Eş ailesini mecburi davet

Sahidenpiraye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2020
465
1.815
63
İnsanlık için küçük olsa da benim için büyük bir derdim var.Esimin ailesi ile evlendigim zamanlar sorunlarım oldu .Sehir dışından birkaç kez evime geldiler oğlumun evi edasıyla istemediğim davranışlarda bulundular. Emeklerimi görmeyip beni yok saymaya çalistilar.Maalesef gençlik ve yeni gelinlik safligimla çok müdahale edemedim ama bu bende travmaya sebep oldu. Özellikle lohusalik dönemindeki yaptıklarını atlatamadim ve araya mesafe koydum.
Olaydan sonra evlerine ilk yıllar sayılı gittim ama yillar içinde gitme sıklıgim artti.Davet etmediğim icin on yildir onlar hic gelemedi.Görünürde aramızda şuan bir sorun yok gibi ama telefonda bayram hariç konuşmuyorum.

Bu süreçte benim ailem geldi tabi bize eşim onlara karşı iyi davransa da hep ailesini davet etmemi bekledi hatta ara ara söyledi sitemle.
Simdi yaşlandıklari için bir şey olursa eşim bunu hep onume getirir diye yarıyıl tatilinde söyle gelsinler dedim mecburen.

Dediğim günden beri neredeyse uyuyamıyorum,sürekli bu konuyu düşünüyorum,gelmesinler diye dua ediyorum hatta belki de o güne kadar ölürüm belli olmaz diye kendimi teselli ediyorum. Kısacası ailesini hiç sevmiyorum ve gelecekleri icin resmen boğuluyorum işin kötüsü bir kere gelince hep torunu özledik diye gelmek isteyecekler biliyorum.

Davet etmekle doğru mu yaptım on yıl sonra evimde onlara nasıl davranmaliyim biraz fikir istiyorum.

Not: Ben hiçbir zaman gelmeyin demedim ya da geldiler de eve almadim değil sadece hatalarını bildikleri icin benden davet beklediler fakat ben o psikolojiye giremedim hiç keyfi değil yani

Son düzenleme:
Dogum sonrası yaptiklari ile lohusa depresyonuna girdim ve bir süre ilişiğimi kestim aile ile.Sonra yavaş yavas tekrar başladık.Onlar cekindikleri için benim davet etmemi beklediler sürekli gelicez falan dediler ama ben buyrun demedim hiç.Esimde benimle huzursuz olmamak için çağırmadı sanırım.Pandemi falan derken yıllar geçti sanırım.

Çok güzel gidiyormuşsunuz, mesafeli şekilde.. Şimdi sanrm yatılı gelecekler.. Hayırlısı be
Bazen eş hatrı için de yapılabiliyor.. Bu seferlık bence eşinizi hoşlayın, ama yine mesafeli olun bence..
Kendinizi germeyin.. Bitecek gidecekler sonuçta

Evet bir hafta kadar yatılı olur sanırım.Maalesef azıcık yüz bulsalar hemen hiçbir şey olmamış gibi davranacaklar biliyorum bundan korkuyorum zaten.Şaka gelebilir ama gelecekleri düşüncesi bile gerçekten nefesimi kesiyor ne yapsam aşamadim bu durumu uzun bir süre ilaç kullandım hatta.

Şöyle düşünmeye çalışın. Ben Allah rızası ve eşim için misafir ağırlıyorum. Sizede ağır gelmez belki o zaman.
Aynı süreçlerdeyim geçmiş benzer sizi en çok anlayacak benim.

Ben diyorum ki eşiniz için katlanın ama sınırınızı koruyarak. İleriyi düşünmeyin o zamanı gelince çözülecek problem sonuçta. En azından benim planım bu

yani eşin senin için 10 yıl ses etmemiş sen de bi 10 gün sabret.

