaynana önüne falan atlamadımı gitme diye

Çok iyi anlıyorum seni coook .. Bende hiç istemiyorum eşimin ailesiyle görüşmek .. Yılda bir veya iki kere gidiyoruz yanlarına o bir hafta bir ay gibi geliyor .. Hic bir ortak noktamız yok zaten dillerini bile anlamıyorum

eee merak ettim esin nasıl geldi senle ne dedin yani valizi topladın kaynana önüne falan atlamadımı gitme diye
Terkettiğim ev eşimle oturduğunuz ev değildi :))
Eşimin ailesinin yanına köye gelmiştik benim sınav yerime yakındı
Görevde yükselme sınavı vardı
Ordan çıktım eşim beni Kardeşinin evine götürdü orda ders çalıştım o da biraz orda kalıp yanıma geldi

Esimin ailesi benim icin
"" düğün varsa oynar cenaze varsa aglar "" diyorlar...

Her ortama ayak uydururum yaslilar bile olsa aile ilişkilerine duskunum hele böyle yemeli icmeli olursa ohh pişirelim yiyelim kaldıralım gulelim sohbet edelim vs .kalabalik aileyi seviyorum ... hele yoğun calisma yorgunluğuna bırebir bence .

sizinkiler en azindan cagiriyor.ben 5 yildir evliyim kv disinda ne bi eltimin ne bi gorumcemin evine davet edilmedim.ayni yerde yasiyoruz ama inanir misiniz nasi yemek yapiyorlar onu bile bilmiyorum.hic yemeklerini yemedim.diyeceksiniz ki siz mi cagirmiyor musunuz hayir cagiriyoruz ama onlar cagirmiyor.aramizda kavga falan da yok yuzyuze gelince iyiyiz ama huylari oyle cok tuhaflar

Birde gel bana sor. En azindan kendi cevreni taniyorsun kimden zarar gelecegini biliyorsun. Ama konu es akrabasi olunca ister istemez mesafe koyuyorsun. Mesela ben cok cana yakin insanimdir hele bekarken asiri konuskandim. Fakat su 1 senelik evliligimde insanlara mesafeli yaklasiyorum. Dusun esimin oz teyzesiyle ayni ortamdaydik kayinvalidem mutfaga gectigindw gorumcemin arkasindan atip tuttu bacimin kizlari bacim kadar caliskan degil vs diye ben simdi orda konuya yorum yapsam acaba agzimimi ariyor suphesi ? Diger turlu oz yegeninin dedikodusunu yapan benim arkamdab neler der korkusu. Her turlu insanla karsilasiyoruz istmesek bile aile bagi oldugu icin koparamayiz. Fakat ramazan hayirli gun oldugu icin allah rizasi icin cagiricam ve elimden geldigi kadar hos karsilycam sende 1 ay sık disini hem sevap islersin bi bakimdanda kendini sevdirirsin. Ramazan dan sonrada pek gitmezsin olur biter
Bayramda da gidiyoruz malesef :( gitmeyelim diyemiyorsun ki

iyi de o esinin ailesinin gelenegi senin degil seni ne ilgilendirir sükür et diyen kızlar bu ne asalamak kendini millette hem kaynanasını istemez hem görüsür az görüsenede sükret der

görüsme arkadasın o esinin sorunu seni ilgilendirmez kafama uymuyo de cekil kenara kactane damat gördünüz kaynatasına gelen sürekli
Şimdi aile olduğumuz için beraber çağırıyorlar haliyle onu tek göndersem o da olmaz mecbur gideceğim

Back
X