Eş ailesine gitme

B
Bende çok stres olurum . Mecburen gidiyorum mecbur kaldığım için yani bayılmıyorum onlara ama işte sıkılıyorum da
Ben az once esimin akrabasinn yanindan geldim baya kalabalktik esimin teyzesi kayinvalidem bir suru akraba. Kadinin biri milletin icin kayinvalidene her aksam git yemegibi temizligini yap. Digeri gelinim varken ben mi is tutucam. Sen simdi bunlara ne dersin yasli basli insanlsr sesimizi cikarsak edepsiz oluyoruz ee keyfimizdende o ortamda bulunmuyoruz yeri geliyor denk geliyoruz malesef. Demem o ki gelin olmak cok zor

Dert ettiğiniz şeye bak tek derdiniz bu olsun ne güzel işte gezmeye gidiyorsunuz
Arkadas heralde gezmeyi sevmediginden boyle bir konu acmis canim. Haliyle ortamlardanda skliyor. Bende yabanci ortamlardan skiliyorum. Hele birde evliyken cok zor oluyor her insana guvenip sohbet edilmiyor. Bazen mecburiyetten gidilip geliniyor

Sakin boyle birseye kalkisma yani . Cogu insanlar cok umursamaz mesela herseyi kendi icin yapar ama herseyin yeri ve zamani vardir. Evlenince oyle hersey kafana gore olmuyor bazen mecbur kaliyorsun bazen fedakarlik yapiyorsun sorumlulugumuz var. Dengeyi kurmak lazim
Aynen öyle mesela benim akrabalarım geldiğinde eşim tv izlese hiç konuşmasa ben çok alınırım

B

Ben az once esimin akrabasinn yanindan geldim baya kalabalktik esimin teyzesi kayinvalidem bir suru akraba. Kadinin biri milletin icin kayinvalidene her aksam git yemegibi temizligini yap. Digeri gelinim varken ben mi is tutucam. Sen simdi bunlara ne dersin yasli basli insanlsr sesimizi cikarsak edepsiz oluyoruz ee keyfimizdende o ortamda bulunmuyoruz yeri geliyor denk geliyoruz malesef. Demem o ki gelin olmak cok zor
Evet Makesef ortamda cevapta vermek olmaz

Arkadas heralde gezmeyi sevmediginden boyle bir konu acmis canim. Haliyle ortamlardanda skliyor. Bende yabanci ortamlardan skiliyorum. Hele birde evliyken cok zor oluyor her insana guvenip sohbet edilmiyor. Bazen mecburiyetten gidilip geliniyor
Ödev gibi ya

başlığı okuyunca bile tüylerim diken diken oldu:confused:ben de yılda iki kere gidiyorum onda da saksı gibi oturup geliyorum(her geldiğimde hasta oluyorum);millet odasında ya da tarlada ben de oturma odasında tv izliyorum,hatta ilk bayram baya güzel güzel kıyafetler götürdüm yeni geliniz ya bi gittim kimse bayram falan yapmıyor ,tuhaf tuhaf haller sürekli bi dünya derdi enteresan! Ya bu adet olmasa keşke herkes istediği mutlu olduğu yerde olsa ne güzel olurdu

başlığı okuyunca bile tüylerim diken diken oldu:confused:ben de yılda iki kere gidiyorum onda da saksı gibi oturup geliyorum(her geldiğimde hasta oluyorum);millet odasında ya da tarlada ben de oturma odasında tv izliyorum,hatta ilk bayram baya güzel güzel kıyafetler götürdüm yeni geliniz ya bi gittim kimse bayram falan yapmıyor ,tuhaf tuhaf haller sürekli bi dünya derdi enteresan! Ya bu adet olmasa keşke herkes istediği mutlu olduğu yerde olsa ne güzel olurdu
Beni tarif etmişsin sanki :))
Gidiyorum öyle ağaç gibi bekliyorum pek Söze da katılmıyorum öyle zamsn geçsin diyr bakıyorum

Beni tarif etmişsin sanki :))
Gidiyorum öyle ağaç gibi bekliyorum pek Söze da katılmıyorum öyle zamsn geçsin diyr bakıyorum
insanın sinirini bozan da şu :gittiğinde adam yerine koyup iki kelam etmiyorlar,misafir gibi hissettirmiyorlar sonra gitmeyince de gelin neden gelmiyor diyorlar sanki gittiğimde görüyorum da suratınızı:63:ya da biz böyle alışmadığımız için tuhaf geliyor;annem geldiğinde bile bak darılmaz biliyorum ama içim rahat etmiyor yalnız kalmasın diye işlerimi geceye bırakıyorum,fazla nazik yetiştirildik sanırım :110:

Hazır yemek çay, keyfinize bakın. Evet yorucu ama gelip geçisi, kırmaya da kırılmaya da değmez...