Keske siz davet etseydiniz ya hani oglunuz benim icin sizi cagiramadi ben cagiriyorum simdi sizi evime ona gore dusturla gelin gibi olurdu

Umarım oğlunuz vardır ve sizde yaşattığınızı yaşar
Onları anlamayı tecrübe ederek öğrenirsiniz
Biraz kötü kalpli miyiz sanki.Niyetim asla tartışma ortamı yaratmak değil.Evladimin eşine benim yaşadığım psikolojik durumu yasatirsam beni kapısının eşiğine bile koymasın tabi.

Yani yıllardır mesafeli olacak kadar sınır koymuşsunuz ne diye durduk yere çağırdınız neyse hadi iyi düşünün sayılı gün çabuk biter
Bana kalsa yine etmezdim de eşim hiç davet ettin mi gibi ara ara sitem edince yarın birgun Allah korusun bir şey olursa onlara ömür boyu onume getirir diye mecbur kaldım. Yoksa bana yaptıklarını asla affetmedim.

Umarım oğlunuz vardır ve sizde yaşattığınızı yaşar
Onları anlamayı tecrübe ederek öğrenirsiniz

Emine hanım çok kaynana gördüm sizi Bedduadan girmişsiniz. Kadın lohusayken yaşattıkları demiş. Lohusalık bizim kırmızı çizgimiz olup birbirimize destek olmak gibi ne bileyim o zaman yaşatılanları sanki bize yapılmış gibi yapamıyoruz,davranamıyoruz.
Erkeklerin toplaşıp kavgaya gitmesi bile ki haksız olsalar dahi nasıl dayanışma içinde olduklarını gösteriyor. Biz niye erkekler gibi olamıyoruz.

Kaynanam daha bir günlük ikizlerimle eve yeni gelmişken ve çocuklarıma alışamamış sezeryanlı halimle oğlunu doldurup üstüme yolladı. Sizce ben napıyım davul zurnayla mı karşılayayım , el öpüp ayaklarını mı yıkayayım diye sorayım size. Şimdi biz bu bedduayı hakedecek ne yapmış olabiliriz? İyi ki Allahın adaleti var olmasa vay ki vay halimize.

Maalesef şubat tatilinde gelecekler daha. Anlatmaya çalıştığım bu işte 3 ay önceden uyku tutmuyor aşamiyorum bu durumu maalesef

Loğusa döneminde anormal olan loğusadır etrafındakiler değil o yüzden en iyi tercih Loğusanın annesi kardeşidir
Yaşadığınız küfür hakaret şiddet mi
Yoksa sıradan anlaşmazlıklar mı
Evliliğiniz devam ettiğine eşinizde ailenize iyi niyet ve ikramda bulunduğuna göre kötü biri değil
Annesi babası kötü bir iş çıkarmamışlar anlaşılan
Karma diye bişeye inanırım ben
Sizde kendinize kötü demiyorsunuz ki kim der
Anlaşamadığınız insanlar yok mu
Bakın işte ben anlaşamıyoruz değil mi ve siz benim kötü olduğum kanısına vardınız
Belkide kötü sizsiniz
Düşünün derim

Davet etmiyorsunuz ama onlara gidip kalacak kadar da ikiyuzlusunuz yani..

Maalesef şubat tatilinde gelecekler daha. Anlatmaya çalıştığım bu işte 3 ay önceden uyku tutmuyor aşamiyorum bu durumu maalesef
Belkide o güne kadar vefat ederler yada gelmezler
Eşinize şuan yaşadığınız duyguları endişe ve huzursuzlugu anlattınız mı
Eşiniz 10 yıl hiç ses etmemiş bunun hatırı için sakin kalsanız
Birde torunlarını hiç mi görmediler 10 sene boyunca

Peki ben düşündüğünüz kadar kötü ve haksiz biri olsaydım iyi bir iş olduğunu düşündüğünüz eşim benim yanımda olup ailesini davet etmemeyi tercih eder miydi.Ya da kırgınlığıma rağmen torunlarını görsünler diye her yıl ziyarete gider miydim. Belki de çok hassas biriyimdir de karakerime yapılan bu saygısızlığı bir türlü atlatamayip kendimi bunca yıldır hasta yapmışımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…