Ne güzel işte evde yemek derdi yok birde bu açıdan düșün, otur dinlen başım ağrıyor de

insanın sinirini bozan da şu :gittiğinde adam yerine koyup iki kelam etmiyorlar,misafir gibi hissettirmiyorlar sonra gitmeyince de gelin neden gelmiyor diyorlar sanki gittiğimde görüyorum da suratınızı:63:ya da biz böyle alışmadığımız için tuhaf geliyor;annem geldiğinde bile bak darılmaz biliyorum ama içim rahat etmiyor yalnız kalmasın diye işlerimi geceye bırakıyorum,fazla nazik yetiştirildik sanırım :110:
Ne bileyim ya yabancılıyorum ben ortak nokta da bulamıyorum pek sizi de Anlıyorum . Aynısını bana halam yapardı gel gel dersi evine giderdim Yanımda oturmazdı hep laf öylelerinin gel denesi de

Bu davranisi yapmaktansa hic gitmem daha iyi . Benim evime gelip kitap okuyan insan bende dahil hic kimseyi insan hesabina koymuyor demektr. Yanlis bir davranistan cok ayip. Cok cani skliyorsa mutfakta bulasik vs oyalanir veya daha cok sessiz kalmayi tercih eder
Bulaşıkları neden yıkıyor pardon ? Ayrıca kimse kendisiyle ilgilenmiyormuş , o da kimseyle ilgilenmezse çok bi sorun olmaz herhalde ..benimle ilgilenmeyecekler ayıp değil ,ben onlarla ilgilenmeyince çok ayıp ..bide misafirliğe cagirildigim yerde ...

genel olarak yazıyorum artık avm lerde gezmekten aldıgımız zevkı akraba zıyaretlerınden alamaz olduk....sanal alemın sanal ınsanlarından konusmaktan onların sunumlarından paylasımlarından hoslanır olduk ...bu nesıl anne ve babalarının amcası teyzesı halası gibi kavramları bilmeyecek hale gelecek...bu ılerde bırıncı derece akrabaya ınecek..arasıra kalabalık guzledır...cocuklarada ıyı gelir...sosyallesmek boyle olur....okadar ınsnaların hepsımı soguk...siz yakınlık gosterın...bu dert edılecek bir konu degil

O zaman kültür farkı da vardır beşki de aranızda
Hemde nasıl evlenmeden önce annem bunu söylediğin de kızmıştım ona " ne alakası var anne sanki onlar zengin biz fakiriz yada biz zengin onlar fakir mi " diye .. kültür farkını maddiyat sanacak kadar aptalmisim bi zamanlar .. Pişman değilim tabi ama aileler evliliği çok etkiliyor gerçekten .. Kendimi hiç onlara yakın hissetmiyorum düşünceleri adetleri çok saçma geliyor bana ..

genel olarak yazıyorum artık avm lerde gezmekten aldıgımız zevkı akraba zıyaretlerınden alamaz olduk....sanal alemın sanal ınsanlarından konusmaktan onların sunumlarından paylasımlarından hoslanır olduk ...bu nesıl anne ve babalarının amcası teyzesı halası gibi kavramları bilmeyecek hale gelecek...bu ılerde bırıncı derece akrabaya ınecek..arasıra kalabalık guzledır...cocuklarada ıyı gelir...sosyallesmek boyle olur....okadar ınsnaların hepsımı soguk...siz yakınlık gosterın...bu dert edılecek bir konu degil
Hepsi soğuk değil aslında bir grup soğuk sadece ve geriliyorum belki de sorun bende bilmiyorum

Back
X